Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(dinazaure @ 2010 11 05, 17:47)
Tai tas 5 savaites duoda nedarbingumo lapeli? Ir turi nuolat kazkas buti, kas pasirupintu, jei negalima normaliai vaikscioti?

Nedarbinguma gali duoti ir ilgiau,priklausomai kaip tu jautiesi ax.gif Na nereikia gi ,kad prie taves kazkas sedetu nuolat,jau po operacijos ta pacia diena bent jau as i WC pati galejau nusoliuoti,o po to namie savo reikmem taip pat gali judeti ax.gif bet nei i parduotuve aisku nenueisi apsiprekinti,nei valgio nepagaminsi,nei mazais vaikais nepasirupinsi bent jau 2 savaites tikrai ax.gif
Atsakyti
hi.gif
tupiu namie jau trečia diena po operacijos (11.03) tai gerai, kad paskutinę dieną prieš ligoninę prisiminiau, kad yra toks daiktas, kaip ramentai, spėjau dar parsisiųsti - nežinau, ka būčiau dariusi doh.gif operavo gyd. Bisigirskas (Panevėžys), tikrai labai fainuolis buvau atsivežusi į ligoninę vokelį, bet taip ir nesugebėjau paduoti blush2.gif
tik va labai kvaila situacija doh.gif kažkaip vos iš ligoninės išėjus (ar grynas oras paveikė, ar šiaip per daug atsipalaidavau) nespėjau iki mašinos nušlubuoti, susverdėjau, pasvirau į kitą pusę nuo vyro ir gal dešimtadaliui sekundės operuotos kojos pirštu atsirėmiau į žemę doh.gif skausmas - nemoku pasakyti, pirmąją naktį taip neskaudėjo doh.gif bet tik vos vos, iškart pakėliau koją, ir vyras jau sugriebė ax.gif tai va dabar man baisiausia problema - ar galėjo ta akimirka visą operaciją šuniui ant uodegos paleisti g.gif išeinant iš ligoninės visai neskaudėjo (gal dar naktiniai vaistai turėjo įtakos), o paskui jau grižus truputį skaudendavo, bet gydytojo išrašytus nuskausminamuosius gerdavau tik nakčiai... kažkaip ta koja ištinusi g.gif vyras sako, nenorėk, kad po tokios operacijos netintų tongue.gif tai dabar sėdžiu koją užkėlusi ir galvoju, ar skambinti rytoj į ligoninę prisidavinėti gydytojui dėl savo nerangumo doh.gif gal vėl siųstų rentgeną darytis g.gif kažkaip nepatogu doh.gif blush2.gif jaučiuosi tokia višta blush2.gif
operaciją man su varžtais darė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mondesar @ 2010 11 07, 13:58)
hi.gif
tupiu namie jau trečia diena po operacijos (11.03)  tai gerai, kad paskutinę dieną prieš ligoninę prisiminiau, kad yra toks daiktas, kaip ramentai, spėjau dar parsisiųsti - nežinau, ka būčiau dariusi doh.gif  operavo gyd. Bisigirskas (Panevėžys), tikrai labai fainuolis buvau atsivežusi į ligoninę vokelį, bet taip ir nesugebėjau paduoti blush2.gif 
tik va labai kvaila situacija doh.gif  kažkaip vos iš ligoninės išėjus (ar grynas oras paveikė, ar šiaip per daug atsipalaidavau) nespėjau iki mašinos nušlubuoti, susverdėjau, pasvirau į kitą pusę nuo vyro ir gal dešimtadaliui sekundės operuotos kojos pirštu atsirėmiau į žemę doh.gif skausmas - nemoku pasakyti, pirmąją naktį taip neskaudėjo doh.gif  bet tik vos vos, iškart pakėliau koją, ir vyras jau sugriebė ax.gif  tai va dabar man baisiausia problema - ar galėjo ta akimirka visą operaciją šuniui ant uodegos paleisti g.gif  išeinant iš ligoninės visai neskaudėjo (gal dar naktiniai vaistai turėjo įtakos), o paskui jau grižus truputį skaudendavo, bet gydytojo išrašytus nuskausminamuosius gerdavau tik nakčiai... kažkaip ta koja ištinusi g.gif  vyras sako, nenorėk, kad po tokios operacijos netintų tongue.gif  tai dabar sėdžiu koją užkėlusi ir galvoju, ar skambinti rytoj į ligoninę prisidavinėti gydytojui dėl savo nerangumo doh.gif  gal vėl siųstų rentgeną darytis g.gif  kažkaip nepatogu doh.gif  blush2.gif  jaučiuosi tokia višta  blush2.gif
operaciją man su varžtais darė ax.gif

Papildyta:
QUOTE(rassi @ 2010 11 07, 17:14)

mane taip pat operavo gyd. Bisigirskas ir ne tik tą kauliuką nupjovė, bet pėdosd kaulą tvarkė, varžteliais tokiais. Žinokit, man jau 7 savaitės praėjo, o koja dar ištinusi, į jokius batus nelenda, tik į kedus be raištukų. O pirmas savaites tai iš viso buvo kaip kaladė, mėlynuodavo, juoduodavo ta koja. Tai labai neišsigąskite, jei greitai nepraeis. O dėl netyčinio priminimo, tai man gydytojas sakė, kad nieko tokio, tvirtai ten viskas padaryta, jei nesmarkiai užsigavote, tai gal nieko nepakenkėt. Sėkmės gyjant:)
Papildyta:
QUOTE(ritulka3 @ 2010 11 05, 17:35)
Ka reiskia i normalu gyvenima g.gif
Na man pvz. praejo 5 sav. jau galiu normaliai vaikscioti ir jau pirmadieni keliauju i darba ax.gif o apie tai,kad kazkas buvo daryta kojai,sake gydytojas,kad pamirsiu po 6 menesiu ax.gif
Tikrai nera taip baisu,kaip atrodo  mirksiukas.gif

Žiūrint kokią operaciją daro. jei vien tik kauliuką šalina tai taip, bet jei su pėdos korekcija, tai vien 5 savaites su ramentais, kojos negalima minti.
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2010 11 07, 18:20)
Papildyta:
O dėl netyčinio priminimo, tai man gydytojas sakė, kad nieko tokio, tvirtai ten viskas padaryta, jei nesmarkiai užsigavote, tai gal nieko nepakenkėt.

karsta.gif tai šiąnakt jau ramiau miegosiu thumbup.gif
man irgi ir kaulą pjaustė (sakė, gal 4 mm nuėmė), ir pėdą koregavo, ir parašyta, kad 5,5 sav. visai priminti negalima doh.gif
tai dabar guliu ir mezgu tongue.gif kol kas MB dar neburba, vaikis irgi nevisai mažas jau, pašefuoja - panašu, kad tokios visai neblogos atostogos gausis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, skaitau jau senai sia tema, turiu tokia pacia problema ir niekaip negaliu apsispresti kada operuotis. Turiu maza vaika 1m.2men. tai galvoju,kad galiu nesusitvarkyti,jeigu cia gali ir ramentu prireikti. Zinau,kad kiekvienos atvejis skirtingas. Man iskilo klausimas, o kai nueinate konsultuotis jums pasako,kokia bus operacija ir ar reiks ramentu ar kaip kitoms jau galima ant kulno minti. as buvau konsultacijoje prie 2metus, bet tokio klausimo neuzdaviau,nes nebuvo aktualu biggrin.gif , bet dabar kai yra mazius tai ir nezinau ar laukti dar kelis metus, ar naudotis proga kol esu motinystes atostogose.

Lauksiu nuomoniu. Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(++++ @ 2010 11 07, 22:31)
Sveikos, skaitau jau senai sia tema, turiu tokia pacia problema ir niekaip negaliu apsispresti kada operuotis. Turiu maza vaika 1m.2men. tai galvoju,kad galiu nesusitvarkyti,jeigu cia gali ir ramentu prireikti. Zinau,kad kiekvienos atvejis skirtingas. Man iskilo klausimas, o kai nueinate konsultuotis jums pasako,kokia bus operacija ir ar reiks ramentu ar kaip kitoms jau galima ant kulno minti. as buvau konsultacijoje prie 2metus, bet tokio klausimo neuzdaviau,nes nebuvo aktualu  biggrin.gif , bet dabar kai yra mazius tai ir nezinau ar laukti dar kelis metus, ar naudotis proga kol esu motinystes atostogose.

Lauksiu nuomoniu. Aciu  smile.gif

jei, kaip čia kai kurios mamytės rašo, paskui iškart galima vaikščioti - gal ir įmanoma g.gif bet jei kaip man - sudėtinga būtų, nebent yra kas vaiką žiūrės g.gif
Atsakyti
QUOTE(++++ @ 2010 11 07, 21:31)
Sveikos, skaitau jau senai sia tema, turiu tokia pacia problema ir niekaip negaliu apsispresti kada operuotis. Turiu maza vaika 1m.2men. tai galvoju,kad galiu nesusitvarkyti,jeigu cia gali ir ramentu prireikti. Zinau,kad kiekvienos atvejis skirtingas. Man iskilo klausimas, o kai nueinate konsultuotis jums pasako,kokia bus operacija ir ar reiks ramentu ar kaip kitoms jau galima ant kulno minti. as buvau konsultacijoje prie 2metus, bet tokio klausimo neuzdaviau,nes nebuvo aktualu  biggrin.gif , bet dabar kai yra mazius tai ir nezinau ar laukti dar kelis metus, ar naudotis proga kol esu motinystes atostogose.

Jei sia tema skaitei,tai gali atsirinkti kokiu klausimeliu galetum paklausineti gydytojo mirksiukas.gif nueik pasikonsultuoti ir issiklausinek kas tave domina,apziures ir pasakys kokia situacija pas tave mirksiukas.gif o tada ir nuspresi ar dabar daryti,ar veliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės. Ryt keliauju įligoninę operuotis savo kojų. Kur pirkot tą ortobatą, jei tokio prireiktų? Ligoninėj ilgai gulėjot? Jokios informacijos neturiu. Ko gero, iš anksto niekas ir negali pasakyti, nei kiek laiko gulėsiu, nei kada pradėsiu vaikščioti... Truputį nejauku, kaip reiks čia vaikščioti pradėti. Tuo labiau, kad minėjo, jog operuos abi kojas iškart. Daug kas kvailina, sako, kaip čia tu apseisi. Bet būtų vienu metu, būtų ramu, nebereiktų daugiau jau operuotis. Kitavertus, jei taip sakė gydytojas, gal ir įmanoma operuot abi iškart. Taigi supranta, kad žmogui reikia savimi pasirūpinti, kažkaip į tualetą nueiti. Nors man tą sakė gydytojas Santariškėse, kai konsultavausi. Kai ryt nuvažiuosi, apžiūrės kitas gydytojas - gal visai ką kita pasakys. Ir dar neramina mane tas vokelis. Nu velnias, taip nemoku jų paduoti.Bet taigi valdiška ligoninė, būčiau norėjusi ir galėjusi mokėti - būčiau ėjusi privačiai. O dabar nežinau kaip čia elgtis: kiek duoti, kada duoti, kam duoti.... Apšvieskite mane. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2010 11 09, 20:29)
Sveikutės. Ryt keliauju įligoninę operuotis savo kojų. Kur pirkot tą ortobatą, jei tokio prireiktų? Ligoninėj ilgai gulėjot? Jokios informacijos neturiu. Ko gero, iš anksto niekas ir negali pasakyti, nei kiek laiko gulėsiu, nei kada pradėsiu vaikščioti... Truputį nejauku, kaip reiks čia vaikščioti pradėti. Tuo labiau, kad minėjo, jog operuos abi kojas iškart. Daug kas kvailina, sako, kaip čia tu apseisi. Bet būtų vienu metu, būtų ramu, nebereiktų daugiau jau operuotis. Kitavertus, jei taip sakė gydytojas, gal ir įmanoma operuot abi iškart. Taigi supranta, kad žmogui reikia savimi pasirūpinti, kažkaip į tualetą nueiti.  Nors man tą sakė gydytojas Santariškėse, kai konsultavausi. Kai ryt nuvažiuosi, apžiūrės kitas gydytojas - gal visai ką kita pasakys. Ir dar neramina mane tas vokelis. Nu velnias, taip nemoku jų paduoti.Bet taigi valdiška ligoninė, būčiau norėjusi ir galėjusi mokėti - būčiau ėjusi privačiai. O dabar nežinau kaip čia elgtis: kiek duoti, kada duoti, kam duoti.... Apšvieskite mane. Ačiū.

Kaip supratau tai tave jau siandiena operavo,rytoj turetum buti namie g.gif parasyk kaip sekesi mirksiukas.gif mirksiukas.gif Idomu kaip susitvarkysi,kai abi kojos operuotos g.gif Sekmes 4u.gif
Bata man ligonineje atnese,po operacijos uzsakiau ir atveze kita diena ax.gif Vokeliu nemoku paduoti ir neisivaizduoju kokios sumos ten duodamos,todel as rinkausi privacia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mondesar @ 2010 11 07, 19:17)
karsta.gif tai šiąnakt jau ramiau miegosiu thumbup.gif
man irgi ir kaulą pjaustė (sakė, gal 4 mm nuėmė), ir pėdą koregavo, ir parašyta, kad 5,5 sav. visai priminti negalima doh.gif
tai dabar guliu ir mezgu tongue.gif kol kas MB dar neburba, vaikis irgi nevisai mažas jau, pašefuoja - panašu, kad tokios visai neblogos atostogos gausis thumbup.gif

įdomu kaip gyja jūsų kojytė? ar labai tinsta ir kaip prisitaikote prie gyvenimo su viena koja?
Atsakyti
Sveikos gyvos. AŠ taip pat gyva, tik ne tokia greita ir stipri. Tai va, operavo mane Alfonsas Bernotas, Raudonojo kryžiaus ligoninėje. Ketvirtadienį operavo, penktadienį paleido namo. Nežinau, man turbūt taip "pavyko", bet gydytojas plačiai nekomentavo, ką man padarė. Perskaičiau epikrizę, prašyta "atlikta dešinės pėdos 1 piršto deformacijos korekcija m.Hofman". Bandžiau ieškoti internete, kas tai per metodas (Hofman), bet nieko neradau. Gal esate kas susiūrę, gal galite paaiškinti, kas tai yra? Man koją sugipsavo - pėdą ir pusė blauzdos. Epikrizėj parašyta, kad "po 10-12 dienų pašalinti siūlus, su gisine langete vaikščioti 6 savaites minant kulnu". Vienu žodžiu, niekas man smulkiai neaiškino, kaip ką turiu daryti. Esu girdėjusi, kad po tokių operacijų retai kada begipsuoja. O kodėl man sugipsavo?? Gal ten koja jau buvo labai baisi, tas kaulas iššokęs? Nežinau, nepatiko mn tai, kaip gydytojas pateikė informaciją. Personalas (seselės, slaugytojos, adėjėjos) nuostabios. Tikrai paslaugios, nuoširdžios... Apie jas tik gera galiu pasakyti. Man rūpi dabar tas "m.Hofman" metodas. Gal esate apie jį ką girdėję? Ačiū. Jei dar kas kam bus įdomu, klauskite. Kol viskas šviežiai.
Papildyta:
Dar pridursiu, kad dviejų kojų neopravo. Ištikrųjų, būtų sudėtinga. Aš su viena labai greiatai pavargstu, o jei būčiau abiem kojom sugipsuotom??? Ne kas. Ir kodėl man gipsavo? Na nežinau, daug man klaustukų.
Atsakyti
tikrai įdomu, kodėl sugipsavo g.gif man neleido minti 5 savaites, bet jokio gipso nedėjo, net sutvarstė labai lengvai, kai ištinusi koja, tai gerai, o kai ryte truptį atleisdavo tinimą, tai tie tvarsčiai tokie palaidi gaudavosi.
Atsakyti