dėkui
merginos perskaičiau 2 temas , visi šimtalapiai atrodo nuostabiai
, noriu pabandyt ir aš tik labiausiai man neaišku kiek laiko jį reikia kept
, mano orkaitė elektrinė ir be ventiliatorriaus , kaip suprast , kad jau iškepė , kiek laiko reiktų kept
dėkui
dėkui
Aš tuo klausimu pasisakyti nelabai galiu, nes turiu labai seną dujinę viryklę, kuri bent jau pyragus kepa gerai. Aš šimtalapį iš pusės normos kepu apie 35-40 min, o visos normos 1val., gal 1val. ir 15min. Čia 200 laipsnių temperatūroje.
QUOTE(elfė @ 2010 01 25, 16:10)
Nepyk už nuomonę, bet aš kepdama stengiuosi kad estetinis vaizdas būtų, ne tik skonis
Kažkaip man labai užkliuvo, kad siūlės nepaslėptos po kepiniu, o beveik per visą pyragą ant viršaus matosi. O iš pusantros normos tai reiškia iš 750 g miltų? Kiek svėrė iškeptas? Čia mano iš 1kg miltų . Iškepto svoris - 3 kg
Na, aš visada kepu apvalius. Tam prisipirkau įvairių dydžių formų, keptuvių 
Nepykstu, ir pati matau, kad negražus pavyko....
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 17:52)
Bobutės šimtalapiai
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
ir vistiek man nerodo
QUOTE(elfė @ 2010 01 25, 16:10)
Nepyk už nuomonę, bet aš kepdama stengiuosi kad estetinis vaizdas būtų, ne tik skonis
Kažkaip man labai užkliuvo, kad siūlės nepaslėptos po kepiniu, o beveik per visą pyragą ant viršaus matosi. O iš pusantros normos tai reiškia iš 750 g miltų? Kiek svėrė iškeptas? Čia mano iš 1kg miltų . Iškepto svoris - 3 kg
Na, aš visada kepu apvalius. Tam prisipirkau įvairių dydžių formų, keptuvių 
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 25, 17:02)
Nepykstu, ir pati matau, kad negražus pavyko....
sunku buvo rankose laikyt, bijojau, kad netrūktų, už tai nebeverčiau, nors aiškiai reikėjo perverst...
o siūles visiems kišu į apačią, kažkaip tik šitas toks ne visai vykęs pavyko...
užtai ir teko kosmetika užsiiminėt
o svėrė 2,3 kg, jei gerai pamenu...
Nu nesuprantu,as kepu is puses normos ir gaunasi svoris virs 2,2-2,5kg.,o paskutinis net 3,3kg
Gal jus aguonu labai mazai dedate
elfe, o kokią didžiausią formą turi?
QUOTE(shrekiuke @ 2010 01 25, 19:55)
elfe, o kokią didžiausią formą turi?
Tiksliai nei nepasakysiu. Atrodo, kad 30 cm skersmens. Tam reikalui pirkau pačią didžiausią keptuvę,kokią tik radau apvažiavus visas parduotuves. Jau maniau, kad reikės didelį puodą pirkt ir jam kept
Neryte, 1 kg miltų sudedu 800 gramų paruoštų aguonų. Tiesa, aš kai ištampau lapus, kad forma būtų be priekaištų, visada apipjaunu kraštus. Tai apie puskilis nusipjauna. Iš tos tešlos kepu pagrandukus su įvairiausiais įdarais - aguonos, uogienės, cinamonas - pagal nuotaiką ir fantaziją. Nei cukraus, nei sviesto jau papildomai nededu, nes visko ten jau būna
mano pirmas kleckas gavos bulka su padegusiu karameliniu padu
pirmiausia tai miltų per daug , tai aš dar pieno dapyliau tampėsi viskas puikiai nė kočiot nereikėjo
va tikriausia tikrai reikėjo kraštus apipjaut , nes ta vieta ir gavos bulka kur storesnė buvo
jokiu būdu neperkepkit aš tai višta 1,20 min kepiau tai apacia tokia padegus karamelė gavos, tikriausia 1 val per akis , nors mano orkaitė paprasta elektrinė
žodžiu stoju į nevykėlių gretas
visom sėkmės kurios išdrįs bandyti
pirmiausia tai miltų per daug , tai aš dar pieno dapyliau tampėsi viskas puikiai nė kočiot nereikėjo
va tikriausia tikrai reikėjo kraštus apipjaut , nes ta vieta ir gavos bulka kur storesnė buvo
jokiu būdu neperkepkit aš tai višta 1,20 min kepiau tai apacia tokia padegus karamelė gavos, tikriausia 1 val per akis , nors mano orkaitė paprasta elektrinė
žodžiu stoju į nevykėlių gretas
visom sėkmės kurios išdrįs bandyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 24, 11:59)
1. bulka
2. perkepė
3. sviestas iš formos lauk pabėgo
4.
QUOTE(elfė @ 2010 01 25, 16:10)
būtų įdomu pamatyt formas kaip tau toks apvalus išeina???
ir kaip tu tuos kraštelius taip gražiai sujungi??
QUOTE(linette @ 2010 01 25, 22:45)
po pirmo pravalo aš ir keikiaus, bet noras buvo didelis, tad drįsau ir likau bemaž patenkinta.. tobulėt yra kur, bet dar tikrai bandysiu nekart. .tik va reiktų formą gerą atrast...
p..s aš ir pirkmąkart matyt miltų būsiu pagailėjus, tai irgi kočiot net nereikėjo, patempei iki tiek kiek reik ir ok. o va antrąkart ir su kočėlu padirbėt teko.. reik atitaikyt tiksliai miltų kiekį.. nes kartą ir su Sonatinus picos tešla (mieline) prisižaidžiau-norėjau didesnės, pyliau daugiau vandens,dėjau miltų ir visgi jų trūko,per ksysta tešla buvo.. ko pasekoje padas prilipo prie kepimo popieriaus neatgriaužiamai cry:
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 26, 03:20)
būtų įdomu pamatyt formas kaip tau toks apvalus išeina???
ir kaip tu tuos kraštelius taip gražiai sujungi??
ir kaip tu tuos kraštelius taip gražiai sujungi??
Jau sakiau, kad formai naudoju įvairių dydžių keptuves
O kraštelius tai būtinai stengiuosi sujungt- apglostau, pašnekinu
Juk bet kokiu atveju, žmogui pirmiausia įspūdį daro estetinis vaizdas, kad ant stalo būtų gražu, kol dar neprapjautas. Žinoma, prapjovus irgi būtinai turi būti skanu, nes kitą kartą nei pats pirks, nei kitam nerekomenduos.
QUOTE(elfė @ 2010 01 26, 08:03)
Kai kepu mažesnį - iš 750 g miltų, 2 kg svorio, tai naudoju kažkada iš Rimi už lipdukus paimtą stiklinę formą - troškintuvą su dangčiu. Tam žemesniam ir kepu.
QUOTE(elfė @ 2010 01 26, 09:03)
O kraštelius tai būtinai stengiuosi sujungt- apglostau, pašnekinu
Gyveni žmogus ir mokais







