QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 22, 15:34)
Mes irgi bandom propaguoti NŠP.
Po gimdymo mėnesinė tapo gana reguliarios, 27 dienos. Pagal gleives, tikrai negalėčiau pasakyti, kada įvyko ovuliacija, nes kartais atrodo jų visai nėra. Mėnesinės reguliarios kažkur 12 mėnesių. Temperatūros matuoti negaliu, nes vaikutis, nors ir 2 metų, vis dar pažadina naktimis
Ar galiu drąsiai pasitikėti, tik kalendoriniu metodu?

Kai leliaus neturėjom, ir nors neplanavom, bet žinojom, kad netyčiukas nebūtų tragedija, o greičiau atvirksčiai - pažaisdavom ir mes su kalendoriniu metodu. Kadangi mano ciklas tada buvo kaip laikrodukas, tai šis metodas veikė.
Bet po gimdymo tik kalendoriniu nebūčiau pasitikėjusi nė už ką

QUOTE(Raideles @ 2009 10 22, 18:27)
Jazza, man atrodo, kad teisingiausia būtų po gimdymo baigusis kraujavimui vėl imti stebėti save, gleives ir temp. Nieko nelaukiant. Bet aš pati tai nepajėgčiau....
Bandžiau. Bet gerą pusmetį gleivės taip grybavo, kad jomis pasitikėti negalėjau. Temperatūrai matuoti miego valandų lyg ir būtų pakakę, bet pasirinkti bent daugmaž pastovų temperatūros matavimo laiką - nu visiškai be šansų. Kadangi vaikas kas rytą pabusdavo skirtingu metu nuo 4 iki 10 val., tai kažin, ar čia kokios vertingos informacijos iš to BT grafiko galima gauti...
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 22, 19:39)
* Bet argi esmė - pajėgimas?
Na jei nėra tų reikiamų valandų nepertraukiamo miego, tai jokiomis valios pastangomis jų ir "nenupieši". Valios man kurį laiką pakako matuotis BT net ir žindant kas 2-3 val., bet labai greitai tapo akivaizdu, kad gautas grafikas - absoliučiai nieko vertas, nes temperatūra svyravo tokiais intervalais, kad jokios ovuliacijos nė su žiburiu tarp visų paklaidų nerastum. Beje suprantu, kaip įmanoma žindyti kone visą naktį ir daugiau ar mažiau išsimiegoti, bet tikrai nesuprantu, kaip "permesti" vaikelį nuo vienos krūties prie kitos pačiai išliekant horizontalioje padėtyje ir dar neišbudinant vaikelio? 
** Beje sveikos visos naujai prisijungusios prie šios temos - smagu, kad jūsų čia taip nemažai vienu ypu užderėjo!
(Gal sakau dėl to, kad Raideles ir Horo taip iš esmės apsiėmė keisti šios temos pobūdį - sveikintina
).

** Beje sveikos visos naujai prisijungusios prie šios temos - smagu, kad jūsų čia taip nemažai vienu ypu užderėjo!

* Va būtent

** O dėl pasikeitusio temos pobūdžio labai džiaugiuosi. Anksčiau įlįsdavau čia, tyliai pasiskaitydavau, o noro pasisakyti kažkaip ir nebuvo. Šaunuolės, merginos