Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

MICKEYO, keista kad pas jus mokami tyrimai dėl TTH ir ATPO. Pas mus Šiauliuose nemokami, jei turi siuntimą ir esi socialiai apdraustas. Kažkokia nesąmonė, kaip taip gali būti, Sodra juk viena. Negi miestų savivaldybės čia šitą reikalą įtakoja?
Atsakyti
Matomai ligoninės nusistato, nes draugė Kaune irgi nemoka... Ir šiaip brangoka ATPO apie 25 ir dar kiti TTH dar 25, echoskopija dar einu į privatų kad geriau matytų, ten 20 su siuntimu, žodžiu nemokama medicina LT skaitosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 19, 21:44)
MICKEYO, keista kad pas jus mokami tyrimai dėl TTH ir ATPO. Pas mus Šiauliuose nemokami, jei turi siuntimą ir esi socialiai apdraustas. Kažkokia nesąmonė, kaip taip gali būti, Sodra juk viena. Negi miestų savivaldybės čia šitą reikalą įtakoja?

keista, nekeista, bet pikta tai tikrai, net mano mamai(ji ir pensininke ir invalide) už tth mokėti irgi reikėjo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2010 11 20, 00:05)
keista, nekeista, bet pikta tai tikrai, net mano mamai(ji ir pensininke ir invalide) už tth mokėti irgi reikėjo blink.gif

as vilniuj einu i paprasta poliklinika, bet irgi tenka moket tiek uz Tth, tiek uz ft4.. nors mama Panevezyje nemokamai darosi Tth.. g.gif ir tik is jos suzinojau, kad tiroksinas kompensuojamas.. nors man endokrinologe nieko net nebuvo minejus.. tai dabar visada nusinesu kompensuojamu vaistu knygele ir israso.. bet tik 100 tableciu.. nors ju ir neuztenka iki kito vizito.. sako, kad daugiau negali israsyt.. unsure.gif speju, kad endokrinologai gal nesako, kad tiroksinas kompensuojamas, taip sutaupo..o kokiems giminaiciams ar pazistamiems paskui israso.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(orchideja99 @ 2010 11 19, 23:23)
as vilniuj einu i paprasta poliklinika, bet irgi tenka moket tiek uz Tth, tiek uz ft4.. nors mama Panevezyje nemokamai darosi Tth.. g.gif  ir tik is jos suzinojau, kad tiroksinas kompensuojamas.. nors man endokrinologe nieko net nebuvo minejus.. tai dabar visada nusinesu kompensuojamu vaistu knygele ir israso.. bet tik 100 tableciu.. nors ju ir neuztenka iki kito vizito.. sako, kad daugiau negali israsyt..  unsure.gif  speju, kad endokrinologai gal nesako, kad tiroksinas kompensuojamas, taip sutaupo..o kokiems giminaiciams ar pazistamiems paskui israso..  unsure.gif

unsure.gif
na va žinosiu nors doh.gif
Atsakyti
Dar girdejau, jog su visom skydkliaukes problemom, kokios jos bebutu, patariama gert Kates Nago (Cats Claw). Gal kam irgi teko vartot? Abu papildai kaip suprantu augaliniai, nieko blogo nepadarys (taip tikiuosi).
[/quote]

Paieškojusi angliškoj literatūroj, radau, kad cats claw yra augalinis preparatas, daugiausia naudojamas artrito ir žarnyno ligų gydymui, taip pat stiprina imuninę sistemą. Bet kadangi turintiems autoimuninį tiroditą reiktų gan atsargiai naudoti imuninę sistemą įtakojančius preparatus, tai kažin ar reiktų su tuo cats claw prasidėti.. g.gif Plius rašo, kad jo negalima naudoti nėščioms ar ketinančioms pastoti, nes veikia kaip natūralus kontraceptikas - saugo nuo pastojimo. Nu žodžiu, neaiškus reikalas tas cats claw blink.gif
Atsakyti
Sveikos, ieškodama informacijos apie savo ligą (autoimuninį tiroiditą) radau Jūsų temą kurioje dalinatės patirtimi. Dėja ir aš nuo šiol priklausau Jūsų gretoms.

Vasarą buvo toks atsitikimas, pati ko gero net nebūčiau pastebėjus. .
Patidėjo skydliaukė, ir tai matėsi geriau įsižiūrėjus, toks guzas. Labai išsigandau, ir iš kart užsirašiau pas Endokrinologą gyd. Kazanavičių.

TSH - 25,92
FT4 - 7,32
FT3 - 4,35

Gydymas paskirtas - tiroksinas 50mg, kiekvieną diena.

Po 5 mėnesių t.y. šiandien nuėjau pas tą patį gydytoją.

FT3-4,82
FT4-13,23
TSH-2,99

Mano galvą tyrimai normos ribose, tačiau dozė buvo padidinta iki 75 mg, per dieną, po pusės metų ateiti pakartotiniam tyrimui.

PLIUS - rekomendavo iš to pačio kraujuko, seselės padaryti D vit. tyrimą ir "akurat" jis pas mane taip pat ryškiai nukrypęs nuo normos.
20 vietoj 80 mol/l.

Turiu Jums vieną klausimą, pasakykit savo nuomonę, savo pastebėjimus iš savo patirties, kodėl galėjo man padidinti dozę jei rezultatai hormonų normos ribose?
Man 22 metai.

Dėkui už komentarus.

Atsakyti
Manyčiau jūsųi TSH - 25,92 buvo gerokai didesnis už normą (norma iki 4).
Pavartojus tiroksiną TSH-2,99 jau normalizavosi. Vaistą reikia didinti norint palaikyti normalų rodiklį. Vaistą palaipsniui didina todėl, kad organizamas paprastai nelabai toleruoja tiroksiną didelėm dozėm (reikia stebėti ar smarkiai nemuša širdis, ar pulsas neperdažnas). Jei tiroksino nevartosite TSH vėl padidės, pablogės savijauta. Paprastai tiroksino dozė sumažinama vasarą, organizmui pakanka ir mažesnio kiekio. Nesijaudinkit mirksiukas.gif svarbu periodiškai pasitikrinti pas endokrinologą.

Atsakyti
O kažin kodėl tada man sumažino iki 25mg, nors tyrimai nebuvo normose, dabar nepasakysiu tiksliai kiek, bet nebuvo normose, dėl to tikriausiai ir važiuoju į Kauną, nes čia mane tuoj nugydys visiškai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 11 23, 20:42)
FT3-4,82
FT4-13,23
TSH-2,99

dangerele, Jūsų FT4 yra ne normoje, norma iki 1,76 - turbūt todėl padidino tiroksino dozę. Laikykitės ir sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 11 23, 22:04)
dangerele, Jūsų FT4 yra ne normoje, norma iki 1,76 - turbūt todėl padidino tiroksino dozę. Laikykitės ir sveikit 4u.gif

Gal Jūs sumaišėte su TSH ?
Nes
Norma suagusiems

· TSH 0,2 – 3,8 mU/l
· FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
· FT3 5,4 – 9,4 pmol /l

http://www.imed.lt/i...mp;news_id=8765

o mano tyrimų lapelyje šiek tiek skiriasi normos, bet labai nežymiai.
FT3 [3.10-6.80] po gydymo 4.82 t.y. norma
FT4 [12.00-22.00] o po 5 mėnesių gydymo tiroksinu50mg, buvo 13,23
TSH [0.270 - 4.20] 2.99 taip pat norma.

Tad ir formuluoju klausimą, kodėl padidino dozę iki 75mg. jeigu puikiausiai pasiteisino gydymas ir su 50mg. ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 23 lapkričio 2010 - 22:22
QUOTE(dangerele @ 2010 11 23, 23:12)
Gal Jūs sumaišėte su TSH ?
Nes
Norma suagusiems

· TSH 0,2 – 3,8 mU/l
· FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
· FT3 5,4 – 9,4 pmol /l

http://www.imed.lt/i...mp;news_id=8765

o mano tyrimų lapelyje šiek tiek skiriasi normos, bet labai nežymiai.
FT3 [3.10-6.80] po gydymo 4.82 t.y. norma
FT4 [12.00-22.00] o po 5 mėnesių gydymo tiroksinu50mg, buvo 13,23
TSH [0.270 - 4.20] 2.99 taip pat norma.

Tad ir formuluoju klausimą, kodėl padidino dozę iki 75mg. jeigu puikiausiai pasiteisino gydymas ir su 50mg. ?

Galiu pasakyti tik tiek, kad tyrimu normos priklauso nuo laboratorijos, kuri atlieka tyrima, todel tikrai jos skiriasi, bent jau as dariausi tyrimus eilej laboratoriju per sitiek metu ir normos skiriasi, vienos labiau, kitos ne taip smarkiai.
Is pradziu tiroksina didina,nes 2,99 nera idelus variantas, geriausia kai buna nuo 1 iki 2, todel turbut ir padidino, nes per 5 men jau turejo norma pasiekti. Siaip galiu pasakyti, nebijok klausti gydytojo, nes tik taip viska issiaiskinsi, mano ligos istorijoje labai daug ivairiu tiroksino normu, o ir tyrimai idomiai kinta (pvz. TTH nuo 16 iki 1,.17 ivairiom amplitudem svyruoja ir niekada nebuna pastovus, net jei doze nekinta, nes skydlaiuke labai reaguoja i stresa, darbo kruvi, mityba ir t.t.), todel gydytojas geriausias patarejas, pacioms tikrai sunku susigaudyti, kas ir kaip.
Atsakyti