QUOTE(jurhea @ 2009 08 05, 13:11)
reikia patyrusiu mamyciu patarimo
maitinu dukryte jau 1 metai 4men, menesiniu dar nera, ar galima nesant menesinem taikyt naturalu seimos planavimo metoda???

Galima taikyti modifikuotą gleivių stebėjimo metodą, bet geriausia dėl jo taikymo pasikonsultuoti gyvai, taip pat galima matuoti temperatūrą ir stebėti, kada įvyks ovuliacija.
QUOTE(Raideles @ 2009 08 05, 17:38)
Galima taikyti modifikuotą gleivių stebėjimo metodą, bet geriausia dėl jo taikymo pasikonsultuoti gyvai, taip pat galima matuoti temperatūrą ir stebėti, kada įvyks ovuliacija.
o kur galima pasikonsultuoti ?

QUOTE(jurhea @ 2009 08 11, 08:58)
Vilniuje - Arkivyskupijos šeimos centre. http://www.vasc.lt/c...gcategory/0/73/
Na va ir mes vėl pradėjom taikyti NŠP. Bet pas mus ne grynas NŠP greičiau prezervatyvų taupymas
Kadangi mano ciklai labai ilgi, iš karto po mmm maždaug paskaičiuoju kiek yra nevaisingų dienų, tuo pat metu labai akylai stebiu gleives ir gimdos kaklelio padėtį. Artėjant tariamai ovuliacijai, na kai lieka kokia savaitė, arba pastebiu nors menkiausius gleivių pakitimus, pradedam saugotis prezervatyvais ir matuoti BT. BT pagaunu ovuliacija, kai kai 2 dienas temperatūra išlieka aukšta, vėl nenaudojam nieko iki mmm. Lytinių santykių mums sunku atsisakyti vaisingomis dienomis, todėl akylai saugomės. Šiaip įtampos pastoti nejaučiu.
Dar norėčiau paklausti dėl gimdos kaklelio stebėjimo, ar tai negali pakenkti sveikatai? Nes man tai labai padeda įsitikinti, kad tikrai vaisingos dienos, o ne šiaip drėgmė po

Dar norėčiau paklausti dėl gimdos kaklelio stebėjimo, ar tai negali pakenkti sveikatai? Nes man tai labai padeda įsitikinti, kad tikrai vaisingos dienos, o ne šiaip drėgmė po

QUOTE(negaliu_patiketi @ 2009 08 15, 01:07)
Kiek teko domėtis, tai galima pastoti praktiškai viso ciklo metu - tiek mylintis per mėnesines (partizanai...), tiek ciklo pabaigoje, kai teoriškai turėtų būti nevaisingos dienos - ovuliacija gali įvykti ir netipišku laiku.
Nesamone

Man ir labai idomu del g.kaklelio stebejimo,bet jau antras men jokiu pakitimu nepastebiu

QUOTE(Gintatute @ 2009 08 15, 00:25)
10-16d. iki menesiniu pastoti neimanoma.
įmanoma. Moters organizmas nėra mašina, kad visąlaik vienodai veiktų. Ovuliacija gali įvykti netipišku laiku, gali subręsti ne viena kiaušialąstė, tačiau jei pastoviai stebėsi temperatūrą ir pn., turėtum tai pastebėti. O jei nestebėsi, gali būti netyčiukas...
QUOTE(negaliu_patiketi @ 2009 08 15, 00:37)
įmanoma. Moters organizmas nėra mašina, kad visąlaik vienodai veiktų. Ovuliacija gali įvykti netipišku laiku, gali subręsti ne viena kiaušialąstė, tačiau jei pastoviai stebėsi temperatūrą ir pn., turėtum tai pastebėti. O jei nestebėsi, gali būti netyčiukas...
ovuliacijos metu kyla temp. ir ta turi pastebeti..ir kiekvienai skirtingai
QUOTE(negaliu_patiketi @ 2009 08 15, 01:37)
po ovuliacijos jau ima kitaip harmonai gamintis ir kitaip moters organizma veikti. Teoriskai kaip ir gali ovuliuoti ne vienas folikulas nedideliu tarpu, bet tai nebus savaites tarpas, viskas tilps i viena para. Tai jei po ivykusios O 3 dienas saugaisi, BT laikosi pakilus, is anksciau partizanu nebuvo, kad apvaisintu, kiausialastes zuva ir organizmas tvarkosi menstruaciju pradziai. Tada jau kitas folikulas nelabai kaip pasiruos ovuliavimui

QUOTE(Gintatute @ 2009 08 15, 01:25)
Nesamone
Gal merginos ilgiau tuo besidomincios tau paaiskins kodel,zinau tiksliai,kad 10-16d. iki menesiniu pastoti neimanoma.
Man ir labai idomu del g.kaklelio stebejimo,bet jau antras men jokiu pakitimu nepastebiu
jis kaip uzsidares taip uzsidares 

Neapsigauk!!! 10-16 d. iki mėnesinių būna ovuliacija, kaip tik ta diena, kai iš kiaušidės išsilaisvina kiaušialąstė pasiruošusi apvaisinimui. aišku po ovuliacijos, pastoti gali tik 12-24 val, bet vistiek.
Be to, ar Kaune vyksta NŠP kursai? Manau, kad mums su MB reikėtų, nes šį mėnesį padarėm šiokią tokią nesąmonę iš žinių trūkumo ir dabar labai laukiu mmm