Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (totoriškas pyragas)

Stai mano simtalapis,nuotrauka ne kaip padaryta blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Daividija,na nerealus, jau koks viliojantis wub.gif wub.gif
Atsakyti
mmmm wub.gif primena mociutes toki tikraji, senaji simtalapi...... ziauriai skanus budavo thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2010 04 02, 22:40)
O iš kiek kepei, iš pusės normos?  Gal per storai ištampei tešlą? bandyk kitą kartą mažiau miltų dėti. Prašom parodyti rezzultatą. maniškis dar orkaitėj, ryt reikės ryte nufotografuoti.

aga is puses normos kepiau, bet matai... as kai turiu duonkepe, tai tesla i duonkepe ikisau ir nesukau sau galvos... bet matyt cia ir buvo mano klaida. Simtalapis reikalauja ranku, ju silumos...
Tai va.. gavosi tada saldi bulka su aguonu idaru lotuliukas.gif Bet jau neber jo hihihi.gif
Vakar is ryto kepiau dar viena jau is pilnos porcijos ir viska dariau rankytemis. tada ir tampesi ( biski plyso bet nebaisiai) Nu zodziu netobulas, bet jau pagerejimas matosi. ( jau irgi nelabai yra ka fotkinti... liko nedidelis gabaliukas hihihi.gif ) Dar koki 45 vnt iskepsiu ir bus tobulas biggrin.gif

QUOTE(daividija @ 2010 04 03, 21:35)
Stai mano simtalapis,nuotrauka ne kaip padaryta blush2.gif

jau kaip graziai atrodo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karapuzike: 04 balandžio 2010 - 18:18
Na, ir mano simtalapis buvo iverintas kuo puikiausia, nespejau net nufotografuot rolleyes.gif Aciu labai uz recepta 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Man iš nurodytos normos gavosi 4 lakštai g.gif , tešlą kočiojau, plyšinėjo, nors sviesto pyliau gausiai, viena pusė gavosi kaip naminė bulka doh.gif Bet kaip pirmą kartą buvo neblogai.
Atsakyti
Labas rytas
vakar kepiau simtalapi
vaisinkites
user posted image
Atsakyti
Dieve, kaip skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Susigundziau ir as sitais grazuoliais bigsmile.gif
Bandysiu kept savaitgali ax.gif
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis g.gif
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio g.gif Kaip ta puse padaryt ax.gif
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta ax.gif
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu g.gif
Razinas mirkytas dedat ar sausas g.gif
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto g.gif
Atsakyti
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 10, 11:58)

Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto g.gif

Dėl sviesto pasakysiu taip: perku maximoje optima linija 82 proc, viskas puiku. Kažkada užsikepiau, nulėkiau kaimiško šviesto - smirdėjo karve ir rūgusiu pienu man paskui. Bet gal čia mano bėda. Bet tokia mano patirtis. gal kitos protingiau ką pasakys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 10, 12:58)
Sveikutes  4u.gif
Susigundziau ir as sitais grazuoliais  bigsmile.gif
Bandysiu kept savaitgali ax.gif
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis  g.gif
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio  g.gif Kaip ta puse padaryt  ax.gif
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta  ax.gif
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu  g.gif
Razinas mirkytas dedat ar sausas  g.gif
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto g.gif

AS IS SAVO VARPINES PASAKYSIU
ups CL doh.gif
ant puse porcijos dedu 2 kiausinius ( L arba XL dydzio)
stala ne miltais barstyti, o aliejum aplieti ir vis rankas aliejum mirkyti ( zodziu virtuve visa bus riebaluota kelias dienas po to dar hihihi.gif)... as pvz kai viena tampau, tai pirma laksta dariau ciut ciut storesni ( kokiu milimetru) o kitus lakstus tiesiog padarau blyna, dedu ant gausiai aliejino stalo ir riebaluotomis rankomis glostau-tampau kol pasidaro ciut ne permatomas.. tada dedu ant rankos( permetu per ja kaip barmenai ranksluoscius) ir nunesu dedu ant pirmojo laksto ir aptaisau apspaudau krastus, kad vienas su kitu susieitu mazdaug
Razinu nemirkau tik po karstu kranu gerai nuplaunu tai jos biski suminksteja
o sviesta as perku zemaitijos, ar dvaro.. kad butu 82 proc riebumo.
sviestu virsaus nelaistau kepant, bet dedu i auksta aukstais krastais bleka kad butu vietos krastuose sviestui isbegti susikaupti karamelizuotis( bet ne per daug)... pabaigus vynioti as ji dar pasuku kaip skalbinius grezdama ir tada formuoju. kai lieka kazkiek sviesto nuo blynu pertepimo likusi visa aplaustau ta siformuota simtalapi ir virsu dar apibarstau cukrum ( razinom jau nebebarstau) O kai iskepa tiesiog palieku orkaitej per nakty pvz ( jei kepu vakare) ir ryte jau buna visa karamele susigerusi i vidu
va tiek mano asmeniniu fyntu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karapuzike: 10 balandžio 2010 - 12:24
Karapuzikai aciukas 4u.gif
o 1 lape receptas skaitosi visa porcija g.gif
Ir tuos blynus viena ant kito dedant apspaust krastelius reikia taip su apcioje esanciu blynu g.gif
O kaip patogiau ar blyna pakociojus kaip raso recepte det ant istmapyto laksto
ir tampyti, ar kaip karapuzike rase, atskirai istampyt tuos lakstus tik tada perkelt g.gif
Kaip supratau ne minkyme teslos pagrindinis vargas o tu lakstu tampyme g.gif
Darysiu jauciu su gyvom mielem ne su miltukais g.gif
Atsakyti