Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 01 29, 17:29)
Aš sumaliau su blenderiu, viskas ok gavosi. Cikraus įdėjau sumalusi.

Žinokit, man kepa  unsure.gif Gražiai kepa  unsure.gif Ir nebuvo taip sudėtinga, kaip atrodo. Neužilgo imsiu lauk, pasirodysiu  ax.gif
Ar reikia tuoj pat išimti iš skardos, ar kiek palaukti?

Kai isimu toliau laistau sviestu kol jo visai nelieka.... isimu beveik atsalusi,bet ne visiskai atsalusi,nes sako kaikuriom sunkiai issiema kai karamele susala apacioj....
ech kaip noriu simtalapio !!!!!!! bet dar progu nera cray.gif

Aguonas malu blenderiu, bet ne tuo ilgu tokiu smulkintuvu o kur buna blenderis su indu ir indo apacioj tokie peiliukai,bet jokiu budu ne sausas aguonas,o nuplikytas ir dar spec ipilu vandens pries plakant,ir susimala kuo puikiausiai visos aguonos ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniuk@s: 29 sausio 2010 - 16:47

Aguonas malu blenderiu, bet ne tuo ilgu tokiu smulkintuvu o kur buna blenderis su indu ir indo apacioj tokie peiliukai,bet jokiu budu ne sausas aguonas,o nuplikytas ir dar spec ipilu vandens pries plakant,ir susimala kuo puikiausiai visos aguonos ...
[/quote]

Aciu, merginos, uz operatyvuma 4u.gif Na taigi viska lygiai taip dariau ir tokiame paciame inde maliau. Fantastika kazkokia. Vienoms reiskia susimala, o kitoms -ne verysad.gif O ar ilgai "burzginote" blenderi? lotuliukas.gif
Atsakyti
Na kų, nuteiskit arba išteisinkit laugh.gif
Mano klaidos:
1. Manau, kad arba šiek tiek per mažai nutepliojau lakštus sviestu, arba tai nebuvo tikras sviestas. Nors ant pokelio nerandu parašyta, kad ten tepalai- riebalai, bet įtariu bites cool.gif Kitąkart bandysiu su naminiu bobutės. Nes šimtalapis gavosi šiek tiek "bulkinis".
2. Bijodama, kad nedakepsiu, truputį perkepiau, apačia kiek rudesnė. Ar čia taip turi būti dėl tos "karamelės"? unsure.gif
3. Klodama pirmą lakštą ant stalo, nepamiltavau pagrindo. Šiek tiek prilipo, todėl viršus nelabai gražus ax.gif
4. Kitąkart dėsiu mažiau cukraus. Man vis tik per daug riebumo ir saldumo viename. Nors kai kas tuoj grįš ir įtariu, tik trupinėliai liks laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 01 29, 18:23)
Mano klaidos:
1. Manau, kad arba šiek tiek per mažai nutepliojau lakštus sviestu, arba tai  nebuvo tikras sviestas. Nors ant pokelio nerandu parašyta, kad ten tepalai- riebalai, bet įtariu bites cool.gif Kitąkart bandysiu su naminiu bobutės. Nes šimtalapis gavosi šiek tiek "bulkinis".
2. Bijodama, kad nedakepsiu, truputį perkepiau, apačia kiek rudesnė. Ar čia taip turi būti dėl tos "karamelės"?  unsure.gif
3. Klodama pirmą lakštą ant stalo, nepamiltavau pagrindo. Šiek tiek prilipo, todėl viršus nelabai gražus  ax.gif
4. Kitąkart dėsiu mažiau cukraus. Man vis tik per daug riebumo ir saldumo viename. Nors kai kas tuoj grįš ir įtariu, tik trupinėliai liks laugh.gif

Kiek laiko kepei? man ir daug kuriom gana 45-50min,ir butinai kai aprunda dengti folija.

Sviesta naudojau 82% pries tai dar is vakaro istirpinau ir susaldzius ispyliau apacioj susikaupusias isrugas. kitakart pasidalink sviesta lygiomis dalimis ir sutepliosi po lygiai...

Simtalapis skaniausias po 3 dienu ar ilgiau, kai ragavau pirmakart kazzkur po 2 dienu tai buvo per saldu ir per riebu po po dar dienos ir dar kita diena buvo suuuuuuper,ir tikrai nebuvo per riebu ar per saldu ,buvo kaip tik,o tu valgei dar silta,tai ko noret,net patyrusios totores sako kad skaniausias pabuves bent 3 dienas .... bet pabuves sandariai suvyniotas kad neapdziutu.

stala mes dauguma tepam sviestu arba aliejum o ne miltais...
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 01 29, 16:23)
Mano klaidos:
1. Manau, kad arba šiek tiek per mažai nutepliojau lakštus sviestu, arba tai  nebuvo tikras sviestas. Nors ant pokelio nerandu parašyta, kad ten tepalai- riebalai, bet įtariu bites cool.gif Kitąkart bandysiu su naminiu bobutės. Nes šimtalapis gavosi šiek tiek "bulkinis".

o lakštai ploni buvo? g.gif Čia gal dėl to, kad per stori lakštai?
Atsakyti
Va tos išrūgos man įtartinos ir buvo unsure.gif
QUOTE(grange @ 2010 01 29, 18:24)
o lakštai ploni buvo?  g.gif Čia gal dėl to, kad per stori lakštai?

Ne per stori. Permatomi kaip sviestinis popierius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 01 29, 18:38)

Ne per stori. Permatomi kaip sviestinis popierius  biggrin.gif

ane g.gif nu gal tada ne nes iš toli foto taip pasirodė,kad nesimato sluoksnių blush2.gif
Atsakyti
sluoksniuku ir as nematau,bet cia gal del foto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 18, 22:35)
“Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

user posted image

Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)

! Pastabeles:

si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif

Bandziau tavo recepta SUPER!!! Dekui!!

Beje antra diena jis tikrai skanesnis, tik gaila kad nebedaug lieka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stlauryna: 30 sausio 2010 - 18:26
man toks kvailas klausimas iškilo dėl miltų blush2.gif jei kepsiu su 550D, ar gausis? nes praeitą kartą kepiau su kepiniams skirtais 405D smile.gif o va, dabar šitų namie neturiu, yra tik tie 550D g.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 30, 19:52)
man toks kvailas klausimas iškilo dėl miltų blush2.gif jei kepsiu su 550D, ar gausis? nes praeitą  kartą kepiau su kepiniams skirtais 405D smile.gif o va, dabar šitų namie neturiu, yra tik tie 550D g.gif

Kepk spygli2 smile.gif patikek tikrai pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Na, pagaliau ir as pasiryzau sitam darbui biggrin.gif Vienas klausimelis, kiek laiko kildinate "bandutes" g.gif Kazint pusvalandzio kokio uzteks ax.gif Nesu nieko mielinio dariusi, tai neisivaizduoju net blush2.gif rolleyes.gif
Jei nesigaus tragedija, pasirodysiu vakare ax.gif
Atsakyti