Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 22, 15:34)
Mes irgi bandom propaguoti NŠP.  ax.gif Po gimdymo mėnesinė tapo gana reguliarios, 27 dienos. Pagal gleives, tikrai negalėčiau pasakyti, kada įvyko ovuliacija, nes kartais atrodo jų visai nėra. Mėnesinės reguliarios kažkur 12 mėnesių. Temperatūros matuoti negaliu, nes vaikutis, nors ir 2 metų, vis dar pažadina naktimis g.gif Ar galiu drąsiai pasitikėti, tik kalendoriniu metodu?

Kai leliaus neturėjom, ir nors neplanavom, bet žinojom, kad netyčiukas nebūtų tragedija, o greičiau atvirksčiai - pažaisdavom ir mes su kalendoriniu metodu. Kadangi mano ciklas tada buvo kaip laikrodukas, tai šis metodas veikė.
Bet po gimdymo tik kalendoriniu nebūčiau pasitikėjusi nė už ką schmoll.gif Nežinau ar tai susiję, bet man kiekvieną kartą mažinant maitinimų skaičių, ciklas trumpėdavo 1 - 2 dienomis. Taip palaipsniui sutrumpėjo nuo 34 iki 28 dienų. O ką gali žinoti, kaip ten buvo su ovuliacija...

QUOTE(Raideles @ 2009 10 22, 18:27)
Jazza, man atrodo, kad teisingiausia būtų po gimdymo baigusis kraujavimui vėl imti stebėti save, gleives ir temp. Nieko nelaukiant. Bet aš pati tai nepajėgčiau....

Bandžiau. Bet gerą pusmetį gleivės taip „grybavo“, kad jomis pasitikėti negalėjau. Temperatūrai matuoti miego valandų lyg ir būtų pakakę, bet pasirinkti bent daugmaž pastovų temperatūros matavimo laiką - nu visiškai be šansų. Kadangi vaikas kas rytą pabusdavo skirtingu metu nuo 4 iki 10 val., tai kažin, ar čia kokios vertingos informacijos iš to BT grafiko galima gauti...

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 22, 19:39)
* Bet argi esmė - pajėgimas? g.gif Na jei nėra tų reikiamų valandų nepertraukiamo miego, tai jokiomis valios pastangomis jų ir "nenupieši". Valios man kurį laiką pakako matuotis BT net ir žindant kas 2-3 val., bet labai greitai tapo akivaizdu, kad gautas grafikas - absoliučiai nieko vertas, nes temperatūra svyravo tokiais intervalais, kad jokios ovuliacijos nė su žiburiu tarp visų paklaidų nerastum. Beje suprantu, kaip įmanoma žindyti kone visą naktį ir daugiau ar mažiau išsimiegoti, bet tikrai nesuprantu, kaip "permesti" vaikelį nuo vienos krūties prie kitos pačiai išliekant horizontalioje padėtyje ir dar neišbudinant vaikelio? g.gif

** Beje sveikos visos naujai prisijungusios prie šios temos - smagu, kad jūsų čia taip nemažai vienu ypu užderėjo! 4u.gif (Gal sakau dėl to, kad Raideles ir Horo taip iš esmės apsiėmė keisti šios temos pobūdį - sveikintina friends.gif ).

* Va būtent drinks_cheers.gif
** O dėl pasikeitusio temos pobūdžio labai džiaugiuosi. Anksčiau įlįsdavau čia, tyliai pasiskaitydavau, o noro pasisakyti kažkaip ir nebuvo. Šaunuolės, merginos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 23, 08:43)
Gal ką nors esate girdėjusios apie per trumpas liuteinines fazes? Dėl ko taip būna ir ką daryti?

Esu girdėjusi. Per trumpa laikoma, berods, trumpesnė nei 10 dienų liuteininė fazė. Jos būna dėl to, kad geltonkūnis gamina nepakankamą kiekį progesterono. Ir apvaisintas kiaušinėlis nespėja įsitvirtinti gimdos gleivinėje. Norint išsaugoti nėštumą, vartojami sintetiniai hormonai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 10 22, 19:39)
O dvimetukas vargu ar taip jau ir prižadina kiekvieną naktį. g.gif Maniškiui 1m. 8mėn., bet jei ir atsibunda ką susapnavęs, keltis prie jo retai kada beprireikia.

cool.gif cool.gif cool.gif
naaaa, jei Jums pasisekė, tai galiu pasakyt, akd nedažnas, oi nedažnas ai variantas lotuliukas.gif

O daug dažniau būna, kad dvimetukas TIKRAI prikelia, ir ne vieną kartą per naktį......

O tokio amžiaus permesti prie kitos krūties visai įmanoma, maniškė pvz pati perropoja per miegus tongue.gif
Juk patys tai vartomės per miegus tongue.gif
Atsakyti
Na pasisekė, jei mažasis nekelia naktimis, bet mes, deja, keliamės...Ir jam būtinai mamos reikia, gal dėl to, kad maitinu, nors naktinius maitinimus jau esu nutraukusi, bet jis vis dar atsiridena pas mane į lovą, ir užmiega tik prie mamos prisiglaudęs wub.gif Tai vat, aš irgi bijau drąsiai pasitikėti kalendoriniu metodu, o temperatūra tikrai nebus tiksli, nes naktimis kartais pažadina ir kelis kartus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2009 10 23, 08:26)
Kai leliaus neturėjom, ir nors neplanavom, bet žinojom, kad netyčiukas nebūtų tragedija, o greičiau atvirksčiai - pažaisdavom ir mes su kalendoriniu metodu. Kadangi mano ciklas tada buvo kaip laikrodukas, tai šis metodas veikė.
Bet po gimdymo tik kalendoriniu nebūčiau pasitikėjusi nė už ką  schmoll.gif Nežinau ar tai susiję, bet man kiekvieną kartą mažinant maitinimų skaičių, ciklas trumpėdavo 1 - 2 dienomis. Taip palaipsniui sutrumpėjo nuo 34 iki 28 dienų. O ką gali žinoti, kaip ten buvo su ovuliacija...
Bandžiau. Bet gerą pusmetį gleivės taip „grybavo“, kad jomis pasitikėti negalėjau. Temperatūrai matuoti miego valandų lyg ir būtų pakakę, bet pasirinkti bent daugmaž pastovų temperatūros matavimo laiką - nu visiškai be šansų. Kadangi vaikas kas rytą pabusdavo skirtingu metu nuo 4 iki 10 val., tai kažin, ar čia kokios vertingos informacijos iš to BT grafiko galima gauti...
* Va būtent  drinks_cheers.gif
** O dėl pasikeitusio temos pobūdžio labai džiaugiuosi. Anksčiau įlįsdavau čia, tyliai pasiskaitydavau, o noro pasisakyti kažkaip ir nebuvo. Šaunuolės, merginos  thumbup.gif

Trumpėjimas gali būti labai tiesiogiai susijęs su žindymu. Mažinant žindymų skaičių, mažėja prolaktino, gausėja kitų hormonų. O dėl ovuliacijos - iš tiesų, kas ją žino smile.gif
Ir per tą pusmetį nepavyko aptikti dviejų savaičių pastovių gleivių?

QUOTE(Jazza @ 2009 10 23, 08:44)
Esu girdėjusi. Per trumpa laikoma, berods, trumpesnė nei 10 dienų liuteininė fazė. Jos būna dėl to, kad geltonkūnis gamina nepakankamą kiekį progesterono. Ir apvaisintas kiaušinėlis nespėja įsitvirtinti gimdos gleivinėje. Norint išsaugoti nėštumą, vartojami sintetiniai hormonai.

O jeigu nėštumo neplanuoja, tai tada ką daryti? Juk tai taip pat nenormalu, rodo hormonų sutirikimus. Bet eiti pasgydytoją tai turbūt nelabai įmanoma, nes skundas dėl per trumpos liuteininės fazės gali būti ir nelabai suprastas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 10 23, 14:51)
O jeigu nėštumo neplanuoja, tai tada ką daryti? Juk tai taip pat nenormalu, rodo hormonų sutirikimus. Bet eiti pasgydytoją tai turbūt nelabai įmanoma, nes skundas dėl per trumpos liuteininės fazės gali būti ir nelabai suprastas  g.gif

Na aš čia tų visų hormoninių ryšių neapsiimsiu narplioti, bet ar negali liuteininės fazės sutrumpėjimas būti susijęs su ilgu žindymu? Maitinant juk organizmas prolaktino turi gaminti daugiau - galbūt nebesuspėja laiku. g.gif O skundas manau visai normalus, jei anksčiau liuteininė fazė buvo normalaus ilgio, o pastaruoju metu jau kuris laikas dėsningai pertrumpa. Nors vien dėl to turbūt pati irgi neskubėčiau pas gydytoją (ypač jei nežinočiau jos nuomonės apie NŠP) - vilčiausi, kad ilgainiui susitvarkys savaime, gal nutraukus žindymą.
Papildyta:
QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 23, 14:51)
Tai vat, aš irgi bijau drąsiai pasitikėti kalendoriniu metodu, o temperatūra tikrai nebus tiksli, nes naktimis kartais pažadina ir kelis kartus doh.gif

Aš tai vis tiek manau, kad jau geriau kalendorinis metodas + netikslios temperatūros (na negalėsi jomis pasikliauti 100 proc., bet pabandyti manau verta) nei vien kalendorinis metodas. Juk vien pagal kalendorių net nežinai kada iš tikrųjų vyksta Tavo tegu ir labai reguliarios ovuliacijos - man tai būtų smalsu...
Papildyta:
QUOTE(Double Latte @ 2009 10 23, 13:07)
O tokio amžiaus permesti prie kitos krūties visai įmanoma, maniškė pvz pati perropoja per miegus  tongue.gif

Na tikrai ne tokį amžių turėjau omenyje smile.gif - kalbėjau apie kelių mėnesių kūdikėlį, kurį juk reikia gražiai abiem rankomis perkelti, galvytę dar gi prilaikant. Manau, kad tai tiesiog neįmanoma bent jau neatsisėdus lovoje. (O pati sūnelio aš jau nebemaitinu nuo 1,5 m., nes šis nėštumas man labai nelengvas verysad.gif , nors ir šiaip nemanau, kad yra būtinybė žindyti ilgiau - taip sakant, dėl to tikrai nesigraužiu).
Papildyta:
QUOTE(nimfa:) @ 2009 10 23, 14:51)
Na pasisekė, jei mažasis nekelia naktimis, bet mes, deja, keliamės...Ir jam būtinai mamos reikia, gal dėl to, kad maitinu, nors naktinius maitinimus jau esu nutraukusi, bet jis vis dar atsiridena pas mane į lovą, ir užmiega tik prie mamos prisiglaudęs wub.gif

Maniškis keldavo tol, kol maitinau. Vėliau turėjo apskritai be mamos truputį pagyventi, nes gulėjau ligoninėje, kas aišku buvo nemenkas stresas, bet per tą laiką labai greitai priprato, kad ir tėčio, šalia miegančio, pakanka. O iki tol irgi buvo toks "mamyčiukas".
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2009 10 23, 08:43)
Po gimdymo iš karto būtų prasminga imtis gleivių stebėjimo, nustatyti Bazinį neivaisingumo modelį, nes tam reikia daug laiko, kad užtikrintai galėtum jį nustatyti. Jei to imtumeisi, tai pastebėtum ir vaisingumo pokyčius. Aš net to nesiėmiau, nes... maniau, kad man neatsisatys vaisungumas taip greitai... smile.gif

Bet kuriuo atveju teks to imtis, nes tokios prabangos - manyti, kad vaisingumas neatsistatys taip greitai, kaip po pirmojo gimdymo - deja sau leisti negalėsiu dėl sveikatos ir turbūt griežtų gydytojų draudimų pastoti. Tik ar įmanoma užtikrintai nustatyti nevaisingumo modelį, kai net pačiomis normaliausiomis sąlygomis Bilingso metodu vadovavausi tik kaip pagalbiniu ir labiausiai "nugrybaujančiu"? Galima daug kalbėti apie tai, kaip turėtų būti, bet sveikas protas vis dėlto sako, kad kažin kokio patikimumo tokiu atveju anaiptol nebūtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 23 spalio 2009 - 19:20
QUOTE(Double Latte @ 2009 10 23, 13:07)
cool.gif  cool.gif  cool.gif
naaaa, jei Jums pasisekė, tai galiu pasakyt, akd nedažnas, oi nedažnas ai variantas  lotuliukas.gif

O daug dažniau būna, kad dvimetukas TIKRAI prikelia, ir ne vieną kartą per naktį......

O tokio amžiaus permesti prie kitos krūties visai įmanoma, maniškė pvz pati perropoja per miegus  tongue.gif

Mano trimetis žadina dar porą kartų ax.gif
Kažkaip reikia susiimti, buvau pradėjus temp matuoti, bet aptingau. Su baziniu modeliu hmm, kyla klausimų. Mano tai nevaisingos gleivės. Tačiau ar gali būti, kad jų kiekis keičiasi, ar jau tada laikyti pokyčiu ir laukti tris dienas? Kažkaip nors ir du, bet valgo sumoj daug mažiau nei pirmas vienas valgydavo tokio amžiaus.. O dar soskiukas..
Atsakyti
Perskaiciusi pries metus sia tema, nutariau nutraukti tableciu vartojima ir laikytis cia aprasytu patarimu. Pasekme - trecia karta nescia. Nestumas - neplanuotas. Siais laikais, kai darbo nera, atlyginimai veluoja, trecias vaikas - sunkus isbandymas. Nezinau, ka daryti. Vyras isreiske minti, jog tureciau eiti pas gydytoja ir negimdyti. O as neapsisprendziu. Tikrai zinau, jei gimdysiu, kad bus labai sunku isgyventi.
Daugiau nebeeksperimentuosiu. Vartosiu tabletes. Taciau nezinau, ka mano situacijoj daryti.
Atsakyti
QUOTE(ginttta @ 2009 10 24, 08:37)
Perskaiciusi pries metus sia tema, nutariau nutraukti tableciu vartojima ir laikytis cia aprasytu patarimu. Pasekme - trecia karta nescia. Nestumas - neplanuotas. Siais laikais, kai darbo nera, atlyginimai veluoja, trecias vaikas - sunkus isbandymas. Nezinau, ka daryti. Vyras isreiske minti, jog tureciau eiti pas gydytoja ir negimdyti. O as neapsisprendziu. Tikrai zinau, jei gimdysiu, kad bus labai sunku isgyventi.
Daugiau nebeeksperimentuosiu. Vartosiu tabletes. Taciau nezinau, ka mano situacijoj daryti.

Sveika. smile.gif

Situacija žinoma ne iš linksmųjų console.gif , bet vyk kuo toliau tas mintis apie abortą... Kiek suprantu, ir vyras Tavęs dėl to nespaudžia, leidžia nuspręsti Tau pačiai, o gal kaip tik patyliukais tikisi, kad jo pasiūlymui nepritarsi. Gal ir yra moterų, kurios nesigaili pasidariusios abortą, bet daugumai deja tai palieka graužatį visam likusiam gyvenimui. Blogi laikai juk netruks amžinai, o kol kas kur užtenka duonos keturiems, pakaks ir penktąjam - ypač tokiam mažulyčiui. Tikrai manau, kad įmanoma išlaikyti vaiką ir perdaug neišlaidaujant: rūbelių tikriausiai turite atlikusių nuo vyresniųjų, papildomų išlaidų maistui, jei ilgiau žindysi pati, nė nepajusit, sunkiau gal su sauskelnėm, bet ir tai įmanomos alternatyvos - pvz. naudoti daugkartines. Jei šiuo metu neturi darbo ir išėjusi vaiko priežiūros atostogų negausi pašalpos, tai žinoma liūdna, bet irgi ne pasaulio pabaiga - juk nesi viena kaip pirštas.

Na gal bepigu man patarinėti, gal kas ką protingesnio parašys, bet nuoširdžiai linkiu stiprybės tiek Tau, tiek Tavo vyrui - manau tikrai nesigailėsite neatėmę galimybės ateiti į šį pasaulį jau esančiam, jaučiančiam savo vaikeliui.

O kas konkrečiai dėl šios temos, tai ji toli gražu nėra NŠP vadovėlis... Reikia ir literatūros rimtesnės, ir konsultacijos manau neprošal. Nežinau, gal tikrai buvai kuo puikiausiai įvaldžiusi NŠP - tuomet Tavo atveju tiesiog pasitvirtino ta maža tikimybė, kuri esti bet kuriuo atveju - net ir vartojant KT.
Atsakyti
QUOTE(ginttta @ 2009 10 24, 08:37)

Žinai, aš šiais laikais turiu tris studentus ax.gif ... Ir nesigailiu schmoll.gif . Kol paauginsi ir darbo atsiras, o mažiukas kiek gi tekainuoja (nu, norint galima ir laaabai paišlaidaut, bet tikrai nebūtina). Ir didiesiems daugiau mamos dėmesio ir pagalbos klius kol su mažyliu būsi namie. Žinau, kad sunkiausia susitaikyt su tuo, kad nevaldom situacijos, bet kai pagimdai, galvon netelpa, kad galėtum neturėt šito vaiko. Man kievienas vaikas gimdamas tikrai atsinešdavo duonos kepalą po pažastim, kaip liaudies išmintis sako, paskui gali paspringt tą kepalą dalindamasis be jo verysad.gif ...
O dėl NŠP patikimumo - turiu draugę, pastojusią su spirale, ir bendradarbę - su KT... Kartais gyvybė perlipa visus jai statomus barjerus.
Atsakyti
Dekoju visoms uz tokius paguodziancius zodzius aciuks.gif Jau apsisprendziau - gimdysiu. Uzteko internete pasiziureti informacijos apie abortus. Baisiausia, kad aborto metu vaikas supjaustomas ar suplesomas gabalais. Baisus vaizdai. O vyras nieko nekalba sia tema. Net keista. Ir toks geresnis pasidare. Ar cia pries bloga?
Atsakyti
QUOTE(ginttta @ 2009 10 25, 10:30)
O vyras nieko nekalba sia tema. Net keista. Ir toks geresnis pasidare. Ar cia pries bloga?

Niekai, jam gal truputį gėda prieš tave ir vaikelį savo baimės. Džiaugiuosi, kad taip apsisprendei, esu labai prieš abortus, manau, taip padarom žalą ne tik nužudytam vaikeliui (jam gal mažiausiai, nes mirtis turi pabaigą), bet ir sau, savo šeimai ir net kitiems vaikams, nes jie netenka besąlygiškos begalinės motinos meilės (egzistuoja aplinkybės, kuriomis tavo motina galėtų tavęs atsisakyti). Stiprybės tau ir gero nešiojimo 4u.gif .
Atsakyti