Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

UltraV aciu labai, butinai nusipirksiu tokius. kaip suprantu silikoniniai is paprastu parduotuviu netinka?
Atsakyti
Nezinau kokie silikoniniai is parduotuviu, bet bet kokiu atveju tai turi buti ne lygus pavirsius o savotiskas "kalniukas" ar "pagalvele" kuri pakeltu 2-3-4 padikaulius austeliau lyginant su pirmu ir 5-tu padikauliu, nes tokia padikauliu padetis yra normaliose pedose, o musu deja paveldetos tokios pedos (skersine pilnapadyste) kad visi padikauliai, tuo paciu ir pedu pirstai yra viename lygyje, del to kauliukas ir issokineja.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 03 28, 19:51)
Gal galite ir man pakomentuoti 4u.gif
Operacija atlikta prieš 4 mėn, pjovė kaulą, jį sutvirtino plokštele ir keturiais varžtais, dar įsiuvo kapsulę. 6savaites vaikščiojau su spec batais, koja buvo tiesi, graži, neskaitant tinimų. Kai ėmiau minti pilna pėda po truputį vaizdas prastėjo, dabar vėl turiu iškyšulį, gal tik kiek mažesnį nei buvo. Praėjusį ketvirtadienį ištraukė metalą, prieš tai darė nuotrauką, klausiau daktaro apie tą kaulą, tai į nuotrauką pažiūrėjęs sakė, kad "fiziologinė pėdos struktūra atstatyta".Nesuprantu g.gif . Ir ne man vienai nepatinka vaizdas, moteris, kuri darė rentgeną, mačiusi tų operuotų kojų daug, žiūrėdama į mano koją irgi sakė, kad po operacijos turėtų gražiau atrodyti. O nuotraukos tai ji nekomentavo, aš pati ten irgi nelabai ką suprantu blush2.gif
Gal po operacijos nešiojote kokius spec įdėklus, ar dar ką?

Ultra V, gal jūs galite pakomentuoti mano situaciją, jūs čia geriausiai pasikausčiusi ax.gif 4u.gif
Atsakyti
laba vakarą,

noriu ir aš prie jūsų prisijungt. Esu jau savaitė kaip po operacijos, kairės kojos kauliuko (haliuxo). Kol kas man košmaras, šokinėju ant vienos kojos, o su ramentais negaliu, skauda pažastys doh.gif Ketvirtadienį eisiu siūles išiminėt.

Po operacijos gyd. klausiau dėl bato, tai jis paskambino ir užsakė man jį, tai iki išvažiavimo namo atvežė panelė batus pagal užsakymą kam reikėjo. Kol kas nesuprantu kaip su juo vaikščiot, šiandien pabandžiau mint ant kulno, bet po kurio laiko labai pradėjo skaudėt padą. Gal per anksti aš visgi minu g.gif

Oi kaip ilgai dar laukt kol sugysiu doh.gif O dar ateity planuoju ir dešinę koją tvarkytis.
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif
Man 4 men. po operacijos. Po 3.5 men. iseme sraigtus. Pati procedura buvo ziauriai nemaloni ir skausminga. Man dare vietine nejautra, taigi viska jauciau ir girdejau. Po jos - 2 sav. nedarbingumo, nors kaip gydytojas sake, galima buvo ir menesi... Minti leido is karto, taciau nelabai gavosi - labai skaudejo, pora dienu koja staciau tik ant isorines puses ir geriau analgetikus.
Dabar darau fizioterapija. Paskyre manksta, magneta, perlines vones. Privaciai darau masaza, nes reabilitologas daugiau nieko neskyre, nors prasiau dar elektroforeze (kaip rekomendavo chirurgas). Menkas pas mus kompensuojamos proceduru skaicius, bet cia jau atskira kalba...
Po metalo isemimo tikrai palengvejo. Vis gi tie varztai trukde ir gyti ir vaikscioti. Nors koja dar vis patinusi, ir skausmai yra, bet jie kitokie... matyt reikia laiko, kad viskas sugytu. Vaikstau daug lengviau, taciau einant skauda visa peda, ciurna ir tas pats su sveika koja. Bandau uzsisakyti supinatorius nuo ploksciapedystes, taciau ten irgi ilgas procesas (siuntimai, konsultacijos ir t.t.). Paziuresim, kas gausis.
Vis dar vaikstau su "bomzbaciais", kol kas net i sportbacius kojos neikisu. O jau reiketu kazka padoresnio ieskoti, pavasaris kaip nekaip...
Taigi... gal cia man vienai viskas taip ilgai uzsitiese, taciau planuojancioms operacija bet kurio atveju reikia viska apgalvot ir pasvert visus "uz" ir "pries". Labai priklauso nuo tavo gyvenimo buvo - kiek jis yra aktyvus. Nes pusei metu tikrai esi ismestas is gyvenimo. Bent jau - aktyvaus...
Atsakyti
Noriu pratesti deskusija apie batus ;-)
Tarp kitko, kaip aukstakuliai gadina kola, taip ir sliures be kulnu - pastaruoju metu paplitusios basutes pliazinio tipo. Irgi skatina ploksciapedyste ir labai gadina kulnus...
Vakar buvau ortopediniame centre del supinatoriu. Apziurejes mane ortopedas papasakojo man daug idomiu dalyku... Apie aukstakulnius: pamirst iki gyvenimo pabaigos, auksciausas kulniukas 3 cm. Batai turi but platus, patogus, juokiu budu nesmailianosiai (bobiski tokie batai biggrin.gif ). Tam, kad i bata tilptu ju pagamintas (pagal mano koja) ideklas, batai turi buti 1 dydziu didesni. Vaikstai su tuo ideklu po pardes ir renkies sau avalyne smile.gif Tie ideklai ploksciapedystes nei gydo nei sustabdo. Jie tik padeda siek tiek nuimti skausma. Kauliukai atsistato mazdaug po 5 metu...
Supinatoriu pagaminimas individualiai pagal koja - yra apgaule tongue.gif Nuima ne kojos ispauda, o tik kojos ploti.
Zodziu, del grozio, matyt, neverta darytis operacijos...
Atsakyti
QUOTE(Credo @ 2011 04 07, 15:33)
Noriu pratesti deskusija apie batus ;-)
Tarp kitko, kaip aukstakuliai gadina kola, taip ir sliures be kulnu - pastaruoju metu paplitusios basutes pliazinio tipo. Irgi skatina ploksciapedyste ir labai gadina kulnus...
Vakar buvau ortopediniame centre del supinatoriu. Apziurejes mane ortopedas papasakojo man daug idomiu dalyku... Apie aukstakulnius: pamirst iki gyvenimo pabaigos, auksciausas kulniukas 3 cm. Batai turi but platus, patogus, juokiu budu nesmailianosiai (bobiski tokie batai  biggrin.gif ). Tam, kad i bata tilptu ju pagamintas (pagal mano koja) ideklas, batai turi buti 1 dydziu didesni. Vaikstai su tuo ideklu po pardes ir renkies sau avalyne smile.gif Tie ideklai ploksciapedystes nei gydo nei sustabdo. Jie tik padeda siek tiek nuimti skausma. Kauliukai atsistato mazdaug po 5 metu...
Supinatoriu pagaminimas individualiai pagal koja - yra apgaule tongue.gif Nuima ne kojos ispauda, o tik kojos ploti.
Zodziu, del grozio, matyt, neverta darytis operacijos...

o tai man į crocs LYDIA WINTER jau niekaip? blink.gif doh.gif unsure.gif
kaip tik pavasariui, nusipirkau, jau koją įkišu doh.gif
verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mondesar @ 2011 04 07, 14:43)
o tai man į crocs LYDIA WINTER jau niekaip? blink.gif  doh.gif  unsure.gif
kaip tik pavasariui, nusipirkau, jau koją įkišu doh.gif 
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Aš tai po varžtų traukimo dabar, tenkinuosi crocs lietaus batais biggrin.gif
Mano daktaras nebuvo kategoriškas nei dėl kulno aukščio, nei dėl dažnumo Tik pasakė, kad kuo dažniau ir kuo aukštesni- tuo blogiau, bet šiaip, galiu apsiauti ir aukštakulnius, tik ne kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro lakstyti. 4u.gif
Atsakyti
As jau savaite kaip dirbu thumbup.gif Kulno nebeskauda, koja beveik netinsta, siek tiek platesne, bet jau ikisu i buvusius savo batus ir i kai kuriuos batelius ax.gif Nors vis dar nesioju platesnius batus ir iklijuotus laso formos supinatorius. Ortopedineje vaistineje mokejau apie 10 lt. 4u.gif O del aukstakulniu tai, as jau pries pat operacija nebegalejau ir i ne siaurus batus ikisti, nes kaulas labai trukde ir skaudejo, tai jokio skirtumo:oh
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 04 12, 20:28)
As jau savaite kaip dirbu thumbup.gif Kulno nebeskauda, koja beveik netinsta, siek tiek platesne, bet jau ikisu i buvusius savo batus ir i kai kuriuos batelius ax.gif Nors vis dar nesioju platesnius batus ir iklijuotus laso formos supinatorius. Ortopedineje vaistineje mokejau apie 10 lt. 4u.gif  O del aukstakulniu tai, as jau pries pat operacija nebegalejau ir i ne siaurus batus ikisti, nes kaulas labai trukde ir skaudejo, tai jokio skirtumo:oh

Na, saunuole, jau greit i sokius galesi eit? 4u.gif Tai tu po 3 men isejai?
Man fizioterapija ryskiai padeda, jau nuotaika geresne biggrin.gif
Atsakyti
Balandzio 12d. suejo 3 menesiai mirksiukas.gif . Po kitos kojos operaijos ir vel prasysiu fizeoterapijos, nes tikrai geras dalykas. 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

aš jau po antros kojos operacijos, tik lengvesnės. antradienį ėmė varžtus ir pries šešis mėn. operuotos kojos ir kartu "nupjovė" kitos kojos kauliuką, nes pėdos deformacijos nebuvo. darė spinalinę nejautrą abiejų kojų, tai nejaučiau varžtų traukimo nemalonumo. Tos, kojos, iš kurios išėmė, praktiškai neskaudėjo, tik kitą-naujai operuotą. dabar jau trys dienos po operacijos, eiti galiu kulnu ir išorine pėdos puse, skauda pakenčiamai, bet nenyksta kita problema - nežinau nuo ko, ar nuo spinalinės nejautros ar nuo per didelės dozės nuskausminamųjų jau trečia para ūžia ausyse, jei tik pasėdžiu, galvą spaudžia, skauda, tai esu priversta gulėti, bet ir gulint nuolat jaučiu ūžesį. gal kam taip buvo, pasidalinkite patirtimi.
Atsakyti