Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo mokyklos ir instruktoriai Vilniuje

Drįstų Jums prieštarauti. Užsiregistravau čia paskaičiusi Jūsų komentarą. VKTI jokiu būdu nenurodo kiek privaloma papildomu pamokų. Pati dirbu vairavimo mokykloje 15 metų ir niekada nėra sutartyje nurodytą kiek privalo imti pamokų. Tai yra žmogaus pasirinkimas. 

Atsakyti

O kur aš rašiau, citavau, kad mokinys privalo imti papildomas pamokas?????? 

Atsakyti

Rėmiausi šia Jūsų citata ( čia aš apie tas papildomas pamokas pagal sutartį )  :) Gal klaidingai supratau. :)

Atsakyti

Panašu, kad ne taip supratote. :)  daug prirašėme čia :) Daug ir be reikalo.

Mano citata "(priklausomai nuo padarytų klaidų kiekio ir pobūdžio). Mokinys turi teisę pasirinkti vieną praktinio vairavimo egzamino perlaikymą iškart po neišlaikyto pirmojo karto. " Aš manau, kad tai normalu. Ir tikrai nematau nei prievartos nei įsipareigojimų.

Nežinau, bet mano nuomone, kad vairavimo mokyklos ir turi būti griežtesnės bei reiklesnės, kad nepraleistų neišmokūsių. Kartais mes būnam tikrai per geros nuomonės apie save. Turi išmokyti, nes nuėjus į Regitrą reikės parodyti ką išmokai. O vėliau ir į gatves teks išvažiuoti. Nes dabar važiuoji keliu ir stebiesi kiek nemokšų už vairo sėdi. "ir kas jiems tik teises duoda?"  ( čia aš aplamai, o ne prie paskutinės pokalbio temos)

Atsakyti

:4u:​ 

Atsakyti
Urtėmat, šaunu, kad prisijungėte prie mūsų diskusijos :) Ypač, kad galit išsakyti objektyvią nuomonę, o ne taip kaip mes - kiekviena su savo įspūdžiais, ir paskui tikrai prirašom per daug :D

Dėl sutarties dalies apie papildomas pamokas - tai narė Ėtaruj prieš tai citavo ją pilnai: "15 praktinis vairavimas yra mokyklinis egzaminas. Neišlaikius praktinio vairavimo egzamino paskiriama 3 arba 5 papildomo vairavimo pamokas (priklausomai nuo padarytų klaidų kiekio ir pobūdžio) pagal nustatytus įkainius. Mokinys turi teisę pasirinkti vieną praktinio vairavimo egzamino perlaikymą iškart po neišlaikyto pirmojo karto." Ir jos vėliau išsakytą nuomonę aš supratau taip pat, kaip Urtėmat... :) O ir kiek domėjausi, sutartyse neprivalo būti tokių dalykų.

Sutinku su Ėtaruj, kad mokyklos turėtų griežčiau ruošti mokinius, bet gal tada ir instruktoriai turėtų atsakingiau žiūrėti į savo darbą? Palaikyti mokymo tempą, pateikti aiškius atsakymus į užduodamus klausimus, nešvaistyti konkrečiam mokiniui skirto laiko pasivažinėjimams į Regitrą ir pan. Šioje mokykloje man to labai trūko.

Atsakyti

15 praktinis vairavimas yra mokyklinis egzaminas. Neišlaikius praktinio vairavimo egzamino paskiriama 3 arba 5 papildomo vairavimo pamokas (priklausomai nuo padarytų klaidų kiekio ir pobūdžio)  Būtent tai ir užkliuvo, tik neradau paskui šios citatos. Bet, tai yra mokyklos tvarka, jokiu būdu ne Valstybinės transporto inspekcijos nurodymas. 

Atsakyti

Būtent būtent :) Urtėmat, o jei oficialiai, tai ir prieš prasidedant papildomoms praktinio vairavimo pamokoms turėtų būti pasirašoma kažkokia papildoma sutartis, ar ne? O turint omeny, kad nebuvo nei papildomos sutarties, nei parašų už papildomas pamokas, tai spėju, kad sutarty jie jas nusprendė paminėti apsidraudimui, t.y. jei mokinys nesutiktų jų pasiimti geranoriškai... :)

Atsakyti
Nesamone kad papildomos pamokos neislaikius privalomos. Taio neturetu but, bent pas mus (draivery)neislaikius reikejo sudaryt atskira sutarti papildomoms pamokoms. O jas galima rinktis ne tik pas kita instruktoriis bet ir kitoj mokykloj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 07 gruodžio 2017 - 08:44

Papildomo vairavimo sutartį reikia daryti kai baigi mokyklą, ji nebūtina jeigu neišlaikytas mokyklinis praktinio vairavimo egzaminas. Tada tiesiog rašo senoje sutartyje kiek jus norite papildomų ir pildo tą patį vairavimo lapą. Vairavimo lape privalo pasirašyti (mokiniui ir instruktoriui), kiek valandų vairavote, kiek kilometrų nuvažiavote pamokos metu ir įvertinimą. Bet kaip ir minėjau papildomos vairavimo pamokos neprivalomos, tai mokinio pasirinkimas. Mokinys papildomas pamokas gali imti kitoje mokykloje ar kitame mieste. Tai tik mokinio pasirinkimas :) 

Atsakyti

Monikaa3 ir Mylimuke. Jei neišlaikai mokyklinio egzamino, jokių papildomų sutarčių nereikia, naudojamas ir tas pats vairavimo mokymo lapas. Jokios prievartos ar pareigos imti papildomas pamokas Jūs neturite net ir pagal šią paminėtą citatą. Nesikabinėkite. Jei neišlaikai egzamino, vadinasi kažko dar nemoki, normalus, protingas žmogus ima papildomas pamokas ir dirba. O ir šioje citatoje paminėta, kad mokinys turi teisę pasirinkti vieną praktinio vairavimo egzamino perlaikymą iškart po neišlaikyto pirmojo karto.  Nesutinkate, nepatinka, netinka- imate "baltą" lapą ir einate į kitą mokyklą. Niekas Jums nei trukdo, nei varžo, nei draudžia.  Tai kur čia pažeidžiamos Jūsų teisės? Ne vienas mokinys yra taip perėjęs iš vienos mokyklos į kitą. ( Aš čia konkrečiai apie šią sutarties dalį, kuri Jums užkliuvo ir tik.)

Urtėmat, nejau Jūsų mokykloje mokiniams nesiūlomos papildomos vairavimo pamokos neišlaikius pirmojo egzamino? Nejau nėra mokinių, kuriems ir 10 papildomų prireikia?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kacaraba: 07 gruodžio 2017 - 10:56

Urtėmat, nejau Jūsų mokykloje mokiniams nesiūlomos papildomos vairavimo pamokos neišlaikius pirmojo egzamino? Nejau nėra mokinių, kuriems ir 10 papildomų prireikia?

Žinoma yra!!! Kitaip būti negali, bet tai nėra prievarta. Dauguma mokinių ne papildomas ima, o egzaminą laiko vieną po kito. Tai jų pasirinkimas. 

Atsakyti