QUOTE(LizaMona @ 2016 03 31, 07:46)
Mamos, padėkit prašau!!!! Užpuolė utėlės, ropoja vaiko plaukuose!!! Vakar skaitydama pasaką prieš miegą vaikui pamačiau galvoje porą į pleiskanas panašių taškelių, sutraiškiau tas glindas, bet jokio garso nebuvo. Tai kaip suprantu, utėlės buvo negyvos ar kaip??? Apžiūrėjau įdėmiai visą galvą, bet nieko daugiau neaptikau. Kad kažkas bėgiotų taip pat nebuvo. Kažkaip keista, ar gali taip būti, kad yra negyvos glindos, o utėlių pačių nėra? Nebedrąskiau vaiko, kadangi sūnus serga, tai šiandien į darželį ar taip, ar taip nevedėm. Ryte nespėjau prieš darbą į vaistinę, bet prašysiu auklės nupirkti, kokį saugų, veiksmingą tirpalą, gelį.
Šiaip gyvenam stengdamiesi naudoti kiek įmanoma mažiau organizmui kenksmingų medžiagų, tačiau liaudiškos priemonės kaip suprantu čia nepadės, o tie preparatai įtariu visi brudni
Ką prašyt auklės nupirkti, nes pati tai nieko šia tema nežinau. Pasidalinkit, kaip naikinti tas utėles, kiaušinėlius Pati neturėjus, o vaikui pirmą kartą man taip, nors antrus metus lanko daržą
Labas rytas

aš profas šioj srity

nes dukra iš savo sportų ir varžybų parnešė jau kelis kartus. Tikrinu nuolat, jau susigyvenau, pradžiai šokas buvo (tikriausiai kaip ir visiems).
I
š karto nejuokaukite ir pirkite aliejaus tipo purškalą Gelis utėlėms šalinti HEDRIN ONCE SPRAY, 60 ml :
http://evaistine.cam...9...L&results=1
tai vienintelis kuris tikrai padėjo. Nes kiti yra rinkinukai su šukom, šampūnai, putos. Viską išbandėm.
Kiek supratau pas Jus berniukas? tada iš karto prie vaistų.
Niekas nekalba apie tai, kad pvz.mano dukrytei tie vaistai, plaukų šukavimas/rovimas visiškai sugadino plaukus. Tiesa, nežinia kas daugiau kenkia ar purškalas ar tos tankios šukos, kurios tikrai yra būtinos iššukuoti tą gėrį. Juk plaukus reikia šukuoti šlapius ar supurkštus, tankiom šukom. Įsivaizduojat kaip pažeidžiamas plaukas ! Bet tai yra būtina. Išsišukuojant jos dar net gyvos kartais.
Kaip minėjau, mums labai sugadino plaukus, kirpom net iki pečių.
Tad jei turite gražuoles ilgakases, gal tuomet su žibalu bandyti, actu, l.sunku patarti.