http://gyvenimas.del...php?id=20469441
QUOTE(Jolkuce @ 2010 02 11, 00:05)
QUOTE(joliteee @ 2010 02 10, 22:38)
O ka darot su ta dalim bulves, kuri isskobta? Ismetat? Ar kokia kose verdat is ju?
gal turite kokių idėjų,kaip panaudoti vištų kojeles?nupirkau,o vyras raukosi,sako nevalgysiu,atrodo neestetiškai,taip ir guli pridėta šaldymo kamera,išmesti gaila,o ką daryti neišmanau.
Aš dariau tokį patiekalą. Viena mamytė užrodė. Labai skanu. Bet nežinau ar Tavo vyrui estetiškai atrodys
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 02, 18:56)
Šiandien valgėme vištų blauzdeles...

Modelių kojytės
Vištų blauzdelių
Sluoksniuotos tešlos
Mėgiamo įdaro
Vištų blauzdeles pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniai (galima ir pamarinuoti iš anksto) ir iškepti keptuvėje.
Pasiruošti bet kokį mėgiamą įdarą - pakepintas daržoves, virtus ryžius su virtais kiaušiniais, pakepintus grybus su svogūnais ir t. t.
Iškočioti sluoksniuotos tešlos lakštus į kvadratus (tik ne per plonai...). Į kvadrato vidurį dėti po šaukštą įdaro, ant jo dėti iškeptą blauzdelę, iš tešlos suformuoti krepšelį ir jį užrišti folijos juostele, gražiai pataisyti tešlos kraštelius.

Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Folijos juostelę prieš patiekiant nuimti
Vietoje folijos galima naudoti juosteles iš poro, kurias reikia šiek tiek palaikyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų ir būtų lengva užrišti.
P. S. įdarui pakepinau smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas ir cukinijas, kurias pagardinau druska, pipirais, dar įmaišiau tarkuoto fermentinio sūrio ir šaukštą grietinės... Bet geriau, kad įdaras nebūtų drėgnas, nes kitaip tešla po įdaru sudrėks... Siūlau prieš dedant į tešlą ataušinti ir įdarą, ir blauzdeles...

Modelių kojytės
Vištų blauzdelių
Sluoksniuotos tešlos
Mėgiamo įdaro
Vištų blauzdeles pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniai (galima ir pamarinuoti iš anksto) ir iškepti keptuvėje.
Pasiruošti bet kokį mėgiamą įdarą - pakepintas daržoves, virtus ryžius su virtais kiaušiniais, pakepintus grybus su svogūnais ir t. t.
Iškočioti sluoksniuotos tešlos lakštus į kvadratus (tik ne per plonai...). Į kvadrato vidurį dėti po šaukštą įdaro, ant jo dėti iškeptą blauzdelę, iš tešlos suformuoti krepšelį ir jį užrišti folijos juostele, gražiai pataisyti tešlos kraštelius.

Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps. Folijos juostelę prieš patiekiant nuimti
P. S. įdarui pakepinau smulkiai supjaustytus svogūnus, morkas ir cukinijas, kurias pagardinau druska, pipirais, dar įmaišiau tarkuoto fermentinio sūrio ir šaukštą grietinės... Bet geriau, kad įdaras nebūtų drėgnas, nes kitaip tešla po įdaru sudrėks... Siūlau prieš dedant į tešlą ataušinti ir įdarą, ir blauzdeles...
reikėtų pabandyti,ačiū už mintį 
Papildyta:
o ką darote su kiaulienos stora skūra,išmetat ar ką?
Papildyta:
QUOTE(dzeine01 @ 2010 02 11, 11:57)
Papildyta:
Papildyta:
Nėra už ką
Nežinau dėl skūros, aš tokios nenaudoju. Gal zylutėm pakabink ant medžio
o aš tai ją dabar nupjoviau nuo mėsos,supjauščiau labai mažučiais gabaliukais ir pakepinau,gavosi labai skanūs spirgučiai,jais reikės pagardinti plovą
QUOTE(dzeine01 @ 2010 02 11, 12:57)
Papildyta:
Papildyta:
Jei ji didele galima prideti idaro,suvynioti ir issivirti skanu vyniotini.Jei labai stora,tai gali buti per riebu,tada apipjaustyti ir pasidaryti spirgucius.
QUOTE(dvija @ 2010 02 11, 13:49)
Jei ji didele galima prideti idaro,suvynioti ir issivirti skanu vyniotini.Jei labai stora,tai gali buti per riebu,tada apipjaustyti ir pasidaryti spirgucius.
tikra tiesa,paspirginau ir gavosi labai skanūs spirgučiai Šiandien mano piniginėje voliojosi 11 lt,pietus sugebėjau padaryti už 7 lt,likę 3 lt nukelevo į taupyklę
QUOTE(dzeine01 @ 2010 02 11, 13:55)
tikra tiesa,paspirginau ir gavosi labai skanūs spirgučiaiŠiandien mano piniginėje voliojosi 11 lt,pietus sugebėjau padaryti už 7 lt,likę 3 lt nukelevo į taupyklę 
Pati uzsimaniau zirniu su spirguciais
QUOTE(dvija @ 2010 02 11, 13:57)
as daznai darau zirniu kose su svogunu ,spirgaiciais , man labai skanu , mano piniginei tik 1 lt su centais
Ryte - virti kiausai, duona ,sviestas + kava, vaikui surelis + arbata ir i darzeli iskeliavo.
Pietums - keptos-troskintos vistien.kepeneles su su darzovem + virtos bulves.
Vakarienei - vyrui vakarykste zirniu sriuba , o man ir vaikui - virsiu burokeliu sriuba