Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:52)
sakykit, o kaip plikomos aguonos blush2.gif užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau blush2.gif


Spygli2, as uzpilu aguonas verdanciu vandeniu, kai pradedu gaminti tesla. Kai isminkau tesla (t.y. po pusvalandzio) nupilu nuo aguonu vandeni ir dar karta uzpilu verdanciu vandeniu. Palaikau dar 10-15 min ir nupylus vandeni - permalu viena karta su mesmale mirksiukas.gif Sekmes gamyboje group.gif
Papildyta:
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:16)
Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo smile.gif



Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 18:52)
Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją  smile.gif

Aciu uz nuoroda notworthy.gif nebuvau macius, todel buvo labai idomu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 17:52)
Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją  smile.gif

o geras, ten dar ir cinamono deda bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(liucijabalt @ 2010 01 23, 21:35)

Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam  essen.gif

blink.gif o kaip išlaukt tas tris dienas jo neprapjovus mastau.gif be šansų schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti
spyglis, bet tikrai nemažas gavos bigsmile.gif
galvoju pirmą kart darant reikia daryt gal per pusę.

Ai ir dar klausimas, neturiu tokios skardos su skyle, turiu apvalią, kuri išsiima arba tiesiog skardą. bet kai žiūrėjau tą video, deda gan į tokią mažą, kad jis susispaudęs. tai taip geriau, kad nepalikt daug vietos plėstis ar kaip?
Atsakyti
Grange, as ka tik kepiau simtalapi apvaliame stikliniame inde, nes neturiu tinkamos formos (anasyk kepiau siauroje kekso formoje ir is puses porcijos produktu, tai puse pyrago buvo skaniai sugeres istirpusi sviesta ir cukru). Visa inda uzpildziau paruostu gaminiu. Tai man paciai buvo keista, kad pyragas pakilo nuo dugno, visas sviestas ir cukrus pasiliko dugne, praktiskai jis buvo 'isgarintas' ant to tirpalo. taigi cia mano patirtis kalbant apie forma, kurioje butu palikta kiek per mazai vietos.
Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:55)
Tai bandyk trupinini simtalapi biggrin.gif

bigsmile.gif tik po tavęs hihihi.gif

QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 23:30)
o geras, ten dar ir cinamono deda bigsmile.gif

aš ir dėjau paskutinįkart cinamono, man patiko smile.gif



grange, aš po pirmo pravalo(kai viską teko išmest į šiūkšlių dėžę) antrąkart kepiau jau iš mažesnės normos (berods iš 3/4 ar iš 2/3 tai tąkart mum pakako).. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 21:54)
Grange, as ka tik kepiau simtalapi apvaliame stikliniame inde, nes neturiu tinkamos formos (anasyk kepiau siauroje kekso formoje ir is puses porcijos produktu, tai puse pyrago buvo skaniai sugeres istirpusi sviesta ir cukru). Visa inda uzpildziau paruostu gaminiu. Tai man paciai buvo keista, kad pyragas pakilo nuo dugno, visas sviestas ir cukrus pasiliko dugne, praktiskai jis buvo 'isgarintas' ant to tirpalo. taigi cia mano patirtis kalbant apie forma, kurioje butu palikta kiek per mazai vietos.

ok,dėkui 4u.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 23, 23:45)

grange, aš po pirmo pravalo(kai viską teko išmest į šiūkšlių dėžę) antrąkart kepiau jau iš mažesnės normos (berods iš 3/4 ar iš 2/3 tai tąkart mum pakako).. 4u.gif

nu reiks bandyt pasiskaičiuot gal iš mažiau. jei jau kada prisiruošiu blush2.gif
Atsakyti
grange, mūsų šeimai (mes trys valgytojai) su pusę normos nebūtų kas veikt schmoll.gif jau vakare nebebuvo pusės šimtalapio doh.gif ryt ateina mama į svečius, sakau atpajusiu gabaliuką ir padėsiu atskirai paragaut, nes tikrai iki šio vakaro nebeliks, ką jau kalbėt apie rytdieną irnesakyk.gif
o formą tai aš ėmiau TW silikoninę apvalią 4u.gif ir dar pasakysiu, kad sviesto nereikia numažint schmoll.gif geriau kiek daugiau nei mažiau ax.gif

S.N.A.S
, o kodėl teko išmest? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 18:52)
Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją  smile.gif

nu bobutė tai ta kultinė drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 23:30)

blink.gif o kaip išlaukt tas tris dienas jo neprapjovus mastau.gif be šansų schmoll.gif  blush2.gif

Patikimai paslėpt nuo savęs mirksiukas.gif

QUOTE(grange @ 2010 01 24, 01:48)

nu reiks bandyt pasiskaičiuot gal iš mažiau. jei jau kada prisiruošiu  blush2.gif

Bandyk - ne toks baisus tas velnias, kokį jį piešia drinks_cheers.gif Va spyglis užsikrėtė ir rezultatas liuks thumbup.gif
Atsakyti
Niu kepa ir mano šimtalapis. Gal trečias kartas pavyks doh.gif Šį kartą ir tešla tampėsi, tai apsidžiaugiau biggrin.gif biggrin.gif Gal dėl to, kad kitus miltus naudojau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miau: 24 sausio 2010 - 20:01
QUOTE(miau @ 2010 01 24, 20:00)
Niu kepa ir mano šimtalapis. Gal trečias kartas pavyks  doh.gif  Šį kartą ir tešla tampėsi, tai apsidžiaugiau  biggrin.gif  biggrin.gif  Gal dėl to, kad kitus miltus naudojau...  g.gif

kokius naudojai miltus? ax.gif
Atsakyti