Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

tai va tau del skydliaukes jie krenta, man ir slinko, nustojo tik po pusmecio tiroksino gerimo doh.gif tiksliau kai tth pasieke 2
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Daktarais netikit? Gal galit paaaiškinti kodėl? Bet prašom, nesiremti emocijomis smile.gif Kas geriau išmano: tėvai, alternatyvios medicinos atstovai?
Skydliaukė negamina hormono, o Jūsų taip nemėgstamas TR yra ne kas kita, o pakaitinis hormonas, kodėl jis jums nuodas?
Ne viena galim palyginti savijautą prieš TR vartojimą ir vartojant. smile.gif
Eksperimentas su savim nėra labai blogai, su sąlyga, kad supranti ką darai biggrin.gif
Homeopatai - nei stebukladariai, nei Dievai , paslaugos nepigios, jiems taip pat gyventi reikia biggrin.gif , kaip ir papildų platintojams. Kiek duoda naudos skydliaukei sunku pasakyti, o va kišenė tai tikrai pajunta stiprų palengvėjimą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 29 lapkričio 2010 - 23:20
QUOTE(liūtuke @ 2010 11 29, 23:14)
Skydliaukė negamina hormono, o Jūsų taip nemėgstamas TR yra ne kas kitas, o pakaitinis hormonas, kodėl jis Jums nuodas?

Va sitos panikos as irgi niekaip negaliu suprast. Geriau versis per galva, isradines dvirati, bet tik ne tiroksinas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2010 11 29, 23:17)
Va sitos panikos as irgi niekaip negaliu suprast. Geriau versis per galva, isradines dvirati, bet tik ne tiroksinas. ax.gif

Suprantu naujokes, bet kai senbuvės išradinėja dviratį, tai daugiau negu keista g.gif
Atsakyti
Mielos likimo draugės siūlau pasiskaityti apie tiroidito ligą ir jos simtomus.
Iš www.sveikas.lt
Tiroiditas – tai skydliaukės audinio uždegimas. Jis gali būti ūmus, poūmis ir lėtinis. Dažniausiai pasitaiko lėtinis.
Ligos priežastys : Lėtinis tiroiditas (Hašimoto tiroiditas) – autoimuninė skydliaukės liga. Tai dažniausiai pasitaikantis skydliaukės uždegimas. Jam būdingas genetinis polinkis. Kraujyje dėl neaiškių priežasčių atsiranda antikūnai, ardantys skydliaukės ląsteles. Ilgainiui skydliaukės ląstelės gamina vis mažiau hormonų, pasireiškia hipotireozė (sumažėjusi skydliaukės funkcija).
Simptomai Prakaitavimas
Vidurių užkietėjimas
Kaklo skausmas
Limfmazgių padidėjimas
Skydliaukės skausmas čiuopiant
Intensyvus širdies plakimas
Rankų drebėjimas
Odos sausumas
Karščiavimas
Bendras silpnumas

Ligos eiga Lėtinio autoimuninio tiroidito pradžia dažnai nepastebima. Daugumai pacientų liga nustatoma vėlyvame raidos etape, išryškėjus aiškiems hipotireozės (susilpnintos skydliaukės funkcijos) požymiams. Skydliaukė kieta, dažnai mazguota. Būdingi hipotireozės simptomai: bendras silpnumas, retas pulsas, vidurių užkietėjimas, sausa ir šalta oda, lėtumas ir iniciatyvos stoka, sustorėjęs balsas. Hašimoto tiroidito eiga lėtinė. Tai nepagydoma liga, kuri tęsiasi visą gyvenimą.
Komplikacijos. Lėtinio autoimuninio tiroidito komplikacijos tos pačios kaip ir hipotireozės (gali prisidėti gerklų, širdies kraujagyslių, kvėpavimo raumenų spazmas).
Medikamentinis/Chirurginis gydymas. Lėtinis autoimuninis tiroiditas gydomas pakaitine hormonų terapija – skydliaukės hormonais. Skiriamas tiroksinas, dozė nustatoma pagal skydliaukės hormono kiekį kraujyje.
Daugiau: http://www.sveikas.l.../#ixzz16i9Zr2BF
Atsakyti
lotuliukas.gif prisiskaiciau vakar sita tema pries miega, tai sapnavau, kad pamirsau isgert tiroksina lotuliukas.gif
kaip jauciates ? mane tas saltis zudo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 11 30, 00:21)
Suprantu naujokes, bet kai senbuvės išradinėja dviratį, tai daugiau negu keista  g.gif

Nu nebukit kategoriskos - nei smerkit, nei teiskit smile.gif Kiekvienas turi teise ieskotis informacijos ir daryti sprendimus savaip. O kartais beisradinejant dvirati ir koks pagerintas mopedas gaunasi... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Yadhira @ 2010 11 30, 11:40)
lotuliukas.gif  prisiskaiciau vakar sita tema pries miega, tai sapnavau, kad pamirsau isgert tiroksina lotuliukas.gif
kaip jauciates ? mane tas saltis zudo blink.gif

aha, saltis gyvenimo nepagerina, tas tiesa... Mane gelbsti (1) kailines slepetes; (2) vilnones kojines, (3) daug arbatos, (4) meilus prisiglaudimas prie radiatoriaus biggrin.gif, (5) vakarais ziurint telika, jei visai sustimpu, darau greita trumpa manksta - ir kad susilciau, ir kad kg patirpdyciau biggrin.gif Bet kol kas organizmas dar nespejo tinkamai adaptuotis prie situ arktiniu salygu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 11 29, 23:21)
Suprantu naujokes, bet kai senbuvės išradinėja dviratį, tai daugiau negu keista  g.gif

O man tai keista, kad dauguma cia ramiai geria sau tiroksina ir net nebando ieskot galimybes pasveikt.
Nugi liga yra NE skydliaukes hipofunkcija, bet liga yra autoimuninis procesas, kuris ir sukelia pasakmes. Hipofunkcija yra VIENA is pasekmiu. Tai tiroksino gerimas yra susidorojimas su sios pasekmes rezultatais. O jeigu tradicine medicina sako, jog gydymo nera, liga nepagydoma, tai argi yra pasirinkimo kaip is tikruju gydytis?. Galima tik nesigydyti arba bandyt gydytis visokiais eksperimentais. Sutinku, kad tie eksperimentai gali rezultatu neduoti ir gerokai patustint pinigine.

Kodel tiroksinas neissprendzia problemu mano manymu yra tai, kad skydliauke ir toliau intensyviai zudoma. Ten susidaro arba ateityje gali susidaryt mazgai, kuriuos teks ne karta operuoti. Neatmetama ir piktybejimo galimybiu.

Ir man dar labai keista, kad geriant tiroksina visvien jauciat tuos pacius pozymius, kuriuos jaucia zmones negerdami jo, t.y. saltis, sirdis, oda, PMS ir pan...Todel itariu, kad tiroksinas nera idealus ir neprilygsta nuosavo organizmo hormonui.
Atsakyti
Bet niekada nežinai, o kas darytūsi, jei negertum TR ax.gif

Aš geriu ir esu patenkinta. Savijauta bent jau kolkas nebloga. Šalta, na šaltoka, bet daugiau viskas thumbup.gif Mėtų arbatą pavartoju, tai ir pačiai šilčiau, ir nervams ramiau biggrin.gif

Ups, labukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 11 30, 14:52)
Ir man dar labai keista, kad geriant tiroksina visvien jauciat tuos pacius pozymius, kuriuos jaucia zmones negerdami jo, t.y. saltis, sirdis, oda, PMS ir pan...Todel itariu, kad tiroksinas nera idealus ir neprilygsta nuosavo organizmo hormonui.

As pries ligos diagnozavima nejauciau jokiu neigiamu pojuciu, ju nejauciu ir pradejusi gerti tiroksina.
Atsakyti

Viskas, grįžau iš endokrinologės - nustatė antimuninį tiroiditą (ką ir įtarė), jokio gydymo nepaskyrė, sako, dar anksti, ir liepė pakartoti TTH tyrimą iki pavasario dar kartą - tuomet pasakyks skirti gydymą ar ne.

Kaip ir viskas gerai būtų, jei kažkas būtų atradęs kas man yra - kodėl pastoviai skauda galva. Šiandien ir iš neurologo grįžau su tomografinės išvadomis - jokių pakitimų.

Žo, galva skauda, kartais skelia pusiau, plaukai slenka, bet esu sveika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2010 11 30, 15:26)

Kaip ir viskas gerai būtų, jei kažkas būtų atradęs kas man yra - kodėl pastoviai skauda galva. Šiandien ir iš neurologo grįžau su tomografinės išvadomis - jokių pakitimų.
Žo, galva skauda, kartais skelia pusiau, plaukai slenka, bet esu sveika  biggrin.gif

Lygiai taip kaip ir aš bigsmile.gif T.y. man biggrin.gif doh.gif
Atsakyti