Įkraunama...
Įkraunama...

Veido odos valymas

QUOTE(bartuke5 @ 2010 06 19, 20:11)
veiklioji medziaga - fitosfingozinas ir vitaminas PP

phytosphingosine. Long-chain, complex fatty alcohol that functions as a water-binding agent and also has preservative qualities. Its name is derived from the term sphingoid, coined in 1884 by chemist J. L. W. Thudichum because the way the molecules of this substance lined up reminded him of the riddle of the Sphinx. Research shows it is effective in regulating damaged or diseased epithelial cells. It seems this ingredient can also be a cell-communicating ingredient, albeit one that is best for compromised skin (Source: Journal of Investigative Dermatology, October 2003, pages 1135–1137).

vitaminas PP dar vadinamas nikotino rūgštimi:
niacinamide. Also called vitamin B3, niacin, and nicotinic acid, this water-soluble ingredient is stable in the presence of heat and light. Topical application of niacinamide has been shown to increase ceramide and free fatty acid levels in skin, prevent skin from losing water content, and stimulate microcirculation in the dermis (Sources: British Journal of Dermatology, September 2000, pages 524–531; and Journal of Cosmetic Dermatology, April 2004, page 88). One small study showed that 2% niacinamide was more effective than petrolatum (Vaseline) at reducing water loss from skin and increasing its hydration levels (Source: International Journal of Dermatology, March 2005, pages 197–202). Procter & Gamble, whose Olay skin-care line sells several products with niacinamide, published a double-blind study involving 50 women. The subjects used a product containing 5% niacinamide (whether that amount is included in Olay’s niacinamide products was not mentioned) for a period of 12 weeks. Results included an improvement in the appearance of wrinkles, a decrease in skin discolorations, less redness, a reduction in sallowness, and improved elasticity (Source: Dermatologic Surgery, July 2005, pages 860–865). Another study seconded P&G’s findings that niacinamide is a helpful ingredient for addressing skin discolorations. It appears that topical niacinamide has an inhibitory effect on the transfer of melanosomes to skin cells, thus it interrupts the process that causes irregular pigmentation to form (Source: Experimental Dermatology, July 2005, pages 498–508).

Kaip matome, jūsų įvardintos medžiagos nieko bendra su aknės gydymu neturi ir AHA pakeisti gali net nesvajoti. Tai nežinau, ar pati čia tuos ingredientus atrinkot nežinodama ką jie daro, ar kažkas jums prikabino makaronus ir dabar bandot kabint mums g.gif

O dėl rūgščių, tai aš jas naudoju kiaurus metus, kaip ir dienai kremą su SPF rolleyes.gif Kadangi dauguma kosmetologių, panašu, nežino ar nenori žinoti apsaugos nuo UV spindulių žalos svarbos, kremus su SPF mano esant tinkamus naudoti papūdimyje, kad pečiai nenusviltų pečiai, tai dėl to ir rūgščių vasarą liepia nenaudot.
Atsakyti
jei netingit, peržvelkit bartuke5 žinutės, suprasit, kodėl tokia gera Led kosmetika cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bartuke5 @ 2010 06 19, 12:46)

1. su AHA rugstimis kremus galima tepti vakarais. o diena - be rugsciu, kad nepakenkti veido odai.

2. tad siulau Actipur linijos produktus, kurie yra pirmieji pasaulyje be AHA, efektyviai gydantys akne.

1. Labai geras pastebėjimas, jei oda jautresnė, geriau rūgštis naudoti vakare. Tačiau jei jautrumas nepasireiškia, galima rytą vakarą naudot, tik svarbu saulės apsaugos nepamiršt, kaip prieblanda ir minėjo.

2. Oho, koks skambus pareiškimas lotuliukas.gif Ryškiai turit piniginių interesų produktus prastumt rolleyes.gif
Šiaip, AHA spuogų negydo, nes nenaikina aknę sukeliančių bakterijų ir neeksfolijuoja poros. AHA gali padėti psuoguotai odai, nes eksfolijuoja ją ir padeda atsinaujinti, mažinti aknės randus. Spuogus "be AHA", kaip jūs sakot, naikina kitos aktyviosios medžiagos (benzoilo peroksidas, arbatmedžio aliejus, BHA...). Taip kad jūsų "primi pasaulyje produktai" nėra tokie jau ir pirmi.
Šiaip, būtų labai įdomu pamatyti tos "Actipur" linijos produktų ingredientus, nes kiek ieškojau, radau tik labai padrikus duomenis...
Papildyta:
Pasiskaičiau jų lietuviškam puslapy, kad Actipur linijos pagrindinė veiklioji medžiaga- cinkas g.gif Na, cinkas kažkiek naikina aknės bakterijas, bet yra ir veiksmingesnių ingredientų ax.gif Jau n+k metų cinkas naudojamas kosmetikoje nuo spuogų, tad nėr čia ko skelbtis dviratį išradus cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 20 birželio 2010 - 03:15
QUOTE(bartuke5 @ 2010 06 19, 19:46)
su AHA rugstimis kremus galima tepti vakarais. o diena - be rugsciu, kad nepakenkti veido odai.

Oda jautroka pas mane,tai reikės taip ir naudoti tada.
Dėkoju visoms už patarimus smile.gif
Atsakyti

O kokias kosmetines priemones veido valymui su rugstimi naudojate? pasidalinkite patirtimi ax.gif
Atsakyti
naudoju rugstini prausikli lietuviskos rugstines kosmetikos ODA
Atsakyti
QUOTE(D&R @ 2010 06 21, 20:23)
O kokias kosmetines priemones veido valymui su rugstimi naudojate? pasidalinkite patirtimi  ax.gif

jei apie prausiklius tai man labai aptiko neoglis 8 % ,dabar naudoju natinuel. patinka irgi, bet neoglis man geresnis buvo smile.gif
Atsakyti
Pabandžiau veido valymo aliejumi būdą. (aprašyta čia)
ir likau maloniai nustebinta. Mano oda rieboka, todėl šis būdas ypač tinka nes sureguliuoja riebalų gamybą. Oda liko pamaitinta ir švelni. Na, to inkštirų dingimo dar nepastebėjau, bet manau, jei reguliariai taip valysiu rezultatas pasimatys
Patariu paskaityti tą straipsnį ir pabandyti, manau daug tiesos jame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sylvergirl @ 2010 06 23, 10:50)
ir likau maloniai nustebinta. Mano oda rieboka, todėl šis būdas ypač tinka nes sureguliuoja riebalų gamybą. Oda liko pamaitinta ir švelni. Na, to inkštirų dingimo dar nepastebėjau, bet manau, jei reguliariai taip valysiu rezultatas pasimatys
Patariu paskaityti tą straipsnį ir pabandyti, manau daug tiesos jame smile.gif

Nežavi manęs perspektyva su tuo karštu rankšluosčiu schmoll.gif O kas turi kuperozinę odą, tai išvis draudžiama.
Atsakyti
QUOTE(Sylvergirl @ 2010 06 23, 09:50)

alyvuogių aliejus apskritai yra vienas riebiausių, todėl atsižvelgiant į odos tipą jį galima keisti lengvesniais wink.gif
Atsakyti
taip, žinoma, taip ir parašyta, kad galima rinktis kitą aliejų. Bet tas aliejus vis tiek nusivalo, todėl man nebuvo per riebu. O karštas rankšluostis tai patiko smile.gif atveria gal kažkiek poras. bet man jo dar net karštesnio norėjosi, nes greit atvėsta nuo aplinkos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sylvergirl: 23 birželio 2010 - 16:04
Man tai kazkaip neaiski sita fraze is straipsnio " Jūsų oda natūraliai drėkinasi riebalais". Kaip cia taip gali buti, kad riebalai drekina, riebaluose yra drekikliu?
Atsakyti