QUOTE(aciakaba @ 2010 04 10, 12:58)
Sveikutes
Susigundziau ir as sitais grazuoliais
Bandysiu kept savaitgali
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio

Kaip ta puse padaryt
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu
Razinas mirkytas dedat ar sausas
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
AS IS SAVO VARPINES PASAKYSIU
ups CL
ant puse porcijos dedu 2 kiausinius ( L arba XL dydzio)
stala ne miltais barstyti, o aliejum aplieti ir vis rankas aliejum mirkyti ( zodziu virtuve visa bus riebaluota kelias dienas po to dar

)... as pvz kai viena tampau, tai pirma laksta dariau ciut ciut storesni ( kokiu milimetru) o kitus lakstus tiesiog padarau blyna, dedu ant gausiai aliejino stalo ir riebaluotomis rankomis glostau-tampau kol pasidaro ciut ne permatomas.. tada dedu ant rankos( permetu per ja kaip barmenai ranksluoscius) ir nunesu dedu ant pirmojo laksto ir aptaisau apspaudau krastus, kad vienas su kitu susieitu mazdaug
Razinu nemirkau tik po karstu kranu gerai nuplaunu tai jos biski suminksteja
o sviesta as perku zemaitijos, ar dvaro.. kad butu 82 proc riebumo.
sviestu virsaus nelaistau kepant, bet dedu i auksta aukstais krastais bleka kad butu vietos krastuose sviestui isbegti susikaupti karamelizuotis( bet ne per daug)... pabaigus vynioti as ji dar pasuku kaip skalbinius grezdama ir tada formuoju. kai lieka kazkiek sviesto nuo blynu pertepimo likusi visa aplaustau ta siformuota simtalapi ir virsu dar apibarstau cukrum ( razinom jau nebebarstau) O kai iskepa tiesiog palieku orkaitej per nakty pvz ( jei kepu vakare) ir ryte jau buna visa karamele susigerusi i vidu
va tiek mano asmeniniu fyntu