Įkraunama...
Įkraunama...

Utėlės

Niekada net nepagalvojau, kad mano vaikas galėų turėti utėlių. Plaukučiai šviesūs, trumpi, nėra labai tankūs.
Ir staiga - vaikas ištraukia iš galvos kažką ir sako: "Mama, žiūrėk, vabaliukas". Pasižiūriu, tikrai-utėlė verysad.gif Apžiūriu galvą - surandu dar 8 verysad.gif Ir pilna glindų. Vyrą staigiai siunčiu į vaistinę, pati puolu tų parazitų rinkti. Purškėm galvą, atrodo, su Parasitose, nes apie 40 Lt kainavo. Kartojom procedūrą kelis kartus, kaip parašyta instrukcijoj, ir rinkom, rinkom, rinkom.... doh.gif
Plovėm patalynę, rūbus. Abu su vyru lyg neužsikrėtėm (tfu tfu tfu, kad neprisišnekėčiau). Paskambinau auklėtojai. Ji labai rimtai sureagavo. Pasakė, kad tai jau 3 atvejis mokykloje, kai skundžiasi tėvai. Kadangi kažkada anksčiau jau buvo surinti tėvų sutikimai dėl vaikų galvyčių patikrinimo, auklėtoja pasake, kad iš ryto patikrins visų vaikų galvas, ir, jei bus pas kurį nors rasta, įspės tėvus. Nežinau, ar pas ką nors rado, nes auklėtoja neturi teisės to pasakyti.
Tas buvo prieš mėnesį kažkur. Atrodo, jau buvom susitvarkę, nieko nebebuvo galvoj. Net seselė mokykloj tikrino, tikrai nerado. Bet periodiškai pati vis patikrindavau. Ir šiandien patikrinu vaikui galvą - ir vėl randu 3 utėles, ir kelias glindas. Dieve, vėl viskas iš naujo cray.gif Vėl neleidom į mokyklą, vėl plaunam, vėl renkam. Klasės vaikai taip išeina, kad patikrinti, auklėtojai skambinti jau nenorėčiau. Vaikas lanko krepšinio būrelį, galbūt iš tų vaikų parsineša? Nors ta mokykla prestižinė.
Ką daryti? Su mokykla viskas aišku, gauna tėvų sutikimus ir tikrina, o kaip patikrinti tą patį būrelį (šiuo atveju krepšinį) lankančius vaikus? verysad.gif

Atsakyti
mano vaikinukas irgi buvo pasigavęs šio "gėrio". Gerai, jog laiku pastebėjau. ir atrodo, klasė švari, dažnai tikrinama. gal, sakau, bendrose rūbinėse jų pasigauna. bet kaip žiauru, kai šiais laikais vaikai dar vaikšto utėlėti. Brrrr...
Atsakyti
Mano dukra sio gerio atnese is darzelio doh.gif bet laiku pastebejau,dar buvo mazai unsure.gif
Atsakyti
nu nu nuo tokių patarimu ir nuplikt galima, yra kosmetinis žibalas jis kitoks nei statybinis būna vaistinėse, bet dabar nereikia žaist su visokiom liaudiškom priemonėm, jk smirda jie dažniausiai vaikui nemalonu, yra pirkt kiek žinau dabar visko juk smile.gif
Atsakyti
savo sunu pastebejau kasantis galva pries kokia savaite,sakau blogai galva issiplauni parejes is lauko,isploviau jam pati,jis daugiau lyg nesikase ir man nieko nesake g.gif ,siandien paciai uznieztejo galva lyg vaiksciotu kas po plaukus pasiziurejau pries saule su veidroduku o ten doh.gif vaiksto vabaliukai ir pilna lyg pleiskanu prikibe glindu doh.gif ,man sokas,apziurejau dukrytes plaukus tas pats verysad.gif ,vajezau puoliau i panika musu su dukryte plaukai iki uzpakalio ilgi,issiunciau sunu i vaistine nupirkti skyscio parnese pedeks buteliuka tai kur ten sunui uzteko pilnai,o mums tik saknim o kur visi galai dar doh.gif po proceduros nubegau zibalo nusipirkti zinau kad irgi veiksminga tik nezinau kaip ji skiesti gal kas gali patarti,kaip ji paruosti,nes su tais is vaistines su tokiais ilgais plaukais mes bankrutuosim cray.gif
Atsakyti
Kai mes buvo utėlėti (košmaras, kaip skamba baisiai), mum padėjo tik tas Pedeks. O daugiau nieko ir nebandėm. Aš siūlyčiau kaip nors susispausti ir visiems su Pedeksu galvas išsiplauti. Užteko vieno karto.
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2008 08 22, 18:58)
Kai mes buvo utėlėti (košmaras, kaip skamba baisiai), mum padėjo tik tas Pedeks. O daugiau nieko ir nebandėm. Aš siūlyčiau kaip nors susispausti ir visiems su Pedeksu galvas išsiplauti. Užteko  vieno karto.

itariu kad jis is stovyklos mums ta laukneseli parnese verysad.gif ,o ta pedeksa dar skiesti reikia kad rasai issiplauti g.gif ,nes as tai tryniau su vatyte saknis o visiems galams tai neuztenka g.gif ilgi plaukai labai, taip itariu kad jos jau apmire po vieno to patepimo,issukuoti tai neissisukuoja visai,bijau labiausiai to kad ryte atsikelus vel jos prades knibzdeti verysad.gif kaip jas issukuoti,ar po kiekvieno perbraukimo sruogos reikia pakisti sukas po vandeniu kad nusiplautu tos glindos ,siaubas man taip nezti ta galva net visa kuna kartu,beda ta dar kad mergaite mano visai nesiduoda plauku pasukuoti ,nei parakineti,maisiuka uzdejau istrynus tuo skysciu tai nusimete po keliu minuciu unsure.gif nezinau kaip mes cia issinaikinsim,o idomu pacioje galvos odoje ju ten nera,nu laukiam dabar vyro is darbo su pedeks dar nupirks dar ji reikes apziureti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriuke @ 2008 08 22, 20:21)
itariu kad jis is stovyklos mums ta laukneseli parnese verysad.gif ,o ta pedeksa dar skiesti reikia kad rasai issiplauti  g.gif ,nes as tai tryniau su vatyte saknis o visiems galams tai neuztenka  g.gif  ilgi plaukai labai, taip itariu kad jos jau apmire  po vieno to patepimo,issukuoti tai neissisukuoja visai,bijau labiausiai to kad ryte atsikelus vel jos prades knibzdeti  verysad.gif kaip jas issukuoti,ar po kiekvieno perbraukimo sruogos reikia pakisti sukas po vandeniu kad nusiplautu tos glindos ,siaubas man taip nezti ta galva net visa kuna kartu,beda ta dar kad mergaite mano visai nesiduoda plauku pasukuoti ,nei parakineti,maisiuka uzdejau istrynus tuo skysciu tai nusimete po keliu minuciu unsure.gif nezinau kaip mes cia issinaikinsim,o idomu pacioje galvos odoje ju ten nera,nu laukiam dabar vyro is darbo su pedeks dar nupirks dar ji reikes apziureti unsure.gif

Nu neišsiplauti, o taip kaip instrukcijoj parašyta reik daryt. Ištrinti, aprišti skarele, palaikyti atrodo 40 min ir išplauti. Paskui šukavom tankiom šukom, ir viską iššukavom. O galvos odoje jų tikrai nėra. Kai mes buvom užpulti, perskaičiau viską, ką radau internete apie tuos gyvūnėlius. Jie net be žmogaus galvos ilgai negyvena, atseit net patalynės nėra reikalo skubiai keisti. Bet aš viską skalbiau labai karštam vandeny. Kitos net degino, manau visai be reikalo. Taip, atsimenu, kaip baisu. Tokia baisi nevala pasijaučiau. O darželis artėja, jaučiu, vėl bus "dovanų"
Atsakyti
siandien ir as aptikau savo dukrytes galvoje sio gerio doh.gif rugsejo 1-osios dovana kogero, nuotaika visai dienai sugadinta.
uzsukau i vaistine, labai nustebau, kai vaistininke pasake, kad tai vienas perkamiausiu vaistu siuo metu, per vasara kiekviena savaite po 30 buteliuku ju parduoda, o juk vaistiniu tai pilna aplinkui blink.gif vaikui nupirkau brangesniu "Hedrin" apie 32 Lt jis, profilaktiskai pasiemiau ir sau pigesniu "Pedeks" 8 Lt (galvoju esu jau didele, istversiu betkoki truca biggrin.gif ) parsinesus namo issistudijavau, kad jie veikia visiskai kitaip, tas vaiko toks aliejukas bekvapis, jis uzkemza uteliu sporas, jos uzdusta ir zuva, bet reikia po savaites pakartot, nes tos lervos mazdaug po savaites issiris, kad ir jas dabaigt. Pedeks yra labai nemalonaus kvapo, veikia paleryzuojanciai utele ir ji zusta. labai dziaugiuosi kad paemiau vaikui brangesnio, juk vistiek kazkiek ir vaikui kenkia ta smarve. dar ir man to gerojo uzteko, nes pakuote didesne. pedekso nesinorejo teptis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 01 rugsėjo 2008 - 13:20
Mane baisiai nustebino net per TV pradėta utėles naikinančio preparato reklama doh.gif
Va kur nusirito "laisva" Lietuva hihihi.gif Darželyje net parašą turėjau padėti, kad sutinku, jog mano vaiko galva gali būti kada nors patikrinta dėl utėlių buvimo/nebuvimo.
Manau, kad tiesiog privalo vos ne kas savaitę tikrinti galvas vaikams tokiuose grupiniuose susibūrimuose, kaip darželiai ir mokyklos. Juk tikrai yra tiesiog "etatiniai" utėlių augintojai.

Kai prisimenu, prieš 25 metus pradinėse klasėse mano mokykloj ištisai tikrindavo galvas. Rado utėlių - tokį vaiką iškart namo grūsdavo, skambindavo į darbovietę tėvams ir sugėdindavo, kad yra tokie apsileidę. Net didžiausi pijokai ilgainiui išmoko bent utėles vaikams išgaudyt.

O dabar... pažįstama kirpėja pasakojo, kad kai rado savo vaiko plaukuose utėlių, pranešė darželio auklėtojai. Tai gavosi taip, kad pati buvo apkaltinta vaiko nepriežiūra, nes "daugiau pas nieką utėlių neradom" doh.gif Saugo savo grupės prestižą doh.gif
Atsakyti
Na va, ir mes to "gerio" turim doh.gif blush2.gif Vyras nuejo i darzely parsivest panikes,o aukletoja ir sako-beda turim-radom utelikiu doh.gif Nu kaip nefainiai,pas ja viena tik rado, o tik2 dienas darzely tebuvo, tikrai ne is ten pasigavo,gal lauke kur.Niekaip neysivaizduoju is kur jos atsirado doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:15)

Ai, dar prisiminiau, darželio auklytė, ar kaip ji ten vadinasi, pareiškė, kad galbūt nuo streso jos pas vaiką atsirado. Nes nelabai mum darželis patinka. Juokas ima.

Nu taip senesni žmonės ir sako g.gif Atseit judrūs, linksmi ir otimistai jų nepasigauna. O utėlės apninka tik liūdnus ir lsusikrimtusius ...
Atsakyti