Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

QUOTE(*dew* @ 2010 02 09, 18:34)
kepiau siandien simtalapi, isubas, prasikeikiau, turejau uzsisaldzius mieliu, tai nesigavo man ju tinkamai atvesinti, mazai jos iskilo, o ir tesla gavosi labai kieta, kildziau orkaiteje, pakilo, bet kai kociojau vel kieta pasidare, visai netampri doh.gif tai tik iskociojau kiek leidosi ir sudejau, bet dariau ne is 5 bandeliu,o is 4 ir aguonas dejau ant kiekvieno sluoksnio.na bus matyt kai ragausim ketvirtadeni, bet manau bus kaip paprastas  pyragas doh.gif nes sluoksniai stori doh.gif bet manau labai noriai sulys i skrandzius ir nekreipsim demesio kad atrodo ne taip kaip turetum, bet kvapas pasakiskas wub.gif

zinok man irgi taip buvo paskutini karta doh.gif as tai uzsaldau nes taip tai reiktu ismesti, nes kol kita kepu tai tikrai sugestu doh.gif
o tesla irgi buvo kietoka, ne tokia kaip anksciau doh.gif jau buvau issigandus, ir dydis daug mazesnis gavosi, bet skonis tai pasakiskas thumbup.gif thumbup.gif ir slapias ir greitai isnyko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 02 09, 18:49)
*dew*, o kam tu mieles šaldai unsure.gif

nes nesunaudoju visu, o paskui greit supelyja doh.gif esu skaicius, kad merginos uzsaldo smile.gif

QUOTE(nekava @ 2010 02 09, 19:26)
zinok man irgi taip buvo paskutini karta  doh.gif  as tai uzsaldau nes taip tai reiktu ismesti, nes kol kita kepu tai tikrai sugestu  doh.gif
o tesla irgi buvo kietoka, ne tokia kaip anksciau  doh.gif  jau buvau issigandus, ir dydis daug mazesnis gavosi, bet skonis tai pasakiskas  thumbup.gif  thumbup.gif  ir slapias ir greitai isnyko  biggrin.gif

doh.gif pasimokiau, daugiau nebedarysiu su saldytom mielem schmoll.gif atpjoviau galiuka simtalapio, suvalgiau, skanu, bet lakstai subatoneja, tai gavosi kaip paprastas pyragas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 02 09, 23:07)
nes nesunaudoju visu, o paskui greit supelyja doh.gif

Aš beveik mėnesį mieles išlaikau šaldytuve, nieko joms neatsitinka unsure.gif Tokiu atveju gal geriau sausas rinktis, jei nesunaudoji visų.
Atsakyti
Nemanau, kad bėdos dėl šaldytų mielių: užšaldau mieles ir viskas būna gerai su jomis g.gif ir keli paskutiniai šimptalapiai, kurie buvo visai vykę, kepti iš užšaldytų mielių.
Atsakyti
Darbe visada saldydavom mieles, gaudavom is firmos ta dideli poka,pasidalindavom gramais kiek reikia porcijai bandeliu ir saldydavom,is vakaro isimdavom padedavom i saldytuva ,o ryte kaip sviezios, pakildavo net lipdavo per sonus.... tiesiog jas reikia sviezias saldyt o ne jau pasenusias,nes tada jos nekils ne nuo susaldymo o nuo senumo.

bulkiskumas tikrai ne nuo mieliu..... jei blogos mieles butu,tai ir bulkos negautumet lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniuk@s: 10 vasario 2010 - 09:53
man jos vos vos tik iskilo, jau supratau kodel lotuliukas.gif as jas bandziau per prievarta atvesinti, jei buciau palikus per nakti butu kogero viskas gerai, bet as pamirsau vakare, o ryte jau reikejo daryti doh.gif kisau i mikrobange blush2.gif kita karteli jau zinosiu kaip nesielgti su jom blush2.gif
Atsakyti
sveikos kepėjos,

atėjo laikas ir mano šimtalapiui.... skaitinėjau diskusijas, bet neįdėmiai, nes maniau, kad viskas yra pirmam puslapy.. bet lygtais skaičiau, kad tuo pačiu sviestu reikia bekepantį šimtalappį laistyt, o ar galima atidarinėt dureles? g.gif ar kažką maišau?... g.gif

ir dar: jei dėsiu į nuimamą torto formą, tai ar neišbėgs sviestas per kraštus? ar reikia, kad būtų nenuimama? ar į paprastą žemą skardą galima dėt?

kaip būtų gerai, jei kas nors atsakytų neužilgo, nes mano mielės jau kyla.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EcceHomo @ 2010 02 10, 15:58)
sveikos kepėjos,

atėjo laikas ir mano šimtalapiui.... skaitinėjau diskusijas, bet neįdėmiai, nes maniau, kad viskas yra pirmam puslapy.. bet lygtais skaičiau, kad tuo pačiu sviestu reikia bekepantį šimtalappį laistyt, o ar galima atidarinėt dureles?  g.gif  ar kažką maišau?...  g.gif

ir dar: jei dėsiu į nuimamą torto formą, tai ar neišbėgs sviestas per kraštus? ar reikia, kad būtų nenuimama? ar į paprastą žemą skardą galima dėt?

kaip būtų gerai, jei kas nors atsakytų neužilgo, nes mano mielės jau kyla....  4u.gif

Na kaip kurios merginos laisto su tuo paciu sviestu kur kepa,as asmeniskai niekada nelaisciau,o ir autore Cipciukas irgi nieko neminejo.
Atidarineti dureles galima,nes truputi apkeps uzdenkite folga,tada jis graziai iskeps ir nedegs.
Pas mane jis iskepa per 50min.
I torto forma nesiulyciau deti,nes tikrai isbega,nors ir popieriu idesite.As dedu i keptuve tik rankena nuimu ,sieneles aukstis keptuves apie 10cm.Tai mazdaug orentuokites 4u.gif
Na kiek zinau tiek padedu jums ir sekmes 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
šį kartą tikriausiai valgysim bulką doh.gif

dėjau miltus pagal stiklines, ne su svarstyklėm.. ir per daug pridėjau, nes maniau, kad stiklinė miltų, tai 120g... unsure.gif o iš tikro daugiau... tai gal dėl to man visai neišėjo tampyt... man vis plyšo visi blynai... ir galų gale gavosi ne tokie jau ir ploni.... blink.gif

dabar jau kepa, o kada bus galima ragaut? rytoj jau bus skanus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(EcceHomo @ 2010 02 10, 19:24)
šį kartą tikriausiai valgysim bulką  doh.gif

dėjau miltus pagal stiklines, ne su svarstyklėm.. ir per daug pridėjau, nes maniau, kad stiklinė miltų, tai 120g...  unsure.gif  o iš tikro daugiau... tai gal dėl to man visai neišėjo tampyt... man vis plyšo visi blynai... ir galų gale gavosi ne tokie jau ir ploni....  blink.gif

dabar jau kepa, o kada bus galima ragaut? rytoj jau bus skanus?  g.gif

na net nezinau kiek sveria stikline miltu, gal reiks pasisvert.
na si kart nepavyko, bet bandykite vel mirksiukas.gif
na ragaukite rytoj anlsciausiai, nors reiktu ragauti po 3 dienu, bet jei nesigavo toks kaip turetu tai tiek to mirksiukas.gif

mes ryt ragausim manonevykeli simtalapi, vakar prapjoviau galiuka, tai kaip batonas lotuliukas.gif bet atrodo graziai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2010 02 10, 19:32)
mes ryt ragausim manonevykeli simtalapi, vakar prapjoviau galiuka, tai kaip batonas lotuliukas.gif bet atrodo graziai thumbup.gif

o man kilo nekuklus klausimas blush2.gif kodėl profei nepavyko šimtalapis? ar jis rimtai toks žiauriai sudėtingas? tik noriu pasakyt, jeigu taip, tai man neverta net prasidėt su tokiu.. doh.gif
geriau tada tortai: biskvitą išsikepei, susiplakei kiek ko reikia ir žinai, kad visada pavyks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EcceHomo: 10 vasario 2010 - 19:49
1 stiklinė (250 ml)=miltų 160 g mirksiukas.gif
Atsakyti