Įkraunama...
Įkraunama...

Utėlės

gal kremas apsauginis parasidose vadinasi kazin ar jis geras gal kas parasys labai idomu cia as del ateities
Atsakyti
Prieš du mėnesius pirmą kartą aptikau pas vaikus šių gyvių - parnešė iš mokyklos. Ir niekaip negalime išnaikinti atrodo jau švaru, bet po savaitės kitos vėl pas kurį nors vieną kitą aptinku blink.gif verysad.gif Išvirinau patalynę, išploviau visas kepures, nupirkau visiems naujas šukas... Ką dar galiu padaryti?
Gal žinot kokių liaudiškų priemonių.
Atsakyti
Jei tikrai namuose išnaikinat, o vaikai naujai parneša iš mokyklos, tai pirmiausiai jos turi būti išnaikintos mokykloje. Gal ten glaudžiasi paltai, kepuraitės, šalikai rūbinėse. Vaikams išaiškinkit, kad negalima kitų žmonių rūbų, kepurių matuotis, negalima savų kitiems duoti, negalima šukų skolinti ir iš kitų skolintis. Jūsų vaikai neturėtų eiti į mokyklą, kol turi utėlių ir klasės vaikai privalo būti patikrinti, ar neturi utėlių. Turintys jų taip pat privalo gydytis. Mokytojai turi teisę sergančių moksleivių nepriimti į pamokas, kol jie neatneš pažymos iš šeimos gydytojų, kad yra sveiki. Jei nesiseka tvarkytis ir židinio sunaikinti savo jėgomis, kreipkitės į visuomenės sveikatos centrą. Mokykla turės šiek tiek nemalonumų, bet problema bendrom jėgom bus išspręsta.
Beje, kuo jūs patys gydotės? Vaistinėse yra preparato permetrino. Išbandykit. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Surfinija: 05 kovo 2008 - 14:29
Gydomes Pedeksu. Apie kepures, ir salikus bendroje rūbineje nepagalvojau... doh.gif Del skolinimosi su vaikais kalbeta. Kai tik aptikau sia problema, vaiku i mokykla neleidau, įspėjau mokytoja, o ji man zinot ka pasake: "Ne jus pirma, kiti teveliai irgi jau pranese. Tai vienoj, tai kitoj klasej vis atsiranda zidinuku" doh.gif Tai ka daryt? Viesai, par susirinkima pvz., apie sia problema nekalba, tai gal kiti teveliai ir nezino, nepastebi.
O del visuomenes sveikatos centro wink.gif Pati ten dirbu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fasstum: 05 kovo 2008 - 15:29
O as duosiu liaudiska paprasta veiksminga recepta.
Man tas pats atsitiko ligonineje, kai buvau vaikas.
Mano mamai kazkas patare istepti galva kerosinu, palaikyti (atrodo 20 min), isplauti galva, aisku smirda bet padejo is pirmo karto.
O jau buvom issigande kad teks apkirpti mano ilgus plaukus.

Tik nezinau kur to kerosino gauti. Gal statybinese parduotuvese.
Atsakyti
Kerosinas - tai zibalas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2008 03 07, 10:25)
Kerosinas - tai zibalas? blink.gif

Taip smile.gif
Tai nera kenksminga plaukams, zibala naudoja plaukam gydyti (liaudiska priemone)
Atsakyti
Tik pas bobutes reikia tiksliai išsiaiškinti, kaip tą žibalą naudoti, ar gryną, ar skiestą, kiek minučių laikyti. Teko girdėti, kad ilgai palaikius galvos oda pūslėm nuėjo blink.gif Bet tikrai žmonės sako, kad veiksminga.
Atsakyti
Čemeryčių vandenuko pilti ir aišku rankutėmis rinkti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2008 03 05, 15:27)
Jei tikrai namuose išnaikinat, o vaikai naujai parneša iš mokyklos, tai pirmiausiai jos turi būti išnaikintos mokykloje. Gal ten glaudžiasi paltai, kepuraitės, šalikai rūbinėse. Vaikams išaiškinkit, kad negalima kitų žmonių rūbų, kepurių matuotis, negalima savų kitiems duoti, negalima šukų skolinti ir iš kitų skolintis. Jūsų vaikai neturėtų eiti į mokyklą, kol turi utėlių ir klasės vaikai privalo būti patikrinti, ar neturi utėlių. Turintys jų taip pat  privalo gydytis. Mokytojai turi teisę sergančių moksleivių nepriimti į pamokas, kol jie neatneš pažymos iš šeimos gydytojų, kad yra sveiki. Jei nesiseka tvarkytis ir židinio sunaikinti savo jėgomis, kreipkitės į visuomenės sveikatos centrą. Mokykla turės šiek tiek nemalonumų, bet problema bendrom jėgom bus išspręsta.
Beje, kuo jūs patys gydotės? Vaistinėse yra preparato permetrino. Išbandykit. 4u.gif

Aš pati dirbu mokykloje ir puikiai žinau, kad be tėvų sutikimo niekas neturi teisės vaiko galvos apžiūrėti. Dabar įstatymai gina nevalas ir jų utėles. Tai auklėtojai išdalino tėvams lapelius, kur jie turi pasirašyti, kad sutinka, kad mokyklos medikė patikrintų vaikų higieną. Apie galvas ir utėlės niekas net nekalba. Mano dičkis iš darželio parsinėšė ir dabar jau daugiau kaip mėnuo vargstam. Įšnaikinam ir vėl atsiranda. Kai užsiminiau auklėtojai, tai didžiai nustebo ir pareiškė, kad dar tokių dalykų pas juos nėra buvę. Atseit niekas nesiskundžia, čia aš viena tokia atsiradau. Iš pradžių pasijaučiau labai nešvari ir nevala. Bet po mėnesio mūsų kovų su ta bjaurastim jau eisiu bartis. Naudojam Pedex, lyg ir gerai veikia. Šiandien dar su tėčiu kirpykloj buvo, grįžo kaip kareivis beveik be plaukų. Viską, ką radau internete perskaičiau apie tuos parazitus. Jos be galvos ilgai neišgyvena, todėl patalynės virinti, o juo labiau deginti tikrai nereikia. Na ką, laikykimės. Utėlės negali laimėti.
Ai, dar prisiminiau, darželio auklytė, ar kaip ji ten vadinasi, pareiškė, kad galbūt nuo streso jos pas vaiką atsirado. Nes nelabai mum darželis patinka. Juokas ima.
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:45)
Aš pati dirbu mokykloje ir puikiai žinau, kad be tėvų sutikimo niekas neturi teisės vaiko galvos apžiūrėti. Dabar įstatymai gina nevalas ir jų utėles. Tai auklėtojai išdalino tėvams lapelius, kur jie turi pasirašyti, kad sutinka, kad mokyklos medikė patikrintų vaikų higieną. Apie galvas ir utėlės niekas net nekalba. Mano dičkis iš darželio parsinėšė ir dabar jau daugiau kaip mėnuo vargstam. Įšnaikinam ir vėl atsiranda. Kai užsiminiau auklėtojai, tai didžiai nustebo ir pareiškė, kad dar tokių dalykų pas juos nėra buvę. Atseit niekas nesiskundžia, čia aš viena tokia atsiradau. Iš pradžių pasijaučiau labai nešvari ir nevala. Bet po mėnesio mūsų kovų su ta bjaurastim jau eisiu bartis. Naudojam Pedex, lyg ir gerai veikia. Šiandien dar su tėčiu kirpykloj buvo, grįžo kaip kareivis beveik be plaukų.  Viską, ką radau internete perskaičiau apie tuos parazitus. Jos be galvos ilgai neišgyvena, todėl patalynės virinti, o juo labiau deginti tikrai nereikia. Na ką, laikykimės. Utėlės negali laimėti.
Ai, dar prisiminiau, darželio auklytė, ar kaip ji ten vadinasi, pareiškė, kad galbūt nuo streso jos pas vaiką atsirado. Nes nelabai mum darželis patinka. Juokas ima.

O tai visa menesi vaikas nejo i darzeli???

P.S. Atsirado naujos kartos vaistas Parasitose (brangus- apie 35 lt)- supyliau du buteliukus per kelis kartus ir nepadejo absoliuciai- patariu nemetyt pinigu. Padejo geriausiai zibalas (pirktas degalineje, nevalytas)- tik operacija skausminga (mazam vaikui butu nepakeliama)... Istrini galva- ikisi i maisa ir laikai nemaziau 30 min. Po to plauti, plauti, plauti ir sukuoti, sukuoti, sukuoti lauk visa briuda... Dar patare veliau profilaktiskai galva trinti cemeryciu vandeniu...i savaite karta.
Sekmes kovojant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2008 05 07, 23:15)

doh.gif Na ir išprusimas... Čia kaip pelės "iš" trupinių atsiranda lotuliukas.gif
Beje, patalynę keisti ir skalbti tikrai reikia, nes ta bjaurastis "šeimininko" iki vakaro (manau ir ne vieno) tai jau tikrai sulaukia. O ką jau kalbėt apie glindas... Greitai žūtų, tai nebūtų tokios problemos.
Auksinės kantrybės jums, mamos 4u.gif
Atsakyti