Įkraunama...
Įkraunama...

Veido odos valymas

QUOTE(prieblanda @ 2010 06 24, 13:54)
Šitie, ką išvardinai, padeda drėgmę išlaikyti odoje, bet jos daugiau tikrai nesuteikia, tam yra kitos medžiagos wink.gif

butent tai ir turejau omeny 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 24, 06:54)
Šitie, ką išvardinai, padeda drėgmę išlaikyti odoje, bet jos daugiau tikrai nesuteikia, tam yra kitos medžiagos wink.gif

Ne visus išvardinau, atsiprašau biggrin.gif
Nepaminėjau humektantų, odai identiškų ingredientų, kaip pvz., glicerinas ir t.t.... Gerai, glicerinas pritraukia drėgmę iš aplinkos ir dermos į epidermį, bet be kitų, esminė jo funkcija, kaip ir daugumos "drėkinančių" ingredientų yra atstatyti odos barjerą, ir drėgmę užlaikyti, kad ji nebūtų prarasta. Vieni ingredientai tai daro neprasiskverbdami į odą (pvz., silikonai), kiti tai daro viršutiniame lipidų sluoksnyje (glicerinas, cholesterolis ir t.t.). Kad ir kiek drėgmės ingredientas į odą atneštų, tai bus veltui, jei oda neturės barjero, kuris neleistų tai drėgmei išeiti.
Gal dar kažką pamiršau...

Pvz., aš niekad nesupratau, kas yra "maitinantis" kremas, ir kas yra "drėkinantis". Kažkaip nuo vaikystės galvojau, kad maitinantis yra skirtas sausai odai, drėkinantis- normaliai, riebesnei. Bet juk maitinti visokiais gėriais (dirglumą mažinančiais, ingredientais, antioksidantais ir t.t.) reikia visus odos tipus. Ir visi "moisturizers" yra drėkinantys, tik skirtingam odos tipui reikia skirtingo drėkinimo... Gal tikrai maitinantis tas, kuris turi antioksidantų, ląstelių komunikavimą skatinančių ingredientų ir t.t.? Va čia tai nuoširdžiai nesuprantu...

QUOTE(Dusele @ 2010 06 24, 08:12)
drinks_cheers.gif  nors viena isdriso paneigti. "Sulaikyti dregme" ir "drekinti" kosmetologijoje yra dvi skirtingos savokos. Deja, daznai nezinojimas nuveda klaidingu keliu...

Nesuprantu jūsų... Įdomiai pasakėt "išdrįso paneigti"... Aš ką, koks tankas, kad kažkas po mano vikšrais bijo lįst? ax.gif smile.gif
Kaip supratau, jūs- kosmetologė, tad gerai tai išmanote odos drėkinimo ypatumus. Gal paaiškintumėte plačiau, būtų aiškiau... Nors čia turbūt į drėkinamųjų kremų temą reiktų kraustytis, ten kaip tik amber123 jūsų nuomonės užklausė.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 24, 17:43)
Ne visus išvardinau, atsiprašau biggrin.gif

Bet tai dėl to silikonai odos nepradėjo drėkinti wink.gif Drėkinimas ir drėgmės sulaikymas odoje yra visiškai skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 24, 13:50)
Bet tai dėl to silikonai odos nepradėjo drėkinti wink.gif Drėkinimas ir drėgmės sulaikymas odoje yra visiškai skirtingi dalykai.

smile.gif Aš ir nesakau, kad jie tiesiogiai drėkina... Kaip pvz., gamintojai net ir silikoninius serumus vadina "drėkinančiais". Tai yra iš dalies tiesa, nes jų dėka oda turi daugiau drėgmės, nei to serumo nenaudojant... Drėkinimas juk nėra vien tiesioginis drėgmės atnešimas į odą, o kompleksinis procesas. Kaip pavadinti priemonę, kurioje nėra humektantų... Nu vistiek drėkiklis.
Žodžiu, apie tą patį kalbam, tik kitais žodžiais. Tą aš ir turėjau omenyje, sakydama
QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 10:46)
Visi emolientai, silikonai, aliejai, riebalai, kondicionuojantys ingredientai drėkina... Tik veikia jie skirtingai.
Atsakyti
Drėkinimas ir yra drėkinimas (aktyvus procesas, kai odai papildomai teikiama drėgmė), o drėgmės sulaikymas odoje ir yra tik sulaikymas (pasyvus procesas, kai oda nieko negauna, tiesiog stengiamasi išlaikyti bent tiek drėgmės, kiek jos dar odoje likę). Kiek teko skaityti apie odos priežiūrą, drėgmės sulaikymas odoje niekad nebuvo laikomas drėkinimu. Tai atskira funkcija, kurią gali teikti odos priežiūros priemonės, kaip kad antioksidantai, UV apsauga ar į odos struktūrą panašūs ingredientai.
Ką kosmetikos gamintojai rašo ant savo pakuočių yra atskira meno rūšis, kurios čia nenagrinėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Atsakiau temoje apie drėkinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 24 birželio 2010 - 21:57
QUOTE(susidomejus @ 2010 06 18, 21:27)
Nuo spuogu rugstiniai prausikliai tikrai padeda, naudojam 7 proc glikolio rugsties prausikli, veikia puikiai.

Gal galima būtų gamintoją sužinoti? Kažkaip neteko tokių prausiklių matyt... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss_Lumholdt @ 2010 06 25, 09:21)
Gal galima būtų gamintoją sužinoti? Kažkaip neteko tokių prausiklių matyt... blush2.gif

Aš naudojau neoglis 8pocentų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 24, 21:33)
Ką kosmetikos gamintojai rašo ant savo pakuočių yra atskira meno rūšis, kurios čia nenagrinėsiu biggrin.gif

raso, kas jiems patogiau, pastebejau, kad parasoma, kad kremas ar kita kosmetine priemone su kazkokia veiklia medziaga, o pastudijavus sudeti tas ingredientas vos ne paskutinis parasytas. taigi, jo tik pedsakai. Bando zmones apmulkinti, gal ir sekasi, bet kuo toliau, tuo sunkiau bus tokiems, zmones svieciasi...

QUOTE(Miss_Lumholdt @ 2010 06 25, 10:21)

as naudoju sita, jie yra ir gamintojai, tai lietuviska kosmetika. Yra ir kitoks stipresnis rugstinis prausiklis, ji mano sunus nuo spuogu naudoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 25 birželio 2010 - 12:03
QUOTE(susidomejus @ 2010 06 25, 13:02)
as naudoju sita, jie yra ir gamintojai, tai lietuviska kosmetika. Yra ir kitoks stipresnis rugstinis prausiklis, ji mano sunus nuo spuogu naudoja.

O tonikų jie žiūriu lyg ir neturi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 25 birželio 2010 - 18:12
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 25, 19:10)
O tonikų jie žiūriu lyg ir neturi?  g.gif

toniku neturi ir sake taip: reikia namuose tureti prausikli ir viena kremuka, tuo paciu kremuku teptis ir ryte ir vakare ir viskas. Naaa, labai ekonomiska. Bandziau, man patiko. Galima internetu uzsisakyt prekes, nebutina vaziuot pas juos. Labai gera ju krempudra ir serumas, kuris labai pataiso situacija po veido valymo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 06 25, 19:22)
toniku neturi ir sake taip: reikia namuose tureti prausikli ir viena kremuka, tuo paciu kremuku teptis ir ryte ir vakare ir viskas. Naaa, labai ekonomiska. Bandziau, man patiko. Galima internetu uzsisakyt prekes, nebutina vaziuot pas juos. Labai gera ju krempudra ir  serumas, kuris labai pataiso situacija po veido valymo.  4u.gif

O pudra tik vieno atspalvio? blink.gif

Šiaip man toniko kaip ir nebereiktų, bet rytais paprastai nemėgstu su prausikliu praustis, tai tonikas odai nuvalyt man visai patinka, bet tik Rasos probleminei odai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 25 birželio 2010 - 18:40