Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:55)
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif  niekada nekepiau nieko panasaus  4u.gif
Papildyta:
apsistojau ties tokiu receptu

http://astosvirtuve....napoleonas.html

Man asmeniskai skaniau su sviestu, bet cia jau skonio reikalas. Aisku kepimui galima deti margarina, bet kremui rinksciausi tik sviesta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 02 29, 12:24)
Man asmeniskai skaniau su sviestu, bet cia jau skonio reikalas. Aisku kepimui galima deti margarina, bet kremui rinksciausi tik sviesta smile.gif

galiu viena diena lakstus isikeptt, o krema veliau po dienos kokios tik sutept? kiek geriau laiko is turi patovet pries valgant?
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2012 02 28, 15:30)
Tikras senovinis napoelonas gaminamas tik is gryno sviesto 80 proc. riebumo, bet kiek esu skaiciusi tai forumietes gamina ir su margarinu, tai skonio kokybe manau nesuprastes ir nuo margarino.

As visada kepu tik su margarinu Vilnius, o krema darau su sviestu 82%
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2012 01 27, 19:30)
Ruošiuosi ryt kepti Napoleona iš vaikystės. Norėjau pasiteirauti kokios konsistencijos turi būti plikytas kremas? Grietinės kosnstencijos ar tirštenis?Kaip aš suprantu virti reikia apie 5 min, bet daugiau žiūrėti į konsistenciją gal? g.gif Niekada nedariau dar plikytų kremų, tai kankina visokios abejonės biggrin.gif
Ir kokios konsistencijos galutinis pertepimas turi gautis? 4u.gif
Iš pusę porcijos įsivaizduoju turi gautis kažkur 28 cm skersmesn tortas?

Šis Napoleonas labai skanus gaunasi, aš kepu būtent šį smile.gif Kremas grietinės konsistensijos tokios nebais tirštos, kai vėsta tirštėja dar kažkiek. O iš pusės normos gaunasi galingas tortas thumbup.gif
Šeip, nesunkiai visai pagaminamas tortas, nesulyginti su parduotuviniais nei per kur schmoll.gif

O margariną kas naudoja tai na nežinau, nėra jis sveikas daiktas doh.gif Aš dabar viską ir kepu ir kremams tik sviestą, nors tai aišku brangiau gaunasi. Na bet parduotuvėse visi sausainiai su tuo margarinu ir net kremai. Iš kitos pusės margarine gal mažiau cholesterolio nei svieste. Na bet šeip ar taip, manau kremui naudoti margariną - žiauru... čia jau tada kaip parduotuvinis gausis schmoll.gif
Atsakyti
cia napoleonas ziuriu toks gan greit gaminamas g.gif

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 05, 10:05)
cia napoleonas ziuriu toks gan greit gaminamas  g.gif

http://www.youtube.c...feature=related

mergaites man skubiai reikia atsakymo kiek stikline skaitos 250 g ? ar visiem produktam ziurite skirtingai?
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 06, 17:59)
mergaites man skubiai reikia atsakymo kiek stikline skaitos 250 g ? ar visiem produktam ziurite skirtingai?


Individualiai. Jeigu reikia stiklinės miltų, tai 250 ml, o gramais apie 150gr. , jei reikia cukraus tai apie 200 gr.
Papildyta:
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:55)
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif  niekada nekepiau nieko panasaus  4u.gif
Papildyta:
apsistojau ties tokiu receptu

http://astosvirtuve....napoleonas.html


Na ir kaip Jums pavyko? Nes skaičiau skaičiau ir nusprendžiau vyro gimtadieniui kepti pagal šį receptuką, nes pagal sudėtį jis panašiausias į mano mamos kepamą wub.gif
Atsakyti
SKIRTINGAI VISUR raso kiek stikline turi, pvz vienur 1 st miltu 160 g kitur 140 g tai visai pasimeciau kuo matuot doh.gif
Papildyta:
gal galite pasakyt kiek jus darot, man reikia stikline pieno, miltu, cukraus pudros, krakmolo, grietines. aciū ax.gif
Atsakyti
Na manau tortas nuo 20g miltų skirtumo nelabai nukentės 4u.gif arba paimkit standartine stikline ir pripildykit ją miltais, vat ir bus tada pamatuota, o kiek jau ten svers - tiek.

Aš vakar išsikepiau torto lakštus, rytoj virsiu kremą ir pertepsiu. Manau turėtų būt pats tas valgyti šeštadienį, nes per porą dienų tikrai sumikštės jis normaliai. ax.gif
Palme, o tai Jūs jau iškepėt tą tortą ar dar ne?

Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 07, 11:53)
Na manau tortas nuo 20g miltų skirtumo nelabai nukentės  4u.gif arba paimkit standartine stikline ir pripildykit ją miltais, vat ir bus tada pamatuota, o kiek jau ten svers - tiek.

Aš vakar išsikepiau torto lakštus, rytoj virsiu kremą ir pertepsiu. Manau turėtų būt pats tas valgyti šeštadienį, nes per porą dienų tikrai sumikštės jis normaliai.  ax.gif
Palme, o tai Jūs jau iškepėt tą tortą ar dar ne?

ne dar labai rimtai ruosiuos biggrin.gif o jus pagal kuri kepet kur teslai 500 gr sviesto reikia?
Papildyta:
bandysiu siandien blynus pagal sita

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Taip, viską dariau pagal tos merginos bloge esantį receptą. Tik grietinės truputį daugiau dėjau, nes tešla nenorėjo sulipti. ax.gif
nekantrauju rytoj virti kremą, o dar labiau nekantrauju ragauti tortą rolleyes.gif
Atsakyti
lauksim atsiliepimu apie jusu Napoleona 4u.gif
Atsakyti