Įkraunama...
Įkraunama...

Mano geriausias Napoleonas

Siandien kepiau napoleona pagal Beatos recepta is Kepiniu knygos, tik i krema nedejau krakmolo. Pastoves dabar iki Kaledu, bet ragaujant maziukus sumustinukus is atraizu smile.gif atrodo, kad bus skanu. Patiko, kad vaniles ankstis gaminant krema suteike labai svelnu vaniles skoni, su vaniliniu cukrumi jis buna labiau isreikstas (man per daug dominuojantis). Kepant lakstus, labai nepatiko, kad dauguma ju susitrauke apie 1 cm, taip susinervinau, nors dariau pagal taisykles. paskui isrisau kodel. Pirmas blynas iskepe didziausias, visi kiti mazesni. Pasirodo pirmaji is saldytuvo dejau ant saltos skardos, o visi kiti ant karstos keliavo. Tai ju dydis laviravo, bet buvo mazesni. Paskui padidinau karsti, tai truputi maziau traukesi.
Taip pat labai idomiai su kremu buvo. Kaitinant piena su cukrumi ir kiausiniau tryniais, jis pamazu tirstejo ir putojo ir kiekis didejo, taip graziai pasidare purus, paskui staiga op ir susmuko, konsistencija liko tokia pati, bet kiekis staigiai sumazejo. Ten raso kai pasiekia kisieliaus konsistencija, nukelti nuo ugnies atvesinti. Viskas kaip ir gerai, bet gal tas auksciausias pakilimo taskas butu buves geresnis variantas? Nezinau nuo ko tai priklauso, cia jau mokslas manau smile.gif
Torto plotis apie 22 cm, lapu padariau 8. Galejau daugiau, nes liepiau vyrui kociot, tai plonai suplojo, man taip neiseina smile.gif
Nuotrauka bus po svenciu ax.gif

O cia laisvalaikio pasiskaitymui apie pati Napoleona ir jo virtuve (jei dar neskaitet). Man nerealiai patiko straipsniukas, nes ieskojau visokios informacijos apie Napoleono torta. Ziuriu ir temoje keletas kepeju labai panasiai kepa si torta. Kita karta kepsiu pagal Vincento Sako aprasyma. Vadinasi islikes ir sis receptas kazkokiu tai budu smile.gif

http://www.meniu.lt/...ai-ir-kulinarai
Papildyta:
Siame straipsnyje apie Napoleono torto istorija raso pabaigoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gedimine @ 2012 12 24, 00:19)

Man pats skaniausias kremas Napoleono torto su daugiau pieno ir be trynių.
Atsakyti
Su Šventėm merginos! Įdedu foto, kur tortas atrodo kaip ir visi tortai biggrin.gif Skonis neblogas, na, bet ne tas kaip mano mociutes ir viskas. Dabar kepsiu pagal V.Sako aprasytaji, paskui visus is eiles jusu receptus, kol atrasiu ta tikraji vaikystes Napoleona biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Labas, merginos,

Perskaičiau temelę ir žinau,kad iš gausybės receptų išsirinksiu kurį tai ir bandysiu ekperimentuoti smile.gif Pasirodysiu,kai jau turėsiu ką parodyti smile.gif
Atsakyti
Kepiau napoleona lakstus dariau pagal Vincenta, o krema pagal Indres recepta, nes pabijojau zaliu tryniu kaip nurodyta Vincento kremo recepturoje.
Lakstus issikepiau 8, recepte nurodyta 12, bet tuomet iseitu labai mazi lakstai is tokio kiekio. Iskociojau plonai, o iskepus ir formuojant man jie labai byrejo, reikejo daryti storesnius. Bet reziume siryt paragavus torto tie laksteliai man kietoki ir atrodo, kad butu du stori lakstai, kremas isigyres i lakstus ir be arbatos ar kavos nebutu galima valgyti, nes sausokas. Nevykes sikarta isejo napoleonas..
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2013 01 06, 10:29)
Nevykes sikarta isejo napoleonas..

Neskubėkit dar teist, napoleonas kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis- paragaukit dar po poros dienų 4u.gif
Atsakyti
Kepiau Kaledoms, lakštai pagal gediminės užrodytą, tik mažiau grietinės dėjau, o kremas pagal Astos napoleoną (niekaip nerandu recepto nuorodos unsure.gif )
Gavosi neblogas, šeimai patiko, bet man - tai ne tas skonis, kepsim - kol surasim.
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 01 07, 08:58)
Neskubėkit dar teist, napoleonas kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis- paragaukit dar po poros dienų  4u.gif

Oi ne mano pastovejes nepasikeis smile.gif
Dabar supratau kodel taip yra, mano lakstai iskepe nebuvo pusleti, jie buvo kietoki. Ir prapjautame gabalelyje nesimato jokiu lakstu, lyg butu vienas vientisas blynas.
Atsakyti
As dar viena kepiau Naujiesiems. Tai lakstus dariau pagal Vincenta, tai tikrai labai trapus ir sausi ir rieboki gavosi. Man labiau patiko pagal Beatos recepta, ten grietines eina daugiau ir maziau sviesto. Tai jie daug greiciau sudreko sutepus. Po geru 2 dienu buvo super, dregnas ir skanus. Net skonis pasikeite smile.gif jam susirisus po 2 dienu.
O krema dariau pagal kazkuri is cia esanciu, kur reikia sviesta kaitinti su miltais, paskui kiausinius atskirai su cukrum ir atvesinus sumaisyti. Gavosi visiskas fiasko, suskilo kremas, atsiskyre sviestas sau. Gal per silti buvo kai sumaisiau? Teko greitai pirkti nauja sviesta ir virti is naujo. Bijosiu dabar tokio recepto unsure.gif Ir siaip labai riebus kremas gavosi. Ieskosiu toliau.
Labai skanu Napoleona kepa Kaune "Kavos klube", Valanciaus g. Kaip noreciau ju receptuko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gedimine: 07 sausio 2013 - 12:01
QUOTE(gedimine @ 2013 01 07, 13:00)
O krema dariau pagal kazkuri is cia esanciu, kur reikia sviesta kaitinti su miltais, paskui kiausinius atskirai su cukrum ir atvesinus sumaisyti. Gavosi visiskas fiasko, suskilo kremas, atsiskyre sviestas sau. Gal per silti buvo kai sumaisiau? Teko greitai pirkti nauja sviesta ir virti is naujo. Bijosiu dabar tokio recepto  unsure.gif Ir siaip labai riebus kremas gavosi. Ieskosiu toliau.
Labai skanu Napoleona kepa Kaune "Kavos klube", Valanciaus g. Kaip noreciau ju receptuko  rolleyes.gif

Man kremai kur daug dedasi miltu nepatinka, paskui atrodo, kad valgai neiskepusia visiskai tesla.
O kas dare krema pagal Indres blogo recepta? Sviesta dejote i karsta krema? Pamaniau gal geresnis iseitu jeigu sviesta issukciau ir sumaisyciau su atvesusiu kremu. Gal butu kremas puresnis ir netoks skystas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2013 01 07, 17:00)
Man kremai kur daug dedasi miltu nepatinka, paskui atrodo, kad valgai neiskepusia visiskai tesla.
O kas dare krema pagal Indres blogo recepta? Sviesta dejote i karsta krema? Pamaniau gal geresnis iseitu jeigu sviesta issukciau ir sumaisyciau su atvesusiu kremu. Gal butu kremas puresnis ir netoks skystas g.gif

Kazkaip neraso tikslai, jauciu trup reikia atvesnti iki kuno temperaturos ir tik tada deti puriai issukta sviesta manau. Cia panasiai kaip Beatos knygoj, manau.
Ir as jau itariu kodel man pirmi kremai verdant graziai iskilo, o paskui staigiai susmuko. Ko gero negalima uzvirti (kai kaista sujungtas kremas tryniai su cukrum is pienas). Nes man graziai uzputojo ir uzvirus sukrito, matesi mazi gabaliukai, ryskiai piena sutrauke doh.gif Reikia iskaitinti iki virimo.
Ir ko gero mano mociute nededavo pieno, nes virdavo ilgai vandens voneleje, ten budavo kiausiniai su cukrumi ir gal da kazkas. Paskui atvesinus dedavo issukta sviesta. Tik dabar klausimas, kas ten buvo tas "dar kazkas" rolleyes.gif Pamenu reikdavo ilgai ir nuobodziai sukti, tik i viena puse smile.gif
Papildyta:
Manau, kad ir nuo temperaturos priklauso tirstumas. As kiausinius atskirai trup ilgiau paviriau su cukrum, jie verdant tirsteja nes dar plius bijau parazitu 4u.gif ir isvis nedejau miltu, nes manau toks kiekis skirtas tik sutirstinimui ir greitam efektui isgauti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gedimine: 07 sausio 2013 - 21:22
Gedimine, kai atrasi recepta panasu i tavo mociutes napaleona butinai pasidalink smile.gif As kogero dabar napoleona darysiu vel po kokiu geru keliu menesiu, nes tiek daug darbo doh.gif Pasiziurejau atidziau i tavo napoleono pjuvi, tai kremas isigeres pilnai. Skystokas gavosi turbut? As tai esu ragavusi pagal uzsakyma gaminta namuose, tai lakstai minkstuciai, gal sulieti buvo kuom nors ir kremo sluoksnis nemazas. Tiesiog tirpo burnoje..
Atsakyti