Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

Sveikutės,

mūsų šeimynėlė taip pat šimtalapio gerbėja. Ryt laukiam svečių, tad sugalvojau pamaloninti šiuo skamumynu. Kepu jau ne pirmą kartą, bet su pertraukomis. Vakar viskas buvo daugmaž gerai (neskaitant poros skylių kraštuose), tik kai dariau iš jo žiedą, keliose vietose įplyšo verysad.gif . Nesuprantu kodėl, gal tešlą per plonai ištampiau g.gif? Prieš dvi savaites idealiai susilenkė, ir atrodo nieko kitaip nedariau. O gal čia mėnulio fazės kaltos lotuliukas.gif . Gal kuri nors žino dėl ko taip galėjo nutikt?
Moonlit, aš stalą tepu visuomet tik aliejumi, ir nelimpa. Ir suprask tu žmogau, kodėl vienoms limpa, o kitoms - ne.
Tiesa, ant pirmojo lakšto dedu šiek tiek mažiau cukraus ir sviesto. Kažkada, viename iš pirmųjų kepimų, man taip pat vos ne gramdyt reikėjo nuo stalo. Ir aš kažkodėl sumąsčiau ant pirmojo blyno mažiau dėt. Nežinau, ar tas turėjo įtakos, bet daugiau tai nepasikartojo (3 kart pfu lotuliukas.gif ) .
Atsakyti
QUOTE(NerLin @ 2010 03 26, 11:58)
Sveikutės,

mūsų šeimynėlė taip pat šimtalapio gerbėja. Ryt laukiam svečių, tad sugalvojau pamaloninti šiuo skamumynu. Kepu jau ne pirmą kartą, bet su pertraukomis. Vakar viskas buvo daugmaž gerai (neskaitant poros skylių kraštuose), tik kai dariau iš jo žiedą, keliose vietose įplyšo  verysad.gif . Nesuprantu kodėl, gal tešlą per plonai ištampiau  g.gif? Prieš dvi savaites idealiai susilenkė, ir atrodo nieko kitaip nedariau. O gal čia mėnulio fazės kaltos  lotuliukas.gif . Gal kuri nors žino dėl ko taip galėjo nutikt?
Moonlit, aš stalą tepu visuomet tik aliejumi, ir nelimpa. Ir suprask tu žmogau, kodėl vienoms limpa, o kitoms - ne.
Tiesa, ant pirmojo lakšto dedu šiek tiek mažiau cukraus ir sviesto. Kažkada, viename iš pirmųjų kepimų, man taip pat vos ne gramdyt reikėjo nuo stalo. Ir aš kažkodėl sumąsčiau ant pirmojo blyno mažiau dėt. Nežinau, ar tas turėjo įtakos, bet daugiau tai nepasikartojo (3 kart pfu  lotuliukas.gif ) .

Lipimas priklauso nuo aliejaus kiekio. O plyšta kai išdžiūna.
Atsakyti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 26, 16:19)
Lipimas priklauso nuo aliejaus kiekio. O plyšta kai išdžiūna.

Ka daryt, kad neisdziutu? g.gif
Atsakyti
Va, dabar suvalgiau nemaza gabaliuka savo 100-lapio ir pagalvojau paskaiciuoti, kiek kaloriju sitas gardus malonumas kainuoja. ax.gif Aisku, cia bus apytikriai. Daug priklausys nuo paciu produktu kaloringumo. Jei kaimiskas pienas pats riebiausias ir sviestas naminis ir pan., tai ir kaloriju daugiau, zinoma.

Cipciuko receptas:
500g. miltu (1/4 puodelio (31gr.) = 110 kaloriju, tai cia bus 1,775 caloriju)
25g. mieliu (0 kaloriju; kazin is ko jos daromos?)
125 mlg. pieno (1% riebumo butu 60 kaloriju)
2 su puse kiausiniu (priklausomai nuo kiauso, vyruoja 70-90 kiausiniu, tai cia ~ 200 kaloriju)
1 stikline aguonu (1 Sauktas arba 8.8gr.=47 kaloriju, tai 200gr. stikline = 1,070 kaloriju)
500g sviesto (paprastas nesudytas yra 800 kaloriju per 113gramu, tai receptui butu 3,540 kaloriju)
300g cukraus (1 gr. = 4 kalorijos = 1,200 kaloriju)
razinu ( pora saujeliu) (1 razina = 1.5kal. Sakykime pora sauju = 60 razinu = 90 kaloriju).

REZULTATAS = 7,935 Kaloriju (jei truputi cukraus pudros ant virsaus, miltu ar aliejaus pirmam paplociui ir 8 tukstanciai)

Ir kodel tokie skanumynai turi buti kaloringi. Ech, bet vis tiek kepsiu dar. doh.gif rolleyes.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2010 03 26, 19:57)
Va, dabar suvalgiau nemaza gabaliuka savo 100-lapio ir pagalvojau paskaiciuoti, kiek kaloriju sitas gardus malonumas kainuoja. ax.gif Aisku, cia bus apytikriai. Daug priklausys nuo paciu produktu kaloringumo. Jei kaimiskas pienas pats riebiausias ir sviestas naminis ir pan., tai ir kaloriju daugiau, zinoma.

REZULTATAS = 7,935 Kaloriju (jei truputi cukraus pudros ant virsaus, miltu ar aliejaus pirmam paplociui ir 8 tukstanciai)

Ir kodel tokie skanumynai turi buti kaloringi. Ech, bet vis tiek kepsiu dar. doh.gif  rolleyes.gif  bigsmile.gif

Geriau jau būtum neskaičiavus doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2010 03 26, 22:04)
Geriau jau būtum neskaičiavus  doh.gif  doh.gif

Aha, suprantu... O kurios naudoja namini sviesta, tai dar tikrai pora simtu papildomu kaloriju.
Jauciuosi kalta pati, nes norisi neuzdeti virsvorio (gaila, kad nesu is tu, kurios valgo ka nori ir 'neina i kuna'). Taigi vakare turesiu daugiau pasportuoti ir kito maisto maziau valgyti g.gif
Atsakyti
šiandien kepiau šitą dieviško skonio šimtalapį, privargau žiauriai, jau taikiausi tešlą mest lauk, nes miltų nudauginau doh.gif bet padėtį išgelbėjo aliejus ax.gif ir gavosi šįkart, sakyčiau geriausiai blink.gif thumbup.gif tiek sluoksnių, tiek skonio atžvilgiu bigsmile.gif
va, rodau:
user posted image
Atsakyti
simtalapis koks bigsmile.gif ,ir sluoksniukai matosi... 4u.gif
Atsakyti
Tai va kai kepiau nat gimtadienio savo šimtalpaį, tai atrodo gabaliukas ir užslieka ant tavęs smile.gif aš kepu bet jų nelab ai valgau, tik paragauju, nors man velniškai skanu, bet kai žinau, kas dedasi... tai doh.gif
Atsakyti
as jau senokai nesu kepusi, vis pasiziuriu ikeltas foto ir seile tysta, o kai pamaciau kaloringuma blink.gif ot velniava, nu bet ka daryt kai taip skanu, reiks kuria diena issikepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 03 28, 17:49)
šiandien kepiau šitą dieviško skonio šimtalapį, privargau žiauriai, jau taikiausi tešlą mest lauk, nes miltų nudauginau doh.gif bet padėtį išgelbėjo aliejus ax.gif ir gavosi šįkart, sakyčiau geriausiai blink.gif  thumbup.gif tiek sluoksnių, tiek skonio atžvilgiu bigsmile.gif
va, rodau:
user posted image

gražiai atrodo, tik toks gerokai rudas, ane bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2010 03 28, 18:49)
šiandien kepiau šitą dieviško skonio šimtalapį, privargau žiauriai, jau taikiausi tešlą mest lauk, nes miltų nudauginau doh.gif bet padėtį išgelbėjo aliejus ax.gif ir gavosi šįkart, sakyčiau geriausiai blink.gif  thumbup.gif tiek sluoksnių, tiek skonio atžvilgiu bigsmile.gif
va, rodau:
user posted image

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nu matyt, ne tokia ir per kieta buvo mirksiukas.gif nes aš kai per kitą pasidariau, beliko bandeles kept, niekas nepagėlbėjo. biggrin.gif
Atsakyti