Įkraunama...
Įkraunama...

Patogi virtuvė

QUOTE(kristik @ 2011 02 23, 12:23)
Protingiau būtų tarp kaitlentės ir plautuvės palikti vietos darbastaliui  mirksiukas.gif Plautuvės padėklą pasukčiau į orkaitės pusę, o kaitlentę patraukčiau arčiau kairiojo krašto.
Spintelių nevienodumas sudaro chaoso įspūdį...
Kad šaldytuvas gražiau įsikomponuotų, "apjuosčiau" jį ta pačia plokšte iš kurios padaryta aukštoji spinta, t.y. padaryčiau iš plokštės tarsi nišą šaldytuvui. Virš jo padaryčiau ir papildomą spintelę, kad susivienodintų su šalia esančia aukštąja spinta smile.gif

palutuvės neišeis sukt į orkaitės pusę,nes ten spintelė eis siaurėjančiai, netilps...
manau kad gražiau atrodytu ale įmontuotas neįmontuojamas šaldytuvas,bet kadangi įėjimas yra šalia jo,manau labai užsigriozdins įėjimas,gausis kaip į urvą g.gif norisi kad būtų jis kiek laisvesnis, mažesnis ax.gif

QUOTE(byne @ 2011 02 23, 20:29)
labai panašus į manąjį biggrin.gif . Tik mano orkaitė arčiau kairės pusės, pagrindinis darbastalis  gaunasi tarp orkaitės ir plautuvės ir spintelės iki lubų biggrin.gif

o ką darysit nuo kairės pusės? pas mane planely atrodo daug,bet iš tiesų lieka apie 47 cm...o kiek pas jus nuo kairės pusės? kargo ? kiek cm? ir kaip viršuj darysit? irgi galvoju kad truputį mažai darbastalio lieka, kažkiek nuo kriauklės liks ir 30 cm kargo... mažokai, bet jei kas stalas šalia yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmuxxxe: 24 vasario 2011 - 13:21
Pateikiu retro virtuvini jusu teismui... ka manot? Technika bus retro(nebuvo programoje) ax.gif
NR1
user posted image

NR2
user posted image

NR3
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seima is 5: 24 vasario 2011 - 18:26
QUOTE(seima is 5 @ 2011 02 24, 18:25)
Pateikiu retro virtuvini  jusu teismui... ka manot? Technika bus retro(nebuvo programoje) ax.gif

Man labiausiai patinka pirmas variantas - retro stiliui labiau tinka vertikalios pakabinamos spintelės smile.gif Triečiame variante prie gartraukio tarsi kažko trūksta... Na, o plautuvę būtinai montuočiau ties langu - nepalygnamai patogiau, kai pagrindinis darbastalis (kaip min 90 cm ilgio) yra tarp kaitlentės ir plautuvės ax.gif
Atsakyti
man kilo toks klausymas. Jeigu įmontuojama orkaitė yra daroma atskirai nuo kaitlentės, tai vadinasi iš jos garai ir kvapai nepatenka į gartraukį. Kaip tada? Juk kepant pvz. bulvių plokštainį garų būna daug. Tai kur jiems dėtis? Vadinasi, orkaitės negaliu atitraukti nuo kaitlentės? Esu susirūpinusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 02 28, 13:53)
man kilo toks klausymas. Jeigu įmontuojama orkaitė yra daroma atskirai nuo kaitlentės, tai vadinasi iš jos garai ir kvapai nepatenka į gartraukį. Kaip tada? Juk kepant pvz. bulvių plokštainį garų būna daug. Tai kur jiems dėtis? Vadinasi, orkaitės negaliu atitraukti nuo kaitlentės? Esu susirūpinusi g.gif

Na, jei gartraukis geras, ištrauks garus ir nebūdamas virš orkaitės. Kita vertus daug kas priklauso nuo orkaitės - jei yra kvapų ir riebalų filtras, problemų taip kaip ir nebelieka.
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2011 02 28, 15:20)
Na, jei gartraukis geras, ištrauks garus ir nebūdamas virš orkaitės. Kita vertus daug  kas priklauso nuo orkaitės - jei yra kvapų ir riebalų filtras, problemų taip kaip ir nebelieka.

O tai koks tas gartraukio galingumas turėtų būti, kad neliktų garų ir kvapų?
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 03 03, 08:37)
O tai koks tas gartraukio galingumas turėtų būti, kad neliktų garų ir kvapų?

Pas mane 1300m3/val
Atsakyti
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2011 02 24, 13:20)
palutuvės neišeis sukt į orkaitės pusę,nes ten spintelė eis siaurėjančiai, netilps...
manau kad gražiau atrodytu ale įmontuotas neįmontuojamas šaldytuvas,bet kadangi įėjimas yra šalia jo,manau labai užsigriozdins įėjimas,gausis kaip į urvą  g.gif norisi kad būtų jis kiek laisvesnis, mažesnis  ax.gif
o ką darysit nuo kairės pusės? pas mane planely atrodo daug,bet iš tiesų lieka apie 47 cm...o kiek pas jus nuo kairės pusės? kargo ? kiek cm? ir kaip viršuj darysit? irgi galvoju kad truputį mažai darbastalio lieka, kažkiek nuo kriauklės liks ir 30 cm kargo... mažokai, bet jei kas stalas šalia yra...

pas mane irgi problematiška, nes nuo kairės pusės turi būti mažesnio gylio spintelė, kitaip langas neatsidarys doh.gif Tai kažką sumąstėm blush2.gif , jau pirmadienį parkeliaus mano virtuvė thumbup.gif
Nuo kairės pusės, tiksliai nebepamenu, bet nedaug palikom, gal ir apie 40cm. palikom ax.gif
Pas mane spintelės bus iki lubų, vienos vertikalios, o palubėj horizontalios
Atsakyti
Sveikos,

pas mane virtuve bus prie dvieju lygiagreciu sienu. Prie vienos sienos bus virykle, nes ten patogiau i kamina ileist, o prie kitos kriaukle, nes ten langas. Kaip manote prie kurios sienos patogiau statyti saldytuva, ar kur virykle ar kur kriaukle?

Kokiame aukstyje darote stalvirsi?

Keliose vietose jau sutikau pasiulyma daryti dali stalvirsio, prie kurio galima butu dirbti atsisedus, t.y. zemesni. Labai vilioja. Gal matete kokiu pavyzdeliu kur stalvirsiai nevienodame aukstyje.
Tarp kitko juk ir kriaukle siuloma daryti auksciau (nugarai lengviau) nei stalvirsis, o virykle zemiau. Ar labai gadina sitai vaizda? kaip suderinti grozi ir patoguma? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2011 03 06, 11:55)
Sveikos,

pas mane virtuve bus prie dvieju lygiagreciu sienu. Prie vienos sienos bus virykle, nes ten patogiau i kamina ileist, o prie kitos kriaukle, nes ten langas. Kaip manote prie kurios sienos patogiau statyti saldytuva, ar kur virykle ar kur kriaukle?

Kokiame aukstyje darote stalvirsi?

Keliose vietose jau sutikau pasiulyma daryti dali stalvirsio, prie kurio galima butu dirbti atsisedus, t.y. zemesni. Labai vilioja. Gal matete kokiu pavyzdeliu kur stalvirsiai nevienodame aukstyje.
Tarp kitko juk ir kriaukle siuloma daryti auksciau (nugarai lengviau) nei stalvirsis, o virykle zemiau. Ar labai gadina sitai vaizda? kaip suderinti grozi ir patoguma?  ax.gif

Šaldytuvas bus patogiau prie plautuvės.
Mano stalviršis 92 cm.
Man patogiau gaminti atsistojus, retkarčiais, kai darau ką nors kruopštaus ir užimančio daugiau laiko, pasistatau pusbario kėdę ir prie turimo darbastalio aukščio dirbti taip pat patogu smile.gif
Stalviršiai nevienodame aukštyje turi vieną minusą - valymas... Dėl grožio kiekvienam atrodo savaip, tačiau bet kuriuo atveju grožis ir patogumas tikrai suderinami dalykai, jei tik viskas gerai pagalvota smile.gif
Kai viryklė yra žemiau standartinio stalviršio, tas tikrai daug kam gali būti patogiau (neskaitant jau minėto valymo), tačiau plautuvė aukščiau darbastalio... hm... Gal jums vertėtų tokią rasti ir pabandyti ka nors ten išplauti rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu Kristik uz toki issamu ats, pas mus baro nenusimato, tai ir kedziu aukstu neplanavom, bet dabar pagalvojau, kad gal reikia isigyti viena ar dvi, paderinus prie stiliaus, gal net sulankstoma. Manau rasciau vietos.

Del kriaukles, siaip plauna indaplove, bet kai tenka paciai, daznai pagalvoju, kad butu patogiau auksciau, nes gaunasi toks truputi palinkimas i prieki ir ziauriai nugara skauda. Nors gal taip del to, kad dabartine kriaukle kampe ir nera patogaus priejimo prie jos g.gif
gal esat mate kur nors pvz kaip atrodo stalvirsis nevienodame aukstyje ir kad butu grazu? ax.gif
Atsakyti
Aš kiek žiūrėjau, tai siūlomas stalviršio aukštis turi priklausyti nuo žmogaus ūgio. Atsistojus ranka yra sulenkiama 90 laipsniu kampu ir nuo alkūnės matuojama 15cm. Štai ir patogus stalviršio aukštis. Aš tai tikrai taip sau matavau ir thumbup.gif
Atsakyti