Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 10, 20:46)
Aš tai įsivaizduoju... Iki ovuliacijos, kiek suprantu, taip būti gali, bet va pačios ovuliacijos pagal Bilingsų metodą ir man ne visada pavykdavo nustatyti - toks šiek tiek pritempinėjimas gaunasi, kai turi gražų BT grafiką, kas aišku neleistina griežtai laikantis taisyklių. Bent mane labiausiai klaidindavo tai, kad apie ovuliaciją net tą pačią dieną vienu metu gleives galima interpretuoti vienaip, kitu - jau visiškai priešingai. (Iš Tavo grafiko irgi matyti panašus blaškymasis 19-26 d.) Va būtent dėl to sunkiai įsivaizduoju, kaip reikės taikyti NŠP po gimdymo, jei ciklas neatsistatys taip greitai, kaip praėjusį kartą. unsure.gif

Na, man jau metai kaip normalių vaisingų gleivių nėra, pagal gleives nieko visiškai negalėčiau pasakyti apie ovuliacijas. Aišku, aš šiuo metu nesistengiu pastoti, bet manau, kad tai, kad nesijaučia/nesimato vaisingų gleivių dar nereiškia, kad nevyksta ovuliacija ir kad neįmanomas pastojimas. Gal tik neįmanomas Bilingso metodo taikymas smile.gif

Aš tai vėl linkusi būti griežta (tik nežinau ar teisinga blush2.gif ) - nėra čia ovuliacijos. Arba kažkokie nemaži matavimų trikdžiai, arba ciklas be ovuliacijos, arba paprasčiausiai trūksta grafiko tęsinio. Man irgi yra pasitaikę tokių laiptuotų grafikų doh.gif - turbūt labiausiai nervinantis dalykas.

Na, o fertilityfiend blaškėsi tarp tų dviejų pakilimų pirmyn atgal, vis neapsisprendė dėl to, kuri data geresnė. Tai norint pastoti irgi gali būti daug streso, nes... tai jau įvykusi, tai dar neįvykusi ovuliacija...
Ciklas čia visas, su visom temperatūrom.
Mano supratimu norinčioms pastoti labiau svarbu fertilityfriend statistika ir jo prognozuojamos vaisingos dienos ir ovuliacijos data remiantis statistika...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 10, 22:55)
Na, man jau metai kaip normalių vaisingų gleivių nėra, pagal gleives nieko visiškai negalėčiau pasakyti apie ovuliacijas. Aišku, aš šiuo metu nesistengiu pastoti, bet manau, kad tai, kad nesijaučia/nesimato vaisingų gleivių dar nereiškia, kad nevyksta ovuliacija ir kad neįmanomas pastojimas. Gal tik neįmanomas Bilingso metodo taikymas smile.gif

Pas mane tas pats doh.gif Bet taip keistai: vieną mėnesį viskas aiškiai matoma, gleivės ir t.t., o kitą ciklą būna tik lipnios gleivės, jokios, arba panašios į majonezą, o ovuliacija gražiai vyksta, aš net iš nestuke.gif sugebėjau be jokių vaisingųjų gleivių ženklų. Tą ciklą apie ovuliaciją sužinojau tik tada, kai pakilo BT.
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2009 10 09, 17:04)
Na štai grafikas. Ar jau įvyko ovuliacija ar dar ne? Apie gleives nieko nežinoma.

user posted image

O dėl grafiko būtent šito, sakyčiau, kad ovuliacija buvo 18-20 CD. O antram neįsivaizduoju doh.gif
Man pačiai gerai, po O temperatūra iš karto šauna virš 37C 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 09, 16:04)
Na štai grafikas. Ar jau įvyko ovuliacija ar dar ne? Apie gleives nieko nežinoma.
user posted image

pagal kreivę, tai nematau ovuliacijos cool.gif

Aš tai vėl linkusi būti griežta (tik nežinau ar teisinga blush2.gif ) - nėra čia ovuliacijos. Arba kažkokie nemaži matavimų trikdžiai, arba ciklas be ovuliacijos, arba paprasčiausiai trūksta grafiko tęsinio. Man irgi yra pasitaikę tokių laiptuotų grafikų doh.gif - turbūt labiausiai nervinantis dalykas.

Ar tam grafike irgi sakyčiau, kad nėra.
Pas mane laiptuoti ciklai prasidėjo tada, kai pradėjau atidžiau stebėti save pagal Bilingsą biggrin.gif Kol vadovavausi tik BT, viskas aišku buvo, ovuliacijas vienodai braižė tiek fertility, tiek bioselfas, tiek pati. Kai pradėjau save stebėti ir pastebėti (! , pagaliau) vaisingas gleives, kreivės grybaut pradėjo hihihi.gif

Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 10 11, 10:36)
O dėl grafiko būtent šito, sakyčiau, kad ovuliacija buvo 18-20 CD. O antram neįsivaizduoju doh.gif
Man pačiai gerai, po O temperatūra iš karto šauna virš 37C 4u.gif

Horo, negalima taip lengvai vertinti, ypač jei neplanuoji pastoti rolleyes.gif Taip, pradžioje fertilityfriend nupiešė ovuliaciją kaip tu sakai, bet bet... ten jos nebuvo. Čia grafiko pratęsimas:
user posted image
Ir net čia fertilityfriend nupiešė ovuliaciją 23 d., o aš sakyčiau tik 25 d. (temp 36.7C po labai neramios nakties)

Siracusa, kai stebi ir temp ir gleives, tai reikia vadovautis vėlesniu požymiu, t.y., jei gleivių pokyčiai įvyksta į nevaisingas, bet temp nepakilo, tai lauki temp. O jei temp pakilo, bet gleivės dar vaisingos, tai lauki, kol pasidarys nevaisingos, net jei temp pakilusi 4 dienas.
Atsakyti
Nu gerai biggrin.gif

Žiūrint vien BT, ar ovuliacija jau įvyko? (nepasibaigęs ciklas dar)

user posted image

kaip tyčia, 18 CD temperatūra neaiški. bet man visgi atrodo, kad O ivykusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 10 19, 10:11)
Nu gerai biggrin.gif

Žiūrint vien BT, ar ovuliacija jau įvyko? (nepasibaigęs ciklas dar)

user posted image

kaip tyčia, 18 CD temperatūra neaiški. bet man visgi atrodo, kad O ivykusi g.gif

Formaliai taisyklių neišeina pritaikyti ir jei aš būčiau tavo NŠP konsultantė, tai sakyčiau, kad visgi lieka čia neaišku ir jeigu neplanuojat vaikelio, tai vertėtų susilaikyti wink.gif
Temperatūras nuo 19 d. būtų galima užskaityti už aukštų temperatūrų fazes, jei imant pagal temp. metodą, ir nuo 22 d. (ne nuo 21 d, nes ne visos aukštos temp. yra pakilusios per 0.2C) vakaro galėtų būti nevaisingas laikas.
Bet su šešiom žemom yra kebluma, nes tos 18 d. temp labai labai trūksta. Kai mes mokėmės, tai kalbėjom, kad vieną dieną iš žemų temp galima išmesti (pvz., jei vieną dieną yra netikėtai aukšta temp dėl neaiškių priežasčių ar be priežasčių), bet ir be jos turi būti 6 žemos temp. po linija. O tavo atveju yra tik penkios.

Čia ir prasideda tai, kas vadinama atvirumu naujai gyvybei wink.gif Be to dar sumuojasi kiti pojūčiai, požymai ir pan., kurie leidžia daryti kai kurias prielaidas dėl 18 d. smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
saziningai perskaiciau visa tema nuo pradzios iki pabaigos, labai daug idomiu ir naudingu dalyku radau thumbup.gif
Tikrai dziaugiuosi cia uzklydusi, planuoju pradeti mokytis ir naudoti NŠP. Su vaikinu dar tik planuojam vestuves ir netyciuko iki ju labai nesinoretu.. O KT niekada nenaudojau ir neplanuoju to daryti.
Tai va, mokausi dabar (kartu ir pratinuosi) kas ryta matuoti BT, su gleivem kazkokia mistika vis dar, o kalendorius yra vien del grozio, nes mano ciklai banguoja ir po 20, ir po 50 dienu.. doh.gif
eisiu sakiau ieskoti tu knyguciu apie NŠP, kad butu ir maniskiui ka paskaityt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi jungiuosi į Jūsų būrelį.
Dar tik trečią ciklą rimtai naudojam NŠP. Kadangi kol kas esu apsišvietusi šiuo klausimu daugiausia tik teoriškai, tai neabejoju, kad anksčiau ar vėliau tikrai atbėgsiu klausti Jūsų patarimo blush2.gif

Dar norėjau pasisakyti NŠP po gimdymo klausimu. Teoriškai viskas labai gražiai skamba. 98 proc. ir t.t. Bet jei aš būčiau tuo pasitikėjusi, tai dabar neabejotinai auginčiau pametinukus... Laikiausi visų žindymo taisyklių - žindžiau pagal poreikį, kas 2 - 3 valandas ir dieną, ir naktį, sūnus gaudavo tik MP. O mm man atsinaujino praėjus 7 savaitėms po gimdymo. Ir tas pirmasis ciklas buvo su ovuliacija, nes savaitę prieš mm lankiausi pas ginę ir ji apžiūrėjusi mane echoskopu pasakė, kad ovuliacija įvykusi ir greitai sulauksiu mm.
Na, o taisyklingai BT pamatuoti, auginant kelių mėnesių lelių - misija neįmanoma (bent jau tokia buvo man). Taigi teko tuo laikotarpiu grįžti prie gumyčių.
Atsakyti
Mes irgi bandom propaguoti NŠP. ax.gif Po gimdymo mėnesinė tapo gana reguliarios, 27 dienos. Pagal gleives, tikrai negalėčiau pasakyti, kada įvyko ovuliacija, nes kartais atrodo jų visai nėra. Mėnesinės reguliarios kažkur 12 mėnesių. Temperatūros matuoti negaliu, nes vaikutis, nors ir 2 metų, vis dar pažadina naktimis g.gif Ar galiu drąsiai pasitikėti, tik kalendoriniu metodu?
Atsakyti
Jazza, man atrodo, kad teisingiausia būtų po gimdymo baigusis kraujavimui vėl imti stebėti save, gleives ir temp. Nieko nelaukiant. Bet aš pati tai nepajėgčiau....

Nimfa:), nors mėnesinės ir reguliarios, vien kalendoriniu metodu nepasitikėčiau niekada. O mano beveik trimetis vis dar žinda naktimis, bet tai netrukdo man jau beveik du metus matuoti temp.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 22, 18:27)
Jazza, man atrodo, kad teisingiausia būtų po gimdymo baigusis kraujavimui vėl imti stebėti save, gleives ir temp. Nieko nelaukiant. Bet aš pati tai nepajėgčiau....

Bet argi esmė - pajėgimas? g.gif Na jei nėra tų reikiamų valandų nepertraukiamo miego, tai jokiomis valios pastangomis jų ir "nenupieši". Valios man kurį laiką pakako matuotis BT net ir žindant kas 2-3 val., bet labai greitai tapo akivaizdu, kad gautas grafikas - absoliučiai nieko vertas, nes temperatūra svyravo tokiais intervalais, kad jokios ovuliacijos nė su žiburiu tarp visų paklaidų nerastum. Beje suprantu, kaip įmanoma žindyti kone visą naktį ir daugiau ar mažiau išsimiegoti, bet tikrai nesuprantu, kaip "permesti" vaikelį nuo vienos krūties prie kitos pačiai išliekant horizontalioje padėtyje ir dar neišbudinant vaikelio? g.gif
Papildyta:
QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 22, 15:34)
Mes irgi bandom propaguoti NŠP.  ax.gif Po gimdymo mėnesinė tapo gana reguliarios, 27 dienos. Pagal gleives, tikrai negalėčiau pasakyti, kada įvyko ovuliacija, nes kartais atrodo jų visai nėra. Mėnesinės reguliarios kažkur 12 mėnesių. Temperatūros matuoti negaliu, nes vaikutis, nors ir 2 metų, vis dar pažadina naktimis g.gif Ar galiu drąsiai pasitikėti, tik kalendoriniu metodu?

Drąsiai kalendoriniu metodu pasitikėčiau tik tokiu atveju, jei nesinorėtų pernelyg skubinti sekančio nėštumo, bet patyliukais jau apie jį galvočiau. Tik laiko klausimas, kuris ciklas pasitaikys nebe toks reguliarus.

O dvimetukas vargu ar taip jau ir prižadina kiekvieną naktį. g.gif Maniškiui 1m. 8mėn., bet jei ir atsibunda ką susapnavęs, keltis prie jo retai kada beprireikia. Manau, kad tokiais nedažnais atvejais gali mažyliu pasirūpinti ir tėtis - tai būtų ir jo indėlis į NŠP. mirksiukas.gif

Beje sveikos visos naujai prisijungusios prie šios temos - smagu, kad jūsų čia taip nemažai vienu ypu užderėjo! 4u.gif (Gal sakau dėl to, kad Raideles ir Horo taip iš esmės apsiėmė keisti šios temos pobūdį - sveikintina friends.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 22 spalio 2009 - 18:45
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 22, 18:39)
Bet argi esmė - pajėgimas? g.gif Na jei nėra tų reikiamų valandų nepertraukiamo miego, tai jokiomis valios pastangomis jų ir "nenupieši". Valios man kurį laiką pakako matuotis BT net ir žindant kas 2-3 val., bet labai greitai tapo akivaizdu, kad gautas grafikas - absoliučiai nieko vertas, nes temperatūra svyravo tokiais intervalais, kad jokios ovuliacijos nė su žiburiu tarp visų paklaidų nerastum. Beje suprantu, kaip įmanoma žindyti kone visą naktį ir daugiau ar mažiau išsimiegoti, bet tikrai nesuprantu, kaip "permesti" vaikelį nuo vienos krūties prie kitos pačiai išliekant horizontalioje padėtyje ir dar neišbudinant vaikelio? g.gif

Po gimdymo iš karto būtų prasminga imtis gleivių stebėjimo, nustatyti Bazinį neivaisingumo modelį, nes tam reikia daug laiko, kad užtikrintai galėtum jį nustatyti. Jei to imtumeisi, tai pastebėtum ir vaisingumo pokyčius. Aš net to nesiėmiau, nes... maniau, kad man neatsisatys vaisungumas taip greitai... smile.gif O vėliau, kai jau vaikelis imamas primaitinti kitu maistu, kai LAM nebetinka, gali vaisingumas atsistatinėti, ir būti sunku rasti 14 vienodų dienų. Temperatūrą, aišku, matuoti gali būti sunkiau.
Dėl vaikelio perkėlimo prie kitos krūties neatsikeliant... šito išmokau su dukra ir sėkmingai taikau toliau smile.gif Žindomas ir trimetinukas žadina kiekvieną naktį, ypač paryčiais.

Gal ką nors esate girdėjusios apie per trumpas liuteinines fazes? Dėl ko taip būna ir ką daryti?
Atsakyti