Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pamiršti neištikimybę?

QUOTE(Ciccio @ 2014 01 07, 17:45)
ir kiek laiko turi trukti tas "padėties taisymas"? Kiek stiprus jis turi būti - nueiti ir viešai suspardyti meilužę išvadinant ją k..., bl... ir kitaip? Nuolat žemintis prieš antrąją pusę, liaupsinti ja ir apipilti dovanomis? Ir vistiek pirmo konflikto metu - vėl išlys visi priekaištai, nes "juk tu nusikaltai prieš metus/10 metų, o aš - tau atleidau ir tu man liksi amžinai skolingas"...

Labai konstruktyvios mintys. Ir labai paprasti atsakymai.

"kiek laiko turi trukti tas "padėties taisymas"
Visa gyvenima. Per daug? Na niekas nevercia...

"Kiek stiprus jis turi būti - nueiti ir viešai suspardyti meilužę išvadinant ją k"
Prie ko cia meiluze aplamai? Visu pasaulio k neispardysi, o gal ta meiluze tiesiog nelaiminga moteris, kuriai reikejo silumos... Cia atmetu variantus, kai kokia kale tycia ciniskai vilioja.. Bet kuriuo atveju meiluze cia pasaline.
" Nuolat žemintis prieš antrąją pusę, liaupsinti ja ir apipilti dovanomi"
Suprantu, kai kurie tesugeba zemintis ar zeminti, pirkti dovanas ar jas gauti. Na jei tokius issirinko, tai ir tai neblogai.
"Ir vistiek pirmo konflikto metu - vėl išlys visi priekaištai"

Nuosirdziai atgailaujantis zmogus sau priekaistaus daugiau uz kita ir nesurupins kiek laiko jam priekaistaus. Kita vertus eina kalba apie protinguma, priekaistais kita galima ir iki depresijos privaryti, jis nusivils savimi ir visiems bus blogai.

Problema, kad jei poroje ypatingi santykiai, tai neimanoma nubaust kito nenubaudziant saves, nes zinai, ka darai. Vienintele galimybe, kad kaltas zmogus baus pats save. Tai nera tikslas irgi. Tai tiesiog indikatorius, kad jis gailisi ir kad reikia padeti.

bet jei deramasi "kiek laiko turi trukti" tai jau velniop....
Atsakyti
QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 18:25)
depp as ta suprantu pilnai jei santykiu jau nebebuvo ir nemokejot ar nenorejot nusileisti. bet as linkiu jums sekmes tiktai. nenorejau pasiepti
Papildyta:

bet nereikia protinti deep. ji pasirinko ir jos vyras pasirinko. tegu buna sekmingas pasirinkimas, o nepjaukim kas butu, jei butu

Aciu,mobatai.

Kaip bus,bus matyti,bet bent jau zinosim,kad padarem viska,kad seima issaugotumem.

QUOTE(Maar @ 2014 01 07, 19:38)
As ne pries susitaikima, kai kalta puse gailisi ka padare ir negaili saves taisydama padeti. Tik tai priimtina, tik tada galima nurasyt viska.

As ta ir darau!
QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 19:52)
deep, istikruju stebiiuosi tavimi. atrodo su vyru viskas gerai, bet vistiek kazka irodyt nori, kad isdavyste gerina santikius. tavo atvejis yra vienetinis ir dar vienos. daugumos dar nezino. o gal zino bet galvoja, kad nezino. noreciau, kad daugumai taip butu, kaip tau. bet daugumai iki jusu atvejo toli. ir vel sakys, kad tave persekioju blush2.gif

Netaip mane supratai,mobatai mirksiukas.gif .As tikrai nesakau,kad VISAIS atvejais tai padeda santykiams,tikrai ne,tik sakau,kad buna,kam padeda,skirtumas didelis.Jei iki tol santykiai buvo puikus,neistikimybe tikrai juos sugadins.Ir man vis dar istikimybe vertybe.
As daug kam uzkliunu biggrin.gif ,gal del to,kad mano istorija idomi kazkam.
QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 20:06)
tai dabar sunku tau. mylejaisi su jausmais su tuom kitu, bet pasirinkai gyventi su vyru. tai kaip bus ateity. nors daug kas sako nereikia galvot apie ateiti dabar. tai kai bus ateity, kai bus vel krize? ar manai jau ju nebus? ar bandom apgaut save?

As jau tau buvau parasius del kriziu,grizk atgal ir paskaityk smile.gif .Kai bus krize,mes spresim ja su vyru abu,kartu.Si karta ,manau,kad vyras neignoruos manes,daug kalbesim apie tai,ir bandysim viska isspresti.

QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 20:09)
ar tik neuzmirsti to zmogaus? rolleyes.gif

Oi ne,tai su meiles reikalais nesusije.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 14:54)
Ne,ne del to,kad nepateisina,o del to,kad smerkia zmones,kurie buvo neistikimi.Ziurekit savo gyvenima,savo mylimam zmogui moralizuokit,kad jis butu istikimas biggrin.gif .

deep, kodel negaliu smerkt jei as toks nebuvau? jei toks busiu, tada ir nesmerksiu. cia tas pats, kaip nesmerkti zmogzudzio. ziaurus palyginimas, bet tie jusu santykiai, prazudo zmones irgi
Atsakyti
QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 20:24)
deep, kodel negaliu smerkt jei as toks nebuvau? jei toks busiu, tada ir nesmerksiu. cia tas pats, kaip nesmerkti zmogzudzio. ziaurus palyginimas, bet tie jusu santykiai, prazudo zmones irgi

Nebutina tokiam buti,kad nesmerktum.As jokiais budais nesakau,kad turi buti uz neistikimybe,as irgi esu pries ja,geriau tokiu isgyvenimu zmones nepatirtu.Mano vertybes irgi buvo kitokios,pamyniau jas,bet...is klaidu mokomes.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 07, 15:03)
vat sito as cia pora sykiu klausiu, niekas negirdi.  drinks_cheers.gif kodel kodel tik si nuodeme iskeliama kaip didziausia??? nes taip kerta per ego su kunu ir siela? o kur dar baisesni abejingumas, bukumas, psichologines manipuliacijos iki prievartos, ir isdavystes ivairiom formom? kaip jau rasiau, galima but neistikimu bet neisduot, o galima but neistikimu ir isduot, cia labai skiriasi, visai kitokie veiksmai lydi, poziuris i dvi moteris vienu metu ir tt. sunku nupasakot, reikia ta isgyventi...
Papildyta:

taigi maar jau isivaizdavo... lotuliukas.gif sake pakeltu savo uzpakali tuomet tik jei filmas butu neidomus... biggrin.gif

given444 ar tave dare ar tavo vyras dare kita? jei tave dare kitas, tada suprantu tave, kam cia sureiksminti. griztu juk namo
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 01 07, 20:16)
yra tokių žmonių, tiesa. Tačiau, gali būti, kad klystu, bet juk manau visi yra mintyse pamodeliavę situaciją "o, kas jeigu...?" Įsivaizdavę savo reakciją ir emocijas. Nejau a priori  nenutuokia savo reakcijos į informaciją apie neištikimybę?

Zmones yra linke galvoti, kad viskas nutinka tik su kitais, bet jokiu budu ne su jais.

O kai realiai susiduria su informacija, kuri nukrenta is giedro dangaus, maza to kad ji netiketa, dar ji vercia kazka daryti, kai tu visai tam nepasiruoses, esi nuplanaves aibe ivykiu, su draugais, giminemis, apsimesti, jog nezinai, kaip ir negali... Va ta prievole reaguoti, griauti, itakoti savo pries tai buvusi saugu gyvenima, neturint kito pasirinkimo, negalint to isvengti, ypac kai apie tai suzino aplinkiniai... Tai erzina zmogu, kad situacija pradeda ji valdyti, o ne jis ja. Tai tampa didele tragedija zmonems linkusiems i kontrole, kuria jie tuo momentu praranda.

Sios situacijos paradoksas yra tas, kad zmogus, pries tai norejes zinoti tiesa, ir tapes tos tiesos ikaitu, uz tos tiesos sukeltas pasekmes, kaltina neistikimaji, bet ne savo nora suzinoti informacija. Hipotetiskai, pasinaudoti teise rinktis nori, bet pyksta, kai tai tampa prievole, kuri ne visada atspindi jo norus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 sausio 2014 - 20:03
[quote=Kukas2,2014 01 07, 15:09]
O kaip smerkimas susijes su ribotu mastymu? - IMO tai greiciau su skirtingomis morales vertybiu sistemomis.
PS Del moralizavimo - jei mano partneris/partnere butu neistikima - ko gero labiau save kaltinciau - kad issirinkau netinkama.
Papildyta:

Gal del to, kad forumas vadinasi Kai įsimaišo trečias...?
[/quot
tai ir noriu pasakyti, kad pasirinkau ne ta. jai jau atleides esu, bet sau dar neatleidziu. tame ir problema yra
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 07, 19:21)
Labai konstruktyvios mintys. Ir labai paprasti atsakymai.
"kiek laiko turi trukti tas "padėties taisymas"
Visa gyvenima. Per daug? Na niekas nevercia...
"Kiek stiprus jis turi būti - nueiti ir viešai suspardyti meilužę išvadinant ją k"
Prie ko cia meiluze aplamai? Visu pasaulio k neispardysi, o gal ta meiluze tiesiog nelaiminga moteris, kuriai reikejo silumos... Cia atmetu variantus, kai kokia kale tycia ciniskai vilioja.. Bet kuriuo atveju meiluze cia pasaline.
Nuosirdziai atgailaujantis zmogus sau priekaistaus daugiau uz kita ir nesurupins kiek laiko jam priekaistaus. Kita vertus eina kalba apie protinguma, priekaistais kita galima ir iki depresijos privaryti, jis nusivils savimi ir visiems bus blogai.
Problema, kad jei poroje ypatingi santykiai, tai neimanoma nubaust kito nenubaudziant saves, nes zinai, ka darai. Vienintele galimybe, kad kaltas zmogus baus pats save. Tai nera tikslas irgi. Tai tiesiog indikatorius, kad jis gailisi ir kad reikia padeti.
bet jei deramasi "kiek laiko turi trukti" tai jau velniop....

na, pabūkim objektyviais vertintojais. Juk jei grįžusi į šeimą nusikaltusioji pusė nuolat turės išpirkinėti kaltę ir jausis nuolat kalta, o kita pusė nuolat jaus įtampą dėl galimo kito paslydimo...galų gale mes turėsim du sugadintus gyvenimus. Tada jau išties, kai pagalvoji, velniop, sugriešyjai ir iškart skiriesi, sutaupysi ir savo ir kito nervus.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 01 07, 20:32)
na, pabūkim objektyviais vertintojais. Juk jei grįžusi į šeimą nusikaltusioji pusė nuolat turės išpirkinėti kaltę ir jausis nuolat kalta, o kita pusė nuolat jaus įtampą dėl galimo kito paslydimo...galų gale mes turėsim du sugadintus gyvenimus. Tada jau išties, kai pagalvoji, velniop, sugriešyjai ir iškart skiriesi, sutaupysi ir savo ir kito nervus.

Butent, salia pusdieviu, manipuliatoriu kito kalte, sunku gyventi. Jau geriau pasitraukti ir uzleisti kitiems vieta.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:20)
Tikrai,kad bingo thumbup.gif .Nes praranda ir neistikimybes atveju,vat del to ir gali buti geriau po to,nei kad buvo iki tol.
Papildyta:

Riboto mastymo zmogus,nesuvokia,kad gali buti kitaip,nei pas ji.Jis galvoja,kad visi turi gyventi taip,kaip jis gyvena.

Ir blogai,jei nepaanalizuotum savo elgesio.

deep, netaikyk visiems, jusu atvejis yra mazuma. neistikimybe daugumai sugadina santikius
Papildyta:
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:20)
Tikrai,kad bingo thumbup.gif .Nes praranda ir neistikimybes atveju,vat del to ir gali buti geriau po to,nei kad buvo iki tol.
Papildyta:

Riboto mastymo zmogus,nesuvokia,kad gali buti kitaip,nei pas ji.Jis galvoja,kad visi turi gyventi taip,kaip jis gyvena.

Ir blogai,jei nepaanalizuotum savo elgesio.

nepyk deep, bet cia ryboto mastymo tu esi. tu taikai savo atveji visiem. tokiu mazuma
Atsakyti
QUOTE(mobatas @ 2014 01 07, 20:39)

nepyk deep, bet cia ryboto mastymo tu esi. tu taikai savo atveji visiem. tokiu mazuma

O tu nemoki skaityti doh.gif ,nieko as netaikau visiems,tam ir vartoju zodzius "gali buti ir kitaip"ir t.t.
Ka tik parasiau,kad gali ir sugadinti santykius,ir ne,tai priklauso nuo daug ko,o tu man aiskini,kad as riboto mastymo doh.gif .Nebeturiu,ka pasakyti.Daugumai pradzioje bent skaityti reiktu ismokti.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 01 07, 15:48)
Nuo kada suvokimas ir smerkimas sinonimais patapo? IMO tik labai ribotas zmogus nesupranta, kad procesas gali buti toks: suvokimas - analize - isvados (smerkimas). Kiekvienas turi teise IVERTINTI.

PS Pradedate nusirasyti i pievas smile.gif

as ir ribotas buvau, neisdaviau savo zmogaus, cia yra rybotumas. iur jei neizdaviau, nebuvo galimybiu g.gif . kazkaip gal ribotai irgi masto kita puse, jauciau pagarba, negalejau isduoti zmogaus. taip buvau isaukletas. bet tai nesamone.
Papildyta:
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:52)
Butent ir smerkiama tada,kai nera suvokimo,kad kiti gyvena kitaip.Buna ir istikimu zmoniu,kurie nesmerkia neistikimu,nors ju vertybes ir skiriasi.

Papildyta:

Jus esate ligone.

deep, cia yra pochuizmas, jei nesmerki. aplamai nesmerkim visko. o gal ir tau tai atsitiks?
Papildyta:
QUOTE(deep @ 2014 01 07, 15:59)
Gal pats ir neskiri.Kai ateina suvokimas,kad kiti gali gyventi kitaip,tada ir nesmerki ju,bet jei nesmerki,nereiskia,kad tau tai priimtina.

deep man nera priimtina isdavyste, neistikimybe, zmogzudyste, prievartavimas. kuri man rinktis, kad nesmerksciau, suvoksciau?
Atsakyti