Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 12, 21:53)
Jo mane išleido tą pačią dieną, Antakalnio klinikose, tai tas skyrius yra dienos chirurugijos skyrius ir praktiškai visas tą pačią dieną paleidžia

Rimulyte, dziugu, kad viskas sklandziai pavyko thumbup.gif
Turiu tau kluasimeli blush2.gif Pas koki gydytoja dareisi laparoskopija? As irgi siandien antakalnyje buvau pas Meceju, vasario pradzioje darysim histeroskopija.
Beje, ar pirkai rinkini laparoskopijai? Jei ne paslaptis, ar davei gydytojui bei anesteziologui ir jei davei, tai kiek blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 01 12, 23:01)
Rimulyte, dziugu, kad viskas sklandziai pavyko  thumbup.gif
Turiu tau kluasimeli  blush2.gif  Pas koki gydytoja dareisi laparoskopija? As irgi siandien antakalnyje buvau pas Meceju, vasario pradzioje darysim histeroskopija.
Beje, ar pirkai rinkini laparoskopijai? Jei ne paslaptis, ar davei gydytojui bei anesteziologui ir jei davei, tai kiek  blush2.gif

Mergyte 82 aš savo ankstesnį pasisakymą papildžiau, tai ten rasi beveik visus atsakymus smile.gif Kaip minėjau abi operacijas dariausi pas Meceju, rinkinį pirkau smile.gif kas keisčiausia, tai esu girdėjusi, kad prieš laparoskopiją daro klizmą, bent jau Lazdynu ligoninėj tai tikrai, bet man to Antakalnio klinikoj nedarė ...
Atsakyti
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 12, 22:07)
Mergyte 82 aš savo ankstesnį pasisakymą papildžiau, tai ten rasi beveik visus atsakymus smile.gif Kaip minėjau abi operacijas dariausi pas Meceju, rinkinį pirkau smile.gif kas keisčiausia, tai esu girdėjusi, kad prieš laparoskopiją daro klizmą, bent jau Lazdynu ligoninėj tai tikrai, bet man to Antakalnio klinikoj nedarė ...

Aciu, sito tavo papildymo nebuvau perskaiciusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 20:28)
Tikiuosi,kad ir man pavyks,nors ir turiu 4stadijos esndimetrioze.

Tikrai pavyks 4u.gif net neabejoju wub.gif o stadjas mes cia praktiskai visos turim smile.gif tiesiog, tikek kad greitai patapsi nestuke.gif man po operacijos gyd.sake,kad naturaliai nepavyks... ji klydo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duniu: 12 sausio 2010 - 21:23
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 20:28)
Aciu uz patarima smile.gif Ir sveikinu ,kad tapai nestuke.gif !!!
Tikiuosi,kad ir man pavyks,nors ir turiu 4stadijos esndimetrioze.

Noriu uzduot blush2.gif klausima.Kada galima pradet myletis po laparoskopijos ir histeroskopijos?Mano gydytoja planavo,kad tureciau 2-3men.pagert kontracept.tabl.O jei vis tik men.prasidejo is kart po operacijos ir mes jas praziopsojom ir dabar negeriu vaistu- tai gal pavyktu....
Papildyta:
QUOTE(Duniu @ 2010 01 12, 21:23)
Tikrai pavyks 4u.gif net neabejoju wub.gif o stadjas mes cia praktiskai visos turim smile.gif tiesiog, tikek kad greitai patapsi  nestuke.gif man po operacijos gyd.sake,kad naturaliai nepavyks... ji klydo smile.gif

Ir labai aciu uz optimistines,padrasinancias mintis smile.gif
Papildyta:
oi,kazka ne taip paspaudziau ir pati sau klausima uzdaviau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Rimulyte, gal pameni, ar tau darant histeroskopija reikejo pilnai nusidepiliuoti apatine sukuosena blush2.gif
Mnao gydytoja t apati, kaip ir tavo, todel ir siuncia pas Meceju smile.gif Kiek zinau, tai anksciau ji su Vildaite bendradarbiavo wink.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Mane dar turbut yra pamenanciu is anksciau mergaiciu ax.gif laparoskopija man buvo daryta pernai kovo men., o kadangi per tiek laiko nepavyko pastoti nei naturaliai, nei stimuliaciju pagalba, nei IUI pagalba, gine nutare padaryti ir histeroskopija. Folikulai pas mane uzauga, naturaliai 1, su stimuliacijom iki 3, ovuliuoja, bet va gleivine niekaip neuzauga iki reikiamo dydzio, vat todel manau ir nepavyksta pastoti, nors aisku dar ir progesteronas labai mazas, bet geriu Duph.... Tai dabar nutare histeroskopijos pagalba pasiziureti ar nera gimdoje saaugu g.gif
Tai mane irgi domina, ar reikia nusidepiliuoti viska pilnai? Kiek laiko uztrunka pati procedura? Dariusios ir lapar ir hister gal galetu pasakyti po korios proceduros geresne savijauta, nes po lapar tai gera savaite kaip sudauzyta jauciausi doh.gif Ir kada galima iseiti i darba, nes biuletenio siais laikais tai ziauriai nesinori imti.....
Atsakyti
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 11:51)
gine nutare padaryti ir histeroskopija

Sveika, likimo sese thumbup.gif
As irgi ruosiuosi histeroskopijai (vasario 8 d. Antakalnio klinikose). O kur tu darysiesi? Pas koki gydytoja?
As laparoskopijos dar nesidariau, bet kadangi prisikabino prie gimdos, tai nieko nebelieka, kaip tik ja pasidaryti smile.gif
Kiek zinau, tai operacija trunka apie 60 min., pries ja reikia tyrimus atlikti. Atsigavimo laikotarpis zymiai lengvesnis, nes viskas vyksta per maksti, jokiu pjuviu ir pan. Manau, kad po keletos dieneliu galesi pilnai jau eiti darban smile.gif
Man rado atrodo polypa gimdoje ir dar itaria gimdos endo arba mioma viskas paaiskes po operacijos). Mano gleivine buna normali, taciau galine sienele stora.
Kiausides atrodo normaliai, cistu nera, po viena folikula subresta naturaliai.

O tau ziures, kodel gleivine neauga, ar kaip?

Beje, pries kiek laiko reikia pasidaryti tuos tyrimus (krauja, slapima, EKG ir dar kazkuriuos?) Kiek laiko jie galiojantys yra?
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 01 13, 12:03)

Beje, pries kiek laiko reikia pasidaryti tuos tyrimus (krauja, slapima, EKG ir dar kazkuriuos?) Kiek laiko jie galiojantys yra?

Nezinau dar tikslios datos, laukiu mmm ir tada tik paskirs diena, bet kokiu atveju bus pacioje vasario pradzioje. Kas darys dar irgi nezinau.... Kiek galioja tyrimai tai irgi nezinau, bet as jau nuo penktadienio pradedu viska darytis po truputi..... Mano gine yra Miezeniene, ji dirba privacioje klinikoje ir Tilto 11. As pas ja lankausi privaciai, o sikart liepe nueiti pas savo seimos gydytoja, gauti nukreipima apsilankyti pas ja Tilto 11, o tada jau ji mane nukreips operacijai..... Cia taip padare, kad nereiketu moketi pinigeliu ax.gif
O gleivine nezino del kokios priezasties neauga, kadangi per lapar nieko nerado tik drilinga padare, tai galbut kazka blogo ras per hister.
Gal ir kvaila, bet as jau pradedu melstis, kad man tik ka nors negero surastu ir suremontuotu, nes juodai uzknisa tiek laiko nepastoti o priezastis neaiski doh.gif
Atsakyti
Sveikos likimo seses 4u.gif

Cypliau ir Mergyte _82, aš tai pavyzdžiui po histeroskopijos daug geriau jaučiausi, nei po laparoskopijos. Šiaip histeroskopija trunka trumpiau, nei laparoskopija, man histeroskopijos metu pašalino polipą iš gimdos, bet kadangi jios metu nedaro jokių išorinių pjūvių, tai ir savijauta geresnė. Po laparoskopijos tai vis vien tie pjūviai kol gyja, tai pasisuki ne taip, tai sediesi, vis suskausta, o po histeroskopijos tai man buvo tik lengvas maudimas, iš karto po operacijos buvo skausmas, bet suleido nuskausminamuosius, o po to labai didelio skausmo nebuvo smile.gif Dėl "šukuosenos" tai net nežianu ką ir pasakyt, šiaip prieš operaciją aš ir pati nežinojau, ant kiek reikia susitvarkyti, tai daugmaž apsitvarkiau, bet tikrai ne visiškai, nes man ten labai įauginėja plaukai ir po to net susidaro tokios kaip puslytės su pūliais kai plaukai per odą neišlenda... prieš laparoskopiją, labai viską patvarkiau, bet irgi ne visiškai visiškai, nors sakyčiau gal net dar labiau reikėjo, nes man vieną pjūvį darė pakankamai žemai, žemiau nei aš tikėjausi, o kitą tai bamboj, tai va, bet šiaip jokia seselė ar gydytojas man nieko nesakė dėl to, ir nors pjūvį darė žemiau, nei buvo susitvarkyta, tačiau daugiau nieko netvarkė, pjovė taip kaip buvo blush2.gif Tai va, man buvo taip lotuliukas.gif
Histeroskopija man darė apie 20 min, o laparoskopiją apie 40 min., bet tai priklauso ir nuo to, ką operacijos metu darys. Tyrimai man atrodo galioja 10 dienų, nors kai aš juos dariausi poliklinikoj, kad būtų pigiau, tai terapeute visą laiką kartoją, kad geriausia iš viso prieš savaitę, tai jei operacija bus vasarį, dabar tyrimus darytis tikrai per anksti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimulytė: 13 sausio 2010 - 13:25
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 13, 14:20)
Sveikos likimo seses  4u.gif

Kaip ir labai aiskiai tu cia mums viska isdestei ax.gif aciu tau labai 4u.gif
tik dar vienas klausimukas blush2.gif pries lapar dare klizma, o kaip bus per hister? Nejaugi ir vel reikes sita "malonuma" kentet? doh.gif
Atsakyti
Rimulyte, aciu dar karteli uz issamu papasakojima 4u.gif
Na , kadangi man irgi darys tas pats gydytojas, kaip ir tau, tai manau, kad as apsitvarkysiu, bet ne iki galo, tuo labiau, kad nieko apie tai net neuzsimine.

Beje, o tu ta rinkini nr.1 pirkai Zirmunu g. esancioj vaistinej? Gal ir kitur ju yra? Gal pameni, kiek tiksliai kainavo blush2.gif
Atsakyti