Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės V tema,

QUOTE(Saulužė @ 2010 03 08, 14:17)

Vystyklų ne 4u.gif šiaip turėtų būt minkštesni, bet dar džiovinu ant radiatorių tai pakietina,, jei pirksit riešutus, tai siūlau mažesnį kiekį imt pabandymui, nes sakau kiekvieną dėmę reik rankytėm įveikt, antraip viską ištrauksit dėmėtus...

tai va manau tame ir beda, kad ant radiatoriu labai kieti po dziuvimo buna, bet taip greiciau isdziuna ax.gif , va todel tie muilo riesutai ir sudomino, o sakykim koks sonett skystas skalbiklis, ar kt firmos, gal jie minkstai skalbtu g.gif , niekaip neissirenku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 03 08, 14:17)

Vystyklų ne 4u.gif šiaip turėtų būt minkštesni, bet dar džiovinu ant radiatorių tai pakietina,, jei pirksit riešutus, tai siūlau mažesnį kiekį imt pabandymui, nes sakau kiekvieną dėmę reik rankytėm įveikt, antraip viską ištrauksit dėmėtus...

Su muilo riešutais skalbiame tik savaitę, bet rezultatas geresnis nei tikėjausi. Žinoma, įpratus skalbti su milteliais keista, kad bekvapiai. Bet purvinus vaikiškus rūbelius visai neblogai skalbia, o dėmių būna,kad neįveikia ir paprasti skalb. milteliai. Reiks paieškoti gero dėmių valiklio į kompaniją biggrin.gif ir turėtų skalbti puikiai.
Skalbinius stengiuosi džiovinti lauke (kai minusinė temperatūra džiūva greit )-ir minkštesni, ir gaivaus kvapo thumbup.gif
Atsakyti
Vis pamąstau apie ECOZONE amžiną WC gaiviklį ir magnetinį rutulį-nukalkintoją skalbiankei g.gif Gal kas bandė ir turi atsiliepimų? Visgi jie kainuoja virš 70 lt -kažkaip nedrasu bandyti smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Fajeta @ 2010 03 08, 14:34)
tai va manau tame ir beda, kad ant radiatoriu labai kieti po dziuvimo buna, bet taip greiciau isdziuna  ax.gif , va todel tie muilo riesutai ir sudomino, o sakykim koks sonett skystas skalbiklis, ar kt firmos, gal jie minkstai skalbtu g.gif , niekaip neissirenku doh.gif

Tai džiovinant ant radiatorių bet kuriuo atveju bus kietesni skalbiniai, nei džiovinant įprastai. Na man vistiek minkštesni nei su milteliais {anksčiau su Jelp eko milteliais}. O Sonett turiu tik vilnai tai tikrai labai minkština, beje jų gi yra skysti skalbikliai nedidelėse bonkutėse, tai pabandymui galima tikrai įsigyt, o jei jūs Kaune, tai galiu riešutų duot pabandymui, jei norėsit tai až rašykit 4u.gif

QUOTE(Amadeja @ 2010 03 09, 09:48)
Su muilo riešutais skalbiame tik savaitę, bet rezultatas geresnis nei tikėjausi. Žinoma, įpratus skalbti su milteliais keista, kad bekvapiai. Bet purvinus vaikiškus rūbelius visai neblogai skalbia, o dėmių būna,kad neįveikia ir paprasti skalb. milteliai. Reiks paieškoti gero dėmių valiklio į kompaniją  biggrin.gif  ir turėtų skalbti puikiai.
Skalbinius stengiuosi džiovinti lauke (kai minusinė temperatūra džiūva greit )-ir minkštesni, ir gaivaus kvapo  thumbup.gif

Man labai gerai, kad nėr miltelių kvapo thumbup.gif o tas" visai neblogai atskalbia" tai man netinka, jei sumesiu viską įprastai ir paskiau ištrausiu, nu kaip paskiau rengtis tipo švarūs, bet dėmėti unsure.gif tai sonett muilu prieš tai plaunu viską doh.gif

O kokios firmos riešutai pas jus? gal tik mano prastai skalbia???

Taip milteliai irgi nevisagaliai drinks_cheers.gif o prie minuso man nieks neišdžiūna lauke, viskas užšala, tai priversta esu dėt ant radiatorių, gyvatuko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 09 kovo 2010 - 10:05
QUOTE(Saulužė @ 2010 03 09, 11:03)
prie minuso man nieks neišdžiūna lauke, viskas užšala, tai priversta esu dėt ant radiatorių, gyvatuko ax.gif

O kodėl ne tiesiog kambary džiovinti, ant kokios džiovyklėlės? smile.gif Aš ant gyvetuko kabinu tik jei kažką staigiai išdžiovinti reikia smile.gif
Atsakyti
Naudoju Greenwalk buičiai sutvarkyti drėgnas mikropluošto šluostes, cheminiams valikliams NE yahoo.gif

Dėl skalbimo miltelių padariau tyrimą ir pati pasidariau išvadas. Prašau:
PERSIL
2kg – 20 kartų – 23,99 Lt (1 skalbimo savikaina 1,20 Lt) Akcijos metu - 17,95 Lt (0,89 Lt)
4kg – 40 kartų – 47,00 Lt (1 skalbimo savikaina 1,17 Lt)
ARIEL
2 kg – 20 kartų – 25,99 Lt (1 skalbimo savikaina 1,29 Lt )
4 kg – 40 kartų – 42,85 Lt (1 skalbimo savikaina 1,07 Lt
TIDE
2kg – 20 kartų – 20,99 Lt (1 skalbimo savikaina 1,05 Lt)
BONUX
2 kg – 20 kartų – 14,98 Lt (1 skalbimo savikaina 0,75 Lt) Akcijos metu – 14,57 Lt (0,73 Lt)
REX
2 kg – 20 kartų – 14,69 Lt (1 skalbimo savikaina 0,73 Lt) Akcijos metu – 9,99 Lt (0,50 Lt)
GREEN FORCE
1kg – 10 kartų – 12,50 Lt (1 skalbimo savikaina 1,25 Lt)
SURCARE
800 g – 10 kartų – 9,99 Lt (1 skalbimo savikaina 0,99 Lt) Akcijos metu – 8,99 Lt (0,89 Lt)

Iki tol nežinojau kitų firmų, tik pradėjusi naudoti Greenwalk produkciją, susidūriau, kad yra ir kt. panašios firmos, gaminančios ekologiškus miltelius, kurie atiitinka pagrindinius kriterijus:
Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį renkantis skalbiklį:
- skalbimo priemonėje neturėtų būti nebūtinų cheminių priedų: dažų, kvapiųjų medžiagų, optinių baliklių...
- fosfatų kiekis neturėtų viršyti 5%;
- biologinis skilimas aplinkoje (biodegradacija) - ne mažiau kaip 90%;
- koncentruota priemonė;
- skirta jautriems žmonėms arba vaikams.

Norint visiškai pašalinti įprastas skalbimo priemones iš audinio, jį reikėtų perskalauti ne mažiau kaip 16 kartų! Tad kuo daugiau pridedama skalbiklio, tuo daugiau jo lieka audinyje! doh.gif

GREENWALK skalbimo milteliai
2000 ml – 65 kartai – 60,00 Lt (1 skalbimo–30ml–savikaina 0,90 Lt) Akcijos metu – 46,00 Lt (0,69 Lt)
Pačiam konsultantui pirmą kartą perkant pakuotę 30 Lt (1 skalbimo savikaina 0,45 Lt)
Apsirūpinate maždaug 10mėn, jeigu skalbiama 6 kartus per mėnesį.
Plius sutaupote nepirkdami CALGON ar kt. minkštiklio bei balzamo, įsigiję daugkartinio naudojimo Green Ball magnetinį kamuoliuką, kuris suskaido kalcio molekules ir negali nusėsti skalbimo mašinoje ar indaplovėje (jeigu tokią turite), skalbiniai tampa minkštesni, o indai – spindintys. Jis tarnauja 10 metų.

Mikropluošto šluostės:
- yra 0,13 deno storio (palyginti galima su moteriškom ploniausiom 15denų pėdkelnėm). 1cm2 suausta 70 km mikropluošto.
- turi didžiulį dulkių prilipimo paviršių. Sausos GREENWALK šluostės veikia, kaip maži siurbliukai ir įgeria į save 99 proc. bakterijų bei nešvarumų, esančių ant valomų paviršių.
- lango/veidrodžio stiklas nuvalomas nenaudojant cheminių valiklių, naudojama tik sudrėkinta vandeniu šluostė;

Mano istorija:
Prieš kelias dienas paėmiau iš kaimynės pabandyti veidrodžiams ir kt. stikliniams paviršiams pabandyti "stebuklingaji" skudureli.
Valydavau su purškikliu langams ir tokiu neslidžiu pardėje pirktu dideliu skudurėliu. Ir sukdavau ratus ant veidrodžio kol tą valiklį išsausindavau, skudurėlis strigdavo net. Blizgedavo, man patikdavo.
Po vakarykščio mano priekabiavimo supratau, ką reiškia "blizga", žiūrėjau vienokiu kampu, kitokiu - jokio dryžio. Net keista, žiūriu, o atrodo, kad stiklo nėr, absoliučiai - nu taip ryškiai, kad net rėžia akį. Dar turiu per visą sieną koridoriuje veidrodį, bus savaitgalis, saulutė išlys pro virtuvės langą - dar papriekabiausiu. Ar ir tąkart nepasiduos - žiūrėsim.

Vyresnioji dukra visą vakarą čiauškėjo "Mama, taip niekada nebuvai nuvaliusi, kaip tu čia valei". Tyliu, nieko nesakau. Nors stebuklą tik sudrėkinta šluostė atliko.
Ale ir man mintis kilo geneali, kai nebereikia jokio cheminio purškiklio/valiklio ir nereikia dėl to prižiūrėti vaikų, perleisiu veidrodžių valymą dukrai.
Atkris darbas O ir dukra galės jaustis įvertinta, kai valys ir nuvalys.
Kiek atsimenu, vaikystėje / paauglystėje turėjau pareigų šalia mokslų, o dabar ką perleisti vaikams niekaip nesusukdavau. Viską darant prižiūrėti reikia.

KITAS mikropluošto šluosčių panaudojimas mano namuose
Dvynukams padovanojome prieš savaitę per 3m. gimtadienį piešimo didelę lentą, kur galima piešti kreidute.
Ypač berniukas tiek mėgsta piešti ir jau išsiskiria savo piešinais iš darželio grupės Nusibodo pripieštų lapų krūvas tvarkyti. Dabar atrodė bus daugiau tvarkos.
Prie to pirkinio buvo pridėta kempinėlė, kurią kad ir išplovusi su indų plovikliu, vis tiek nuvalius, lenta lieka balta.
Lygiai kaip klasės lentą būdavo sunku nuvalyti.

Išėjus visiems iš patalpos, slapčia sakau išbandysiu mokropluošto šluostę.
Ji gi 0,16 denų (palyginkit su 15 denų moteriškom kojinėm), todėl turi didžiulį dulkių prilipimo paviršių, veikia kaip mažas siurbliukas ir įgeria į save 99 proc. bakterijų bei nešvarumų, esančių ant valomų paviršių.
Ir ką... mano nuostabai, nuvaliau su drėgnu mikropluošto šluostės šonu ir laukiu rezultato.
O ji kaip nedžiūna, taip nedžiūna. Atėjo Sindi, sako "O nuvalei lentą, kokia šlapia" Palietė ranka ir sako: " Ne, jis sausa, tik atrodo kaip šlapia, nes juoda, juoda, jokio balto dryžio".

Vat man ir sprendimas, kempinėlės nebenaudosiu, nebent vaikai galės tarp piešimo seansų pasiterlioti.

Makiažui nuvalyti šluostės
Tarp tų superinių šluosčių yra viena makiažui nuvalyti.
Daugiau vandens – nuplauna, mažiau vandens – jau pilingas.
Pieneliui, tonikui – ateeee smile.gif

Dezodorantai:
Prakaito kvapas - tai bakterijos susijungusios su prakaitu.
Vieni dezodorantai stabdo prakaitavimą, kiti - bakterijų dauginimąsi.
Vėžį sukelia aliuminio druskos, esančios bemaž visuose dezodorantuose įprastinėse parduotuvėse.

Greenwalk dezodorantai yra iš natūralių kristalų tiek rutulinis, tiek purškiamas, tiek tepamas dezodorantai ir nekelia pavojaus. Jie veikia pagal principą - naikina bakterijas, prakaitavimo nestabdo.

Jeigu sudomino, brūkštelk, susitarsim dėl detalių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supervyre: 09 kovo 2010 - 15:30
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 03 09, 12:24)
O kodėl ne tiesiog kambary džiovinti, ant kokios džiovyklėlės? smile.gif Aš ant gyvetuko kabinu tik jei kažką staigiai išdžiovinti reikia smile.gif

Kad pas mane skalbimas sukasi ir sukasi, tai džiūsta skalbiniai pastoviai, turėtų nuolat kambary stovėt ta džiovyklė, negražu kažkaip blush2.gif beto neilgai ir išstovėtų su dviem smalsučiais ax.gif
Bet šiaip gerą mintį davei 4u.gif prisiminiau kai pas mamą gyvenom buvau vonioj pasikabinusi džiovyklę, nes ten gyvatukas neveikė,, tai manau reik ir čia įsitaisyt bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki,

norite gyventi sveikiau? Norite sužinoti daugiau apie ekologiškas medžiagas, eko-ženklus ir kas po jais slepiasi? Kviečiame Jus į atvirą nemokamą JCI Žaliojo projekto seminarą, kuris vyks kovo 18d. 18 val. ISM universiteto patalpose (Arklių g. 18, Vilnius).

Daugiau informacijos ir registracija rasite ČIA --> http://zaliasis.jci.lt
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 03 09, 15:59)
Kad pas mane skalbimas sukasi ir sukasi, tai džiūsta skalbiniai pastoviai, turėtų nuolat kambary stovėt ta džiovyklė, negražu kažkaip blush2.gif beto neilgai ir išstovėtų su dviem smalsučiais ax.gif
...

Pas mus taip ir yra, stovi salone pastoviai, iš pradžių reikėjo inirtingai kelis kartus paaiškinti dvyniams, kad lipti ant džiovyklės negalima ir vieną kartą vyresnei, kad nesikarstytų. Viskas, dabar normalu, tarsi nebūtų jos, nelenda thumbup.gif
Sulankstom, kai svečių laukiam, arba ne, jeigu neišdžiūvę skalbiniai bigsmile.gif
Atsakyti
As kaip tik plaunu sio metu rubus su Sonnet skalbimo skysciu ir Ecover skalbiniu minkstikliu smile.gif gal nera pastarasis visiskai naturalus, bet bent jau geresnis nei Lenor ar Silan biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Supervyre @ 2010 03 09, 15:29)
Naudoju Greenwalk buičiai sutvarkyti drėgnas mikropluošto šluostes, cheminiams valikliams NE  yahoo.gif

Gal žinot ar tos produkcijos Šiauliuose yra kur nors pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Dolphin @ 2010 03 09, 20:32)
As kaip tik plaunu sio metu rubus su Sonnet skalbimo skysciu ir Ecover skalbiniu minkstikliu smile.gif gal nera pastarasis visiskai naturalus, bet bent jau geresnis nei Lenor ar Silan biggrin.gif

Tai žinoma, kad geriau drinks_cheers.gif

O kaip tau Sonett skalbimo skystis 4u.gif kaip skalbia? ar minkštiklio "reikalauja"?
Atsakyti