Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rytine Kava @ 2010 04 14, 00:48)
Jauciu reik man to ciavanpraso bigsmile.gif . Galvojau ar galim vaikams, tai va ka radau:
ES sveikatos institucijos nerekomenduoja sergantiems diabetu, turintiems viršsvorio, vaikams, nėščiosioms ir maitinančioms.
Ajurveda vaikams ir maitinančioms rekomenduoja.
Ir kaip zinot doh.gif ?

Vis bandau issiaiskint, kuris aliejus geriausiai vaikams, nes su maistu nepakankamai kazka gero gauna. Gal kas ka nors patartu? Ar ne alieju, gal kazka kito? Buciau labai dekinga uz atsakyma 4u.gif

Sveikuose produktuose konsultantė būtent žaliam įpakavime pasiūlė kaip labiau tinkantį vaikui, vaiką matė savo akimis, nes kartu prekinomės (dar nėra 3 m), - bet pasitikiu ir vaiko intuicija/skonio receptoriais, jei jis nenori jo valgyti, tai daugiau ir nesiūlau, kažkas jam netiko ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rutuk @ 2010 04 14, 15:29)
Kaip faina, zinok biski pavydziu, bet pati tai nelabai turiu laiko ryte ir taip keliuosi 4.45 ryte, tai keltis dar anksciau nesugebeciau  schmoll.gif  nors gal reiktu tik priprast  g.gif
O ka apie mane kalbet, tureciau keltis 4.30 ryto  blink.gif   biggrin.gif

Užjaučiu blink.gif nes aš ir 6:15 sunkiai keliuosi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 15, 19:06)
Ar nepastebejai svorio augimo is "oro" taip sakant pavartojus ji?  smile.gif

Dar tik savaitę vartoju, nieko panašaus nepastebėjau, o iš kur esi tai girdėjusi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rkatyte: 15 balandžio 2010 - 18:08
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 15, 19:08)
Dar tik savaitę vartoju, nieko panašaus nepastebėjau, o iš kur esi tai girdėjusi?

Esu pajutusi tai ant saves smile.gif , dar pernai- pavasari sustiprejimui vartojau, tik ne si - kuris nuorodoje, o kitoki ax.gif Nors raso svoriui reguliuoti tinkamas, bet man matyt veike priesingai biggrin.gif , beja turiu namie jo - reikes pavartoti, gal kiek imunitetui pades, nes visi virusai siemet mane puola unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 04 14, 00:48)

Vis bandau issiaiskint, kuris aliejus geriausiai vaikams, nes su maistu nepakankamai kazka gero gauna. Gal kas ka nors patartu? Ar ne alieju, gal kazka kito? Buciau labai dekinga uz atsakyma 4u.gif

Del aliejaus labai sveikas yra linu semenu aliejus 4u.gif as pilu vaikui i kose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 13, 13:10)
Gaivinu temelę ir papasakosiu, kas padėjo atgauti energiją, nes kažkaip paskutines porą savaičių taip sunkiai dirbosi, iš ryto dar dar, o po pietų visai nieko daryti negalėdavau, jokio susikaupimo, jokios energijos. O penktadienį SP nusipirkau čiavanprašo (žaliam įpakavime, jis švelnesnio skonio) ėmiau su mintim, kad vaikui bus, bet jis paragavo, ir pasakė, kad neskanu. O man skanu  bigsmile.gif 

Mano 1,5m vaikis pasiskanaudamas čiavanprašą (kur su raudonu dangteliu) kerta biggrin.gif , o vyresnėlis tik vos palaižo. Pačiai skaniausia su pienu- "nuima" aštrumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadeja: 16 balandžio 2010 - 11:07
Gaminau naminį majonezą. Gavosi toks tiiirštas ir geltooonas.. thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 15, 16:06)
Ar nepastebejai svorio augimo is "oro" taip sakant pavartojus ji?  smile.gif

cia tas zaliasis svori didina? kaip tik reikia tokio efekto ax.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Linu semenu alieju su mazaja pradejom gerti.
Siandien dar cavanprasa nusipirkau, ziuresim ax.gif

Rytorasa, o majoneza, tai kiausini su aliejum reik isplakt kazkaip?

Vienas neriebus padaziukas yra super:
majonezas, plius rugpienis (daugiau det nei majonezo), dadet saldziuju raudonuju papriku prieskoniu ir isspaust cesnako yra wolia bigsmile.gif , suuuper padaziukas prie mesos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 04 17, 01:26)
Rytorasa, o majoneza, tai kiausini su aliejum reik isplakt kazkaip?

aha, reikia dviejų kiaušinių(naminių) trynių, 1 stiklinės aliejaus, 0,5 arb. š druskos, 1 arb.š. cukraus, 1 š citrinos sulčių, pipiriukų, ar džiovintų žolelių, čia jau kas ką mėgsta.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Trynius išplakti su druska ir cukrumi, plakant po truputį pilti aliejų. Supilti citrinos sultis ir prieskonius. Majonezas gaunasi geltonas, tirštas ir, žinoma, riebus.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 17, 09:56)
aha, reikia dviejų kiaušinių(naminių) trynių, 1 stiklinės aliejaus, 0,5 arb. š druskos, 1 arb.š. cukraus, 1 š citrinos sulčių, pipiriukų, ar džiovintų žolelių, čia jau kas ką mėgsta.
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Trynius išplakti su druska ir cukrumi, plakant po truputį pilti aliejų. Supilti citrinos sultis ir prieskonius. Majonezas gaunasi geltonas, tirštas ir, žinoma, riebus..  biggrin.gif

O gal galima būtų pilti 0,5 stiklinės aliejaus ir tada gautųsi pusriebis majonezas? g.gif
Kiek laiko galima vartoti tokį naminį majonezą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 04 17, 23:03)
O gal galima būtų pilti 0,5 stiklinės aliejaus ir tada gautųsi pusriebis majonezas? g.gif

na, nuo to tik sumažėtų majonezo kiekis, tačiau riebumas tikrai nepasikeis, na gal šiek tiek... smile.gif Bet man jau geriau riebesniu (pastebėjau, kad jo žymiai mažiau reikia), bet tikru majonezu pagardinti patiekalus, nei pirkti iš PC, bala žino kokios sudėties... kad ir tie be E, man pasitikėjimo nekelia... o be to Daumantų be E man neskanus.. ax.gif O ekologiško neragavau, nes kaina gana didelė, o šeimynai nemažai reikia.. ax.gif

Skaičiau, kad šaldytuve tokį naminį majonezą galima laikyti savaitę.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 18 balandžio 2010 - 08:33
QUOTE(ernesin @ 2010 04 17, 23:03)

Iš patirties atsakau - tol kol nesusirgsi salmonelioze 4u.gif

Ir tai niekaip nesusiję su kiaušinių 'namiškumu' ir 'nenamiškumu' cool.gif

Naminio majonezo gamybai privalu vartoti pasterizuotą kiaušinių trynių masę, kurios užsienio valstybėse net mažmenoje yra pirkti, tetrapakuose kaip sultys ar pienas parduodama..tiesiog pasterizuoti kiaušai (be jokių priedų), kad neliktų grėsmės žmonių sveikatai dėl salmonelų.....LT irgi tokie dalykai yra, bet aš žinau tik kas parduoda didesniais kiekiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 18, 09:38)
Iš patirties atsakau - tol kol nesusirgsi salmonelioze 4u.gif

Ir tai niekaip nesusiję su kiaušinių 'namiškumu' ir 'nenamiškumu' cool.gif

rasma, biski gal ne i tema - o sita liga imanoma pasigauti ragaujant tesla, farsa ar pan., kur yra zaliu kiausu? as kartais lyzteliu, kad pamatuoti druskos kieki blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 18 balandžio 2010 - 13:40