Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(Raideles @ 2009 10 05, 19:04)
Ovuliacijos įvykimą 99 proc. patikimumu rodo temperatūros pakilimas. Tačiau kiaušialąstė yra gyvybinga 24 val. ir dar pridedama atsargai, kad gali nutikti ir taip, kad pirmoji pakilusi temp. dieną dar neįvyko ovuliacija, ji gali įvykti kiek vėliau. Esama skirtingų taisyklių, kaip vertinti temperatūros pakilimą jei stebimos ir gleivės arba jei jos nestebimos. Paprastai trečios dienos vakaras/ketvirtos rytas laikomas nevaisingu, jei sąlygos tenkinamos. Jei po gimdymo atsinaujina vaisingumas, tai man rodos, skaičiuojamos 4 dienos, jeigu dar nėra bent 6 iš eilės ciklu su normalia ovuliacija. Gali būti, kad tavo ladycomp irgi skaičiuoja 4 dienas po temp pakilimo dėl to, kad dar neturi pakankamai duomenų apie tavo ciklų dėsningumus.

Ačiū labai. Dabar viskas aišku smile.gif
Atsakyti
Nesinori man irgi tu kontraceptiku, prezervatyvai- labai nepatogu, nu bet bijau as to naturalaus saugojimosi, man ko tai atrodo nepatikima, o ir vargo nemazai su tom temperaturom. Nu ir ka gi rinktis, kai santykiai nera labai reguliarus?
Atsakyti
QUOTE(daiva78 @ 2009 10 06, 16:04)
Nesinori man irgi tu kontraceptiku, prezervatyvai- labai nepatogu, nu bet bijau as to naturalaus saugojimosi, man ko tai atrodo nepatikima, o ir vargo nemazai su tom temperaturom. Nu ir ka gi rinktis, kai santykiai nera labai reguliarus?

Aš asmeniškai NŠP be BT matavimo nepasitikėčiau, bet visai tikiu (ir pavyzdžiai rodo), kad ilgainiui įmanoma ir be to išmokti apsieiti. Žinoma tam reikia ne metų ir ne dvejų.

O baimė - na ji turbūt nesvetima visoms NŠP pradedančiosioms, nes visa atsakomybe tenka dalintis tik su vyru, o ne palikti ją prezervatyvų ar KT gamintojams.
Atsakyti
aš NŠP naudoju jau beveik metus, esu kol kas visai patenkinta. svarbiausia pradedančioms patarčiau, susirasti kuo daugiau susirasti informacijos (kursai, knygos, internetas) nepradeti taikyti iš nuogirdų, nes paskui taip ir būna viena pletką pasigauna ir praktikuoja, o kaip baigiasi ... visos turbūt esam girdėję istorijų su ne visai tokia pabaiga kaip tikėtasi smile.gif
taigi, taip, tai sudėtingiau negu nusipirkti prezervatyvų ar KT, bet ir rezultatai visai kiti wink.gif
Atsakyti
Na štai grafikas. Ar jau įvyko ovuliacija ar dar ne? Apie gleives nieko nežinoma.

user posted image
Atsakyti
Raideles, aš tai niekaip šiame grafike nematau įrodymo, kad ovuliacija jau įvykusi. g.gif Mano manymu, 21 d. tikrai dar nėra nevaisinga, taigi belieka stebėti toliau.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 09, 18:33)
Raideles, aš tai niekaip šiame grafike nematau įrodymo, kad ovuliacija jau įvykusi. g.gif Mano manymu, 21 d. tikrai dar nėra nevaisinga, taigi belieka stebėti toliau.

Ir aš taip manau smile.gif Bet fertilityfriend nubrėžė ovuliaciją 18 d. smile.gif
Atsakyti
Man atrodo reikia luktelt, dėl to grafikiuko, jei temperatūra dar kils, faktas, kad ovuliacija įvyko.
O čia manasis, tada pastojau su antru mažiuliu:
user posted image
Nuo to laiko nelabai pasitikiu NŠP.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 09, 21:09)
Ir aš taip manau smile.gif Bet fertilityfriend nubrėžė ovuliaciją 18 d. smile.gif

Gal todėl, kad fertilityfriend skirtas norinčioms pastoti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2009 10 09, 21:27)
O čia manasis, tada pastojau su antru mažiuliu:
Nuo to laiko nelabai pasitikiu NŠP.

Bet čia gi kaip ir klasika. unsure.gif O nuo kelintos dienos nebesisaugojot? (Persiprašau už neraštingumą - gal santrumpų nesuprantu).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 09, 22:16)

Taip, jis skirtas pastoti, bet mano galva negalima taip lengvai dalinti ovuliacijų. Dėl to aš nepasitikiu fertilityfriend kaip softu, kurs galėtų padėti išvengti nėštumo, nes nors kiek pakilusią temp jau interpretuoja kaip ovuliacijos požymį smile.gif Ir visa kita technika nelabai pasitikiu.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 09, 22:16)
Bet čia gi kaip ir klasika. unsure.gif O nuo kelintos dienos nebesisaugojot? (Persiprašau už neraštingumą - gal santrumpų nesuprantu).

Tikrai, čia yra klasikinis pavyzdys. Tik aš ovuliacijos diena įvardinčiau ne 18, o 19 d., tada būtų visos 6 žemos temp po linija, o visos aukštos pakilusios per daugiau nei 0.2. 22 dienos vakaras turėtų būti nevaisingas. Tai dabar ir man smalsu, o kaip ten su santykiais??? smile.gif

Čia dar vienas grafikas:
user posted image
O kada čia galėtų būti ovuliacija?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 09, 23:16)
Papildyta:

Antras vaikutis buvo planuotas 4u.gif
Bet įsivaizduokite, tą dieną ir visas kitas prieš tai (kur C raidė po dienuke reiškia "creamy" t.y. gleivės ne tąsios, o tokios kaip majonezas. O MFC = medium firm closed, t.y. gimdos kaklelio padėtis vidutinis aukštis, kietas ir uždaras.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 10 10, 20:54)
Bet įsivaizduokite, tą dieną ir visas kitas prieš tai (kur C raidė po dienuke reiškia "creamy" t.y. gleivės ne tąsios, o tokios kaip majonezas.

Aš tai įsivaizduoju... Iki ovuliacijos, kiek suprantu, taip būti gali, bet va pačios ovuliacijos pagal Bilingsų metodą ir man ne visada pavykdavo nustatyti - toks šiek tiek pritempinėjimas gaunasi, kai turi gražų BT grafiką, kas aišku neleistina griežtai laikantis taisyklių. Bent mane labiausiai klaidindavo tai, kad apie ovuliaciją net tą pačią dieną vienu metu gleives galima interpretuoti vienaip, kitu - jau visiškai priešingai. (Iš Tavo grafiko irgi matyti panašus blaškymasis 19-26 d.) Va būtent dėl to sunkiai įsivaizduoju, kaip reikės taikyti NŠP po gimdymo, jei ciklas neatsistatys taip greitai, kaip praėjusį kartą. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2009 10 10, 14:36)
Čia dar vienas grafikas:
O kada čia galėtų būti ovuliacija?

Aš tai vėl linkusi būti griežta (tik nežinau ar teisinga blush2.gif ) - nėra čia ovuliacijos. Arba kažkokie nemaži matavimų trikdžiai, arba ciklas be ovuliacijos, arba paprasčiausiai trūksta grafiko tęsinio. Man irgi yra pasitaikę tokių laiptuotų grafikų doh.gif - turbūt labiausiai nervinantis dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2009 10 10, 14:36)
Taip, jis skirtas pastoti, bet mano galva negalima taip lengvai dalinti ovuliacijų. Dėl to aš nepasitikiu fertilityfriend kaip softu, kurs galėtų padėti išvengti nėštumo, nes nors kiek pakilusią temp jau interpretuoja kaip ovuliacijos požymį smile.gif

Na jei yra problemų su pastojimu (ypač dėl moters, o ne dėl vyro), tai kaip tik privalumas, kad tos ovuliacijos taip "dalijamos", nes reikia pagauti pačią ovuliaciją, o BT pakilimas rodo ją jau įvykus. Jei fertilityfriend lauktų neabejotinų ovuliacijos įrodymų kelias papildomas dienas, iš tos info vaisingumo problemų turinčiai porai jau paprasčiausiai nebebūtų naudos.
Atsakyti