Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

merginos perskaičiau 2 temas , visi šimtalapiai atrodo nuostabiai wub.gif , noriu pabandyt ir aš tik labiausiai man neaišku kiek laiko jį reikia kept g.gif , mano orkaitė elektrinė ir be ventiliatorriaus , kaip suprast , kad jau iškepė , kiek laiko reiktų kept
dėkui
Atsakyti
Aš tuo klausimu pasisakyti nelabai galiu, nes turiu labai seną dujinę viryklę, kuri bent jau pyragus kepa gerai. Aš šimtalapį iš pusės normos kepu apie 35-40 min, o visos normos 1val., gal 1val. ir 15min. Čia 200 laipsnių temperatūroje.
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2010 01 25, 16:10)
Nepyk už nuomonę, bet aš kepdama stengiuosi kad estetinis vaizdas būtų, ne tik skonis  ax.gif Kažkaip man labai užkliuvo, kad siūlės nepaslėptos po kepiniu, o beveik per visą pyragą ant viršaus matosi. O iš pusantros normos tai reiškia iš 750 g miltų? Kiek svėrė iškeptas? Čia mano iš 1kg miltų . Iškepto svoris - 3 kg ax.gif Na, aš visada kepu apvalius. Tam prisipirkau įvairių dydžių formų, keptuvių  ax.gif

Nepykstu, ir pati matau, kad negražus pavyko.... blush2.gif sunku buvo rankose laikyt, bijojau, kad netrūktų, už tai nebeverčiau, nors aiškiai reikėjo perverst... doh.gif o siūles visiems kišu į apačią, kažkaip tik šitas toks ne visai vykęs pavyko... doh.gif doh.gif užtai ir teko kosmetika užsiiminėt doh.gif o svėrė 2,3 kg, jei gerai pamenu...
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 17:52)
Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją  smile.gif

ir vistiek man nerodo gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif galiu ziuret tik iki kol sveista paragauja ir vsio,neberodo verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Nepyk už nuomonę, bet aš kepdama stengiuosi kad estetinis vaizdas būtų, ne tik skonis  ax.gif Kažkaip man labai užkliuvo, kad siūlės nepaslėptos po kepiniu, o beveik per visą pyragą ant viršaus matosi. O iš pusantros normos tai reiškia iš 750 g miltų? Kiek svėrė iškeptas? Čia mano iš 1kg miltų . Iškepto svoris - 3 kg ax.gif Na, aš visada kepu apvalius. Tam prisipirkau įvairių dydžių formų, keptuvių  ax.gif

QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 25, 17:02)
Nepykstu, ir pati matau, kad negražus pavyko....  blush2.gif sunku buvo rankose laikyt, bijojau, kad netrūktų, už tai nebeverčiau, nors aiškiai reikėjo perverst... doh.gif o siūles visiems kišu į apačią, kažkaip tik šitas toks ne visai vykęs pavyko... doh.gif  doh.gif užtai ir teko kosmetika užsiiminėt doh.gif o svėrė 2,3 kg, jei gerai pamenu...

Nu nesuprantu,as kepu is puses normos ir gaunasi svoris virs 2,2-2,5kg.,o paskutinis net 3,3kg blink.gif (sitam gal siek tiek daugiau sunaudojau produktu)
Gal jus aguonu labai mazai dedate g.gif ,nes as tai sociai biggrin.gif
Atsakyti
elfe, o kokią didžiausią formą turi?
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2010 01 25, 19:55)
elfe, o kokią didžiausią formą turi?

Tiksliai nei nepasakysiu. Atrodo, kad 30 cm skersmens. Tam reikalui pirkau pačią didžiausią keptuvę,kokią tik radau apvažiavus visas parduotuves. Jau maniau, kad reikės didelį puodą pirkt ir jam kept doh.gif vyras nuėmė rankenas ir gavosi liuks forma thumbup.gif
Neryte, 1 kg miltų sudedu 800 gramų paruoštų aguonų. Tiesa, aš kai ištampau lapus, kad forma būtų be priekaištų, visada apipjaunu kraštus. Tai apie puskilis nusipjauna. Iš tos tešlos kepu pagrandukus su įvairiausiais įdarais - aguonos, uogienės, cinamonas - pagal nuotaiką ir fantaziją. Nei cukraus, nei sviesto jau papildomai nededu, nes visko ten jau būna ax.gif Beje, jei atidžiai stebėjot laidą, kur bobulytė tampė ir kepė, ten aiškiai matyt, kad jinai irgi kraštus apipjovus
Atsakyti
mano pirmas kleckas gavos bulka su padegusiu karameliniu padu doh.gif
pirmiausia tai miltų per daug , tai aš dar pieno dapyliau tampėsi viskas puikiai nė kočiot nereikėjo
va tikriausia tikrai reikėjo kraštus apipjaut , nes ta vieta ir gavos bulka kur storesnė buvo
jokiu būdu neperkepkit aš tai višta 1,20 min kepiau tai apacia tokia padegus karamelė gavos, tikriausia 1 val per akis , nors mano orkaitė paprasta elektrinė
žodžiu stoju į nevykėlių gretas doh.gif
visom sėkmės kurios išdrįs bandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 24, 11:59)
S.N.A.S[/b], o kodėl teko išmest? unsure.gif

1. bulka
2. perkepė
3. sviestas iš formos lauk pabėgo
4. doh.gif bemaž kaip šokoladinė atrodė biggrin.gif doh.gif doh.gif

Na, aš visada kepu apvalius. Tam prisipirkau įvairių dydžių formų, keptuvių  ax.gif

būtų įdomu pamatyt formas kaip tau toks apvalus išeina??? g.gif
ir kaip tu tuos kraštelius taip gražiai sujungi?? blink.gif

QUOTE(linette @ 2010 01 25, 22:45)
žodžiu stoju į nevykėlių gretas  doh.gif
visom sėkmės kurios išdrįs bandyti  smile.gif

po pirmo pravalo aš ir keikiaus, bet noras buvo didelis, tad drįsau ir likau bemaž patenkinta.. tobulėt yra kur, bet dar tikrai bandysiu nekart. .tik va reiktų formą gerą atrast...

p..s aš ir pirkmąkart matyt miltų būsiu pagailėjus, tai irgi kočiot net nereikėjo, patempei iki tiek kiek reik ir ok. o va antrąkart ir su kočėlu padirbėt teko.. reik atitaikyt tiksliai miltų kiekį.. nes kartą ir su Sonatinus picos tešla (mieline) prisižaidžiau-norėjau didesnės, pyliau daugiau vandens,dėjau miltų ir visgi jų trūko,per ksysta tešla buvo.. ko pasekoje padas prilipo prie kepimo popieriaus neatgriaužiamai cry:
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 26, 03:20)
būtų įdomu pamatyt formas kaip tau toks apvalus išeina??? g.gif
ir kaip tu tuos kraštelius taip gražiai sujungi?? blink.gif

Jau sakiau, kad formai naudoju įvairių dydžių keptuves blush2.gif Šitam specialiai iekojau kuo didesnės formos. Kadangi atsegamos tortinės formos nenoriu schmoll.gif o nieko daugiau tinkamo neradau, panaudojau keptuvę. atrodo, kad skersmuo 30 cm. Kai kepu mažesnį - iš 750 g miltų, 2 kg svorio, tai naudoju kažkada iš Rimi už lipdukus paimtą stiklinę formą - troškintuvą su dangčiu. Tam žemesniam ir kepu. Dar mažesniam pyragui vėl turiu keptuvių - po Eurą prisipirkau, rankenas nuėmiau ir turiu formą.

O kraštelius tai būtinai stengiuosi sujungt- apglostau, pašnekinu lotuliukas.gif ir susijungia blush2.gif Aš visada kepimui naudoju kepimo popierių, tai pirmiausia kai susuku, dedu ant popieriaus, į vidurį statau skardinę, tada sujungiu kraštus. ir tik po to keliu į formą.
Juk bet kokiu atveju, žmogui pirmiausia įspūdį daro estetinis vaizdas, kad ant stalo būtų gražu, kol dar neprapjautas. Žinoma, prapjovus irgi būtinai turi būti skanu, nes kitą kartą nei pats pirks, nei kitam nerekomenduos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 26 sausio 2010 - 08:06
QUOTE(elfė @ 2010 01 26, 08:03)
Kai kepu mažesnį - iš 750 g miltų, 2 kg svorio, tai naudoju kažkada iš Rimi už lipdukus paimtą stiklinę formą - troškintuvą su dangčiu. Tam žemesniam ir kepu.

g.gif aš tame inde kepu iš 0,5 kg miltų ir jau kelintą kartą pagalvoju, kad per maža forma, nes pyragą dar dar sutaplinu, bet sviesto labai nemažai išteka iš formos.
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2010 01 26, 09:03)

O kraštelius tai būtinai stengiuosi sujungt- apglostau, pašnekinu  lotuliukas.gif ir susijungia blush2.gif Aš visada kepimui naudoju kepimo popierių, tai pirmiausia kai susuku, dedu ant popieriaus, į vidurį statau skardinę, tada sujungiu kraštus. ir tik po to keliu į formą.

Gyveni žmogus ir mokais doh.gif aš popierių tiesiu į skardą, dedu tokį didelį puoduką ir tik tada raitau aplinkui doh.gif dėkui už pamokymą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti