Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

user posted image

Receptas

http://www.supermama...;#entry27543777


Sveikos kepėjėlės,pagaliau ir aš išdrysau išsikepti napoleoną rolleyes.gif ,skonis nuostabus,viską dariau pagal receptą,tik dėjau spanguolių džemą .
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2011 11 27, 15:58)
[url=http://www.radikal.ru]

Receptas

[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?
Sveikos kepėjėlės,pagaliau ir aš išdrysau išsikepti napoleoną  rolleyes.gif ,skonis nuostabus,viską dariau pagal receptą,tik dėjau spanguolių džemą .

Ar kepėte lakštus pati? Ir iš kur gavote tų gėlyčių papuošimui?
Labai skaniai atrodo, niam thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurore_: 27 lapkričio 2011 - 17:46
QUOTE(Aurore_ @ 2011 11 27, 17:45)
Ar kepėte lakštus pati? Ir iš kur gavote tų gėlyčių papuošimui?
Labai skaniai atrodo, niam  thumbup.gif  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Lakštus kepiau pati,viskas pagal receptą,gėlytes,taip pat dariau pati,su formelėmis,iš saldainių masės (jų visada turiu prisidarius,čia tortų papuošimas skirtos)
Atsakyti
Sveikos, o as abu kartus kepiau pagal sita rescepta, kremas labai patiko:
http://www.mamosrece...napoleonas.html
bet truputi kietas gavosi, ir lygtais lakstai per stori, nes sausokas... va vaidosee dave gera patarima iskociota plonai tesla perkelti ant kocelo i skarda. ir kita patarima radau, kocioti jau ant kepimo popieriaus, dekui!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XVXVX: 27 lapkričio 2011 - 23:04
QUOTE(XVXVX @ 2011 11 27, 23:03)

Labas,aš žinok kočiojau iki permatomumo,turbūt 1mm storio išeitų,daug kur rašo,kočioti 3 mm storio,bet man taip nepatinka,geriau daugiau plonu,tada ir kremas lengviau susigeria.
Atsakyti
siulau isbandyt Napoleono gerbejoms dar viena receptuka. Trapus senoviskas. Mano mamos receptu knygutej jis vadinasi Leningrado napoleonas. Taigis:
Tešlai :
400 g margarino
4 stiklines miltu
Kapoti iki trupiniu ant lentos
¾ stiklines salto vandens su 1 sauksteliu acto – isslakstyti ant trupiniu ir uzminkyti tesla.(as asmeniskai tesla paruosiau su virt.kombainu sudejus visus komponentus. Tam reikalui uztrukau gal net kokias 3 min ax.gif ) Padaryti 12 gabaliuku. Padeti i saldytuva ir palaikyti ne maziau 12 valandu.
Imti po viena , kocioti plonai ant apvalios skardutes , pabadyti sakute ir kepti apie 10 min.orkaiteje 180 laipsniu t.

Kremas
5-6 kiausiniu tryniai
2 stiklines cukraus pudros Viska sutrinti ar plakti mikseriu.
300 g sviesto , deti i kiausiniu mase po truputi . Vaniles deti , jeigu patinka.
Pabaigoje palaipsniui pilti 10- 12 saukstu atvirinto ir dar silto pieno.
Tepti blynus .Gali buti 2-3 sluoksniai , maisyti su rugscia uogiene ( be uogienes kiek per saldu ) .
Laikyti 1 para sutepta ne saldytuve!
cia mano naminukas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2011 11 29, 15:02)

cia mano naminukas:



kaip gražiai atrodo bigsmile.gif super thumbup.gif

aš tai iš vaikystės atsimenu, kaip tėvai visokioms progoms užsakinėdavo pas vieną moteriškę Napoleoną, kuris būdavo iš šonų aplipdytas tokiomis tarsi plikytos tešlos apvaliomis bandelytėmis su kremu - nu nerealiai atrodydavo wub.gif ir skanus neišpasakytai, ji pertepdavo kažkokia rūgštesne uogiene, lyg spanguolių. Gaila, bet tai buvo šeimos receptas ir jo ta šeimininkutė taip ir neišdavė biggrin.gif
Atsakyti
Štai ir mano pirmasis Napoleonas pagal Asseni. Ką galiu pasakyti g.gif Kadangi parduotuvinių visiškai nemėgstu tai šis palyginti su anais thumbup.gif Iš tiesų labai patiko, gerai pjaunasi, nėra labai labai drėgnas bet ne sausas tikrai, o tešla turi trapumo. Pertepiau porą sluoksnių šaldytom trintom spanguolėm ir porą sluoksnių razinom su kremu. Tešlą paruošė kombainas kaip ir rekomendavo Asseni thumbup.gif Dariau pusę normos tai man gavosi apie 3 kg gigantas sakyčiau. Gavosi 14 blynųm kočiojau plonai labai. Tai 2 sulaužiau trupiniukams, o kitus sutepiau. beje trupiniukai tik ant viršaus tai būtų ir vieno blyno užtekę sulaužymui. Kremo pritrūkau šonams tai pasidariau sviestinio su rududu ir dar papuošiau bezė.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2011 12 02, 10:56)



super, as irgi labai megstu si torta, bet vis nesiryztu pabandyti. ar daug laiko uzima?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 12 02, 15:34)
super, as irgi labai megstu si torta, bet vis nesiryztu pabandyti. ar daug laiko uzima?


Nepasakyčiau, kad daug, nes tešlą jei paruošia kombainas tai tereikia ją iškepti, o kepa greitai blynai. Vienus kočioji, o kiti kepa jau, tad tam geras pusvalandis sakyčiau. Kremą aš išsiviriau iki kepant blynus, tad jis balkone spėjo atvėsti kol iškepė. O tada tik suplakiau ir sutepiau. Atrodo viskas gan paprasta ir neilgai trunka, bet manau 2 val. viskam vistiek užtrukau mirksiukas.gif
Atsakyti
toks "arbatinukiškas" klausimas - ar galima napoleono lakštus (tarkim pagal Asseni) išsikepti savaitę iki torto sutepimo?
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2011 12 05, 15:06)
toks "arbatinukiškas" klausimas - ar galima napoleono lakštus (tarkim pagal Asseni) išsikepti savaitę iki torto sutepimo?

manau tikrai galima, nes jie gaunasi juk sausi tokie, tad per savaite niekas jiems nenutiks ;-)
Atsakyti