Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Nelabai supratau, ar apskritai pienas nėra gerai, ar tik tas iš parduotuvės? blush2.gif

Beje, gal kuri nors žinote, kaip pagaminti vegetariškus kotletukus (iš daržovių)? rolleyes.gif
Atsakyti
pats pienas zmogui nera sveikas. Taip sakant, karves pienas-teliukams, net ne zmonems. Esu skaiciusi, kad tik iki 3 metu vaikai virskina normaliai piena. Kozeinu zmogasu skrandis nevirskina ir susidaro kazkokie gleiviu kamsciai, bent jau tokius aiskinimus esu skaiciusi apie piena
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 08 23, 13:29)
Kaip darotes dziuveselius ir ar darotes? Nes PC parduodami dazniausiai kepyklose sumalami is visko, kas netinkama- sudziuvo, grizo, pagulejo, pasivoliojo, pasivazinejo, be to- nesu maciusi ekologisku maltu dziuveseliu. Suprantu, kad galima pasidziovinti, susimalti, susitrinti, bet man per daug vargo, gal yra jau paruostu?

Labai paprastai: batono riekeles pasaunu i karsta orkaite rolleyes.gif 15 minuciu-ir turiu puikiu dziuvesiu uzkandziavimui, gaminti sumustinukams ar skrebucius. Dziuvesiu trupiniu nenaudoju, jei reikia mesa apvolioti-volioju miltuose arba manuose.

Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 08 31, 14:25)
Nelabai supratau, ar apskritai pienas nėra gerai, ar tik tas iš parduotuvės?  blush2.gif

apskritai smile.gif Jeigu retkarčiais jo išgeri, tai gal ir nieko, bet tik ne nuolatos schmoll.gif

QUOTE(Nidulia @ 2010 08 31, 14:35)
pats pienas zmogui nera sveikas. Taip sakant, karves pienas-teliukams, net ne zmonems.

jo, nes jame yra kažkokių teliukų augimą skatinančių medžiagų, kurios žmogui nėra naudingos, priešingai. Anksčiau pienas ir pačiuose kaimuose būdavo retas valgis, kiek pamenu iš pasakojimų. Retkarčiais, po nedaug. O mes tai varškės, tai sūriai, tai pienas, tai grietinės, grietinėlės, sviestas ir t.t. Kas gali įrodyti, kad tai nesilpnina žmogaus sveikatos? Aš nedrįsčiau to tvirtinti smile.gif
Atsakyti
pats pienas zmogui nera sveikas. Taip sakant, karves pienas-teliukams, net ne zmonems. Esu skaiciusi, kad tik iki 3 metu vaikai virskina normaliai piena. Kozeinu zmogasu skrandis nevirskina ir susidaro kazkokie gleiviu kamsciai, bent jau tokius aiskinimus esu skaiciusi apie piena

Skaiciau ir ta straipsni, paskui skaiciau, kad pats pienas nera sveika, bet va rauginti pieno produktai-tai sveikatos bei jaunystes saltinis, dar kiti straipsniai teigia, kad tiek pienas pamelztas, tiek termiskai apdorotas, tiek rauginti produktai-dietiski patiekalai, ilgaamziskumo ir sveikatos saltiniai.
Straipsnio autorius remiasi savo tevo patirtimi, as gi remiuosi savo proseneliu patirtimi, kurie gyveno ukiskai, valge daug kruopu, vartojo daug pieno bei jo produktu, MAZAI mesos ir DAUG dirbo. Isgyveno iki 95-96 metu, nesirgo jokiomis ligomis.
Kuris dabar butumem teisus? g.gif
Atsakyti

Dabar aš irgi lyg ir girdėjusi esu, kad tik vaikams iki trijų metų galima gerti pieną. O ožkos pienas tinkamas gerti? ax.gif

QUOTE(Satura @ 2010 08 31, 14:49)
apskritai smile.gif Jeigu retkarčiais jo išgeri, tai gal ir nieko, bet tik ne nuolatos  schmoll.gif
jo, nes jame yra kažkokių teliukų augimą skatinančių medžiagų, kurios žmogui nėra naudingos, priešingai. Anksčiau pienas ir pačiuose kaimuose būdavo retas valgis, kiek pamenu iš pasakojimų. Retkarčiais, po nedaug. O mes tai varškės, tai sūriai, tai pienas, tai grietinės, grietinėlės, sviestas ir t.t. Kas gali įrodyti, kad tai nesilpnina žmogaus sveikatos? Aš nedrįsčiau to tvirtinti smile.gif

Dėl įdomumo reikės man močiutės paklaust, kaip pas juos būdavo su tuo pienu. Gal čia reikėtų vadovautis pasakymu: "viskas gerai, tik su saiku" g.gif

Ką jūs valgote pusryčiams, nes rytais mėgstu ilgiau pamiegoti, o atsikėlus greit pasidarau arbatos ir sumuštinių blush2.gif
Atsakyti
rauginti pieno produktai naudingi, sviezias pienas-ne, del kozeinu. o del mesos, tai mesa-jegos ir gelezies saltinis, zinoma ne riebi, o liesa, tad neteigciau, kad del mesos nevalgymo gyveno 95 metus:) anksciau bendras vidurkis gyvenimo buvo zymiai didesnis, nes visas maistas ekologiskesnis buvo nei dabar, zmones fiziskai daug dirbo, judejo, o dabar darbas sedimas, maistas-chemija ir sintetika, tad koks cia pragyvenimo vidurkis gali buti?smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 08 31, 15:53)
. O ožkos pienas tinkamas gerti? ax.gif

ozkos pienas-oziukams smile.gif mamos pienas-vaikuciams smile.gif
as irgi miegu iki paskutines minutes, tad nepusryciauju. Darbe avizas uzsipilu verdanciu vandeniu, pabrinkinu ir suvalgau smile.gif
kartais grudu misini, kai prisimenu , kad turiu darbe:)
per iseigines vyras lepina ekologiska kiausiniene:)
Atsakyti
Ką jūs valgote pusryčiams, nes rytais mėgstu ilgiau pamiegoti, o atsikėlus greit pasidarau arbatos ir sumuštinių blush2.gif

o paskui kokia tavo diena? Dirbi/mokaisi? Nuo to priklauso, ką pusryčiams galima valgyti wink.gif Aš nešuosi maistą į darbą, tai atitinkamai ir įsidedu to, ką pasigaminu ar labai noriu. O jei mokaisi ir neturi galimybės nešiotis, vėsiai maisto laikyti, tada jau reikia galvoti iš vakaro, ką ryte valgysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 08 31, 15:55)
nes visas maistas ekologiskesnis buvo nei dabar, zmones fiziskai daug dirbo, judejo, o dabar darbas sedimas, maistas-chemija ir sintetika, tad koks cia pragyvenimo vidurkis gali buti?smile.gif

Tai va, manau, kad ir reiktu mums laikytis tokio principo: valgyti VISKA, bet stengtis naturalu ir ekologiska maista, vengti ilgo sedejimo, daugiau fizinio darbo, laikytis pasninko-ir gyvensim 100 metu drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 08 31, 16:42)
ozkos pienas-oziukams smile.gif mamos pienas-vaikuciams smile.gif
as irgi miegu iki paskutines minutes, tad nepusryciauju. Darbe avizas uzsipilu verdanciu vandeniu, pabrinkinu ir suvalgau smile.gif
kartais grudu misini, kai prisimenu , kad turiu darbe:)
per iseigines vyras lepina ekologiska kiausiniene:)

Man nepusryčiauti nelabai gaunasi, nes ryte labai noriu valgyti biggrin.gif

QUOTE(Satura @ 2010 08 31, 16:49)
o paskui kokia tavo diena? Dirbi/mokaisi? Nuo to priklauso, ką pusryčiams galima valgyti wink.gif Aš nešuosi maistą į darbą, tai atitinkamai ir įsidedu to, ką pasigaminu ar labai noriu. O jei mokaisi ir neturi galimybės nešiotis, vėsiai maisto laikyti, tada jau reikia galvoti iš vakaro, ką ryte valgysi  4u.gif

Paskui mokausi, todėl kažko 'sočiau' norisi pavalgyti, nes valgykloje maistas tikrai nekoks. Gal geriausia kokias košes išsivirti g.gif
Atsakyti

Varškę (grūdėtą ypač mėgstu) arba dribsnius su jogurtu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2010 08 31, 17:15)
Man nepusryčiauti nelabai gaunasi, nes ryte labai noriu valgyti biggrin.gif
Paskui mokausi, todėl kažko 'sočiau' norisi pavalgyti, nes valgykloje maistas tikrai nekoks. Gal geriausia kokias košes išsivirti g.gif

Mano tėtis jau n metų nė ryto be košės, labai mėgėjas jų. Aš tai pritingiu ryte virti... blush2.gif
O šiaip man skaniausia avižinė košė su trupučiu razinų smile.gif
Atsakyti