QUOTE(prieblanda @ 2010 06 24, 06:54)
Šitie, ką išvardinai, padeda drėgmę išlaikyti odoje, bet jos daugiau tikrai nesuteikia, tam yra kitos medžiagos
Ne visus išvardinau, atsiprašau
Nepaminėjau humektantų, odai identiškų ingredientų, kaip pvz., glicerinas ir t.t.... Gerai, glicerinas pritraukia drėgmę iš aplinkos ir dermos į epidermį, bet be kitų, esminė jo funkcija, kaip ir daugumos "drėkinančių" ingredientų yra atstatyti odos barjerą, ir drėgmę užlaikyti, kad ji nebūtų prarasta. Vieni ingredientai tai daro neprasiskverbdami į odą (pvz., silikonai), kiti tai daro viršutiniame lipidų sluoksnyje (glicerinas, cholesterolis ir t.t.). Kad ir kiek drėgmės ingredientas į odą atneštų, tai bus veltui, jei oda neturės barjero, kuris neleistų tai drėgmei išeiti.
Gal dar kažką pamiršau...
Pvz., aš niekad nesupratau, kas yra "maitinantis" kremas, ir kas yra "drėkinantis". Kažkaip nuo vaikystės galvojau, kad maitinantis yra skirtas sausai odai, drėkinantis- normaliai, riebesnei. Bet juk maitinti visokiais gėriais (dirglumą mažinančiais, ingredientais, antioksidantais ir t.t.) reikia visus odos tipus. Ir visi "moisturizers" yra drėkinantys, tik skirtingam odos tipui reikia skirtingo drėkinimo... Gal tikrai maitinantis tas, kuris turi antioksidantų, ląstelių komunikavimą skatinančių ingredientų ir t.t.? Va čia tai nuoširdžiai nesuprantu...
QUOTE(Dusele @ 2010 06 24, 08:12)

nors viena isdriso paneigti. "Sulaikyti dregme" ir "drekinti" kosmetologijoje yra dvi skirtingos savokos. Deja, daznai nezinojimas nuveda klaidingu keliu...
Nesuprantu jūsų... Įdomiai pasakėt "išdrįso paneigti"... Aš ką, koks tankas, kad kažkas po mano vikšrais bijo lįst?
Kaip supratau, jūs- kosmetologė, tad gerai tai išmanote odos drėkinimo ypatumus. Gal paaiškintumėte plačiau, būtų aiškiau... Nors čia turbūt į
drėkinamųjų kremų temą reiktų kraustytis, ten kaip tik amber123 jūsų nuomonės užklausė.