Olesta tortukas atrodo tobulai iškart kyla noras išbandyt
tikman klausimukas iškilo o kas geriau varškė ar plombyrinė varškė
ir dar norėčiau pasiteiraut nuomonės apie šį lyg ir biskvitą lyg ir ne , ar jis tam tortukui tiktų

o gal geriau kitą rinktis
dėkui
ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS
(žodžiai autorės)
100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
vanilės arba citrinos žievelės,
truputis druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos miltelių.
Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą.
Supilti į paruoštą formą ir kepti 5060 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku.
Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų.