Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 04 18, 12:38)
Iš patirties atsakau - tol kol nesusirgsi salmonelioze 4u.gif

Ir tai niekaip nesusiję su kiaušinių 'namiškumu' ir 'nenamiškumu' cool.gif

Naminio majonezo gamybai privalu vartoti pasterizuotą kiaušinių trynių masę, kurios užsienio valstybėse net mažmenoje yra pirkti, tetrapakuose kaip sultys ar pienas parduodama..tiesiog pasterizuoti kiaušai (be jokių priedų), kad neliktų grėsmės žmonių sveikatai dėl salmonelų.....LT irgi tokie dalykai yra, bet aš žinau tik kas parduoda didesniais kiekiais smile.gif

galbūt tai ir tiesa, bet kiek pačiai teko matyti, tai žalių kiaušinių tryniai kaime yra pastoviai vartojami, plakami su cukrumi ir pan. Ir niekas iš aplinkinių salmonelioze nesirgo...
Papildyta:
QUOTE(truth @ 2010 04 18, 14:39)
rasma, biski gal ne i tema - o sita liga imanoma pasigauti ragaujant tesla, farsa ar pan., kur yra zaliu kiausu? as kartais lyzteliu, kad pamatuoti druskos kieki  blush2.gif

viskas jau jums.. amen... biggrin.gif juokauju.. biggrin.gif Manau, kiekviena šeimininkė paragauja tešlą, ar kitą gaminį, kurio sudėtyje yra žalių kiaušinių ir nežinau tokių atvejų, kad susirgtų salmonelioze. Nesakau, kad susirgti neįmanoma..
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 04 18, 14:39)
rasma, biski gal ne i tema - o sita liga imanoma pasigauti ragaujant tesla, farsa ar pan., kur yra zaliu kiausu? as kartais lyzteliu, kad pamatuoti druskos kieki  blush2.gif

Blogai darot, jeigu įmanoma - atsisakykit tokio įpročio 4u.gif
Ragaujant faršą nemažas pavojus ir toksoplazmoze persirgt nė nežinant.. nestuke.gif metu atranda po to antikūnus ir stebisi iš kur.

Susirgti salmonelioze taip ragaujant galima. Galima ja susirgti net netinkamai laikant kiaušinius, pvz. šaldytuve šalia gatavų maisto produktų.

Kad sumažint salmoneliozės pavojų, reiktų prieš gaminant kiaušinius nuplauti (tačiau iš anksto, tik iš parduotuvės/turgaus/tvarto parsinešus ir sudedant į šaldytuvą plauti jokiu būdu negalima) ir tik tada įmušti į gaminamą produktą.
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 18, 14:55)
Ir niekas iš aplinkinių salmonelioze nesirgo...

Džiaugiuosi smile.gif

Bet kad niekas nesirgo, nereiškia, kad neserga ir nesirgs..
Ir iš kur tas mitas, kad tik paukštynų kiaušiniams galioja salmoneliozės pavojus? g.gif Puikiausiai kaimuose vaikšto ir salmonelioziniai, ir kokcidioziniai vištų pulkai..

Todėl bent jau mamas, turinčias mažų vaikų, perspėjau 4u.gif O kaip kas elgsis -kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Atsakyti
nereiškia... nesiginčysiu. 4u.gif Mano mama visą gyvenimą tešlas ir pan ragauja.. rolleyes.gif

O tai kaip jūs nustatot gamindama ar netrūksta druskos, cukraus, ar kitų prieskonių? rolleyes.gif

nu va, ta proga pasidariau karališkos kavos su plaktais kiaušų tryniais.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 18 balandžio 2010 - 14:48
Kreipiuosi į Jus su prašymu pagelbėti.
Draugas atidarė ūkinikų produktų krautuvėlę, o aš ketinu kepti bandeles. Labai mmm skanu, kai Vilniuje užsukam į tokią kepyklėlę. Ten pirkom ir Ustukių miltų, bet bandelės ne tokios gaunasi. Tiesa ten miltai rupaus malimo. O toje kepyklėlėje kepinai kaip įprasti. Namuose išsikepu nuo bandelių iki torto. Bet čia, nuėjai į parduotuvę ir nuspirkai ko reikia. Apžiūrėjau jau pečių kainas, dabar reikėtų apie miltus info gauti.
Konkurentė nebūčiau, nes draugas kiek kalbino nieks nepasirašė. Na aš irgi parašo nepadėjau, bet pati stengiuosi ekologiškai maitintis, ir pati rinkčiausi tokias bandeles, o pas mus alternatyvos nėra.
Gal kas gali padėti mūsų miesteliui sveikiau gyventi ir geranoriškai pagelbėti šiuo kalusimu.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 18, 15:46)
O tai kaip jūs nustatot gamindama ar netrūksta druskos, cukraus, ar kitų prieskonių?  rolleyes.gif

Ai, aš žinokit iš akies ir iš patirties beriu biggrin.gif
Niekada dar nesu ragavusi nei tešlų, nei faršų...net nelabai suprantu kam to reikia g.gif
Nei pati kažko pasigendu, nei šeimyna gaminamuose patiekaluose..kepinių receptuose paprastai būna nurodyta (tikrai mintinai neprisimenu visų, išskyrus paprastą biskvitą ar dažnai kepamą obuolių pyragą, tai į tuos jau irgi 'iš akies'), o prieskoninėm žolelėm dar nepavyko nieko sugadint per daug metų..druskos vartoju labai mažai, gal todėl ir nėra poreikio ragauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 18, 22:29)
Ai, aš žinokit iš akies ir iš patirties beriu biggrin.gif
Niekada dar nesu ragavusi nei tešlų, nei faršų...net nelabai suprantu kam to reikia g.gif
Nei pati kažko pasigendu, nei šeimyna gaminamuose patiekaluose..kepinių receptuose paprastai būna nurodyta (tikrai mintinai neprisimenu visų, išskyrus paprastą biskvitą ar dažnai kepamą obuolių pyragą, tai į tuos jau irgi 'iš akies'), o prieskoninėm žolelėm dar nepavyko nieko sugadint per daug metų..druskos vartoju labai mažai, gal todėl ir nėra poreikio ragauti g.gif

na taip, tą prieskonių bėrimą "iš akies" galima išsitreniruoti, tik su druska sunkiau.. Aš 6 metus nevalgiau mėsos, tai visą tą laiką šeimynai mėsos patiekalus gamindavau neragaudama.. Na, šeiminykščiai nesiskundė.. rolleyes.gif o gal tylėjo, bijojo pasakyti, kad kas ne taip.. biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 balandžio 2010 - 07:15
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 18, 20:11)

Gal kas gali padėti mūsų miesteliui sveikiau gyventi ir geranoriškai pagelbėti šiuo kalusimu.

Kokios pagalbos jus konkreciai norite? g.gif
Atsakyti
Pasigirsiu, kad išmėginau kviečių sėlenas gerti - bandau visaip kaip organizmą prasivalyti natūr būdais. Tai vakar šaukštelį su kaupu jogurte išbrinkinau, šiandien jau pamačiau, kad veikia biggrin.gif Tęsiu ax.gif Anksčiau man sėlenos labai raižydavo skrandį, bet tuomet ir skysčių labai mažai vartojau. Dabar kai apsičviečiau, tai per vakar apie 1,5l skysčių išgėriau, lyg pakako, bet jaučiau, kad galėtų būti ir iki dviejų. Tai bandysiu šiandien vakare dar šaukščiuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 18, 12:34)
Blogai darot, jeigu įmanoma - atsisakykit tokio įpročio 4u.gif

supratau, nuo siol neragausiu pioneer.gif o kokias prieskonines zoles cia turit omeny?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 19, 08:53)
Kokios pagalbos jus konkreciai norite? g.gif

Man reikia informacijos apie miltus. Iš kur jų gauti.
Ar yra ypatumai gaminant su ekologiškais miltais. Nes aš namuose maišiau tešlą iš Ustukių rupių kvietinių- su jais tamsesnė tešla, dar pirkau miežinius tai trapiai tešlai reikėjo dvigubos normos. Tai kaip iškepti ekologiškas ir klientui patrauklias bandeles.
Reikia kaškaip pasiskaičiuoti tų bandelių savikainą, prieš pradedant pirkti įrengimus. Beje, gal galėtumėt rekomenduoti kokio dydžio pečių pirkti.
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 04 19, 11:59)
Pasigirsiu, kad išmėginau kviečių sėlenas gerti - bandau visaip kaip organizmą prasivalyti natūr būdais. Tai vakar šaukštelį su kaupu jogurte išbrinkinau, šiandien jau pamačiau, kad veikia biggrin.gif Tęsiu ax.gif Anksčiau man sėlenos labai raižydavo skrandį, bet tuomet ir skysčių labai mažai vartojau. Dabar kai apsičviečiau, tai per vakar apie 1,5l skysčių išgėriau, lyg pakako, bet jaučiau, kad galėtų būti ir iki dviejų. Tai bandysiu šiandien vakare dar šaukščiuką smile.gif

as labai megstu kefyra su selenom smile.gif man tikrai skanu, bet kazkokio ypatingo valymosi nepastebejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 19, 22:50)
Man reikia informacijos apie miltus. Iš kur jų gauti.
Ar yra ypatumai gaminant su ekologiškais miltais. Nes aš namuose maišiau tešlą iš Ustukių rupių kvietinių- su jais tamsesnė tešla, dar pirkau miežinius  tai trapiai tešlai reikėjo dvigubos normos. Tai kaip iškepti ekologiškas ir klientui patrauklias bandeles.
Reikia kaškaip pasiskaičiuoti tų bandelių savikainą, prieš pradedant pirkti įrengimus. Beje, gal galėtumėt rekomenduoti kokio dydžio pečių pirkti.

Pagirtinas optimizmas, bet kad iskepti ekologiska bandele jums reiks ne vien ekologisku miltu, bet ir kitu EKOLOGISKU priedu, kuriu neekologisku gali buti tik 5 procentai visame produkte. Vadinasi, turesite gauti ir ekologiskas mieles, ekologiska cukru ir panasiai, o tai labai jau daug kainuoja. Padidinsit prekes savikaina, o jei nepirks niekas? Juk preke ekologiska, ilgai ji nesilaikys. Drauge dirba NAMINIU bandeliu ceche, tai ir pati kepeja, ir pardaveja, ir indu ploveja-o bandeliu parduotuve Vilniuje.
Kad preke butu garantuotai ekologiska-vel gi turesite kreiptis i Ekoagrosa, kad sertifikuotu jas kaip ekologiskas, kitu atveju, be ju leidimo jus nubaus pirmas pasitaikes tikrintojas del netaisyklingo zenklinimo ir ekologiskos prekes vardo savinimosi.
Kitas dalykas, kad pradetumete kepti, reiks ne vien gauti leidimus is Maisto ir Veterinarijos tarnybos del patalpu bei aplinkos tinkamumo dirbti su maistu, bet pasirasyti prekiu standartus, juos patvirtinti Mitybos centre, suskaiciuoti kiekvienos bandeles kaloringuma, parasyti prekes technologines charakteristikas. Vel gi, kalbu apie ziaurius popierizmus, kurie taip lengvai neis, kad parasytumet gera standarta, turesit samdyti tai mokancius daryti zmones.
Kalbant apie miltus:atsiverskit internetini psl www.ekoagros.lt, ten bus imoniu sarasas, kontaktai, sone-ju uzsiimama veikla. Kai rasit apie ekologiskus miltus, su jais ir susisiekit, mat miltai miltams nelygu, kai malunai suzino, jog miltai bus reikalingi bandeliu kepimui, mala juos pagal spec frakcija ir parduoda jau ne kilogramais, o maisais specialiai pirkejui, i prekybos centra tokie miltai dazniausiai nepatenka, nes tie prekybcentriniai skirti nebent blynams, duonai ir paprastesniems kepiniams.
Jei dar optimizmas neisgaravo, per google iveskite kepimo iranga-ismes visas krosnis bei kainas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 20 balandžio 2010 - 05:52