Įkraunama...
Įkraunama...

Patogi virtuvė

QUOTE(Algyte @ 2011 03 06, 15:27)
gal esat mate kur nors pvz kaip atrodo stalvirsis nevienodame aukstyje ir kad butu grazu?  ax.gif

Įmetu savo virtuvės variantą su pažeminta salos dalimi (nuotrauka dar montavimo stadijoje daryta, į "nedadielkas" nekreipkite dėmesio) - gal ne visai, ko ieškai, bet idėją ir ištisiniame virtuvės variante panaudoti galima:
user posted image
Nežinau, kiek tai gražu, bet laaaabai patogu. Kai projektavau virtuvę, tai šis mažesnis staliukas buvo daromas dėl vaikų: mano vyresnieji mėgsta maisto gaminimo procese sudalyvauti, jaunesni - su savo darbais man po ranka įsikurti. Tačiau pastebėjau, kad ir mudu su vyru dažnai prie to staliuko įsikuriame ir maistą gamindami, ir tiesiog arbatos puodelį išgerti norėdami (nors valgomasis stalas vos už kelių žingsnių, bet vienam kažkaip virtuvėje patogiau).

Beje, pastaba - jei planuoji daryti dalį stalviršio sėdėjimui, tai palik vietos "kojoms": ar spintelių po apačia nedaryk, kaip kad mano variante, ar tiesiog stalviršio kraštą išsikišusį paplanuok. Kitaip sėdėti nebus patogu. Čia tokį patarimą (manau, visai logišką) radau kažkokiame puslapyje, kai dar savo virtuvę projektavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 07 kovo 2011 - 10:15
QUOTE(Algyte @ 2011 03 06, 15:27)
Aciu Kristik uz toki issamu ats, pas mus baro nenusimato, tai ir kedziu aukstu neplanavom, bet dabar pagalvojau, kad gal reikia isigyti viena ar dvi, paderinus prie stiliaus, gal net sulankstoma. Manau rasciau vietos.

Del kriaukles, siaip plauna indaplove, bet kai tenka paciai, daznai pagalvoju, kad butu patogiau auksciau, nes gaunasi toks truputi palinkimas i prieki ir ziauriai nugara skauda. Nors gal taip del to, kad dabartine kriaukle kampe ir nera patogaus priejimo prie jos  g.gif
gal esat mate kur nors pvz kaip atrodo stalvirsis nevienodame aukstyje ir kad butu grazu?  ax.gif

Kėdę, jei pirksi, rinkis ne baro, o pusbario mirksiukas.gif Pas mane ir aukštis reguliuojasi, kas man labai patogu ax.gif
Jei tau reikia lenktis prie plautuvės, greičiausiai ji yra tavo ūgiui per žema.. Pvz. mano ūgis 171 cm ir man 92 cm aukščiostalviršis pats tas, o buvęs bute 86 cm aukščio per žemas.
Kažkada turėju normalesnių pavyzdžių, bet jau esu ištrinusi, čia ką pavyko rasti:

user posted image

Vienas variantų, tačiau čia kažin ar bus patogu naudotis darbastaliu esančiu aplink viryklę - jis tiesiog bus per žemas...
user posted image
Atsakyti
Aciu uz patarimus. Baltike, tikrai ir del vaiku gerai dali padaryti zemesne thumbup.gif

Kristik, o kuo skiriasi baro ir pusbario kedes?
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2011 03 09, 13:54)
Aciu uz patarimus. Baltike, tikrai ir del vaiku gerai dali padaryti zemesne  thumbup.gif

Kristik, o kuo skiriasi baro ir pusbario kedes?

Kadangi baras aukštesnis, tad ir kėdės atitinkamai aukštesnės, o pusbario pritaikytos pusbario, kuris yra tokiame pačiame lygyje kaip ir stalviršis, aukščiui smile.gif
Atsakyti
sveikos,

visada galvojau, kad desiu tokius kampinius mechanizmus:
http://www.alkena.lt...fe61d574bb6.jpg

siandien ekspozicijoje pameginau darineti toki:
http://www.alkena.lt...fe5ea023987.jpg

tai irgi labai patiko bigsmile.gif
reikia baldininkui pasakyti koki mechanizma renkuosi,o as kazkaip ir pasimeciau unsure.gif
gal kas is patirties pasakys vieno ir kito pliusus ir minusus? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 03 09, 15:57)
sveikos,

siandien ekspozicijoje pameginau darineti  toki:

tai irgi labai patiko  bigsmile.gif
reikia baldininkui pasakyti koki mechanizma renkuosi,o as kazkaip ir pasimeciau  unsure.gif
gal kas is patirties pasakys vieno ir kito pliusus ir minusus? Aciu  4u.gif

Pirmu atveju atidarant dureles išsitrauks ir lentynėlės, antru - atidarysi dureles, o tada išsitrauksi reikimą lentynėlę. Pirmu atveju abi lentynėlės atsidaro vienu metu, antru - gali išsitraukti kurią nori, todėl patogesnis priėjimas prie apatinėje lentynėlėje esančių daiktų. Pirmu atveju į išorę išsitraukia tik dalis patalpintų daiktų (kiti lieka spintelėje), antru - visa lentynėlė išsitraukia į išorę, tad viskas geriau matosi ir patogesnis priėjimas. Pirmu atveju panašu, kad talpumas yra šiek tiek didesnis, nes lentynėlės stačiakampės, antru atveju dėl užapvalinimų prarandama šiek tiek pasidėjimo vietos. Svarbu ką planuoji toje spintelėje laikyti (pvz. smulkesniems skirtingų rušių indams/daiktams gali būti patogiau kai yra kelios lentynėlės - pirmu atveju jų gaunasi kaip ir keturios), ar ten laikomi daiktai bus dažnai naudojami... Aš rinkčiausi antrą variantą tiek dėl jau išvardytų privalumų, tiek dėl to, kad man patogiau, kai dėl vieno daikto, pvz. esančio apatinės lentynos pakraštyje, nereikia ištraukinėti viso stalčiaus su abiem lentynom, tiek dėl to, kad paprastesnė laikiklių sistema smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 09 kovo 2011 - 16:13
QUOTE(kristik @ 2011 03 09, 17:12)
Pirmu atveju atidarant dureles išsitrauks ir lentynėlės, antru - atidarysi dureles, o tada išsitrauksi reikimą lentynėlę. Pirmu atveju abi lentynėlės atsidaro vienu metu, antru - gali išsitraukti kurią nori, todėl patogesnis priėjimas prie apatinėje lentynėlėje esančių daiktų. Pirmu atveju į išorę išsitraukia tik dalis patalpintų daiktų (kiti lieka spintelėje), antru - visa lentynėlė išsitraukia  į išorę, tad viskas geriau matosi ir patogesnis priėjimas. Pirmu atveju panašu, kad talpumas yra šiek tiek didesnis, nes lentynėlės stačiakampės, antru atveju dėl užapvalinimų prarandama šiek tiek pasidėjimo vietos. Svarbu ką planuoji toje spintelėje laikyti (pvz. smulkesniems skirtingų rušių indams/daiktams gali būti patogiau kai yra kelios lentynėlės - pirmu atveju jų gaunasi kaip ir keturios), ar ten laikomi daiktai bus dažnai naudojami... Aš rinkčiausi antrą variantą tiek dėl jau išvardytų privalumų, tiek dėl to, kad man patogiau, kai dėl vieno daikto, pvz. esančio apatinės lentynos pakraštyje, nereikia ištraukinėti viso stalčiaus su abiem lentynom, tiek dėl to, kad paprastesnė laikiklių sistema smile.gif

Aciu 4u.gif

vat ir as dabar labiau linkstu prie antro varianto, nes tie "padekliukai" darinejasi zymiai maloniau nei tas didelis kargo... bet..kazin kai susides daiktai i tuos padekliukus jie taip pat maloniai traukinesis, ar sunkiau g.gif
Papildyta:
prie to pacio dar paklausiu,kazin koki stala virtuvei -valgomajam geriau rinktis- medis, lukstu dengtas ar plokste? norisi,kad ne tik grazu butu, o ir praktiska... turiu nusiziurejusi medini, bet net nezinau...
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 03 09, 17:57)
sveikos,

reikia baldininkui pasakyti koki mechanizma renkuosi,o as kazkaip ir pasimeciau  unsure.gif

Pirmoje nuotraukoje patogesnis, labiau vieta, taupo, bet kaina ziauri, tos spinteles apie 1000lt gaunasi
Atsakyti
QUOTE(seima is 5 @ 2011 03 09, 17:44)
Pirmoje nuotraukoje patogesnis, labiau vieta, taupo, bet kaina ziauri, tos spinteles apie 1000lt gaunasi

patogesnis, mano manymu, kaip tik anrtroje nuotraukoje g.gif nes issitraukei ir viskas vietoj,o pirmu atveju viena dalis lieka spintelej- tai reikia lysti i spintele ko nors pasiimti, bet vieta joje tikrai labiau tauposi...
man reikia dvieju kampiniu spinteliu- teks imti viena tokia kita tokia biggrin.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 03 09, 17:57)
sveikos,

Visu 100proc. už antrąjį variantą. Pirmasisi yra baisus gargaras ir jį pilną prikrovus daiktų, tikrai nėra labai patogu varstyti. Antrasis variantas paprastesnis ir patogesnis mano manymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2011 03 09, 18:51)
patogesnis, mano manymu, kaip tik anrtroje nuotraukoje g.gif  nes issitraukei ir viskas vietoj,o pirmu atveju viena dalis lieka spintelej- tai reikia lysti i spintele ko nors pasiimti, bet vieta joje tikrai labiau tauposi...
man reikia dvieju kampiniu spinteliu- teks imti viena tokia kita tokia  biggrin.gif  doh.gif  doh.gif

Nu, as vistiek lieku prie pirmo varianto nereikia ten i jokia spintele list, viskas garaziai issitraukia lauk, pirma viena puse, po to graziai antra dalis issitraukia, bet cia mano nuomone, kol tokio varianto napamaciau irgi apie antra galvojau, kaip apie idealu...
Atsakyti
Sveiki, siuo metu bandau sukurti savo svajoniu virtuve, jau pridariau ivairiausiu variantu, taciau iki galo vistiek neapsiprendziu... Idedu savo pastaruju kuriniu
http://hotimg23.fotk...161/virtuve.jpg
gal kas turetu kokiu pastebejimu rolleyes.gif
Atsakyti