Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pamiršti neištikimybę?

QUOTE(Limcamca @ 2014 01 07, 15:51)
* Tai jūs su vyru viską tip top tą patį mėgstate?? Viską, viską? Tas pats skonis maistui, gėrimams, tie patys hobi, tie patys užsiėmimai, viskas tip top... atitinka  g.gif

** O, taip sutinku, kad lengva. Bet, ar tikrai yra neįmanoma? g.gif

*** Meilę pateisinu ir aš. Tikra meilė. Todė, kad mano manymu žmogus per visą savo gyvenimą tikrai nuoširdžiai gali mylėti 1-2 kartus. O, ne šiandien nr1, rytoj nr2, poryt dar nr3 ir nr4 vienu metu ir t.t. ir pan. Meilių meilės ant meilių ir galų gale viskas baigiasi seilėm  doh.gif  biggrin.gif irnesakyk.gif
Aš sureikšminu visus randus. Čia neištikimybės, nes tema apie ją.

Duokit man pavyzdį kokį randą neištikimąjam palieka neištikimybė? Pvz.?

Ne, nemanau.

Nebijau. Bet, gyvendama stengiuosi, kad tiems žmonėms kuriuos myliu, jų sukelčiau kuo mažiau. Kaip auginant vaiką. Rūpinuosi, kad jų vaikystė būtų laiminga. O, ne šiaip sau: tep lep, bile kaip, ale gi vistiek mes traumuoti  rolleyes.gif Bile kaip man netinkama. Niekur  schmoll.gif

* Kodel, ta pati?
Tarkim jis megsta saldumynus, as jiems abejinga. Jis tuo labai patenkintas, jam daugiau lieka biggrin.gif

Jis megsta aktyvu poilsi, karstosi kalnais, buriuoja ir t.t. O as ji laukiu ant kranto, apacioje, ismaisau visas apylinkes, izymias vietas, muziejus. Vakare pasidalinam ispudziais, nusitempiu ji kur manau reikia ir jam aplankyni. Jis mano skoniu pasitiki.

Ir t.t. ir t.t.

Siaip as suprantu, prie ko jus vedat. Yra viena mano vyrelio yda perdeta artimu zmoniu globa, noras juos apsaugoti ir t.t. kai jiems to net nereikia. Nugis as nieko specialiai nedarau, priemiau tai kaip duotybe, kurios nepakeisti, nes tai isugdyta is mazens, jis buvo vyresneliu seimoje, idealiu zmoniu gi nera, jei butu nepakenciama, skirciaus. Lygiai taip pat ir mano vyras, prieme mane tokia kokia esu. Mes gyvenome kartu, kitome vienas kita itakojant, bet tai vyko savaime, apie tai specialiai nesusimastant, tikslingai nedirbant sia linkme.

** O kas sako kad neimanoma? Bet jei imanoma vienam, tai nereiskia, kad tai gali tikti, ar buti imanoma kitam.

*** O as negaliu pasakyti kiek kartu zmogus gali pamilti, manau cia vel gi priklauso nuo zmogaus. O kodel jus norite recidyvistus-tuos kurie pastoviai laigo po svetimas pievas suniveliuoti su tais kurie viena karta paslydo?

Zinojimas, kad iskaudinai mylima zmogu. Skyrybos.

Na tai gi tragedija tuomet, visi totaliai traumuoti ir randuoti. O kas tuos randus, valingai, nevalingai jiems itaise, ar ne mes, salimais esantys. Tai ka dabar, uz kiekviena randa dybavoti, o asarai nuriedejus dramatizuoti?

Na matot kaip yra su tais vaikais. Matyt as esu bloga mama, bet jei nekenkdavo jo gyvybei, leisdavau jam patirti nepatogumus. Pvz. Mes piktnaudziaujam kava, vyras geria labai karsta kava. Kai vaikui buvo kokie 1,5 m. jis buvo megejas mus "gasdinti" prisokdavo prie stalo, kur stovedavo indai, mes automatiskai i tai reaguodavom, jam patikdavo kad gali mus itakoti. Kelis kartus galejo nudegti. Taigi, sitaucija kartojasi, tik ant stalo stovi tuscias, bet karstas puodelis, nes tetis nesenai isgere kava. Vaikas bega prie stalo, laukdamas musu reakcijos, mes stebime kas bus, jis griebia uz puoduko, pajuto karsti, paleido. Nemalonia pamoka ismoko, ant stalo galejo stoveti indai, pakakdavo tik vieno zodzio "karsta", savisaugos instinktas suveikdavo. Taigi, traumos, nera baisios, jei jas priimi kaip gyvenimo pamokas. Kai nuo mazens esi ismokomas mokytis is ju, o ne tapti ju ikaitu. Mano galva, tai geru tevu pareiga, bet gal as ir klystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 sausio 2014 - 15:50
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:20)
Riboto mastymo zmogus,nesuvokia,kad gali buti kitaip,nei pas ji.Jis galvoja,kad visi turi gyventi taip,kaip jis gyvena.

Nuo kada suvokimas ir smerkimas sinonimais patapo? IMO tik labai ribotas zmogus nesupranta, kad procesas gali buti toks: suvokimas - analize - isvados (smerkimas). Kiekvienas turi teise IVERTINTI.

PS Pradedate nusirasyti i pievas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 07, 13:50)

Isivaizduokite, ka jus jaustumete, jei siuo metu jusu artimas zmogus, kuris buvo neistikimas, butu komoje, kovotu del savo gyvybes...

O kodel ta suknista gyvybe taip sureiksminate. Jei komoje tai nieko tas zmogus nekovoja, guli be samones, daktarai kovoja.

Pagalvociau, va nieksui kaip pasiseke, guli sau be samones ir vargo nemato, ziurek dar ir pasimirs lengva mirtimi.
Pavydeciau aisku, jei imtu ir taip lengvai numirtu...

Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 01 07, 16:48)
Nuo kada suvokimas ir smerkimas sinonimais patapo? IMO tik labai ribotas zmogus nesupranta, kad procesas gali buti toks: suvokimas - analize - isvados (smerkimas). Kiekvienas turi teise IVERTINTI.

PS Pradedate nusirasyti i pievas smile.gif

Butent ir smerkiama tada,kai nera suvokimo,kad kiti gyvena kitaip.Buna ir istikimu zmoniu,kurie nesmerkia neistikimu,nors ju vertybes ir skiriasi.

Papildyta:
QUOTE(Maar @ 2014 01 07, 16:51)
O kodel ta suknista gyvybe taip sureiksminate. Jei komoje tai nieko tas zmogus nekovoja, guli be samones, daktarai kovoja.

Pagalvociau, va nieksui kaip pasiseke, guli sau be samones ir vargo nemato, ziurek dar ir pasimirs lengva mirtimi.
Pavydeciau aisku, jei imtu ir taip lengvai numirtu...

Jus esate ligone.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:52)
Butent ir smerkiama tada,kai nera suvokimo,kad kiti gyvena kitaip.Buna ir istikimu zmoniu,kurie nesmerkia neistikimu,nors ju vertybes ir skiriasi.

Gal nenaudokite vietoje zodzio pateisinti zodi suvokti - itariu nelabai skiriate ju prasmes...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 07, 16:38)

*** O as negaliu pasakyti kiek kartu zmogus gali pamilti, manau cia vel gi priklauso nuo zmogaus. O kodel jus norite recidyvistus-tuos kurie pastoviai laigo po svetimas pievas suniveliuoti su tais kurie viena karta paslydo?

klausimas ar galima kazkiek besitesianti santyki vadinti tiesiog paslydimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 01 07, 16:55)
Gal nenaudokite vietoje zodzio pateisinti zodi suvokti - itariu nelabai skiriate ju prasmes...

Gal pats ir neskiri.Kai ateina suvokimas,kad kiti gali gyventi kitaip,tada ir nesmerki ju,bet jei nesmerki,nereiskia,kad tau tai priimtina.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 14:52)

Jus esate ligone.

Ta jau girdejome. nemanau, kad jus turite licenzija diagnoziu nustatinejimui, neadekvaciai elgiates pagal emocijas ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 07, 17:01)
Ta jau girdejome. nemanau, kad jus turite licenzija diagnoziu nustatinejimui, neadekvaciai elgiates pagal emocijas ir tiek...

Cia nereikia nei licenziju,normalus zmogus tokiu nesamoniu nesneketu.Atsirado,dvasinga labai doh.gif ,paskaitykite paskutini savo posta,kraupu darosi nuo jusu minciu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 07, 14:47)
gyventum mylinti ir mylima? gal ji nenorejo gyventi mele. ko cia taip puolei ja vos zmogus atvere cia sirdi, kad verke visa nakti? atsirado cinike, tau nerupi, kitoje temoje sakei, tau dzin kad tavasis barskinsis su kita, bet nereiskia, kad visoms moterims tas dzin turi smegenyse isitvirtinti.

na, ir kokioje "tiesoje" ji dabar gyvena - graužiasi, nori, kad vyras šliaužotų keliais ir žemintų savo meilužę? Nieko sau tiesa. Ką, ar vyras jos nemyli, ar nesistengia? O prieš tai irgi kasdien ant jos rėkdavo, žemindavo ir mušdavo? Vyras nepasikeitė - toks, koks buvo, toks ir liko. Ir ką ji turi gavusi tą išsvajotąją "tiesą"? Vyras su kita pasikirkino - faktas, bet faktas toks, kad ir žmoną myli - tai kame čia ta "tiesa"? Aišku, galima gyventi atsisukus veidu į sieną ir daužyti kakta plytas - "ak neištikimybė, ak melas, ak kokia aš nelaiminga, ak - atidaviau jam gražiausius gyvenimo metus, paaukojau gyvenima, o jis niekšas - su kita pasibarškino", bet galima pažiūrėti ir kitą pusę - "mes tiek daug gražių kimirkų patyrėm kartu, mes gyvenam rodydami vienas kitam rūpestį ir švelnumą, aš dėkinga jam, kad jis su manimi geras ir mylintis, na, pasibarškino su kita, užsigeidė kažkokių naujų prieskoniu - ar dėl to reikia užbraukti visą gyvenimą?"
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:59)
Gal pats ir neskiri.Kai ateina suvokimas,kad kiti gali gyventi kitaip,tada ir nesmerki ju,bet jei nesmerki,nereiskia,kad tau tai priimtina.

Na aisku, jei suvoki, kad kazkas yra neistikima ir melage - tai privalai pateisinti, kitaip esi durnas biggrin.gif
Ar ne per daug apie tolerancija snekate?
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 01 07, 17:42)
Na aisku, jei suvoki, kad kazkas yra neistikima ir melage - tai privalai pateisinti, kitaip esi durnas biggrin.gif
Ar ne per daug apie tolerancija snekate?

Reikia isigilinti ,kodel tas zmogus neistikimas,o ne smerkti,net neisigilinus,kitaip busi durnas biggrin.gif .
Atsakyti