QUOTE(Neryte @ 2010 03 29, 20:37)
QUOTE(NerLin @ 2010 03 29, 22:57)
Gal tu ir teisi, kad negalima. Nesu bandžiusi kildint per naktį.
Norėjau iš pradžių rašyt, kad negalima, bet nesu "specas", negaliu teigt taip arba - ne
, todėl pasiknisau internete apie mileines tešlas ir parašiau, ką radau. Čia, tikriausiai, Cipciukas ar kitos merginos, kurios eksperimentavo, turi daugiau patirties, galėtų pasakyt
.
O man minkymas sunkiau (net suprakaituoju
) , nes jei tešla gaunasi tokia, kaip priklauso, tamposi greitai.
Kai neturėjau tinkamos formos, padarydavau bortelį iš folijos ir nepasileisdavo. Pabandyk, gal ir tau viskas bus "čiki"
.
Norėjau iš pradžių rašyt, kad negalima, bet nesu "specas", negaliu teigt taip arba - ne
O man minkymas sunkiau (net suprakaituoju
Kai neturėjau tinkamos formos, padarydavau bortelį iš folijos ir nepasileisdavo. Pabandyk, gal ir tau viskas bus "čiki"
tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.
QUOTE(*dew* @ 2010 03 30, 00:00)
Šiaip komentarą aš matau, reikia ant to geltono nesusipratimo paspaust....
Niu ką, kepėjėlės, pradėsim kepimo maratonus
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 09:02)
tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.
O kur rasomas ju glitimas ir koks turetu buti
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 08:02)
tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu.
Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso
Papildyta:
QUOTE(Neryte @ 2010 03 30, 10:40)
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas.
Cipciukas rekomendavo 405D.
QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 11:44)
Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso
? Čia tik šiaip, retorinis klausimas
. Manau, su laiku, praktika, noru ir nuotaika, viskas bus gerai
.
Papildyta:
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas.
Cipciukas rekomendavo 405D.
Papildyta:
Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas.
Cipciukas rekomendavo 405D.
glitimas turi but kuo aukstesnis- ne maziau 28-31 proc.
peleningumas apie 0,51
O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma
, kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas
kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla
butent minkant tai ir galima padaryt.
QUOTE(Neryte @ 2010 03 30, 10:40)
Prie tavo nurodyto skelbimo atsirado dar viena foto
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 15:00)
O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma
, kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas
kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla
butent minkant tai ir galima padaryt.
, kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas
kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla
butent minkant tai ir galima padaryt.
Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti.
Ir nė žodelio apie glitimą
QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 18:27)
Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti.
Ir nė žodelio apie glitimą
. Todėl ir sakau, kad mano atveju, nežinau nuo ko priklauso kartais elastinga, o kartais - ne, tešla. Dar neįkirtau
.
Ir nė žodelio apie glitimą
iškok miltų bandelėms ir jie gali buti ne tokie balti. Svarbu, kad butų mielinei tešlai o ne pyragams, sluoksniuotai ....
QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 17:51)
iškok miltų bandelėms ir jie gali buti ne tokie balti. Svarbu, kad butų mielinei tešlai o ne pyragams, sluoksniuotai ....
Aišku
Susigundziau
Bandysiu ir as sita sedevra iskepti 
Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?
Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?
QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 08:51)
Susigundziau
Bandysiu ir as sita sedevra iskepti 
Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?
Tik iskilo pora klausimu:
1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu?
2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu?
1. taip paliekame
2.as asmeniskai dedu popieriu po apacia







