Įkraunama...
Įkraunama...

Furunkulai

šildymas tinka sausas,ne šlapias.Antibiotikai labai tinka,o šiaip REIKIA kreiptis į gydytoją,nes veide-gali komplikuotis.Iš karto pasakau,kad niekas nepjaustinės iš išorės,jeigu susidarė nosies viduje,be to,pjaunama(atliekama incizija) kai konservatyvus gydymas(antibiotikai,šildymas) nepadeda.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif pasidalinsiu ir aš savo patirtimi kovojant su votimis ax.gif jos buvo mano dukrą užpuolusios, tai daktarai iškarto puolė pjaustyt, nes pirmiausia buvo pažasty, dar ir kraujo perpylimą darė, bet viskas laikina. O padėjo tik kompresai, juos reikia daryt, vos tik pradeda votis kilt. Reikia susirast kaime seną namą, ant kurio stogo auga samanos ( ant senų senų sodybų dar galima rast), ir tas samanas pavirus, iš to skysčio dėt kompresus, galima net per naktį palikt. Tikrai padeda bigsmile.gif
Atsakyti
o kodel butent nuo seno namo? kodel negalima nuo siuolaikinio? g.gif kuo jos ten tokios ypatingos..? deja neturiu galimybes kazkur to namo ieskot, kur autobusai nevazineja.. unsure.gif

geriu alaus mieles ir visnevskiu tepu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GOTikas @ 2007 05 28, 16:16)
tai siulai lekt pas daktarus? baisoka kad jis ten nepradetu isorines nosies puses pjaustyt unsure.gif ... Na va nuo siandien pradejau vartoti antibiotikus. jau doze ikaliau. gal vaistinej kokiu mieliu tableciu bus reiks nusipirkt gal dar kokiu vitaminu. beje girdejau kad sildymas padeda. na ta prasme liaudiskai karstos "grielkos" laikymas voties vietoje. cia teisybe? nes nenoreciau prisizaist... gal tai kaip tik blogai

As tai eiciau pas daktarus smile.gif . Jau geriau siek tiek pakenteti kol prapjaus ir isvalys pulius negu kankintis su tuo skausmu (bent jau man), o gal koki tepaliuka israsys. Kai tik man prasidejo tie furunkulai, as irgi gydziausi pati, bet... Viena karta pazasty isaugo vienas, as dejau visnevski. Is to vieno pasidare trys, o vienas tokio dydzio kaip putpeles kiausinis. Ranka pradejo skaudeti iki alkunes. Kai nuejau pas daktarus tai taip gavau bart... prigasdino del kraujo uzkretimo. Nuo to karto tik pajausdavau, kad auga iskart ir pas daktara... Aisku, kai votis nosyje tai jau ten ilist problematiska turetu buti. Man yra buve ausy, tai gydytoja vaistu kazkokiu israse.
Atsakyti
QUOTE(alina_nr_1 @ 2007 05 29, 13:11)
o kodel butent nuo seno namo? kodel negalima nuo siuolaikinio? g.gif  kuo jos ten tokios ypatingos..? deja neturiu galimybes kazkur to namo ieskot, kur autobusai nevazineja.. unsure.gif

nežinau kodėl reikia būtent nuo seno namo, ir dar geriau kad stogas būtų medinis (tik ne šiferis ir ne čerpės), bet kad padeda tai tikrai thumbup.gif išbandyta. Dukrai net penkis ar šešis pūlinius pažastyse daktarai jau buvo išpjovę, ir dar vis nesibaigė jie, bet kai pradėjom dėt tuos kompresus - viską išgydėm, ir naujų neatsiranda jau kokie penki metai gal. O jei tik pajaučia kokį negerą skausmą pažasty - vėl kompresiuką nakčiai ir tvarka. Tik tiek, kad jau tikrai labai sunku dabar tokių senų namų atrast sad.gif
Atsakyti
Kagi visiem lab dekui uz info ir pasidalinta patirtim thumbup.gif . bandysim suktis kaip nors ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
butinai kreipkites i gydytojus,pacios galit prisizaist nepataisomai,o ypac pavojingos vietos veidas!
Atsakyti
Mane irgi buvo uzpuople tie baisuokliai... Is pat pradziu dedavau ta visnevskio tepaliuka ir laikydavau su pleistriuku. Taciau mano mama viena diena pasiule visnevski tepti ant trauklapio ir deti ant voties, nes trauklapis traukia pulius. Tai zinokit labai padejo ir jau po keliu dienu iskilo virsunele ir votis prasprogo, tai beliko steriliai priziureti, kol zaizdele uzgijo thumbup.gif
Atsakyti
tačiau to višnevskio nebepradavinėja.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GOTikas @ 2007 05 30, 14:08)
Kagi visiem lab dekui uz info ir pasidalinta patirtim thumbup.gif .  bandysim suktis kaip nors  ax.gif  biggrin.gif

Nusipirk FUCIDIN tepala,jis antibijotiku pagrindu, super vaistas!!! Kai jauti,kad auga votis tris kart dienoje reikia patepti ir jis nebeuzauga 4u.gif Kiek girdejau daug kam padeda thumbup.gif
Atsakyti
Ka galiu pasakyti is savo dvieju metu sirgimo votimis patirties, kad niekas nepadeda, isskyrus chirurgo peiliuka arba namu dezinfekcija. Buvo dvi labai skaudzios proceduros iki nualpimo, bet daugiau jos manes nebekankino.

Kiek as ju turejau tai ispradziu dar skaiciavau: ant vienos kojos penkios, ant pilvo nugaros, ranku, net ir nebezinau kiek. Dygo viena po kitos. O pasirodo neviska isbandziau. Kazkas cia rase gygyti samanom (gaila nezinojau), ir ivairiais farmaciniais vaistais. Vartojau ir antibijotikus ir vit B, ir alaus mieliu tabletes, ir tepalus, ir medu, svogunus, ir bulves ant zaizdos.

Aisku apie skausma cia net nereikia sakyti, jis toks, kad vos kenti. As skaitau daug medicininiu straipsniu, ir net pries keleta dienu perskaiciau, kad tai sukelia kazkoks stafilokokas, kuriuo galima uzsikresti per pliteles, tualetus. Ir iskart pagalvojau, kad vonia (buvau ja isplovusi paprastais milteliais), kurioje prausdavausi nebuvo dezinfekuota, kai su vyru atsikrausteme i nauja buta. Taigi dar vienas patarimas dezinfekuoti savo vonias, o jei ir stafilokokas pagautas kurnors kitur, vistiek dezinfekuokit visus imanomus daiktus: pataline, prausyklas.

Ka dar nepaminejau, kad abu su vyro pasikeisdami vienas kitam votis gydem. praejo man praejo ir jam. Turbut namu dezinfekcija padejo, arba kaip ir sakiau chirurgo ispjautos dvi votys.
Atsakyti
Atsiprašau jei yra panaši tema, bet neradau.
Nuo rugsėjo mėnesio apturėjau pūlinius-1,panariciumas (piršto apynagio uždegimas-gėriau antibiotikus, nes buvo baisus vaizdelis ) 2,spaudžiau spuogelį ant veido-ir vėl-antobiotikai arklinėm dozėm nes gavosi veido minkštųjų audinių uždegimas, atrodžiau siaubingai, pusė veido išnešta, 3,pūlinys pažasty-jau negėriau AB, prapjovė chirurgas, i valėsi žaizda pati 4,miežiai-iš kart trys-skausmas nerealus blink.gif ir vėl AB, 5,pūlinys ausy-galvojo LOR-as ausies užd, bet pasirodo pulinys, taigi vėl AB,
Na dabar jau vėl kažkas kyla panosėj, skauda , ištino, ryte jaučiu būsiu doh.gif kaip rusai sako bez slioz nie vzglianeš- jau nebegaliuuuuuuuu.
vyrui kartu teko dozė-turėjo du pūlinius-vieną seniai po mano pirmojo, antrą va ką tik, dar neužgijo, krateris kaip penklitis-karbunkulas gerulis .Pasidarėm kraujus, cukrų-viskas ok. Pasėly-pas vyrą-auksinis stafilokokas-bet aš ką tik sugėriau Augmentiną. g.gif o sukėlėjas jam jautrus.......na nžn ką daryti
būsiu dėkinga už bet kokias mintis pasiūlymus, nes jau bliaunu i bliaunu.
na dirbu aišku daug, mokausi-diplominis ant nosies....be abejo tai turi įtakos, bet tiek....
ačiū visoms atsiliepusioms. wub.gif
Atsakyti