Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(rassi @ 2010 10 06, 10:46)
sveikos,

Man operavo kojos kauliuką ir koregavo pėdą, minti neleido 5 savaites po operacijos ir po to dar mažiausiai 3 savaites minti tik ant kulno. Tai vaikštai tik su ramentais. Pasiskaičius matau, kad kitoms leido minti jau iš karto. Kodėl čia taip skirtingai?

vat ir as turejau ta pati klausima g.gif
Atsakyti
Aš taip pat turiu 6 metų mergytę, tai močiūtė man ją veda į darželį, parveda vyras, buityje negaliu nieko daryti, tvarkosi vyras. Jei ne aplinkinių pagalba ir dar su vaiku tai mano atveju būtų prapultis.
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2010 10 06, 10:46)
Man operavo kojos kauliuką ir koregavo pėdą, minti neleido 5 savaites po operacijos ir po to dar mažiausiai 3 savaites minti tik ant kulno. Tai vaikštai tik su ramentais. Pasiskaičius matau, kad kitoms leido minti jau iš karto. Kodėl čia taip skirtingai?

Tai priklauso nuo operacijos būdo, o operacijų gali būti kelių tipų: Austin, Scarf, Lapidus. Jums, kiek suprantu, darė Lapidus operaciją, kai kaulai sutvirtinami varžtais, - tada 5 savaites išvis negalima minti ta koja. Tuo tarpu Austin operaciją daro tik jei kauliukas iškrypęs nedaug, ši operacija ne tokia sudėtinga (kaulai sutvirtinami viela, kuri po 5 savaičių ištraukiama), galima iškart minti ant kulno, bet šiek tiek didesnė tikimybė, kad kauliukas po kurio laiko vėl gali iškrypti.
Čia galit pažiūrėt Youtube animacinius filmukus apie operacijas:
Austin Bunionectomy
Scarf Bunionectomy
Lapidus Bunionectomy
Atsakyti
Labai faini filmukai. Tai va kaip viena mamyte parase,kad turi vaika 6 m. ir jei sunku tai as pradedu dvejoti,kad ir as galiu nesusitvarkyti, nes pas mane tik 1m. vaikas smile.gif tai jauciu reik palaukt su ta operacija verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristigri @ 2010 10 08, 21:04)
Tai priklauso nuo operacijos būdo, o operacijų gali būti kelių tipų: Austin, Scarf, Lapidus. Jums, kiek suprantu, darė Lapidus operaciją, kai kaulai sutvirtinami varžtais, - tada 5 savaites išvis negalima minti ta koja. Tuo tarpu Austin operaciją daro tik jei kauliukas iškrypęs nedaug, ši operacija ne tokia sudėtinga (kaulai sutvirtinami viela, kuri po 5 savaičių ištraukiama), galima iškart minti ant kulno, bet šiek tiek didesnė tikimybė, kad kauliukas po kurio laiko vėl gali iškrypti.
Čia galit pažiūrėt Youtube animacinius filmukus apie operacijas:
Austin Bunionectomy
Scarf Bunionectomy
Lapidus Bunionectomy

man dare lapidus, miniau nuo kitos dienos ant kulno su ortobatu, o daznai ir be jo, ant zoles pvz. kai vasara buvo, gydytojas leido, viska dariau pati, nieks nepadejo, ir iki parduotuves numindavau...dabar jau deviu visus batus kur ir iki operacijos, tiesa pirstas mano neismankstintas kaip reikia, tingiu, vis pamirstu pamankstinti blush2.gif
Papildyta:
o gal man sita http://www.youtube.c...u/6/bC0LuRFPMy4 nezinau zodziu, poperiuke neparasyta, sutvirtinta 2 varztais, buvau ant dienu pas daktara, viskas ok....jei zinociau kad bus taip kaip buvo - tvarkyciau abi kojas
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 10 08, 22:16)
man dare lapidus, miniau nuo kitos dienos ant kulno su ortobatu, o daznai ir be jo, ant zoles pvz. kai vasara buvo, gydytojas leido, viska dariau pati, nieks nepadejo, ir iki parduotuves numindavau...dabar jau deviu visus batus kur ir iki operacijos, tiesa pirstas mano neismankstintas kaip reikia, tingiu, vis pamirstu pamankstinti blush2.gif
Papildyta:
o gal man sita http://www.youtube.c...u/6/bC0LuRFPMy4 nezinau zodziu, poperiuke neparasyta, sutvirtinta 2 varztais, buvau ant dienu pas daktara, viskas ok....jei zinociau kad bus taip kaip buvo - tvarkyciau abi kojas

bet as girdejau,kad reikia visa avalyne pakeisti, nes pas mane tai visi batai deformuoti nuo to kauliuko. Ir paskui,kad vel nesiformuotu senuose batuose. Tai tau dare ta sudetingiausia operacija kaip suprantu pagal filmuka ir galejai minti . Tai kodel nevisos gali minti? cia gal nuo daktaru priklauso

Beja gal kas galit koki daktara rekomenduoti Kaune? Aciu
Atsakyti
QUOTE(++++ @ 2010 10 08, 22:18)
bet as girdejau,kad reikia visa avalyne pakeisti, nes pas mane tai visi batai deformuoti nuo to kauliuko. Ir paskui,kad vel nesiformuotu senuose batuose. Tai tau dare ta sudetingiausia operacija kaip suprantu pagal filmuka ir galejai minti . Tai kodel nevisos gali minti? cia gal nuo daktaru priklauso

Beja gal kas galit koki daktara rekomenduoti Kaune? Aciu

nezinau kuris is siu filmuku tikrai mano, man ne viela, o varztais sutvirtino...
as irgi girdejau, bet dakrtaras nieko nesake, antr, nera mano batai deformuoti nuo jo kazkaip labai, nu ir aisku su 41-42 dydziu butu nelabai paprasta visus naujus supirkti, be to ir brangu..
ataugs tai ataugs, ispjausim biggrin.gif nu tikios kad neataugs....ir dar realiai as nejauciu labai didelio skirtumo kaip buvo ir kaip dabar, taip, jo nera atsikisusio i sona, bet man buvo ne tame rupestis, man trine is virsaus ta kauliuka, pvz. bateliu iskirpimai, tai tas niekur nedingo deja doh.gif
Atsakyti
Tai gal vis dėlto tau darė ne Lapidus, o Scarf operaciją - ten irgi su varžtais, bet tie varžtai susukti ne ten toli prie kulno, o prie pirštų... Kiek suprantu, jei varžtus susuka ties kulnu, tai tada ir neišeina mint, o kai arčiau pirštų, tai kulnas lieka laisvas ir galima mint... g.gif Arba gal ir tie kažkokie specialūs batai dar kažkokį stebuklą daro, kad galima mint?..
Mano vienai pažįstamai darė Lapidus, tai mint visiškai neleido visas 5 savaites, bet ji ir to specialaus bato neturėjo, o jei būtų turėjus, tai nežinau, kaip tada... g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 10 08, 22:16)
tiesa pirstas mano neismankstintas kaip reikia, tingiu, vis pamirstu pamankstinti blush2.gif

O man tai labai padėjo, kai paskyrė mankštas poliklinikoj - jos visos nemokamos, vaikščiojau gal 20 kartų, tai ten super išmankštinau pirštą - įvairius pratimus darydavom ant visokių instrumentų - "žaislų", o dar ta darbuotoja-trenerė parodė specifinius pratimus, kuriuos namie reikia daryti, bet kai namie, tai ir nelabai dariau... Bet užtat kai poliklinikoj lankiau, tai ten tikrai gerai išsimankštino - net daktaras gyrė! ax.gif
O ta mano pažįstama kadangi jokių mankštų nelankė, tai ir piršto neišmankštino... Taigi pagalvojus, jei ne mankštos, tai būtų nekaip - juk didelis skirtumas, kur pats truputį palankstysi tą pirštą kada ne kada, o kur grupėj kasdien po valandą dirbsi, prižiūrint trenerei!... thumbup.gif
Atsakyti
O man darė Z tipo osteotomiją,tai pagal filmukus net nežinau kuri čia g.gif Gydytojas rekomendavo jei įmanoma neminti 2 savaites,po to bus galima ant kulno.Pirkau batą,tai su juo jau truputi pavaikštau ir net važiavau mašina,nes automatas ir kairė koja kaip ir nereikalinga blush2.gif visai patogu su tuo batu thumbup.gif

Kristigri,kada tu pradėjai tas mankštas lankyti?ir čia poliklinikoje tau šeimos daktaras paskyrė?
Atsakyti
QUOTE(ritulka3 @ 2010 10 09, 11:20)
O man darė Z tipo osteotomiją,tai pagal filmukus net nežinau kuri čia g.gif Gydytojas rekomendavo jei įmanoma neminti 2 savaites,po to bus galima ant kulno.Pirkau batą,tai su juo jau truputi pavaikštau ir net važiavau mašina,nes automatas ir kairė koja kaip ir nereikalinga blush2.gif visai patogu su tuo batu thumbup.gif

Kristigri,kada tu pradėjai tas mankštas lankyti?ir čia poliklinikoje tau šeimos daktaras paskyrė?

Z tipo osteotomija - tai berods SCARF (o Austin - tai V tipo osteotomija). Z tipo - tai kai kaule daro Z formos pjūvį - pažiūrėk, ten maždaug to filmuko vidury vaizduoja, kaip daro tą pjūvį.
Ritulka, tai tau kaulą varžteliais sutvirtino?

O mankštas man paskyrė praėjus maždaug 1,5 mėnesio po operacijos. Jas pasiūlė poliklinikos chirurgas, kadangi aš beveik iki biuletenio galo pas jį vaikščiojau. Tiksliau, jis tik davė siuntimą pas reabilitologą, kuris ir paskyrė ne tik mankštas, bet ir kitokias procedūras (dalis jų - mokamos). Bet lygiai taip pat tą siuntimą būtų galėjęs duoti ir šeimos daktaras (o jei nepasiūlytų - tuomet beliktų pačiam prašytis... mad.gif).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 09 spalio 2010 - 23:36
QUOTE(Kristigri @ 2010 10 10, 00:30)
Z tipo osteotomija - tai berods SCARF (o Austin - tai V tipo osteotomija). Z tipo - tai kai kaule daro Z formos pjūvį - pažiūrėk, ten maždaug to filmuko vidury vaizduoja, kaip daro tą pjūvį.
Ritulka, tai tau kaulą varžteliais sutvirtino?

O mankštas man paskyrė praėjus maždaug 1,5 mėnesio po operacijos. Jas pasiūlė poliklinikos chirurgas, kadangi aš beveik iki biuletenio galo pas jį vaikščiojau. Tiksliau, jis tik davė siuntimą pas reabilitologą, kuris ir paskyrė ne tik mankštas, bet ir kitokias procedūras (dalis jų - mokamos). Bet lygiai taip pat tą siuntimą būtų galėjęs duoti ir šeimos daktaras (o jei nepasiūlytų - tuomet beliktų pačiam prašytis... mad.gif).

Popieriuke gydytojo įvardinta Z tipo osteotomija ir tiek ax.gif o sutvirtinta su titaniniu varžteliu ir vielute,kurių nereiks išiminėti ax.gif

A,tai man dar ankstoka dėl tokios mankštos g.gif mankštinu truputi pati,bet skaudena ax.gif baisu labai smarkiai lankstyti nykštį,kai siūlus išims tada gal daugiau reiks užsiimti mankštele ax.gif
Atsakyti