Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Bobutės šimtalapiai
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:52)
sakykit, o kaip plikomos aguonos
užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau 
Spygli2, as uzpilu aguonas verdanciu vandeniu, kai pradedu gaminti tesla. Kai isminkau tesla (t.y. po pusvalandzio) nupilu nuo aguonu vandeni ir dar karta uzpilu verdanciu vandeniu. Palaikau dar 10-15 min ir nupylus vandeni - permalu viena karta su mesmale
Papildyta:
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:16)
Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo 
Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 18:52)
Bobutės šimtalapiai
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Aciu uz nuoroda
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 17:52)
Bobutės šimtalapiai
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
o geras, ten dar ir cinamono deda
Papildyta:
QUOTE(liucijabalt @ 2010 01 23, 21:35)
Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam
spyglis, bet tikrai nemažas gavos
galvoju pirmą kart darant reikia daryt gal per pusę.
Ai ir dar klausimas, neturiu tokios skardos su skyle, turiu apvalią, kuri išsiima arba tiesiog skardą. bet kai žiūrėjau tą video, deda gan į tokią mažą, kad jis susispaudęs. tai taip geriau, kad nepalikt daug vietos plėstis ar kaip?
galvoju pirmą kart darant reikia daryt gal per pusę.
Ai ir dar klausimas, neturiu tokios skardos su skyle, turiu apvalią, kuri išsiima arba tiesiog skardą. bet kai žiūrėjau tą video, deda gan į tokią mažą, kad jis susispaudęs. tai taip geriau, kad nepalikt daug vietos plėstis ar kaip?
Grange, as ka tik kepiau simtalapi apvaliame stikliniame inde, nes neturiu tinkamos formos (anasyk kepiau siauroje kekso formoje ir is puses porcijos produktu, tai puse pyrago buvo skaniai sugeres istirpusi sviesta ir cukru). Visa inda uzpildziau paruostu gaminiu. Tai man paciai buvo keista, kad pyragas pakilo nuo dugno, visas sviestas ir cukrus pasiliko dugne, praktiskai jis buvo 'isgarintas' ant to tirpalo. taigi cia mano patirtis kalbant apie forma, kurioje butu palikta kiek per mazai vietos.
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:55)
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 23:30)
aš ir dėjau paskutinįkart cinamono, man patiko
grange, aš po pirmo pravalo(kai viską teko išmest į šiūkšlių dėžę) antrąkart kepiau jau iš mažesnės normos (berods iš 3/4 ar iš 2/3 tai tąkart mum pakako)..
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 21:54)
Grange, as ka tik kepiau simtalapi apvaliame stikliniame inde, nes neturiu tinkamos formos (anasyk kepiau siauroje kekso formoje ir is puses porcijos produktu, tai puse pyrago buvo skaniai sugeres istirpusi sviesta ir cukru). Visa inda uzpildziau paruostu gaminiu. Tai man paciai buvo keista, kad pyragas pakilo nuo dugno, visas sviestas ir cukrus pasiliko dugne, praktiskai jis buvo 'isgarintas' ant to tirpalo. taigi cia mano patirtis kalbant apie forma, kurioje butu palikta kiek per mazai vietos.
ok,dėkui
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 23, 23:45)
grange, aš po pirmo pravalo(kai viską teko išmest į šiūkšlių dėžę) antrąkart kepiau jau iš mažesnės normos (berods iš 3/4 ar iš 2/3 tai tąkart mum pakako)..
nu reiks bandyt pasiskaičiuot gal iš mažiau. jei jau kada prisiruošiu
grange, mūsų šeimai (mes trys valgytojai) su pusę normos nebūtų kas veikt
jau vakare nebebuvo pusės šimtalapio
ryt ateina mama į svečius, sakau atpajusiu gabaliuką ir padėsiu atskirai paragaut, nes tikrai iki šio vakaro nebeliks, ką jau kalbėt apie rytdieną
o formą tai aš ėmiau TW silikoninę apvalią
ir dar pasakysiu, kad sviesto nereikia numažint
geriau kiek daugiau nei mažiau
S.N.A.S, o kodėl teko išmest?
o formą tai aš ėmiau TW silikoninę apvalią
S.N.A.S, o kodėl teko išmest?
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 18:52)
Bobutės šimtalapiai
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
nu bobutė tai ta kultinė
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 23:30)
Patikimai paslėpt nuo savęs
QUOTE(grange @ 2010 01 24, 01:48)
Bandyk - ne toks baisus tas velnias, kokį jį piešia
Niu kepa ir mano šimtalapis. Gal trečias kartas pavyks
Šį kartą ir tešla tampėsi, tai apsidžiaugiau
Gal dėl to, kad kitus miltus naudojau...
QUOTE(miau @ 2010 01 24, 20:00)
Niu kepa ir mano šimtalapis. Gal trečias kartas pavyks
Šį kartą ir tešla tampėsi, tai apsidžiaugiau
Gal dėl to, kad kitus miltus naudojau... 
kokius naudojai miltus?










