QUOTE(Gintarė @ 2010 03 11, 10:00)
Merginos padėkit- pirmą kart gyvenime panuoju PATI kept tortą sūnaus gimtadieniui, tai noriu pasipraktikuot. SOS, bijau pridaryt nesąmonių, gal padėsit...?
pasirinkau šį receptuką nes pasirodė nesudėtingas kaip naujokei, plius mėgstu šokoladą.Jei klystu paprotinkit.
Dabar norėjau paklaust ką reikšia ,,sulaistyt " biskvitus? Kuo, kaip, kada?
Kitas klausimas, ar į skardą reikia tiest kokį sviestinį popierių ar ką...? gal patept kažkuo kad tas blynas neprikibtų?(planuoju kepti paaukštintoj orkaitės skardoj kad tortas būtų kvadratinis ir didelis, nes standartinės formos svečiam bus per mažai).
Kokioj temp. ir kiek laiko kepa blynas?
Paskui dar paklausinėsiu, iš anksto sory už kvailus ir primityvius klausimus Bet iki šiol pagrindinis mano skanėstas yra tinginys, tai tortas man kažkas kosminio
pasirinkau šį receptuką nes pasirodė nesudėtingas kaip naujokei, plius mėgstu šokoladą.Jei klystu paprotinkit.
Dabar norėjau paklaust ką reikšia ,,sulaistyt " biskvitus? Kuo, kaip, kada?
Kitas klausimas, ar į skardą reikia tiest kokį sviestinį popierių ar ką...? gal patept kažkuo kad tas blynas neprikibtų?(planuoju kepti paaukštintoj orkaitės skardoj kad tortas būtų kvadratinis ir didelis, nes standartinės formos svečiam bus per mažai).
Kokioj temp. ir kiek laiko kepa blynas?
Paskui dar paklausinėsiu, iš anksto sory už kvailus ir primityvius klausimus Bet iki šiol pagrindinis mano skanėstas yra tinginys, tai tortas man kažkas kosminio
Biskvitus reikia sulaistyti pries tepant krema.Dedi biskvita-sulaistai sirupu.gali issivirti is vandens ir cukraus.Gali dar ipilti brendzio kokio(jei ne vaikams).gali laistyti salta arbata su cukrumi.
labai gausiai nelaistyk,bus slapias,saukstu paslakstyk arba teptuku.
skarda isklok kepimo popieriumi.
Jei kepsi dideli tau reikes imti pusantros normos produktu,nes galvoju,kad sitas tai kokiai 26cm formai.
Kepk 180C(as dazniausiai taip kepu) apie pusvalandi,o jei teslos daugiau-40 min.patikrink mediniu pagaliuku,jei sausas-biskvitas iskepes,jei aplipes tesla-dar pakepk.