Įkraunama...
Įkraunama...

Utėlės

QUOTE(MisKaprizas @ 2013 03 28, 13:16)
Mes naudojom nekenksmingą vaistą - Hedrin. Naudoti paprasta, nesmirda, nesudirgina vaiko odos, nes nepatenka į odą ir svarbiausia - žūsta ir utėlės, ir glindos

Ir mes. Ir dar Parasidose: minusas - tyri kvapą, nors ir neitin bjaurų, pliusas- pakuotėje spec. šukos, super daiktas, viską iššukuoja iš plaukų, mažiausius pūkelius, pleiskanėles ir, aišku, utėles su glindom. Po paskutinio užsikrėtimo pakėlėme darželyje vėją, kad kiek gi galima, tik išsigydom ir vėl atsiranda, tai jau keli mėnesiai neberandu tos bjaurasties (tikrinu nuolat, net sapnuoju kartais lotuliukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2013 03 28, 11:16)
Permetrinas šiai yra insekticidas, kuris nunuodija utėles, bet menkai paveikia jų kiaušinėlius. Jis naudojamas ir gyvūnėlių priemonėse nuo erkių, blusų... Gali iššaukti visokias alergines reakcijas. Be to, vystosi utėlių atsparumas, pasigooglinkit - daugelyje šalių atsisakoma vaistų, kurių sudėtyje yra permetrino dėl jų mažo efektyvumo. Mes naudojom nekenksmingą vaistą - Hedrin. Naudoti paprasta, nesmirda, nesudirgina vaiko odos, nes nepatenka į odą ir svarbiausia - žūsta ir utėlės, ir glindos

tas buvo seniai,pries daugiau,nei 10metu...tiesiog pasidalinau patirtimi paskaicius pasiulymus biggrin.gif
Atsakyti
Mes jau trecia karta susiduriame su sia problema.
Naikinau PEDEKS (pigiausias turbut, kainuoja apie 11 lt), bet nepatogus naudoti, grauzia, pleiskanoja po to oda. Vaikams nepatariu, o suaugusiems galima, nes po kiekvieno atsiradimo visa seima profilaktiskai plaunames.
O geriausiai patiko Hedrin (kainuoja apie 35 lt , isnaikina uteles ir glindas)
As, zinoma vistiek kiekviena diena po 2 - 3 kartus po 20 min sukuoju, tankiomis sukomis virs balto praustuvo, o po savaites antra karta plaunu su Hedrin.
Kadangi 3 vaikai, tai galima isivaizduoti, kiek laiko ir pinigu (jau nekalbant apie nervus) tenka paaukoti tiems parazitams.
Svarbiausia yra visai aplinkai pranesti, kad visi vienu metu pasitikrintu. Kitaip neisvengiama grandinine reakcija, kuri vel pasiekia jau issigydziusius.
Mamytes, nesigedinkite apie tave kalbeti!
Atsakyti
Mano dukra parsinese is mokyklos pries dvi savaites .sokas !!!!! visa susivelys lekiau is ryto i parduotuve pirkti vaistu...zo tvarkiau ilgai 8 h laikem vaistus aisku uteles kelios mire is karto ir kiausinelius rinkau po viena nebuvo tiek daug kiek maciau fotkese bet darbo buvo pakankamai..o ant galo dar su plauku tiesintuvu istiesinau karstai plaukus ...zodziu kas trecia diena tirkinu plaukus ir vis randu tu glindu...jezau marija kiek galima ...sian vel ziuriu yra ..nesuprantu is kur nei vienos uteles nerandu o vat tos glindos veitom randu ..is kur jos dar randasi ?
Atsakyti
Nerikia tik reaguoti lyg pasaulio pabaiga butu atejusi. Sunus du kartus darzely ar dar velnias zino kur, utelem buvo uzsikretes, bet delto namu nepuolem visu sterilizuoti.
Atsakyti
Visa internete pateikta medžiaga apie utėles yra perdėta baimės. Pirmiausia reikia nusiraminti. Kiekvienas žmogus savo gyvenime yra bent kartą buvęs užsikrėtęs utėlėm. Daugiau žalos pridaro tas perdėtas jaudinimasis ir kitų žmonių, nuomonių, medicin.informacijos apvilktos baime, įbauginimai. Vaistinėse šiuo metu yra įvairiausių preparatų, mano naudotas PEDEKS, kainuoja 10 lt., buteliuko užtenka min. 3 kartams vaiko galvai ištrint, bet jau po pirmo karto viskas išnyksta, skystis naikina ir utėlės, ir kiaušinelius. Aišku, dėl 'pilnos' garantijos procedūrą vistiek dar pakartosite, kol skystį išnaudosite. Taip, daugiau baimės ir rūpesčių sukelia tie spausdinami sptraipsniai internete, viskas suabsoliutinama, išpučiama, lyg tie padarai būtų kokie nenugalimi, neįveikiami milžinai. Būtent taip yra viskas perteikiama. Daugiau noriu paprieštaraut tai informacijai, nes jos tikslas, kaip ir daugelio inf.priemonių, - baugint žmones. (Jei skaitote, nepriimkite visko giliai į širdį, netikėkite iš nusistebimo, nes taip baimę įsileisite ir ji užvaldys visa vidų, ir baimė pradės reikštis ne tik dėl utėliu, bet ir dėl kitų dalykų.)
Papildyta:
QUOTE(atvydas.s. @ 2013 08 22, 17:27)
Nerikia tik reaguoti lyg pasaulio pabaiga butu atejusi. Sunus du kartus darzely ar dar velnias zino kur, utelem buvo uzsikretes, bet delto  namu nepuolem visu sterilizuoti.

Pritariu, visiškai pritariu. Negadinkit gražių savo patalynės užvalkalų viską sterilizuodami. Utelės, deja niekur neišlipa iš žmogaus galvos, nes kitaip jos neišgyvena, joms reikalinga šiluma ir žmogaus kūnas, o kiaušinėliai taip pat niekur neišbyra, nes yra labai stipriai prisitvirtinę prie plauko. NEBIJOKIT TŲ UTĖLIŲ, jas būtinai išnaikinsit, tik nepulkit įpaniką. Ramybė jums visiems doh.gif
Papildyta:
Netikėkite internetine ir vaistų reklamine informacija!
Atsakyti
Noriu uzduoti klausima mamoms, auginancioms mokyklinio amziaus vaikus. Ar normalu, kad per 5 mokslo metus mokykloje jau 4 karta skalambija varpais del uteliu protrukio? nes man jau nervai nebelaiko, kad taip istisai. o gal tai norma mokyklose, ir visose mokyklose taip yra?
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 07 10, 10:46)
O aš patarčiau visai nežiūrėt į visus tuos ale vaistus. Iš patirties sakau, nes daug ką esam išbandę. Nei vienus vartojant nebuvo taip, kad tik bac ir visos išmiršta, o su šita problema pastoviai susiduriam jau treti metai. Geriausia yra įsigyti metalines šukutes, plastmasinių tarpukai yra per dideli ir šukuoti, bet būtinai šlapiai. Pasisodinat vaiką vonioj, išplaunat galvą, tepat daaaaug kondicionieriaus (kondicionierius apkvaišina utėles ir jos ne taip greitai juda) ir šukuojat ilgai ir nuobodžiai. Sausas šukavimas neveikia, nes šitos bjaurybės sugeba pabėgti nuo šukų.
Paskutinį kartą kai užmačiau sūnaus galvoj jau nemažai jų buvo, nebūčiau patikėjus, kad šukuojant galima jų atsikratyti, bet tik vieną kartą iššukavau, po to kartojau dar po keletos dienų ir savaitės ir nieko neberadau. Tikrai daugiau jokios chemijos nebenaudosiu. smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
remdamasi patirtimi, visiskai pritariu, kruopstus daznas sukavimas (su atsidavimu) - efektyviausias, pigiausias ir sveikiausias budas. brangus vaistai kazkada mums nepasiteisino, deja. kaip kazkuri mamyte ir rase, pinigai i sik...

turekite minty, kas dar nezino, kad yra tokia reklamavimo rusis, kuri labai puikiai vyksta per SM, nes ko gi mama del savo vaiko nenupirks. t.y. kai naremis apsimetusios vaistu reklamuotojos neva tai "dalinasi savo patirtimi", kaip vienokie ar kitokie vaistai padejo jos vaikui, kaip pagelbejo is visiskos nevilties ir kaip stebukliangai vaikutis pasveiko. NEBUTINAI TAI TIESA. Bukit atidzios ir protingos, neuzkibkit ant sio kabliuko mirksiukas.gif Man asmeniskai itarima is karto kelia, kai tas pats narys ne viena karta savo nuomone paraso temoje, o postina temoje kokius 5 kartus apie ta pati smile.gif
Atsakyti
Na, man kaip ir gėda apie tai kalbėt blush2.gif Tačiau papasakosiu savo nelinksmą istoriją su laiminga pabaiga biggrin.gif gal kam padės. Taigi buvo pas mane su dukra šitas reikalas bigsmile.gif Ji vasarą kažkur pasigavo utėlių, gal kaime, iš vaikų kaip spėju, ar pan., tačiau aš, niekad gyvenime nemačiusi ir neregėjusi tokių dalykų, nieko neįtariau, kai ji kasėsi ir kasėsi, o dar priedo užsikrėčiau pati doh.gif nes naudojame tą patį plaukų šepetį kartais, ar plaukų gumelę, ir pan. Žodžiu, porą mėnesių mes sau ramiai kasomės galvas, niežulys - beprotiškas blink.gif Bet aš įsitikinusi, kad mums alergija nuo šampūno lotuliukas.gif Sūnus ir vyras beje, neužsikrėtė... Taigi jau kaip spėjate, pas mus tų parazitų privešėjo, na nežinau, kiek, milijardai turbūt. Kai galų gale mano mama pamatė mano vaiką ir informavo mane, na trumpiau sakant, man buvo ŠOKAS, puolėm gydytis. Viskuo. Visais vaistinės vaistais. Glindų buvo milijonai, neiššukuojamos. Lyg buvo apmirę, po savaitės prisiveisė naujų utėlių iš kiaušinėlių. Taigi PATARIMAS būtų toks: pavartojus bet kuriuos vaistus, tiesinkit plaukus tiesintuvu. Ten tokia temperatūra, kad užmuša bet ką. Taigi tik tokiu būdu man pavyko atsikratyti parazitų. P. S. jei norit dar baisumų - išdžiūvusios glindos plaukuose dar buvo neišbyrėjusios pusmetį. Neįmanoma iššukuoti, tačiau nebegyvos ir nepavojingos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vas@rė: 15 gegužės 2015 - 12:56
Del plaukų tiesinimo znypliu gera mintis. As daiktus, kuriu negalima karstai skalbti, sudėjau i šaldymo kamera :-) neturetu tos bjaurybes išgyventi prie -18.
Atsakyti
QUOTE(Marisa @ 2015 05 15, 23:42)
Del plaukų tiesinimo znypliu gera mintis. As daiktus, kuriu negalima karstai skalbti, sudėjau i šaldymo kamera :-) neturetu tos bjaurybes išgyventi prie -18.

Tai taip, smulkesniu daiktus (plaukų šepečius, gumeles, ir kt.) galima išvirinti, ar įdėti į kamerą, o vat su plaukais tikra bėda, jei tų glindų ne viena-dvi. Su karštom žnyplėm puikiai ir garantuotai numirs biggrin.gif
Atsakyti
mergaites gelbekit mano dukra pilna galva giviu o mes tik i airija apsigyvenom kaip cia issigyyti ?gal kokie vaistu kurie geri pavadinima parasys ir kur mazdaug ieskoti tu sukuciu
Atsakyti