Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 20:56)
Man tai būtu labai idomu pamatyt  Rutos kakla , nes jau taaaip baisiai nupasakojo blink.gif  doh.gif
Saulute imk 4u.gif na pas tave matos kad kaupiasi tau skysciai , jo ? g.gif bet nera viskas blogai , esi sauni ir stipri moteris  4u.gif

Man gydytoja labai baisiai nupasakojo doh.gif lotuliukas.gif Man neatrodo aišku jis gražiai,bet gydytojai tiesiog sako,kad iš tolo matyti,kad yra problemų su skydliauke,nes yra tokia raukšlė toj vietoj,kur skydliaukė.Tipo taip visas kaklas vieno storumo,o ties ta raukšle... doh.gif doh.gif
user posted image
Čia maždaug matosi ta raukšlė mano. doh.gif
Nieko įtin baisaus,bet mano problemos iškart matomos yra..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 27 sausio 2010 - 21:28
Nu jo kazkiek matos pastambejes kaklas blush2.gif bet buna daaaug baisiau patikėk kai matos gūžys pvz doh.gif man tai kaip duobute toj skydliaukėj o auksciau jauciu lyg adomo obuoli tureciau koki doh.gif
Atsakyti

Sveikos, mergaitės 4u.gif ačiū už naujus namučius biggrin.gif
QUOTE(*Saulutė*20 @ 2010 01 27, 16:50)
Sita nuovira gerti 3 kartus po sauksteli arbatini ax.gif

del tos strumos dar, si jodo terapija yra svytinimas, tai tarsi hemoterapija, tik idomu ar vel nenuslinks plaukai?

jodo terapija-joks ne švitinimas. mano mamai taikė jodo terapiją. eidavo kasdien į tokią laboratoriją, kur matuodavo,kaip skydliaukė reaguoja į jodą ir taip nustatė lemiamą dozę. ir tada paskutinę dieną sugirdė iš mažos stiklinėlės rdioakt. jodą ir išleido namo. patikėk, nei ji pati spinduliavo lotuliukas.gif nei kitus apšvitino, ir plaukai nenuslinko. išgėrė, mėnesį reikėjo vengt kontakto su vaikas, ir daktarė patarė nevažiuot į užsienį, nes pasienyje galėjo užfiksuot, kad važiuoja radioaktyvus krovinys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 21:30)
Nu jo kazkiek matos pastambejes kaklas blush2.gif  bet buna daaaug baisiau patikėk kai matos gūžys pvz doh.gif man tai kaip duobute toj skydliaukėj o auksciau jauciu lyg adomo obuoli tureciau koki  doh.gif

Aš sakau,man atrodo,kad tikrai būna baisiau,tai kodėl taip reaguoja gydytojai-nežinau. doh.gif Bet kartais tikrai tas kaklas TAIP nervuoja doh.gif Šiaip ypač dėl to pykinimo.Nes būdavo bajeriai,kai dar buvau nepratus...užsiverždavau skarelę netyčia ir apsivemdavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 19:36)
o man toks buna jausmas lyg skaudetu kakla/gerkle man sake net gerkle yra nuo skydliaukes g.gif

va va..ir man tas pats doh.gif
o ką gydytojai tau sako..vaistus kokius geri?

QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 27, 20:25)
Man gydytoja labai baisiai nupasakojo  doh.gif  lotuliukas.gif  Man neatrodo aišku jis gražiai,bet gydytojai tiesiog sako,kad iš tolo matyti,kad yra problemų su skydliauke,nes yra tokia raukšlė toj vietoj,kur skydliaukė.Tipo taip visas kaklas vieno storumo,o ties ta raukšle...  doh.gif  doh.gif
user posted image
Čia maždaug matosi ta raukšlė mano. doh.gif
Nieko įtin baisaus,bet mano problemos iškart matomos yra..

nu čia palenktas kaklas..o jei jis ištiestas...ar matosi ta raukšlė?
ir kaip yra atskiriama ,kai seiles ryja?...skaičiau kad tai ir daug pasako g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eveneirka @ 2010 01 27, 21:36)
va va..ir man tas pats doh.gif
o ką gydytojai tau sako..vaistus kokius geri?
nu čia palenktas kaklas..o jei jis ištiestas...ar matosi ta raukšlė?
ir kaip yra atskiriama ,kai seiles ryja?...skaičiau kad tai ir daug pasako g.gif

Vaizdas palenkus kaklą ir ištiesus skiriasi minimaliai,o čia esu tik vos vos galvą palenkus,bet minimaliai.Tipo kažkaip pasislenka berods ten viskas,kai padidėjus skydliaukė ir matosi.Nes kiekvieną kartą nuėjus pas endo liepia nuryt seiles kelis kartus.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 27, 20:42)
Vaizdas palenkus kaklą ir ištiesus skiriasi minimaliai,o čia esu tik vos vos galvą palenkus,bet minimaliai.Tipo kažkaip pasislenka berods ten viskas,kai padidėjus skydliaukė ir matosi.Nes kiekvieną kartą nuėjus pas endo liepia nuryt seiles kelis kartus.

nu aš ryt užsiregistravau pas vadinamus gydytojus doh.gif
jei jie man neduos siuntimo ką reiks daryt net nežinau..o iki vasaros manau labai ilgas tarpas būt be gydytoju konsultacijos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eveneirka @ 2010 01 27, 21:45)
nu aš ryt užsiregistravau pas vadinamus gydytojus doh.gif
jei jie man neduos siuntimo ką reiks daryt net nežinau..o iki vasaros manau labai ilgas tarpas būt be gydytoju konsultacijos unsure.gif

Šiaip ten toj skydliaukėj sakė endo ne taip greit kinta.Nes praeita gydytoja liepdavo kas pusę metų kraują darytis,o šita paklausė ar lb didelis skirtumas būdavo...pasakiau,kad nelabai,tai ji pasakė,kad čia tas pusmetis nėr hormonų kaitai didelis tarpas.Dabar liepė tik po metų atvaryt,tai reiškia hormonų būsiu nesidarius 1,5 metų doh.gif Bet nenumirsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vėlyvas vakarėlis,

jungiuosi ir aš į jūsų būrį, nes pasirodo irgi turiu problemų su skydliauke. O prasidėjo viskas kažkaip net labai keistai: pastebėjau, kad labai išsausėjo delnai ir tarpupirščiai, net joks kremas nepadėjo. Pamaniau, kad nuo pigaus skysto muilo ir dažno rankų plovimo, pakeičiau muilą ir lyg susitvarkė viskas. Paėjus kelioms dienoms pradėjo pykinti, nu galvoju kažko užvalgiau. Dar po kiek laiko pradėjo labai tankiai plakti širdis (kartais net iki 120 tvinksnių per minutę), kasdien skauda galva, o dabar dar ir kaklą pradėjo skaudėti ir toks jausmas, kad ten viduj kažkas dega. Nebeapsikenčiau nuėjau pas šeimos gydytoją, o ji nusiuntė skydliaukės echoskopijai. Diagnozė - autoimuninis tiroiditas, dešinės skilties cista. Visą gyvenimą buvo gerai su ta skydliauke, o dabar bac kaip iš giedro dangaus naujiena. Penktadienį einu pas endokrinologą, darytis kraujo tyrimų, bet kol bus tie atsakymai ir patvirtins diagnozę bei paskirs vaistų jaučiu išprotėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalmatija: 27 sausio 2010 - 22:55
QUOTE(*Saulutė*20 @ 2010 01 27, 17:31)
O tie guzeliai pas jus matosi ar kaip?
pvz pas mane pries menesi asirado du guzai ant kaklo doh.gif paziurejo endokrinologas ir sako nieko cia nera g.gif

tai gal tu čiuopi limfmazgius? nes aš tai juos užčiuopiu, ir echo darant sako padidėję limfmazgiai. o pačių skydliaukės guzelių neužčiuopiu.
Limfmazgius, kuriuos užčiuopiu yra arciau galvos kakle, o skydliaukė žemiau, vat kaip tam paveikslėjyje skydliaukė pavaizduota
user posted image

QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 20:36)
o man toks buna jausmas lyg skaudetu kakla/gerkle man sake net gerkle yra nuo skydliaukes g.gif

vat ir man tas būna. Ir šiandien jaučiasi ypač ryjant seiles.
Būna pabundu - skauda gerklę. Nu gražiausiai galvoju. Bet žiūrėk ant rytojaus nebeskauda, taip ir lieku nesusipratusi.

QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 21:30)
Nu jo kazkiek matos pastambejes kaklas blush2.gif  bet buna daaaug baisiau patikėk kai matos gūžys pvz doh.gif man tai kaip duobute toj skydliaukėj o auksciau jauciu lyg adomo obuoli tureciau koki  doh.gif

sakai baisiau lotuliukas.gif
aš turiu tookį adomo obuolį. žinok salyčiau 2 net vienas žemiau kito. Bet esu pripratusi, kad atrodo taip ir turi būti biggrin.gif

o tai pas tavę jis buvo, o dabar nebėra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusiuke: 28 sausio 2010 - 08:41
QUOTE(lucero @ 2010 01 27, 20:56)
Man tai būtu labai idomu pamatyt  Rutos kakla , nes jau taaaip baisiai nupasakojo blink.gif  doh.gif
Saulute imk 4u.gif na pas tave matos kad kaupiasi tau skysciai , jo ? g.gif bet nera viskas blogai , esi sauni ir stipri moteris  4u.gif

na pas mane buvo suletejusi medziagu apykaita, uztat ir sustorejau..
QUOTE(Erika.Stn @ 2010 01 27, 21:33)
išleido namo. patikėk, nei ji pati spinduliavo lotuliukas.gif nei kitus apšvitino, ir plaukai nenuslinko. išgėrė, mėnesį reikėjo vengt kontakto su vaikas, ir daktarė patarė nevažiuot į užsienį, nes pasienyje galėjo užfiksuot, kad važiuoja radioaktyvus krovinys lotuliukas.gif

va tame ir problema man bus jei man reiks skraidyti i mokslus po terapijos doh.gif

QUOTE(rusiuke @ 2010 01 28, 08:39)

vat kaip aprodyti tie dud rutuliukai tai pas mane tose vietose tokie issoke buvo , dbr tikpaciupinejus jauciasi g.gif
Atsakyti
siandienai atrodau va taip http://public.fotki....7912.html#media tam paciam kataloge nufotkinau ir savo kakla kaipa trodo is sono ir priekio
Atsakyti