Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(dangerele @ 2010 11 23, 23:12)
Gal Jūs sumaišėte su TSH ?
Nes
Norma suagusiems

· TSH 0,2 – 3,8 mU/l
· FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
· FT3 5,4 – 9,4 pmol /l

http://www.imed.lt/i...mp;news_id=8765

o mano tyrimų lapelyje šiek tiek skiriasi normos, bet labai nežymiai.
FT3 [3.10-6.80] po gydymo 4.82 t.y. norma
FT4 [12.00-22.00] o po 5 mėnesių gydymo tiroksinu50mg, buvo 13,23
TSH [0.270 - 4.20] 2.99 taip pat norma.

Tad ir formuluoju klausimą, kodėl padidino dozę iki 75mg. jeigu puikiausiai pasiteisino gydymas ir su 50mg. ?

nu tikrai normos ziauriai skirtingos, stai ir pagal Sorpo laboratorija ji yra iki 1,9 (http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/hormonų_tyrimai/skydliaukės_hormonai)
Gal cia koks nors "mastelis" skirtingas naudojamas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 11 23, 23:12)

Tad ir formuluoju klausimą, kodėl padidino dozę iki 75mg. jeigu puikiausiai pasiteisino gydymas ir su 50mg. ?

4u.gif Man ir taip, nesupratau kodel didina jei tyrimai geri tapo.... nu tipo nuo 8 nukrito iki 3 doh.gif o didina todel kad tikslas yra pasiekti kuo mazesni tsh , kaip sake daktare tsh idealus turi buti 1......
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 11 24, 12:35)
4u.gif  Man ir taip, nesupratau kodel didina jei tyrimai geri tapo.... nu tipo nuo 8 nukrito iki 3  doh.gif  o didina todel kad tikslas yra pasiekti kuo mazesni tsh , kaip sake daktare tsh idealus turi buti 1......

Ačiū Tau labai už paiškinimą, pagaliau supratau smile.gif Sakė, kad dabar ypatingai reikėtų stebėti svorį, bei plaukuotumą.
Labai dėl to bijau, kaip Jums su tais reikaliukais? Kiek laiko gydotes ir ar priaugo kiek kg?
Skaičiau mokslinį straipsnį, kad mityba bei fizinis aktyvumas čia nevaidina jokio vaidmens.

P.S. dar turiu Jums visoms klausimą dėl Vit D3. Ar darėtės tyrimuką? Man gydytojas sakė, kad labai dažnas atvejus su hipotiroiditu , kad jo yra nesveikai mažai. Tad reikėtu jo pagerti ne tik mums, bet ir sveikiems žmonėms, o ypač žiemos metu. Nes saulės spinduliukų negauname, ir vitaminas normaliai nesisintetina mūsų odoje.

http://sveikata.dien...-d-stoka-290431
Gydytojo Kazanavičiaus straipsnis apie Vit. D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 24 lapkričio 2010 - 15:30
Sveikos, atėjo mano apto ats 468
kaip suprantu , blogas g.gif
penkt. keliauju pas endokrinologę doh.gif
kas toliau? ar darys dar kažkokius tyrimus?
Atsakyti
Dar nebuvau pas endokrinologe, bet tikriausiai priklausau jusu gretoms biggrin.gif ATPO 178, norma maziau 60... (ziuriu, kad cia dar nebaisiai daugP) ir FT4 11,3, siek tiek zemiau normos rubu. Echoskopija +/-, mazgu ir cistu nerado. Bendras dydis normalus, bet desine puse 2 kartus didesne uz kairiaja...
Tirtis pradejau del nervingumo ir pastoviai didejancio svorio, nes ryskiai suletejus medziagu apykaita.

Draugausim?
Atsakyti
Sveikos naujos narės, aišku, kad draugausim mirksiukas.gif

Aš vis dar laukiu eilėj, papult pas Kauno endokrinologus, jaučiu dusulį, kad tik nebūtų padidėję mano mazgai unsure.gif
Atsakyti
Cashmere, aš iš savo patirties pastebėjau, kad tipo dusulį ir smaugimą kakle jausdavau, kada tiroksino dozė būdavo per didelė arba per maža. Po to po tyrimų pakoregavus dozę viskas pasitaisydavo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(millena @ 2010 11 27, 05:21)
Dar nebuvau pas endokrinologe, bet tikriausiai priklausau jusu gretoms biggrin.gif ATPO 178, norma maziau 60... (ziuriu, kad cia dar nebaisiai daugP) ir FT4 11,3, siek tiek zemiau normos rubu. Echoskopija +/-, mazgu ir cistu nerado. Bendras dydis normalus, bet desine puse 2 kartus didesne uz kairiaja...
Tirtis pradejau del nervingumo ir pastoviai didejancio svorio, nes ryskiai suletejus medziagu apykaita.

Draugausim?

Mano ATPO nezinia kokio dydzio, yra tiek ziniu, kad jis didesnis negu 1300. Norma lyg ir zemiau 24.. Nu nelabai gal ir svarbu ar 24 ar 60 ...
Jeigu hormonai normose ir net skydliaukes dydis normalus, tai svoris turetu dideti NE DEL skydliaukes ir ne del hormonu. Bet cia teoriskai smile.gif.
O praktiskai kas zino kaip ten yra... Man pvz. man visada salta. Man aiskino, kad neturetu but salta, nes hormonai atitinka normas, o vat neiprastai salta ir viskas...

Del autoimuninio tiroidito, tai irgi toks ATPO manau kelia labiau ilgalaike gresme, kokiu desimt metu i prieki. Kol kas neturetu buti greitu problemu.
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 11 24, 12:24)
nu tikrai normos ziauriai skirtingos, stai ir pagal Sorpo laboratorija ji yra iki 1,9 (http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/hormonų_tyrimai/skydliaukės_hormonai)
Gal cia koks nors "mastelis" skirtingas naudojamas... g.gif

manau skiriasi todel, kad sorpo LT4 norma: 0,8-1,9 ng/dL
o visur kitur FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
skiriasi matavimo vienetai.. ax.gif
Atsakyti
o man artimieji sako mest ta tiroksina velniop, niekaip nesupranta ligos esmes nieko
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 11 28, 15:25)
o man artimieji sako mest ta tiroksina velniop, niekaip nesupranta ligos esmes nieko

Galima mest g.gif tik po to teks pradėti viską nuo pradžių verysad.gif nuo 0,25 TR , liga juk neišėjo, ji čia ir dabar
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 11 28, 15:25)

manau imanoma mest, bet reikia turet plana kaip gydytis alternatyviai. Netgi is tikruju reikia pradet gydytis alternatyviai, o matant kad ATPO mazeja arba pasidaro normoje, tada galima bandyt mest tiroksina. Vat as ir stengiuosi surinkti info apie alternatyvu gydyma, nelabai yra tos info arba jinai giliai uzkasta.
Uztai ir skaitineju apie visokius papildus ir pan... Gal kazkas esat susidure su Thypro? Jie skelbiasi, kad sis papildas gali sutvarkyt hormonus...
Su sanatorija mano dziaugsma nugesino siemos gydytojas. Pasake, jog nepriklauso ir taskas. Tai va... sad.gif Nu bet sakiau isbandysiu mokamai. Gal nebus siaubingai brangu, gyvenimas nekainuoja, maistas irgi...
Atsakyti