Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie miegą

QUOTE(Egle100 @ 2005 11 30, 09:54)
taigi antras patarimas butu - vaika atskirti, kad jis nei uzuostu, nei matytu naktimis mama. gal jums cia galetu padeti vyrai, seserys, drauges ar mociutes. - patarimas gal ir geras, bet ka daryti jei vaikas klykia...? Nepasiduoti...?

suprantu, kad esi labai labai pavargus. bet net tokioje busenoje turi rasti jegu keisti situacija. kitaip motinyste labai apkars.
pirmoji salyga- nusiramink pati. kaip? pabandyk issimiegoti, vaikuti porai valandu patikejus artimisiems ar auklei.
pasidaryk kokia pramoga, kad bent pusvalandziui pamirstum, kad turi vaika. tapk nors pusdieniui egoiste ir pasirupink savimi. zinau, kad tam reikia jegu ir ryzto, bet jei pati neatsistosi ant koju, tai ir vaikuciu negalesi tinkamai rupintis.
antras zingsnis- tik pailsejus ir gerai nusiteikus imkis reformu vaikucio dienotvarkei sutvarkyti. vaikas visa laika neklykia. kai busi pailsejus (misinukas viena kita karta irgi vaikui nepakenks, plius pati pailsesi), pamaitink leliu, i vezima ir supk. gal isiek i lauka. maniske, kuri 20 pirmuju naktu po gimdymo man neleido miegoti, galu gale pasidave tokiai mano tvarkai ir miegelio reikalai posavaite sstojo i vieta. bet man padejo drauges, kurios negailestingai liepe laikytis patarimu, kuriais pasidalinau su tavimi. laikau kumscius uz tave. jei ka rasyk, toliaukalbesim
Atsakyti
Aciu, Verona, uz patarimus. IS tiesu, esu ziauriai pavargus, o be to dar pusdieniui einu i darba. Galva nedirba visai...
Nelabai supratau del vezimuko, kada tu siulai ji supti, diena ar nakti..?
O del misinuko - reikalas atkrenta, nes buteliuko neima nei is tolo, menesi pratinau - nepavyko. Tinka tik papukas ir saukstukas.
Atsakyti
Egle100, mano sunus jau labai blogai miega 3 men. Jam pries 3 dienas suejo 7 men.
As snekejau su kudikiu psichologe, tai sake isvis nakti neduoti valgyti. Sociai pamaitinti pries guldant(grudu kose, uz kokio pusvalandzio pienelio). Aisku vaikas pradzioje klykia, bet po keliu naktu pradeda reciau keltis kai negauna pienuko. As pabandziau bet atpratinti visai nuo papuko nepavyksta, bet praretinau valgyma labai(nes budavo naktu kad su papuku draugaudavo kas puse val. nes kitaip nenusiramindavo). Dabar duodu tik 2 kartus(apie 2 ir apie5-6). Aisku labai butu gerai kad kas nors kitas nakti vaikeli supuotu, bet maniskio niekas negali nuraminti, nei mociute, nei tevelis.
Pastebejau kad istverti vaiko rekima lengviau kai esi labiau pailsejusi ir nesinervuoji. Nors nesinervuoti LABAI sunku, bet imanoma. Patikek manim ,mano vaikis rekti tikrai moka(vyras visada tik puse nakties istveria ir iseina i kita kambari miegoti).Kai vaikelis labai klykia as ji kalbinu, nes vien supimo neuztenka (ramiu balsu ka nors sakau i ausi,)
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 11 30, 13:14)
Aciu, Verona, uz patarimus. IS tiesu, esu ziauriai pavargus, o be to dar pusdieniui einu i darba. Galva nedirba visai...
Nelabai supratau del vezimuko, kada tu siulai ji supti, diena ar nakti..?
O del misinuko - reikalas atkrenta, nes buteliuko neima nei is tolo, menesi pratinau - nepavyko. Tinka tik papukas ir saukstukas.

vezimukas iki 9 menesiu buvo musu lova. as ir naktinio ir dieninio miegelio i vezimuka guldydavau, nes kitaip abi butumem likusios be miego.
svarbiausia pailsek. zinau, kad tai irgi sunkiai igyvendinama uzduotis, bet sukaupk visa drasa ir kreipkis i ka nors pagalbos. kad ir i kokia miela senuciuke kaimyne. as pirmaja dukra kuri laika viena auginau, bet greitai supratau, kad is to mano ryzto niekam nera geriau. buvau nepailsejus, nervinausi, be ideju, visa priglusus. savaitgalis ne uz kalnu. kviesk ka nors pas save, tik aisku, zmogu, kuris myli vaikus ir tau yra nuosirdziai nusiteikes padeti. juk visus darbus, isskyrus maitinima, gali atlikti kiti. tai ir pavesk tuos darbus kitiems nors vienai dienai, o pti maudykis, ilsekis, isstustink galva nuo susikaupusiu sunkumu. as tai saviske su kaimyne i lauka "isvydavau" ir prasydavau, kad pareitu tik tada, kai vaikas isalks. negalejau ilsetis, kai vaikas budavo namie, nes bet koks suniurzgimas, verkslenimas man kirsdavo per smegenis ir as negalejau atsipalaiduot. bandyk ir sprendima tikrai rasi. jei manai, kad musu diskusija gali duoti naudos, mielai su tavimi diskutuosiu toliau.
Atsakyti
QUOTE(koalyte @ 2005 11 30, 16:58)
As snekejau su kudikiu psichologe, tai sake isvis nakti neduoti valgyti. Sociai pamaitinti pries guldant(grudu kose, uz kokio pusvalandzio pienelio).

Koalyte , as savo maziu kiekviena vakara sociai primaitinu (kose+pienas), bet tai nieko nepadeda... verysad.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus ir padrasinimus. As is tiesu baigiu pribresti neduoti nakti valgyti. Be gal palauksiu savaitgalio. Nes kai reikia i darba, gana atsakinga, tai oi oi...
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 11 30, 18:39)
Koalyte , as savo maziu kiekviena vakara sociai primaitinu (kose+pienas), bet tai nieko nepadeda... verysad.gif

Aisku is pradziu vaikas ir toliau reikalauja papuko tuo paciu daznumu, bet reikia neduoti. Is pradziu as uzsibreziau tiksla neduoti valgyt iki tam tikros valandos.PVZ: jei pavalge vakariene 22 val., tai papa duoti ne anksciau 01 val., paskui 04val., 07 val. Taip per pora naktu uztvirtini, ir vel prailgini nevalgymo tarpa valanda(02, 05, 08).
Dabar jau man pavyko pamaitinus 22val. istempti iki 03val, bet paskui 06 vel maitinu nes kazkaip paryciais man sunkiau ta maziaus klyksma atlaikyti.
Tiktai jei jau pasiryzti kovoti, tai po keliu naktu negalima pasiduoti(is pirmo karto man nepavyko doh.gif , bet paskui susiemiau ir progresas yra)
Atsakyti
QUOTE(Lizard @ 2005 11 26, 14:58)
Nagi niekas jokiu patarimų duot negali?  cry.gif  verysad.gif cry.gif

Lizard, galiu patarti vaikeliui is ryto neleisti taip ilgai miegoti. Jei miega iki 12, tai zadinkit bent jau 10val. O pries nakti pasistenkit ilgiau islaikyti nemigusia(ilgesni laiko tarpa negu iprastai). Per viena -dvi dienas situacija gal ir nepasikeis, bet per kokias5 tikrai pageres tas rezimas. Sakau tai is savo patirties.
Dar viena detale: kai vaikelis atsibunda kokia23 val. nebendraukit su juo(nesneketi, nesisypsoti), tegul paverkia, netgi sviesos nedekit, paskui tamsoje nuraminkit ir manau vaikas vel miegos.
Atsakyti
Galiu pritarti koalytes metodui, kad is pradziu reikia nusistatyti laika iki kokio nori pratempt kad nevalgytu naktim. As isbandziau tai pati, is pradziu stengiausi kad nors pusvalandi ilgiau nevalgytu, po to valanda ir stai po menesio mano sunus uzmiega astunta o keliasi valgyt puse sesiu. Aisku negaliu pasigirti, kad miega ramiai, keliuosi kokius tris keturis kartus tam kad apversciau ant kito sono arba tiute ideciau, bet palyginus su tuo kaip pries menesi maitinau vos ne kas pusvalandi pazanga jau yra. Ir dar ryzausi perkraustyti savo sunu i kita kambari ir net duris uzdarau, nes kartu miegodama pasidariau tokia jautri, kad net ir dabar girdziu kai vaikas kitam kambary apsivercia ant kito sono. Dabar miegu kaip zuikis, galeciau net duru nerakint.
Atsakyti
Sveikos mamytes!
Norejau paklausti kiek laiko miega Jusu mazylis? Mano sunelis per diena miega 4-5 kartus po 0.5 arba net po 2val. vacation1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzyte: 24 sausio 2006 - 11:21
mano mazulis diena miega nedaug - 2, 3 kartus po puse val. blink.gif bet uztat visa nakti parpia nepabusdamas smile.gif
Atsakyti
labux, dukrelė iki 1 mėnesio miegodavo ir miegodavo. žadindavau, kad pavalgytu. tačiau vėliau vis daugiau budrauvo, pamiegodavo 10-15 minuciu ir vėl nori bendrauti. dabar diena pamiega pora ilgesniu miegojimu, o naktinio miegelio eina apie 12 val, atsibunda 2 kartus pavalgyti ir miega vėl iki 11. tongue.gif
Atsakyti