Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo mokyklos ir instruktoriai Vilniuje

QUOTE(monikaa3 @ 2017 12 02, 10:32)
O Jūs norėtumėte trumpo ar išsamesnio atsakymo? smile.gif Nes pasirinkti šią mokyklą buvo vienas iš blogiausių mano sprendimų, kuris pareikalavo daug daug nervų, laiko ir pinigų... Tad pripasakoti galėčiau išties daug smile.gif

Man galit asmenine zinute parasyt. Labai laukciau unsure.gif
Atsakyti

Pasakokit.

Atsakyti
Tam cia ir yra tema kad dalintumetes visokiais atsiliepimais, kad kitos skaitytu ir zinotu, ka renkasi. smile.gif man irgi idomu kas ten vyko smile.gif
Atsakyti
Ką gi... Autoplay yra nedidelė mokykla, kurioje tedirba vienas instruktorius - Henrikas, vedantis tiek teorijos paskaitas, tiek praktinius užsiėmimus. Teorijos paskaitos vedamos paskubomis, instruktorius dažnai į jas vėluoja ir būna pavargęs, nes atbėga po vairavimo pamokų. Be to, yra ne lietuvis - nesu netolerantiška, tačiau sumokant tokius pinigus norisi sulaukti kokybiškų paslaugų, o jam, deja, ne visada sekėsi aiškiai išsireikšti valstybine kalba. Į užduodamus konkrečius klausimus atsakymų taip pat dažniausiai nepavykdavo sulaukti.

Taigi.. Po teorijos paskaitų buvau kiek nusivylusi šia mokykla, tačiau paskaičiusi gerų atsiliepimų apie Henriką, nekantriai laukiau praktinių pamokų - maniau, gal jos bus kokybiškesnės.

Pirmosios pamokos vyko iškart mieste. Praktinių vairavimų laikas būdavo nuolat kaitaliojamas. Jei instruktoriui kažkas nutikdavo, ar sumanydavo išeiti atostogų, ar nuspręsdavo Jūsų rezervuotą laiką paaukot kitam mokiniui - nebuvo kitos išeities, tik laukti jo sugrįžtant. Pamokos retai kada prasidėdavo sutartu laiku ir dažnai trukdavo trumpiau. Už pamokas buvo duodama pasirašinėti tik kas kurį laiką. (Už papildomas - man nedavė pasirašyti nė karto.)

Pasirinkę šią mokyklą turi būti pasiruošę, kad, prasidėjus praktinio vairavimo pamokoms, gali pasirodyti, kad instruktorius neturi motyvacijos Jus mokyti; arba bus susitelkęs į egzaminui besiruošiančių mokinių mokymą, nustumdamas "naujokus" į antrą planą; arba bus tiesiog pavargęs (su baisiausiu "peregaru") ir vairavimui skirtą laiką temps rūkydamas prie Regitros ar stovėdamas eilėje parduotuvėje ar prie kiosko... Trumpai tariant - jokios pagarbos mokiniui ir jo laikui.

Tad ankstesnis narės pasakymas, kad "pas jį jei dirbam, tai dirbam; tempas tempas" man atrodo visaaaai ne apie jį smile.gif Sutinku, kad pamokų metu instruktorius bandydavo palaikyti gerą atmosferą, tačiau kalbėdavo daug "pievų", leisdavosi į asmeniškumus, blaškė nesąmoningais klausimais, o į konkrečius su vairavimu susijusius klausimus atskaitydavo visą litaniją, todėl po pamokų galvoje likdavo vien chaosas...

Aha, ir prie mokyklinio egzamino neprileidžia čia taip paprastai.. Jei norėsite jį laikyti, instruktorius gali būti kitos nuomonės - gali tądien neturėti nuotaikos, arba būti pavargęs, arba būti suplanavęs važiuoti į Regitrą laukti egzamino laikiusių mokinių, o ne aukoti šį JUMS priklausantį laiką JŪSŲ egzaminui...

Tarp kitko, yra labai įdomių kabliukų ir pačioje sutartyje, pvz., dėl egzamino ir papildomų pamokų - siūlau atkreipti į tą dėmesį smile.gif

Trumpai tariant, kaip jau sakiau - mokymasis pareikalavo iš manęs išties daug nervų, laiko ir pinigų. Man pasirodė, kad instruktorius dirbo tikrai atsainiai. Tačiau žinoma - tai tėra mano nuomonė, gal man tiesiog netiko jo mokymo metodai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(monikaa3 @ 2017 12 02, 21:43)
Ką gi... Autoplay yra nedidelė mokykla, kurioje tedirba vienas instruktorius - Henrikas, vedantis tiek teorijos paskaitas, tiek praktinius užsiėmimus. Teorijos paskaitos vedamos paskubomis, instruktorius dažnai į jas vėluoja ir būna pavargęs, nes atbėga po vairavimo pamokų. Be to, yra ne lietuvis - nesu netolerantiška, tačiau sumokant tokius pinigus norisi sulaukti kokybiškų paslaugų, o jam, deja, ne visada sekėsi aiškiai išsireikšti valstybine kalba. Į užduodamus konkrečius klausimus atsakymų taip pat dažniausiai nepavykdavo sulaukti.

Taigi.. Po teorijos paskaitų buvau kiek nusivylusi šia mokykla, tačiau paskaičiusi gerų atsiliepimų apie Henriką, nekantriai laukiau praktinių pamokų - maniau, gal jos bus kokybiškesnės.

Pirmosios pamokos vyko iškart mieste. Praktinių vairavimų laikas būdavo nuolat kaitaliojamas. Jei instruktoriui kažkas nutikdavo, ar sumanydavo išeiti atostogų, ar nuspręsdavo Jūsų rezervuotą laiką paaukot kitam mokiniui - nebuvo kitos išeities, tik laukti jo sugrįžtant. Pamokos retai kada prasidėdavo sutartu laiku ir dažnai trukdavo trumpiau. Už pamokas buvo duodama pasirašinėti tik kas kurį laiką. (Už papildomas - man nedavė pasirašyti nė karto.)

Pasirinkę šią mokyklą turi būti pasiruošę, kad, prasidėjus praktinio vairavimo pamokoms, gali pasirodyti, kad instruktorius neturi motyvacijos Jus mokyti; arba bus susitelkęs į egzaminui besiruošiančių mokinių mokymą, nustumdamas "naujokus" į antrą planą; arba bus tiesiog pavargęs (su baisiausiu "peregaru") ir vairavimui skirtą laiką temps rūkydamas prie Regitros ar stovėdamas eilėje parduotuvėje ar prie kiosko... Trumpai tariant - jokios pagarbos mokiniui ir jo laikui.

Tad ankstesnis narės pasakymas, kad "pas jį jei dirbam, tai dirbam; tempas tempas" man atrodo visaaaai ne apie jį smile.gif Sutinku, kad pamokų metu instruktorius bandydavo palaikyti gerą atmosferą, tačiau kalbėdavo daug "pievų", leisdavosi į asmeniškumus, blaškė nesąmoningais klausimais, o į konkrečius su vairavimu susijusius klausimus atskaitydavo visą litaniją, todėl po pamokų  galvoje likdavo vien chaosas...

Aha, ir prie mokyklinio egzamino neprileidžia čia taip paprastai.. Jei norėsite jį laikyti, instruktorius gali būti kitos nuomonės - gali tądien neturėti nuotaikos, arba būti pavargęs, arba būti suplanavęs važiuoti į Regitrą laukti egzamino laikiusių mokinių, o ne aukoti šį JUMS priklausantį laiką JŪSŲ egzaminui...

Tarp kitko, yra labai įdomių kabliukų ir pačioje sutartyje, pvz., dėl egzamino ir papildomų pamokų - siūlau atkreipti į tą dėmesį smile.gif

Trumpai tariant, kaip jau sakiau - mokymasis pareikalavo iš manęs išties daug nervų, laiko ir pinigų. Man pasirodė, kad instruktorius dirbo tikrai atsainiai. Tačiau žinoma - tai tėra mano nuomonė, gal man tiesiog netiko jo mokymo metodai... smile.gif

Pritariu, visiskai teisingai. As rasyciau lygiai taip par ir ta pati smile.gif

Ar isilaikete egzamina Regitroje?
Ar isejote i kita mokykloje?
Atsakyti
Dolyte, gal pasidalintumėt plačiau savo įspūdžiais? Ar jau baigėt mokslus, ar dar mokotės? Nes paskaičius vien gerus komentarus apie šią mokyklą, jau buvau pradėjus manyti, kad gal čia aš viena tokia, kuriai nieks neįtinka :)

Taip, aš jau su vairuotojo pažymėjimu, ir žinoma - tik kito instruktoriaus dėka :)
Atsakyti

Ką dabar rašau, tėra mano nuomonė ir tikrai nenoriu neigti ar ką panašaus ką parašė monikaa3, Ji turi savo nuomonę ir turi tam teisę viskas  OK, nes mes visos skirtingos , su savo charakteriais, požiūriu ir reikalavimais. 

Vieninteliam dalykui kam galiu paprieštarauti, tai tik monikaa3 paminėtas "(su baisiausiu "peregaru"):. Nesamonė. nes tikrai žinau, kad žmogus turi rimtų problemų su aukštu spaudimu, prieš 4 metus pateko į ligoninę ir tikrai alkoholio faktiškai nevartoja. Kaip jis pats juokaudavo, kad žmona jam griežtai leidžia ne daugiau kaip 60 gramų viskio. O jo veidas taip, tikrai raudonas, bet tik dėl spaudimo. Kalbėjome apie tai, nes man tai aktualu, pas mano vyrą prasidėjo ta pati liga, miego apnėja, ko pasekoje tokios bedos, tokios pasekmės.

Dėl rūkimo, taip, rūko. Man tai nelabai patiko, bet kai pagalvoju,..., po to ką išdarinėdavau mieste už vairo..... tai nenuostabu, kad žmogui norisi užsirūkyti :)

Na, dėl jo lietuvių kalbos aš tikrai jokių problemų nepastebėjau;

Atidėliojimas pamokų. Taip, pradedant, buvo nukėlęs man pamoką, bet  sekančiai dienai berods. Ir taip, buvo paprašęs ateiti pusvalandžiu vėliau, nes vėlavo pats. Bet tai suprantama, juk ne traukinio bėgiais važinėja, ir kamščiai ir maža kas gali nutikti. Užtat kitą pamoką važiavome ilgiau. Užtat kai man Regitros egzaminas ant nosies buvo, pamokų nenukėlė nė karto. Man buvo labai patogu kai pasiimdavo kai tik galėdavo nuo darbo, po pamokos paleisdavo kur man patogiau ar net prie namų.  Aš gyvenau Markučiuose. Mūsų grupėje buvo  7 mokiniai iš kurių vienas iš Nemenčinės, o mergina iš Žirmūnų. Tai sukėsi ir derinosi prie mūsų. Po teorijos paskaitų susisodindavo ir ką kur pakeliui pavežėdavo.

Vairavimo  pamokos stabiliai 3 kartus per savaitę, tai ar čia ne tempas?

Kur monikaa3 matai kabliukus?

"15 praktinis vairavimas yra mokyklinis egzaminas. Neišlaikius praktinio vairavimo egzamino paskiriama 3 arba 5 papildomo vairavimo pamokas (priklausomai nuo padarytų klaidų kiekio ir pobūdžio) pagal nustatytus įkainius. Mokinys turi teisę pasirinkti vieną praktinio vairavimo egzamino perlaikymą iškart po neišlaikyto pirmojo karto. "

Kai neišlaikiau pirmą kartą egzamino, paėmiau vieną papildomą pamoką padirbėti aikštelėje, nes ten man buvo silpniau, o kitas klaidas tiesiog aptarėme, išsiaiškinome ir valio. Antra pamoka buvo vėl egzaminas kurį išlaikiau ir jokių problemų ar kliūčių man nebuvo sukelta.

Taip, reiklus, tai griežtas, taip kalba.

Teoriją mokiausi apie 2 mėnesius,  vairavimą taip pat susitvarkiau per du mėnesius. Ir tikrai nemanau, kad tai užtrūko ilgai. Galų gale pati kalta, nes neskubėjau pradėti vairavimo pamokų, ( mokiausi vasarą, norėjosi dar ir prie jūros nuvažiuoti....) Būčiau susisukusi ir anksčiau.

Čia mano patirtis, mano nuomonė.

Atsakyti

Mokiausi  2016 metais. Prieš tai mokiausi kitoje mokykloje iš kurios tikrai pabėgau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ėtaruj: 04 gruodžio 2017 - 12:16
Ėtaruj, žinoma - kiekvienas yra skirtingas ir kiekvienas turi savo reikalavimų. Tačiau, kaip sakė kažkuri narė - tam čia ir esam, kad pasidalintume savo nuomone smile.gif Aš asmeniškai likau nepatenkinta mokyklos teikiamomis paslaugomis. Man regis, pagrindinė problema čia yra ta, kad viską daro vienas žmogus. Ir kaip jis besistengtų, galbūt tiesiog negali visko aprėpti. Bet normalu, kad kiti gali turėti savo nuomonę.

Taip, tikiu, kad jis gali turėti bėdų su sveikata. Gal man tiesiog truputį nepasisekė ir užsiroviau ant tokių dienų, kai žmogus leido sau šiek tiek atsipalaiduoti.. Bet kadangi jau po laiko, o nieko šmeižti nenoriu, tad šiuo klausimu susilaikysiu.

Sutarty kabliuką matau būtent tame, kad neišlaikius mokyklinio egzamino paskiriamos papildomo vairavimo pamokos, priklausomai nuo klaidų kiekio. Kitaip tariant, neišlaikęs egzamino, nori nenori, bet būsi priverstas imti papildomų smile.gif Gal kas žino, kaip būna kitų mokyklų sutartyse? Nes kiek domėjausi, tokių dalykų nėra ir mokinys pats pasirenka, ar bandyti dar kartą laikyti egzaminą, ar pasiimti papildomų.

Kas liečia tuos pavežiojimus iš/į namus ar darbą - asmeniškai man jie neatrodo reikalingi, nes sukelia tik dar didesnę sumaištį. Man atrodo daug geriau būtų sutarti laiką iš anksto, kad galėtum susiplanuoti savo reikalus ir būti tikras, kad suderintas pamokos laikas nepasikeis paskutinę minutę.

Šiaip man labai truko instruktoriaus susikoncentravimo į mokinį, aiškių atsakymų į užduodamus klausimus, konkretaus įvardijimo, kas tau sekasi gerai, o kas blogai, ir darbo tempo, kuris priklausytų nuo tavo pasiekimų, o ne nuo to, ar šią dieną bus egzaminą Regitroje laikančių mokinių... Nes tos nuolatinės išvykos į Regitrą laukti mokinių tikrai nėra normalu. Tas laikas turėtų būti paskirtas tavo individualiam mokymui, juk už jį mes mokam nemažus pinigus, jau nekalbant apie tai, kad išsiprašom iš mokslo/darbo ar aukojam savaitgalį ar laiką su šeima.
Atsakyti

Gerai, o tai kiek Jums liepė paimti papildomų pamokų ir iš kelinto karto išlaikėte vieną ir kitą vairavimo egzaminus?

Aš skaitau, kad jei žmogus neišlaiko egzamino, vadinasi jis nemoka. O jei nemoka, vadinasi reikia padirbėti dar, pasimokyti.

( čia aš apie tas papildomas pamokas pagal sutartį )   Aš visiškai susimaliau aikštelėje ir pora niuansiukų mieste. Tai apie miestą paaiškino kur mano klaidos ir nesikabinėjo prie jų, o aikštelę taip, teko pamoką pasiimti. Ką padarysi, parkuotis man reikėjo išmokti. Po vienos pamokos darėm egzaminą ir niekas nieko daugiau nesakė.  Tiesiog tiek ir tetrūko man, poros valandžiukių.

Atsakyti
Viskas OK, aš irgi manau, kad jei neišlaikai, vadinasi reikia dar padirbėti. Bet tą, manau, turi turėti teisę spręsti pats mokinys. Gal jam tiesiog kažkas tądien nepasisekė, bet mano, kad gali kokią kitą dieną bandyt laikyti egzaminą dar kartą (nes gal pvz. mokosi vairuoti savarankiškai su šeimos nariu), tad nelabai suprantu, kodėl mokykla primeta tokius dalykus, kad neišlaikius būtina pasiimt papildomų pamokų. Na, tiksliau turbūt suprantame, kodėl... :) Be to, juk šioje mokykloje tėra vienas instruktorius, tad jei kažkas netiks, negali jo pakeisti, o juk visi mes žmonės ir niekad negali būti tikras, ar nebus taip, jog pvz. nesutarsit su juo ir jis tyčia tave "sodins", o tu pagal sutartį privalėsi imti N papildomų.
Čia tiesiog mano teoriški pamąstymai ir patarimas tiems, kas dar tik ruošiasi eiti mokytis, kad prieš pasirašydami sutartį atidžiau ją skaitytų :)
Atsakyti

Taip ir neatsakėte į kelintą kartą pateiktą klausimą. Kiek Jus prireikė papildomų pamokų ir iš kelinto karto išlaikėte egzaminus?

O sutartis yra standartinė kaip ir kitose mokyklose. Ji yra parengta pagal transporto inspekcijos reikalavimus ( jie būtent to ir reikalauja ), kuriuose yra konkrečiai nurodyta kas ir kaip privalo būti įrašyta sutartyje. Gali skirtis tik kainos ir menki niuansiukai. Domėjausi tuo principingai nes pati dirbu su tokio tipo dokumentais. Egzaminas yra filmuojamas. Mokinys turi teisę peržiūrėti įrašą. Ir jei mokinys nesutinka su egzamino rezultatais jis turi teisę ginčyti ar net  skūsti. Kitu atveju kam tas egzaminas yra filmuojamas?

Atsakyti