Įkraunama...
Įkraunama...

Patogi virtuvė

Ačiū, kad nuraminot 4u.gif Labai nemėgstu gaminti maisto kai prieblanda smile.gif
Atsakyti
sveikos merginos, vis paskaitau temute, galvoju pasisemsiu minciu savo virtuvei,
galvoje vizija lyg ir susikuriau, bet kai reikia papaisyti, nebeatrodo tos mintys jau tokios puikios, laiko turiu dar daug, bet nenoriu daryti paskubomis. Virtuve kartu su svetaine, sonines sienos po 2m, ir viena 3.8m, virtuve maza, bet i ja turi tilpti ir valgomojo stalas, ar baras su 3 kedem, jei kas netingit pamastyti, pasiulykit savo varijantus, busiu labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(miegale23 @ 2011 02 12, 10:27)
sveikos merginos, vis paskaitau temute, galvoju pasisemsiu minciu savo virtuvei,
galvoje vizija lyg ir susikuriau, bet kai reikia papaisyti, nebeatrodo tos mintys jau tokios puikios, laiko turiu dar daug, bet nenoriu daryti paskubomis. Virtuve kartu su svetaine, sonines sienos po 2m, ir viena 3.8m, virtuve maza, bet i ja turi tilpti ir valgomojo stalas, ar baras su 3 kedem, jei kas netingit pamastyti, pasiulykit savo varijantus, busiu labai dekinga.

Nelabai tikslaiai isivaizduoju,bet kaip ten bebutu,as jusu vietoj baro nedaryciau. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2011 02 12, 18:41)
Nelabai tikslaiai isivaizduoju,bet kaip ten bebutu,as jusu vietoj baro nedaryciau. schmoll.gif

ten tiesiog tokia pailga virtuve yra, viena siena 3.8, sonones dvi 2m, o toliau tesiasi svetaine, as noreciau, kad virtuveje butu kazkoks staliukas, ar baras, kur galima butu pavalgyti, nes svetaineje valgyti, man atrodo nepatogu, nors gal ant baro irgi nelabai patogu g.gif .
o kodel nedarytumet baro? as jo labai ir nenoriu, tiesiog idomu, kodel jus nedarytumet.
Atsakyti
aš kažkada turėjau barą tai niekada jo nebedaryčiau rolleyes.gif

QUOTE(oliushka @ 2011 01 25, 07:38)
O kodėl žemo ūgio žmonėms nepraktiška spintelės atidaromos į viršų? g.gif
Mano ūgis 1,59 ax.gif  ir virtuvėj spintelės atidaromos į viršų, man labai patogu thumbup.gif  Pas mus viena eilė spintelių ir dar nei karto neprireikė kėdutės, kad ko nors nepasiekčiau mirksiukas.gif Čia gal turima omeny, kai daromos pavyzdžiui dvi eilės spintelų iki pat lubų, tada sunku pasiekt g.gif  Beje naudojuos virtuve jau daugiau nei du metus ir tikrai labai patogus man tas atidarymas thumbup.gif

nekenčių tokių spintelių. pirma jos labai netalpios ir aplamai man schmoll.gif galėčiau pasprogdint savo virtuvės dizainerį biggrin.gif (nusipirkom butą jau su virtuviniu)
Atsakyti
QUOTE(miegale23 @ 2011 02 12, 18:12)
ten tiesiog tokia pailga virtuve yra, viena siena 3.8, sonones dvi 2m, o toliau tesiasi svetaine, as noreciau, kad virtuveje butu kazkoks staliukas, ar baras, kur galima butu pavalgyti, nes svetaineje valgyti, man atrodo nepatogu, nors gal ant baro irgi nelabai patogu g.gif .
o kodel nedarytumet baro? as jo labai ir nenoriu, tiesiog idomu, kodel jus nedarytumet.

Būtų paprasčiau patarti, jei įdėtum planelį ir planuojamą baldų išdėstymą mirksiukas.gif Aš baro jokiu būdu nedaryčiau - prie jo tiesiog nepatogu, be to mažesnėse erdvėse jis nelabai žiūrisi, o va pusbaris - puikus dalykas smile.gif (pusbaris yra tokio paties aukščio kaip virtuvės darbastalis). Priklausomai nuo patalpos bei baldų išdėstymo, aš rinkčiausi vieną iš šių variantų: 1) įkomponuočiau staliuką, jei pagal esamą situaciją jis tiks ir neužgriozdins erdvės; 2) padaryčiau pusbarį (mes prie jo dažnai valgome su vaikais, nors šalia turime ir valgomojo stalą); 3) Jei tame plote baldų išdėstymas leidžia, padaryčiau pusbarį platesnį (80-90cm) arba prijungčiau prie baldų stalą, t.y. tipo pusbarį, bet standartinio stalo aukščio (75cm).
Papildyta:
QUOTE(Avocetė @ 2011 02 13, 22:26)
nekenčių tokių spintelių. pirma jos labai netalpios ir aplamai man  schmoll.gif galėčiau pasprogdint savo virtuvės dizainerį biggrin.gif (nusipirkom butą jau su virtuviniu)

Įdomu būtų pamatyti tas spinteles ax.gif Nelabai suprantu kodėl jos netalpios g.gif Pas mus spintelės su pakeliamomis į viršų durelėmis ir tiek patogumo, tiek talpos atžvilgiu esu super patenkinta smile.gif
Atsakyti
laba diena, norejau paklausti ar patogu kampine kriaukle? musu atveju gautusi kad stoveciau nugara i langa, tik is kaires puses butu sviesa nuo lango g.gif

ir ar daugiau vietos reikalauja sitaip ileista paprasta plautuve user posted image

ar iprasta kampine http://www.imarket.l...?id_product=565

gal kad butu aiskiau ikelsiu musu projekteli pradini user posted image

siaip vietoj baro noreciau kad butu spintele o ne tuscia erdve po juo, nes praktiskai apacioj nebelieka spinteles puodams net doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2011 02 14, 12:08)
laba diena, norejau paklausti ar patogu kampine kriaukle? musu atveju gautusi kad stoveciau nugara i langa, tik is kaires puses butu sviesa nuo lango  g.gif

Darbastalio daugiau suvalgys įprasta kampinė, kaip tu ją vadini - už plautuvės lieka neišnaudotas kampas, o ta kur nuotraukoje, palieka duagiau erdvės maisto gaminimui.
Po pusbariu (pagal aukštį sprendžiu, kad ten būtent jis) spintelės daryti nevertėtų dėl dviejų priežasčių - nebus patogu sedėti (nebent darysite labai negilią) ir užgriozdins erdvę. Jei vietos pasidėjimui labai mažai, tada atsisakyčiau pusbario, vietoj jo darydama įparstas spinteles, o valgymui sumąstyčiau kitą variantą.

Aplamai mano požiūriu virtuvę suplanavote labai nepatogiai. Geriausia, kai darbastalis yra tarp plautuvės ir kaitlentės (nusiplovei produktus/paruošei/sumetei į puodą), o dabar paruoštus produktus, kuriuos greičiausiai ruošite pusbario pusėje, turėsite perkelinėti virš plautuvės ar virš grindų. O jei ruoštumėte maistą ir prie šaldytuvo (kuo abejoju, nes ten dar mažiau vietos nei kairėje), nuplautus produktus reikės perkelinėti virš kaitlentės. Žodžiu, jei yra galimybė, patarčiau plautuvę ir kaitlentę sudėlioti patogiau 4u.gif (pvz. plautuvę perdėti arčiau pusbario raba dar geriau - toje pusėje statyti kaitlentę, o dabartinėje kaitlentės vietoje montuoti plautuvę). Arba paimkit tuščią planelį ir pabandykit negalvodami apie jau pabraižytą planelį pasidėlioti virtuvės baldus visiškai kitaip - gal kils kokia nauja idėja, išspręsianti visas dilemas mirksiukas.gif

P.S. gartraukis planelyje "pakabintas" per aukštai, todėl geria sužiūrėkite matmenis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 14 vasario 2011 - 15:09
QUOTE(kristik @ 2011 02 14, 16:06)
Darbastalio daugiau suvalgys įprasta kampinė, kaip tu ją vadini - už plautuvės lieka neišnaudotas kampas, o ta kur nuotraukoje, palieka duagiau erdvės maisto gaminimui.
Po pusbariu (pagal aukštį sprendžiu, kad ten būtent jis) spintelės daryti nevertėtų dėl dviejų priežasčių - nebus patogu sedėti (nebent darysite labai negilią) ir užgriozdins erdvę. Jei vietos pasidėjimui labai mažai, tada atsisakyčiau pusbario, vietoj jo darydama įparstas spinteles, o valgymui sumąstyčiau kitą variantą.

Aplamai mano požiūriu virtuvę suplanavote labai nepatogiai. Geriausia, kai darbastalis yra tarp plautuvės ir kaitlentės (nusiplovei produktus/paruošei/sumetei į puodą), o dabar paruoštus produktus, kuriuos greičiausiai ruošite pusbario pusėje, turėsite perkelinėti virš plautuvės ar virš grindų. O jei ruoštumėte maistą ir prie šaldytuvo (kuo abejoju, nes ten dar mažiau vietos nei kairėje), nuplautus produktus reikės perkelinėti virš kaitlentės. Žodžiu, jei yra galimybė, patarčiau plautuvę ir kaitlentę sudėlioti patogiau  4u.gif (pvz. plautuvę perdėti arčiau pusbario raba dar geriau - toje pusėje statyti kaitlentę, o dabartinėje kaitlentės vietoje montuoti plautuvę). Arba paimkit tuščią planelį ir pabandykit negalvodami apie jau pabraižytą planelį pasidėlioti virtuvės baldus visiškai kitaip - gal kils kokia nauja idėja, išspręsianti visas dilemas  mirksiukas.gif

labai aciu uz komentara, 4u.gif pusbaris cia tik padarytas toks, bet realybeje virtuveje turesime stala, kaip valgymui sedejimui pusbario nenorime schmoll.gif mano mintis yra kakzaip pratest darbastali ir daryt kaip spintele kazkas panasaus kaip cia user posted image tik pas mus jis butu ne uzsuktas, o prasitestu link arkos, nes pas mus irgi yra sitaip arka salia 4u.gif

beje su ta programa as braizyt isvis nemoku, dekinga vienai forumietei kad nors toki varianta pabraize 4u.gif reiks bandyt su ranka pasidelioti dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2011 02 14, 17:06)

Aplamai mano požiūriu virtuvę suplanavote labai nepatogiai.

Dar prie to paties norėčiau parašyti, kad patogiausia būtų dėlioti taip: šaldytuvas - plautuvė - kaitlentė. Išsitrauki produktus iš šaldytuvo - tada juos plauni - po to pjaustai ir galiausiai kepi.

O dėl kampinės kriauklės, tai MB man irgi siųlo tokį varijantą, bet aš kažko baisiai jo nenoriu biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(kaubojey @ 2011 02 15, 00:38)
Dar prie to paties norėčiau parašyti, kad patogiausia būtų dėlioti taip: šaldytuvas - plautuvė - kaitlentė. Išsitrauki produktus iš šaldytuvo - tada juos plauni - po to pjaustai ir galiausiai kepi.

O dėl kampinės kriauklės, tai MB man irgi siųlo tokį varijantą, bet aš kažko baisiai jo nenoriu biggrin.gif.

deja saldytuvo vieta keistis negali schmoll.gif dabartiniuose namuose kriaukle ir kaitlente isdestytos lygiai taip pat kaip projektelyje, o saldytuvas visai prie kitos sienos taip kad tenka per visa virtuve pereit bet gal kaip pripratus tai nepatogumu visai nesukelia g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2011 02 14, 13:00)
Būtų paprasčiau patarti, jei įdėtum planelį ir planuojamą baldų išdėstymą mirksiukas.gif Aš baro jokiu būdu nedaryčiau - prie jo tiesiog nepatogu, be to mažesnėse erdvėse jis nelabai žiūrisi, o va pusbaris - puikus dalykas smile.gif (pusbaris yra tokio paties aukščio kaip virtuvės darbastalis). Priklausomai nuo patalpos bei baldų išdėstymo, aš rinkčiausi vieną iš šių variantų: 1) įkomponuočiau staliuką, jei pagal esamą situaciją jis tiks ir neužgriozdins erdvės; 2) padaryčiau pusbarį (mes prie jo dažnai valgome su vaikais, nors šalia turime ir valgomojo stalą); 3) Jei tame plote baldų išdėstymas leidžia,  padaryčiau pusbarį platesnį (80-90cm) arba prijungčiau prie  baldų stalą, t.y. tipo pusbarį, bet standartinio stalo aukščio (75cm).
Papildyta:

labai aciu uz patarimus, planelio ideti nelabai turiu galimybes, o nupaisyti pati nemoku, bet jusu mintis apie pusbari man patinka, tik gal turite kokia foto paziureti kaip jis atrodo realybeje, ar ten apacioje yra kokios lentynos, ar kiauras kaip stalas, kokio aukscio ten kedes stovi?
Atsakyti