Įkraunama...
Įkraunama...

Tiesa apie tikraja kilme ivaikinto vaiko

Aukselis tai baimė prarast tave su ją dažniausiai įtėviai gyvena visa gyvenimą.. kad pasibels į durys ir pasakys va jūsų ieško....
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 02 25, 19:00)
Aukselis tai baimė prarast tave su ją dažniausiai įtėviai gyvena visa gyvenimą.. kad pasibels į durys ir pasakys va jūsų ieško....

Taip bet,neimanoma pamirsti nuoskaudos kad buvai paliktas verysad.gif Galima gimdytojams atleisti,bet pamilti juos neimanoma.Meile reikia uzsitarnauti.Beprasmiskos baimes iteviu smile.gif
Atsakyti
Paprasta kalbėti, kai nesi su tuo susidūręs. Kad ir kiek sąmoningas esi, kad ir kaip protingai galvotum, vistiek viduje kirba tas keistas nerimas, keistas jausmas. Atrodo viską protingai suvoki, supranti, bet.... esame vistiek tik žmonės...

Nenoriu pateisinti tų, kurie tą savo nerimą paslepia melu, bet aš juos suprantu. Ir iš kitos pusės jų net gaila, nes jie visą gyvenimą turi kažko bijoti.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 17:52)
Nenoriu pateisinti tų, kurie tą savo nerimą paslepia melu, bet aš juos suprantu. Ir iš kitos pusės jų net gaila, nes jie visą gyvenimą turi kažko bijoti.

aš irgi nesmerkiu tu kurie slepia , galiu pilnai juos suprast , ne visi tokie stiprus kad pasakytu , tiesiog kai iškylą jau viskas nereikėtu kurt absurdišku istorijų , išsisukinėt ir tttt.... pasistengt reaguot kuo ramiausiai būt tam tiesiog pasiruošus...
Atsakyti
įvaikinimas nebetenka prasmės smile.gif

Taip,baimė yra-paauglystės sulaukus nuspręs,kad nori pas mamą,ir ką aš...?

bet bent jau dabar nereikia dairytis per petį,bijot,ką pašnibždės kaimynė,ar pasvert kiekvieną žodį,kad pati netyčia neišsiduočiau...

o pupa viską priima natūraliai,juk kitokio šeimos modelio ji nežino:mama ir motina,tėvas ir tėvelis... 5,5 brolio
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 25, 19:43)

Gal nelabai suprantu šitą sakinį, bet aš manau, akd įvaikinimas turi labai didelę prasmę, vaikams daug naudingesnis negu globa.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 19:50)
Gal nelabai suprantu šitą sakinį, bet aš manau, akd įvaikinimas turi labai didelę prasmę, vaikams daug naudingesnis negu globa.

kuo?
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 09:50)

man irgi atrodo,kad globa tai kaip kazkas "nepabaigto".kaip ir tos seimos dalis,bet ne visai...
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 02 25, 21:19)
man irgi atrodo,kad globa tai kaip kazkas "nepabaigto".kaip ir tos seimos dalis,bet ne visai...

kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 25, 21:43)

Taip,baimė yra-paauglystės sulaukus nuspręs,kad nori pas mamą,ir ką aš...?

bet bent jau dabar nereikia dairytis per petį,bijot,ką pašnibždės kaimynė,ar pasvert kiekvieną žodį,kad pati netyčia neišsiduočiau...

o pupa viską priima  natūraliai,juk kitokio šeimos modelio ji nežino:mama ir motina,tėvas ir tėvelis... 5,5 brolio

Taip,imanoma kad uzsinores pas mama jai ja taip galima vadinti:((
Bet,esu tikra kaip iseis, tai greitai ir sugris.Nes gimdytojai greitai nusibos mamos vaidmuo:))O,ipac su kaprizingu paaugliu:))Jai ji butu norejusi auginti vaikus tai butu auginusi ir jiems gimus!Ivairios priezastys privercia palikti savo vaikus,bet tokios motinos negali ir nemoka auginti vaiku!
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 25, 20:40)

QUOTE(Skiautelė @ 2010 02 25, 22:45)

Tuo, kad įvaikinus vaikas yra pilnavertis šeimos narys. Ir tai susiję ne tik su tuo, kad "mes ji mylimes, kaip savo vaiką ir jo neiškiriame", bet ir su tuo, kad vaikui pasijausti pilnaverčiu šeimos nariu leidžia tai, kad jo pavardė tokia pati, kaip jo brolio, sesers, tėčio ir pan. Tai yra susiję su tuo, kad jeigu vaikui neramu, tai tu gali jam garantuoti, kad be tavo žinios, ir be jo pačio noro, niekas niekada negalės reikalauti su juo susitikinėti, ir niekas negalės kėsintis į jo saugų gyvenimą šitoje šeimoje ir dar daug dalykų.

Ne kartą esu girdėjusi iš suaugusio vaiko, kuris užaugo globėjo šeimoje, klausimą: "Jeigu aš tau buvau, kaip savas, tai kodėl manęs neįvaikinai, kodėl aš negalėjau vadintis tavo pavarde?".

Tokie požymiai , kaip pavardė, yra objektyvūs vaiko pripažinimo šeimos nariu požymiai, tai vaikams daug reiškia, kad tu atsisakei pinigų, ir jį įsivaikinai. Galbūt jie niekada to nepasakys, galbūt nepaklaus, bet viduje tikrai apie tai pagalvos. Ir šitais obejktyviais požymiais, tu patvirtina savo subjektyvius jausmus, kuriuos tu dar labiau sustiprinu.

Aišku šios mano mintis nėra absoliutas, taikintinas kiekvienam atvejui, bet manau, kad tai taip svarbu.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 02 25, 14:20)
Tuo, kad įvaikinus vaikas yra pilnavertis šeimos narys. Ir tai susiję ne tik su tuo, kad "mes ji mylimes, kaip savo vaiką ir jo neiškiriame", bet ir su tuo, kad vaikui pasijausti pilnaverčiu šeimos nariu leidžia tai, kad jo pavardė tokia pati, kaip jo brolio, sesers, tėčio ir pan. Tai yra susiję su tuo, kad jeigu vaikui neramu, tai tu gali jam garantuoti, kad be tavo žinios, ir be jo pačio noro, niekas niekada negalės reikalauti su juo susitikinėti, ir niekas negalės kėsintis į jo saugų gyvenimą šitoje šeimoje ir dar daug dalykų

Aišku šios mano mintis nėra absoliutas, taikintinas kiekvienam atvejui, bet manau, kad tai taip svarbu.

taip,as irgi galvoju,kad net pavarde vaikui yra labai svarbi,tai kaip garantas kazkoks.
o jus isivaizduokit save vaikelio vietoje,prisiminkit savo vaikystes abejones"nelaimes".vaikysteje kiekviena smulkmena laaabai svarbi,o jei dar del kazko esi baudziamas,"tai tik todel,kad manes nemyli".

vaziuodama i teisma,mergaitems paaiskinau,kad vaziuojam parasyti,kad "niekada daugiau ju niekam neatiduosim".
tai dabar esu vis paklausiama:mamyte,juk jus paraset,kad niekada mes nevaziuosim i grupe?"

turiu prisipazinti,kad as ir pati visai nekaip jauciuosi turedama aiskinti visas"peripetijas"kodel musu pavardes skirtingos.
Atsakyti