Stai mano simtalapis,nuotrauka ne kaip padaryta
Daividija,na nerealus, jau koks viliojantis
mmmm
primena mociutes toki tikraji, senaji simtalapi...... ziauriai skanus budavo
QUOTE(Moonlit @ 2010 04 02, 22:40)
O iš kiek kepei, iš pusės normos? Gal per storai ištampei tešlą? bandyk kitą kartą mažiau miltų dėti. Prašom parodyti rezzultatą. maniškis dar orkaitėj, ryt reikės ryte nufotografuoti.
aga is puses normos kepiau, bet matai... as kai turiu duonkepe, tai tesla i duonkepe ikisau ir nesukau sau galvos... bet matyt cia ir buvo mano klaida. Simtalapis reikalauja ranku, ju silumos...
Tai va.. gavosi tada saldi bulka su aguonu idaru
Vakar is ryto kepiau dar viena jau is pilnos porcijos ir viska dariau rankytemis. tada ir tampesi ( biski plyso bet nebaisiai) Nu zodziu netobulas, bet jau pagerejimas matosi. ( jau irgi nelabai yra ka fotkinti... liko nedidelis gabaliukas
QUOTE(daividija @ 2010 04 03, 21:35)
jau kaip graziai atrodo
Na, ir mano simtalapis buvo iverintas kuo puikiausia, nespejau net nufotografuot
Aciu labai uz recepta
Man iš nurodytos normos gavosi 4 lakštai
, tešlą kočiojau, plyšinėjo, nors sviesto pyliau gausiai, viena pusė gavosi kaip naminė bulka
Bet kaip pirmą kartą buvo neblogai.
Dieve, kaip skaniai atrodo
Sveikutes
Susigundziau ir as sitais grazuoliais
Bandysiu kept savaitgali
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio
Kaip ta puse padaryt
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu
Razinas mirkytas dedat ar sausas
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
Susigundziau ir as sitais grazuoliais
Bandysiu kept savaitgali
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu
Razinas mirkytas dedat ar sausas
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 10, 11:58)
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
Dėl sviesto pasakysiu taip: perku maximoje optima linija 82 proc, viskas puiku. Kažkada užsikepiau, nulėkiau kaimiško šviesto - smirdėjo karve ir rūgusiu pienu man paskui. Bet gal čia mano bėda. Bet tokia mano patirtis. gal kitos protingiau ką pasakys.
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 10, 12:58)
Sveikutes
Susigundziau ir as sitais grazuoliais
Bandysiu kept savaitgali
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio
Kaip ta puse padaryt
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu
Razinas mirkytas dedat ar sausas
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
Susigundziau ir as sitais grazuoliais
Bandysiu kept savaitgali
Nu kaip paskaiciau , labiausiai baiminuosi kad nepriliptu pirmasis lakstas prie stalo, miltais barstyt nzn ar gerai cia gausis
Nesuprantu pagal Cipsiuko recepta 2.5 kiausinio
ziuresimkas gausis, nelabai mieles mane megsta
Ir kaip supratau nereikia tiek ilgai kept kaip recepte nurodyta 1.5 val.
Ir dar del laistymo sviestu kepimo metu , ar laistot pavirsiu
Razinas mirkytas dedat ar sausas
Gero sviesto reiks nupirkt , tik pardese jauciu nekazin kas yra, o turguj tai nepirkus as sviesto
AS IS SAVO VARPINES PASAKYSIU
ups CL
ant puse porcijos dedu 2 kiausinius ( L arba XL dydzio)
stala ne miltais barstyti, o aliejum aplieti ir vis rankas aliejum mirkyti ( zodziu virtuve visa bus riebaluota kelias dienas po to dar
Razinu nemirkau tik po karstu kranu gerai nuplaunu tai jos biski suminksteja
o sviesta as perku zemaitijos, ar dvaro.. kad butu 82 proc riebumo.
sviestu virsaus nelaistau kepant, bet dedu i auksta aukstais krastais bleka kad butu vietos krastuose sviestui isbegti susikaupti karamelizuotis( bet ne per daug)... pabaigus vynioti as ji dar pasuku kaip skalbinius grezdama ir tada formuoju. kai lieka kazkiek sviesto nuo blynu pertepimo likusi visa aplaustau ta siformuota simtalapi ir virsu dar apibarstau cukrum ( razinom jau nebebarstau) O kai iskepa tiesiog palieku orkaitej per nakty pvz ( jei kepu vakare) ir ryte jau buna visa karamele susigerusi i vidu
va tiek mano asmeniniu fyntu
Karapuzikai aciukas
o 1 lape receptas skaitosi visa porcija
Ir tuos blynus viena ant kito dedant apspaust krastelius reikia taip su apcioje esanciu blynu
O kaip patogiau ar blyna pakociojus kaip raso recepte det ant istmapyto laksto
ir tampyti, ar kaip karapuzike rase, atskirai istampyt tuos lakstus tik tada perkelt
Kaip supratau ne minkyme teslos pagrindinis vargas o tu lakstu tampyme
Darysiu jauciu su gyvom mielem ne su miltukais
o 1 lape receptas skaitosi visa porcija
Ir tuos blynus viena ant kito dedant apspaust krastelius reikia taip su apcioje esanciu blynu
O kaip patogiau ar blyna pakociojus kaip raso recepte det ant istmapyto laksto
ir tampyti, ar kaip karapuzike rase, atskirai istampyt tuos lakstus tik tada perkelt
Kaip supratau ne minkyme teslos pagrindinis vargas o tu lakstu tampyme
Darysiu jauciu su gyvom mielem ne su miltukais








