Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

Agne, vat butent - man irgi tas visas "noriu padaryt siurpriza, palauk ir pamatysi" skamba kaip noras praslysti ir issisukti.Galu gale, juk Siurprizo faktorius jau visvien isnykes, kadangi kalbejom apie tai, ir net gana smulkiai, tprsme, as jam sakiau, kad nenoriu kazko super posh - svarbus pats faktas. Tai siuprizo nebus nei poryt, nei po menesio, nei po metu - jau sneketa, o as jau tikiuosi. Negi jis isivaizduoja, kad pamirsiu?.. lotuliukas.gif Nes jei taip, tai tada reiktu luktelti koki 60 metu, kol as susirgsiu Alzheimeriu. Arba, gal tipo reikia kaip per mexicano muileskes - elegantiskai nukristi nuo laiptu, susitrenkti smegenis (bet taip, kad makiazas nenubyretu) ir Prarasti Atminti? Tik tada vel bedute: MB klumpa ant kelio, tiesia zieda, o as suklapsiu bembio blakstienom ir sakau - ooo, kaip malonu!O tiesa, koks tavo vardas?... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LadyMellon: 19 sausio 2010 - 21:24
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 19, 22:20)
Agne, vat butent - man irgi tas visas "noriu padaryt siurpriza, palauk ir pamatysi" skamba kaip noras praslysti ir issisukti.Galu gale, juk Siurprizo faktorius jau visvien isnykes, kadangi kalbejom apie tai, ir net gana smulkiai, tprsme, as jam sakiau, kad nenoriu kazko super posh - svarbus pats faktas. Tai siuprizo nebus nei poryt, nei po menesio, nei po metu - jau sneketa, o as jau tikiuosi. Negi jis isivaizduoja, kad pamirsiu?.. lotuliukas.gif  Nes jei taip, tai tada reiktu luktelti koki 60 metu, kol as susirgsiu Alzheimeriu. Arba, gal tipo reikia kaip per mexicano muileskes - elegantiskai nukristi nuo laiptu, susitrenkti smegenis (bet taip, kad makiazas nenubyretu) ir Prarasti Atminti? Tik tada vel bedute: MB klumpa ant kelio, tiesia zieda, o as suklapsiu bembio blakstienom ir sakau - ooo, kaip malonu!O tiesa, koks tavo vardas?... bigsmile.gif

Man atrodo,kad jis bando pratempti kuo daugiau laiko, galbut del to, kad neturi noro tuoktis, galbut del to kad bijo velniaszin ko, galbut del to, kad dar nera pakankamai subrendes. Tu galbut yra ir dar daugiau, patarciau susesti ir rimtai pasikalbeti, pasakyti, kad "Siurprizams" vietos nebera ir tau reikia konkretumo, nes nori priimti sprendimus del savo gyvenimo
Atsakyti
QUOTE(mazgiene @ 2010 01 19, 10:42)
Na va kaip viskas gaunasi tyli tyli ir poto pratruksti. Mano situacijoje gavosi tas pats.

Na bet MB jau grizo ir apturejom pokalbi, ilgai snekejomes kaip norim ir isivaizduojam ir sutarem sia vasara susituokti. Dar jam aisku priminiau ta jo pasisakyma - kad jam vestuviu nereikia ir kodel po savaites isvykimo vel persigalvojo. Pabreze tai kad vestuves nereikalingos jam bet vaikai turi gimti susituokusioje seimoje ir beto vestuves yra svarbios man.

Nu, o tokioj panikoj čia buvai. Absurdas. Kartais dėl vieno vyro sakinio išpučiamas toooks kriminalas, kad paskui juokas ima.
Atsakyti
Oj, mergos...galvojau, kad jau viska suknisau - pasirodo, ne-galiu dar labiau pavaryt:)))

Taigi, paklausiau Agnes patarimo pasakyti MB, kad as nebeturiu laiko siurprizams ir laukimams,nes, marods, tai logiska.
Ka gavau?
Pirmiausia, man buvo isaiskinta, kad as apskritai neturejau pradeti JOKIOS kalbos apie pirslybas/vestuves, nes pirslybos turi buti vyro iniciatyva ir tam jis pats turi apsispresti, taigi ir nuspresti, kada.Na, tiesos tame tikrai yra, bet kai persiriti link 3 gyvenimo metu, man atrodo, kad toliau yra trys keliai: gyventi toliau, jei abiems tai toleruotina (man-ne), imti sneketi apie vestuves (tik sneketi, galbut kazka paplanuoti,nebutina iskart mauti prie altoriaus) - sitas variantas man butu labai priimtinas; arba susituokti (sitas man butu idealu).
Teisingas, pasenes, lievas ar ne, toks yra mano poziuris.
MB tuo tarpu man supasakojo, kad svarbiausia yra Meile, o kazkokios ten vestuves - nugi spesim, koks skirtumas.
As jajam ir sakau - na, man yra skirtumas. ir nemazas. As nenoriu 5, 10 ar 15 metu gyventi susimetus ir nezinant, bus tos tuoktuves ar ne.O juo labiau gimdyti vaiku (i vaikus jis, beje, ziuri labai teigiamai).Ir, sakau, jeigu tamsta vis dar laikaisi poziurio, kad pirslybos turi buti Siurprizas, gal kazi malonetum informuoti, - to siurprizo tiketis uz keliu men, keliu metu ar keliu desimtmeciu?..
Tada MB visai pasiause seri, sako, tai gal tau tikslia data pasakyt, jei visvien viska pati nori surezituoti?? ir dar suskele, tai ka, jei as tave beprotiskai myliu, bet nenoriu pristuviu/vestuviu, tai tu mane paliktum?
Sakau - tiesa sakant, nezinau.
MB visiskai pasiuto ir eme pasakoti, kad gi Meile yra svarbiausia, etc etc etc...ir kaip as galiu taip galvoti, taigi jis mane Myli, ko dar reikia siam sviete???
Sakau, nagi konkretumo.
Sako, o tai meile - nekonkretu?
Sakau, mielasai, ne - meile kaip tik yra dideliai abstraktu, ypac kai ji deklaruojama tik zodziais.
MB totaliai pasisiause ir isejo vedziot suns, o as sit likau rymoti ant skaipo.
Vo tep.
Atrodo, jau daugiau neber kur, jau gavau skuduru snukin-ir voila, dar karta-teeekst...

Tai taip iseina, kad nepaisant visu jo ankstesniu sneku, jis visgi NEmano, kad prislybos/vestuves yra daiktas grazus, romantiskas irgi reikalingas?...

blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 20, 00:46)

1.Pirmiausia, man buvo isaiskinta, kad as apskritai neturejau pradeti JOKIOS kalbos apie pirslybas/vestuves, nes pirslybos turi buti vyro iniciatyva ir tam jis pats turi apsispresti, taigi ir nuspresti, kada.

2.MB visiskai pasiuto ir eme pasakoti, kad gi Meile yra svarbiausia, etc etc etc...ir kaip as galiu taip galvoti, taigi jis mane Myli, ko dar reikia siam sviete???

1.o motera turi laukti kol ponas nuspręs kad jam jau laikas,jis nori ir gali vesti?? blink.gif nu jo,lygiaverčiai partneriai-sėdėk ir tylėk...
2.tai jei meilė svarbiausia,ko jis bijo tokio nesvarbaus dalyko kaip santykių įteisinimas?
Atsakyti
[quote=LadyMellon,2010 01 20, 01:46]
Oj, mergos...galvojau, kad jau viska suknisau - pasirodo, ne-galiu dar labiau pavaryt:)))

Ledy Mellon, jeigu tavo MB nebūtų toli nuo tavęs, tai galvočiau, kad tu mano pažįstama. Viskas vienas prie vieno jai kaip ir tau su MB. Tik jos MB sako , kad jei nori vaikų, tai prašom ( abu netoli 40, nei karto nevedę), bet va tuoktis reikia, kai labai gerai žmogų pažįsti, ilgai ir nuobodžiai pagyvenus doh.gif .
Mano pažįstamai nepriimtina vaikus gimdyti nesusituokus, tai ir sako, kad ilgai pagyvenus, nu kokį 10 metelių, vaikeliams jau nebelaikas verysad.gif .

Nu tie vyrai tikri nesubrendėliai, ypač tie, kurie jau yra gyvenę susimetę, tie iš vis niekur nenori skubėti, matyt patinka toks gyvenimo būdas. Jie man katinus primena g.gif
Papildyta:
QUOTE(gaudyk veja @ 2010 01 19, 17:18)
Paskaicius pasisakymus labai nustebau, kad kartu gyvenantys, bet oficialiai nesusituoke žmonės daugumos yra laikomi tokiais nepilnaverciais. O santuoka yra laikoma stabilumo garantu. Na gal netiesiogiai, bet šią mintį galima išskaityti daugelyje pasisakymų. Man gyvenimas kartu nesusituokus neatrodo maziau reiksmingas ar įpareigojantis. pati taip gyvenu 2 metus. Gyvenimo draugas siulo tuoktis, bet as neskubu.Nejaučiu dėl savo statuso absoliučiai jokio diskomforto. Manau tekėsiu už savo gyvenimo draugo ateityje, bet tikrai ne todėl, kad tapčiau žmona, o ne sugyventine. Pakartosiu banalia fraze ,,tarpusavio santykiai yra visa ko pagrinda, o ne statusas. taigi mėgaujuosi šia diena...sėkmės susituokusiems ir nesusituokusiems

O galima paklausti, kodėl tekėtumėte, dėl kokių priežasčių g.gif
Negi jūs manote, kad tos kurios teka, tai tik dėl žmonos statuso g.gif
Papildyta:
[quote=Agne08,2010 01 19, 20:17]
Mes taip pat gyvenam "susimete", nes dar tiek nekuoktelejom, kad imtume paskola kelti vestuves. Vestuves grazi svente, skirta pagerbti jaunu zmoniu sukurta seima ir pasidalinti tuo dziaugsmu su artimaisiais, bet tikrai ne ateities stabilumo garantas. Pasiskaitai skyreli "Kai isimaiso trecias.." ir pasidaro kaip niekad aisku,kad nieko ta ceremonija negarantuoja

Aišku pati ceremonija arba statusas nieko negarantuoja. Už tai turi garantuoti du žmonės, savo dideliu noru ir pastangomis kurdami gražią ir darnią šeimą.

Jūs vis minit skyrelį "Kai įsimaišo trečias", bet juk tas trečias gali sėkmingai įsimaišyti tiek į vedusių , tiek į susimetusių, tiek pat sėkmingai ir į bedraugaujančių porų tarpą.
Atsakyti
Mole, bent kiek as pastebejau, tame skyrelyje daugiausia moteru, kurios jau ne vienerius metus gyvena santuokoje, turi po kelis vaikus, bet gal cia tik as taip uztaikiau. Zinoma tas trecias, gali isimaisyti ir tarp nesusituokusios poros, todel ir sakau, kad tas ziedelis nieko negarantuoja - nei amzinos istikimybes, nei amzinos meiles, nei laimes apskritai. Bet as vis tiek uz santuoka, nes tai - nuostabi svente

LadyMellon, turbut jums jau viskas aiskiau nei aisku.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 20, 01:46)

Taigi, paklausiau Agnes patarimo pasakyti MB, kad as nebeturiu laiko siurprizams ir laukimams,nes, marods, tai logiska.
Ka gavau?
Pirmiausia, man buvo isaiskinta, kad as apskritai neturejau pradeti JOKIOS kalbos apie pirslybas/vestuves, nes pirslybos turi buti vyro iniciatyva ir tam jis pats turi apsispresti, taigi ir nuspresti, kada.Na, tiesos tame tikrai yra, bet kai persiriti link 3 gyvenimo metu, man atrodo, kad toliau yra trys keliai: gyventi toliau, jei abiems tai toleruotina (man-ne), imti sneketi apie vestuves (tik sneketi, galbut kazka paplanuoti,nebutina iskart mauti prie altoriaus) - sitas variantas man butu labai priimtinas; arba susituokti (sitas man butu idealu).
Teisingas, pasenes, lievas ar ne, toks yra mano poziuris.
MB tuo tarpu man supasakojo, kad svarbiausia yra Meile, o kazkokios ten vestuves - nugi spesim, koks skirtumas.
As jajam ir sakau - na, man yra skirtumas. ir nemazas. As nenoriu 5, 10 ar 15 metu gyventi susimetus ir nezinant, bus tos tuoktuves ar ne.O juo labiau gimdyti vaiku (i vaikus jis, beje, ziuri labai teigiamai).Ir, sakau, jeigu tamsta vis dar laikaisi poziurio, kad pirslybos turi buti Siurprizas, gal kazi malonetum informuoti, - to siurprizo tiketis uz keliu men, keliu metu ar keliu desimtmeciu?..
Tada MB visai pasiause seri, sako, tai gal tau tikslia data pasakyt, jei visvien viska pati nori surezituoti?? ir dar suskele, tai ka, jei as tave beprotiskai myliu, bet nenoriu pristuviu/vestuviu, tai tu mane paliktum?
Sakau - tiesa sakant, nezinau.
MB visiskai pasiuto ir eme pasakoti, kad gi Meile yra svarbiausia, etc etc etc...ir kaip as galiu taip galvoti, taigi jis mane Myli, ko dar reikia siam sviete???
Sakau, nagi konkretumo.
Sako, o tai meile - nekonkretu?
Sakau, mielasai, ne - meile kaip tik yra dideliai abstraktu, ypac kai ji deklaruojama tik zodziais.
MB totaliai pasisiause ir isejo vedziot suns, o as sit likau rymoti ant skaipo.
Vo tep.
Atrodo, jau daugiau neber kur, jau gavau skuduru snukin-ir voila, dar karta-teeekst...

Tai taip iseina, kad nepaisant visu jo ankstesniu sneku, jis visgi NEmano, kad prislybos/vestuves yra daiktas grazus, romantiskas irgi reikalingas?...

blink.gif  blink.gif  blink.gif

Na va tu pati sakai - ,,viską suknisau'', nu kam tu taip persistengi. Nepatinka tavo bernui būti spaudžiamam, man rodos ir tau nepatiktų. Jei norėjei konkretumo, na reikėjo palaukti bent kelias savaites, ir tada pradėt pokalbį, jei tu kalbėsi apie tai kasdien, tai tikrai užknisi savo draugą.
Jo požiūris aiškus:Pirmiausia, man buvo isaiskinta, kad as apskritai neturejau pradeti JOKIOS kalbos apie pirslybas/vestuves, nes pirslybos turi buti vyro iniciatyva ir tam jis pats turi apsispresti, taigi ir nuspresti, kada. Piršlybos yra vyrų reikalas jo manymu ir merginai nereikėtų pačiai ,,visko režisuoti''. Nepatiko, man rodos, jam tavo įkyrumas, tai ir susakė tą nesąmonę -meilė svarbiausia ir t.t. Na kai spaudi, tai atsiranda noras priešintis ir viską atvirkščiai daryt.
Na turbūt pati supranti, kad jei dabar vėl užvesi kalbas apie piršlybas, tai ta data tik dar nusikels. Jums abiem dabar reikia ataušti, ir po kurio laiko ramiai pasikalbėsit. Dabar kaip suprantu mažumėlę isteriškas pokalbis gavosi.

Žinau ne vieną atvejį iš savo aplinkos, beje iš savo patirties taip pat - labai panašu viskas buvo. Mergina laukia laukia , vis tikisi to žiedelio, jo nėra kaip nėra - galiausiai tai virsta abejonėm, nusivylimu, galų gale pykčiu. pagaliau pratrūksta ir vietoj normalaus pokalbio ir susitarimo, gauna atsikalbinėjimus ar apskritai pareiškimą kad jokių vestuvių nereikia doh.gif

Ne apie piršlybas dabar reikėtų kalbėti, o tiesiog apskritai - susitarti, reikia jums vestuvių ar nereikia, kada maždaug jos bus- po metų, dviejų ar po pusmečio.
Atsakyti
[quote=Molė,2010 01 20, 10:13]
O galima paklausti, kodėl tekėtumėte, dėl kokių priežasčių g.gif

Viena iš priežasčių dėl to, kad santuoka labai svarbi mano partneriui. Jis jaučia diskomfortą gyvendamas nesantuokinį gyvenimą. Dar viena priežastis-ateityje tikriausiai norėsiu turėti vaikų. Tai dėl šventos ramybės, kad jiems netektų iš aplinkinių sulaukti kažkokių replikų dėl tėvų statuso...nes visgi matau, kad visuomenė nėra labai tolerantiška šiuo klausimu...
Atsakyti
As tai va visai nebloga pasiulyma radau - Dublinas - Rio ir atgal - 1500 eur:)JAMU thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2010 01 19, 23:35)
Nu, o tokioj panikoj čia buvai. Absurdas. Kartais dėl vieno vyro sakinio išpučiamas toooks kriminalas, kad paskui juokas ima.

na taip jau yra, o zinant mane as kartais dar ir perdeti galiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 20, 13:32)
As tai va visai nebloga pasiulyma radau - Dublinas - Rio ir atgal - 1500 eur:)JAMU thumbup.gif

Manau tau reikia keleta dieneliu nusiraminti ir apgalvoti viska, o tada jau pati matysi kokios isvados pirsis tau ir jam.

Atsakyti
QUOTE(MELETA*** @ 2010 01 20, 11:47)
Na va tu pati sakai - ,,viską suknisau'', nu kam tu taip persistengi.

Ne apie piršlybas dabar reikėtų kalbėti, o tiesiog apskritai - susitarti, reikia jums vestuvių ar nereikia, kada maždaug jos bus- po metų, dviejų ar po pusmečio.

As tai nesutinku... kartu kose valgo, vienoj lovoj miega, o paklaust jau nieko nebegalima? blink.gif
Kas cia jiem suteike pirmenybe nusprest? Tradicijos? Tai tradicijos yra IR gyvent tik susituokusiem, ale , kad tradicijos keiciasi! ax.gif

Pirslybos... nu mergina svelniau norejo, ne is kart vestuves. Palaipsniui viskas. Neuzsipuole gi - ryt tuokiames arba niekada.
Duok jiem valia, tai ir ant galvos uzlips doh.gif
Atsakyti