Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(ritulka3 @ 2010 10 10, 09:53)
Popieriuke gydytojo įvardinta Z tipo osteotomija ir tiek ax.gif o sutvirtinta su titaniniu varžteliu ir vielute,kurių nereiks išiminėti ax.gif

A,tai man dar ankstoka dėl tokios mankštos g.gif mankštinu truputi pati,bet skaudena ax.gif baisu labai smarkiai lankstyti nykštį,kai siūlus išims tada gal daugiau reiks užsiimti mankštele ax.gif

pasiziurejau lape kad mano irgi Z tipo...del to isemimo, man irgi sake kad nereiks greiciausiai, bet tai ne faktas kad tikrai nereiks, po kurio laiko organizmas pats gali pradeti stumti lauk tos varztus, tai tada reiks isimti, ta pati ir daktaras sake
Atsakyti
Ačiū už filmukus. taip man darė lapidus ir neleido minti, o apie batą net neužsiminė, matyt šiuo atveju jis nereikalingas. Taigi, ar būsite darbinga priklauso nuo operacijos tipo, , o aš sužinojau, kokią operaciją darys tik jau ligoninėje prieš pat operaciją. Labai nepasiplanuosi prieš tai.
O kiek laiko tęsia nedarbingumą po Lapidus operacijos, ar tiek pat kiek ir atlikus kitas, ar ilgiau? Juk pooperacinis gijimas po šios operacijos daug ilgesnis.
Atsakyti
Sveikos,
Išėmė vakar siūlus thumbup.gif viskas gerai gyja thumbup.gif po dviejų dienų liepė pradėti tepti su tepaliukų nuo randų,parekomendavo porą:Dermatix ir Contratubex ,kuris tiks pagal kišenę ax.gif reiks bandyt gal Dermatix,nes efektingesnis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritulka3 @ 2010 10 10, 09:53)
A,tai man dar ankstoka dėl tokios mankštos g.gif mankštinu truputi pati,bet skaudena ax.gif baisu labai smarkiai lankstyti nykštį,kai siūlus išims tada gal daugiau reiks užsiimti mankštele ax.gif
Anksti ar ne mankštinti pirštą, tai tu pasikonsultuok geriau pas savo gyd. Man taip vėlai paskyrė mankštas dėl to, kad 4-5 savaites buvo viela, o iki jos ištraukimo nebuvo galima labai judint to piršto. O jei tau nieko nereiks išiminėt, tai gal reikia ir pirštą po truputį pradėt mankštint?
Ir svarbu, kaip jį mankštint. Man ir mano pažįstamai operavęs gyd. tik vieną judesį parodė kaip mankštint, t.y. lankstyt aukštyn ir žemyn, o kai pradėjau vaikščiot į mankštas, tai instruktorė daugiau pratimų parodė, t.y. bandyt su kojų pirštais stumdyt nosinę į save ir nuo savęs, po to ją suėmus bandyt pakelt, pirštus suglaust ir vėl išskėst. ax.gif thumbup.gif
O pažįstama kadangi tik bandė paprastai palankstyt, tai vėliau gydytojas patikrinęs pasakė, kad per mažai išlankstyta doctor.gif, ir pats iki didelio skausmo atlenkė tą pirštą karsta.gif - reiškia, reikėjo jį daugiau ir stipriau lankstyt...

QUOTE(nikola @ 2010 10 10, 10:47)
po kurio laiko organizmas pats gali pradeti stumti lauk tos varztus, tai tada reiks isimti
Tikrai gali taip būti, nes ir mano organizmas visą laiką atmetinėjo tą vielą - vis turėdavau temperatūros po kelias dalis, todėl ir vielą teko truputį anksčiau numatyto laiko išimt...

QUOTE(rassi @ 2010 10 11, 09:43)
man darė lapidus ir neleido minti, o apie batą net neužsiminė, matyt šiuo atveju jis nereikalingas.
O kiek laiko tęsia nedarbingumą po Lapidus operacijos, ar tiek pat kiek ir atlikus kitas, ar ilgiau? Juk pooperacinis gijimas po šios operacijos daug ilgesnis.
Kiek suprantu, tas batas ir nėra būtinas, tiesiog su juo patogiau, matyt, nuima krūvį nuo operuotų vietų, todėl ir minti galima...
O nedarbingumą, kiek žinau, po tokios operacijos, nesvarbu, kokiu būdu darytos, gali tęst iki 3 mėnesių (matyt, daugumai užtenka, pvz., man biuletenis truko 2,5 mėn., nors būtų pakakę ir 2 mėn.), bet jei kažkas negerai, tai gali tęst ir ilgiau, tik tokiu atveju turbūt konsiliumas turi nuspręsti.

QUOTE(ritulka3 @ 2010 10 15, 16:16)
Išėmė vakar siūlus thumbup.gif viskas gerai gyja thumbup.gif po dviejų dienų  liepė pradėti tepti su tepaliukų nuo randų,parekomendavo porą:Dermatix ir Contratubex ,kuris tiks pagal kišenę ax.gif reiks bandyt gal Dermatix,nes efektingesnis ax.gif
Tai gero tolesnio gijimo, Ritulka ir visos kitos likimo draugės! 4u.gif Parašykit visos ir toliau, kaip sekasi gyti ir pirštus mankštint!
O įdomu, kiek skiriasi kaina tų dviejų tepalų? Aš tai su tuo Contractubex'u tepliojaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 16 spalio 2010 - 00:35
QUOTE(Kristigri @ 2010 10 16, 01:29)
-O pažįstama kadangi tik bandė paprastai palankstyt, tai vėliau gydytojas patikrinęs pasakė, kad per mažai išlankstyta doctor.gif, ir pats iki didelio skausmo atlenkė tą pirštą karsta.gif - reiškia, reikėjo jį daugiau ir stipriau lankstyt...
-Tai gero tolesnio gijimo, Ritulka ir visos kitos likimo draugės! 4u.gif Parašykit visos ir toliau, kaip sekasi gyti ir pirštus mankštint!
-O įdomu, kiek skiriasi kaina tų dviejų tepalų? Aš tai su tuo Contractubex'u tepliojaus...

-Tai rekės ir man visokių pratimukų namie daryti,nenoriu,kad paskui daktaras laužytų doh.gif
-Ačiū 4u.gif
-Skiriasi kaina kažkur per 100 lt. mirksiukas.gif doh.gif Šiandiena nusipirksiu,žiūrėsiu,koks jo poveikis bus ax.gif
Atsakyti
Ar operavo kuriai abi kojas iškart? Skaityti tai skaičiau, kad esant lengvai deformacijai galima operuoti abi kojas. Bet kaip aš paeisiu? O gal įmanoma. Net pradėjau abejoti. Bet jei jau gydytojas sakė, kad operuos abi, vadinasi, gal ir operuos abi. Turėtų operuoti lapkričio dieną, Raudonojo kryžiaus ligoninėj.
Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2010 10 16, 17:51)
Ar operavo kuriai abi kojas iškart? Skaityti tai skaičiau, kad esant lengvai deformacijai galima operuoti abi kojas. Bet kaip aš paeisiu? O gal įmanoma. Net pradėjau abejoti. Bet jei jau gydytojas sakė, kad operuos abi, vadinasi, gal ir operuos abi. Turėtų operuoti lapkričio  dieną, Raudonojo kryžiaus ligoninėj.

Tikrai operuoja abi iš karto,bet nelabai įsivaizduoju kaip po to susitvarkyti g.gif vieną koją turėdama tai ir į WC galima nušuoliuoti, ir duše nusimaudyti...
Atsakyti
sveikos, sakykit tai kada pradejot po truputi vaiksciot po operacijos (ant kulno su ramentais). Ar skauda labai po operacijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(++++ @ 2010 10 16, 19:02)
sveikos, sakykit tai kada pradejot po truputi vaiksciot po operacijos (ant kulno su ramentais). Ar skauda labai po operacijos  biggrin.gif

nu as tai ejau su batu be ramentu jau kita diena is ligonines, kol vos neapalpau koridoriuje, tada vezima radom, bet tas silpnumas tikrai ne nuo skausmo buvo, o nuo to kad pusantros paros pragulejau
Atsakyti
sveikos, sakykit tai kada pradejot po truputi vaiksciot po operacijos (ant kulno su ramentais). Ar skauda labai po operacijos  biggrin.gif

Aš jau kitą dieną myniau su batu iki mašinos,jokių ramentų neturėjau schmoll.gif o po to reikalui esant myniau jei reikėjo,aišku stengiausi kuo rečiau ax.gif Po operacijos skausmo didelio nejaučiau,nes vaistukų vis suleisdavo kai tik pradėdavo skaudenti ax.gif
Atsakyti

Jei neleis minti, tai ant kulno su ramentais tik po 5 savaičių. Man pirmą parą žiauriai skaudėjo, nepadėjo net nuksiasminantys, vėliau po vieną tabletę reikėdavo išgerti gal kokį mėnesį, nes vakare pradėdavo gelti, tvinkčioti, patindavo ir tas patinimas tiesiog plėšdavo koją.
Atsakyti
QUOTE(ritulka3 @ 2010 10 16, 18:43)
Tikrai operuoja abi iš karto,bet nelabai įsivaizduoju kaip po to susitvarkyti g.gif
Girdėjau ir aš, kad operuoja abi iškart, kai ne tokia sudėtinga operacija, bet ir aš sunkiai įsivaizduoju, kaip po to pirmas savaites vaikštant tik ant kulnų ištvert... Nebent jei yra kažkas, kas galėtų pastoviai padėt, rūpintis ir šokinėt apie jus - gamint ir nešt valgį ir t.t. ir pan.... Nes savarankiškai tai sunkiai išeitų apsieit, juk bent pirmom dienom, kai tik nuleidi operuotą koją ar vaikštai, tai gerokai labiau skauda, tai geriausia visada koją laikyt pakeltą...

QUOTE(rassi @ 2010 10 17, 11:10)
Jei neleis minti, tai ant kulno su ramentais tik po 5 savaičių. Man pirmą parą žiauriai skaudėjo, nepadėjo net nuksiasminantys, vėliau po vieną tabletę reikėdavo išgerti gal kokį mėnesį, nes vakare pradėdavo gelti, tvinkčioti, patindavo ir tas patinimas tiesiog plėšdavo koją.
Jau kalbėjom čia apie mynimą ant kulno vienu puslapiu aukščiau, kad tai priklauso nuo operacijos būdo, o galbūt ir nuo to specialaus bato... g.gif Taigi čia jau kaip daktaras pasakys...
O dėl skausmo - man irgi panašiai kaip rassi - žiauriai skaudėjo tik pirmą dieną, t.y. pirmą vakarą ir naktį ligoninėj - vaistai padėjo tik iš antro karto ir tik šiek tiek (siūlė stipresnių - narkotikų! bigsmile.gif, bet atsisakiau... wacko.gif). O vėliau skausmas buvo pakenčiamas (daugiau vakarais, ypač jei per dieną nuvargindavau koją ir ji labiau patindavo), taigi tik retkarčiais išgerdavau kokią Ketanovo tabletę... wink.gif
Tad skausmas, kiek įsitikinau, gerokai priklauso nuo krūvio, kuris tenka kojai per dieną... Kai daugiau ilsiesi koją ištiesus - tai ir skauda mažiau... ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti