Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Satura @ 2010 08 18, 16:10)
aš kai per saviškę ketaus drąsiai su šakutėm geležinėm važinėju, tai... Buvo tiesiog įdomu, kaip su tom keraminėm biggrin.gif

Na neprivazinesi per sia keramikine danga biggrin.gif , rase ir lankstinuke, kad naudoti tik medines arba silikonines menteles.
P.S. Jei dar kas atsimenat mano mirk-gyvenk noreta ir per para isigyta bambukini garpuodi , tai pranesu- dar nei karto nieko nedariau jame biggrin.gif ...
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2010 08 18, 15:59)
Diva, ir manosios keptuves panasus keraminis dengimas, bent jau spalva tai labai panasi, melsvai pilka. Raso, kad keramine danga zymiai atsparesne ibrezimams nei teflonas. As silikonine mentele maisau, nors ir medine puikiai tiktu.

Taip, jos visos panasios, tik vienos sunkesnes ( kas visa gyvenima buvo kokybes zenklu, kaip dabar- nezinau), kitos lengvesnes. Pvz. GreenPan sunki palyginus su manaja- mano lengva- todel mastau, kad nera labai geros kokybes, bet bent pavirsius nekenksmingas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 18 rugpjūčio 2010 - 15:56
juk pavirsius-danga ir yra svarbiausia. Turiu ir berghofo keptuve teflono pavirsiumi, sunki kai velnias, bet nemyliu jos
Atsakyti
Priaugo nei šiek, nei tiek milžiniškų moliūgų.. Kaži ką čia galėtų iš jų pagaminti? g.gif
Gal ką gaminat iš jų skanaus ir sveiko?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 18, 17:28)
Priaugo nei šiek, nei tiek milžiniškų moliūgų.. Kaži ką čia galėtų iš jų pagaminti?  g.gif
Gal ką gaminat iš jų skanaus ir sveiko?

Uojej , viska gi galima daryti- sriuba, apkepti su darzovemis, blynus , net kompota su kitomis uogomis sumaisius ir t.t.
Moliūgų blyneliai smile.gif
Reikės:
Miltų 200g
Moliūgų (valytų) 300g
Cukraus 20g
Aliejaus 60g
Žalumynų, druskos

Paruošimas:
Supjausytus moliūgus virti garuose, kol suminkštės, pertrinti per sietelį, įdėti druskos, cukraus, miltų. Viską gerai išmaišyti ir masę dėti į keptuvę. Kepame blynelius. Patiekti rekomenduojama papuošus plakta grietinėle ar džemu.

Garuose jau cia sveikai labai, bet manau ir vandenyje virti galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 18 rugpjūčio 2010 - 16:38
QUOTE(Diva:) @ 2010 08 18, 17:34)
Uojej , viska gi galima daryti- sriuba, apkepti su darzovemis, blynus , net kompota su kitomis uogomis sumaisius ir t.t.
Moliūgų blyneliai smile.gif
Reikės:
Miltų                              200g
Moliūgų (valytų)              300g
Cukraus                          20g
Aliejaus                          60g
Žalumynų, druskos

Paruošimas:
Supjausytus moliūgus virti garuose, kol suminkštės, pertrinti per sietelį, įdėti druskos, cukraus, miltų. Viską gerai išmaišyti ir masę dėti į keptuvę. Kepame blynelius. Patiekti rekomenduojama papuošus plakta grietinėle ar džemu.

Garuose jau cia sveikai labai, bet manau ir vandenyje virti galima.

na, blynelius ir aš kepiau, tik dėjau nevirtus tarkuotus moliūgus, kiaušinius, cukrų ir druską ir kepiau aliejuje.. Skanu, bet norėtųsi kažko ne riebaluose kepto.. ax.gif

Gal apkepo receptuką turi? bigsmile.gif
Atsakyti
Kiek zinau, i moliugu apkepa visada manu kruopos dedasi, daugelis daro juos ne saldzius, esu valgiusi su svogunu kazkaip paruosta...O jei saldu, su varske, tai sis neblogas turetu buti ( nedariusi sito, tik uzrasuose turiu)

500 g moliūgų
250 g varškės
0,5 st. manų kruopų
1 st. pieno
2 kiaušiniai
100 g razinų
2 v.š. cukraus
2 v.š. sviesto
3 v.š. grietinės

Moliūgus, supjaustytus nedideliais kubeliais, kepti svieste. Iškeptus moliūgus, varškę, manų kruopas, kiaušinius, nuplautas razinas ir cukrų gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą kepimo indą, apšlakstyti sviestu ir 15-20 min. kepti orkaitėje.

As gal vietoj razinu obuoliu ideciau rolleyes.gif , nelabai razinas begstu.
Atsakyti
ačiū.. 4u.gif

reikės bandyti ką nors sumeistrauti... smile.gif Dar internete pažiūrinėsiu.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Darau trintą sriubą. Dedu moliūgą, morką, bulves, svogūną. Skaniausia virti sultinyje kokios vištytė, o po to viską mikseriu sutrinti. Prieš galą būtinai dėti česnako. Pagrindinis akcentas - orkaitėje pakeptos batono riekelės apteptos sviestu ir uždėta česnako. Aš dedu džiovintą česnaką, nes žalias man sudega, bet čia jau skonio reikalas. Vaikai tuos džiūvėsius sutrupina į sriubą ir labai labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 08 18, 19:52)
Darau trintą sriubą. Dedu moliūgą, morką, bulves, svogūną. Skaniausia virti sultinyje kokios vištytė, o po to viską mikseriu sutrinti. Prieš galą būtinai dėti česnako. Pagrindinis akcentas - orkaitėje pakeptos batono riekelės apteptos sviestu ir uždėta česnako. Aš dedu džiovintą česnaką, nes žalias man sudega, bet čia jau skonio reikalas. Vaikai tuos džiūvėsius sutrupina į sriubą ir labai labai skanu 4u.gif

4u.gif ačiū..

Atsakyti
Dar esu kepus labai skanų moliūgų pyragą. Pagrindas trupininės tešlos, o trintas moliūgas kaip įdaras. Čia toks pyragas kur įdaru gali būti bet kokia uogienė, bet moliūgas irgi labai tinka, kiek prisimenu labai tiko kartu su džiovintom slyvom. Tik receptą kažkur užmečiau, bet jei kažką internete rasi, tai tikrai pabandyk, nes su trapia tešla skaniai derinasi.

Šiaip aš moliūgą supjaustau gabalais, išimu sėklas, nulupu odą ir dedu į kamerą. Visai žiemai užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2010 08 18, 20:47)
Dar esu kepus labai skanų moliūgų pyragą. Pagrindas trupininės tešlos, o trintas moliūgas kaip įdaras. Čia toks pyragas kur įdaru gali būti bet kokia uogienė, bet moliūgas irgi labai tinka, kiek prisimenu labai tiko kartu su džiovintom slyvom. Tik receptą kažkur užmečiau, bet jei kažką internete rasi, tai tikrai pabandyk, nes su trapia tešla skaniai derinasi.

Šiaip aš moliūgą supjaustau gabalais, išimu sėklas, nulupu odą ir dedu į kamerą. Visai žiemai užtenka.

bigsmile.gif reikės kepti trupininį su moliūgo įdaru.. drinks_cheers.gif Ir žiemai reikės prisišaldyti, nes dabar nėra šansų tiek sunaudoti.. rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Nidulia,2010 08 11, 17:28]
nuo pirmadienio rugpjucio 16d Mindauogo g. Maximoje BERGHOFF parduotuveje nuolaidos nuo 30 iki 50 % prekems
ispardavimas del parduotuves uzdarymo

ačiū už info - pasinaudojau. Įsigijau keptuvę ir peilį biggrin.gif
Atsakyti